Arbetar kommunen Norrköping

 

Så är det snart dags för att fira in våren med sedvanligt supande samt gå i demonstrationståg, fast i Peking ställs tåget med plakat in. Kvar är raggartåg samt knuttetåg . De som kommer sakna sossetåget bjuds på underhållning av Amy Diamond. En krona för hur sossekommunen Peking tänkte, om det nu över huvud taget fanns någon tanke bakom detta beslut. Inget illa menat mot Amy Diamond. Du kommer troligtvis samla mer folk än vad tåget gjort de senaste tjugo åren.

 

 

Det kanske är dags att göra första maj till arbetsdag och återinföra annandag pingst igen!

 

 

Kommer själv fira valborg ute vid stugan hoppas jag, då jag kommer ta fram plakaten från förra året inför 1:e Maj

”Gubben slippa disken, gubben slippa disken” kommer genomföra mitt tåg klockan 05,00 på morgonen så jag vet att frugan vaknar ordentligt inför dessa kraftfulla slagord! Vi svenska män vill ha det som grabbarna i Mad Men.

Djävligt bra serie!


Inga 237 miljoner till mig inte!

Så sitter man med en kopp kaffe tv apparaten är påslagen, tänt en eld i öppna spisen släppt ut katten, fruga sover fortfarande. Denna stund på lördagsmorgonen ute vid stugan överträffar hela veckans stress. Idag blir det att i första hand få igång sommarvattnet, Hoppas det blir sista säsongen med enbart sommarvatten.

 

 

Läste en artikel om att nätverka som egen företagare och min egen upplevelse med detta både som företagare och arbetslös är att det blir som företagare en klubb för inbördes beundran samt som arbetslös dunkar i ryggen ”att det fixar sig”, synd att man inte kunde gå till banken som arbetslös och dunka bankdirektören i ryggen och sagt ”det ordnar sig”.

 

 

 Veckan har förflutit som vanligt med att jobba, komma hem fixa lite samt somna framför tv apparaten. Fast ändå känns det mer hoppfullt nu när det är snöfritt samt ljust på morgonen samt kvällen. Har fortfarande inte hänt något på släpvagnsfronten. En sak till tyvärr är jag inte mannen i 50års åldern med 237 miljoner i fickan. Så jag åker till jobbet på måndag.


Dressman/HM Service eller Facebook

Lördag morgon sitter med en kopp kaffe och tittar på tv 4 news att de fångat bombmannen i Boston. Skönt för alla parter. Undrar hur det skulle kännas att vara jagad av 9,000 amerikanska poliser?

 

 

Snart dags för den årliga arbetsdagen med husföreningen. Vi börjar klockan 10,00 så man hinner med en kopp kaffet till innan man ska gå ut och vara social.  Sedan blir det att fixa i ordning på utemöbler samt fixa till lite på tomten.

 

 

Har inhandlat en ny jacka och lite skjortor samt två par byxor inför sommar/vårsäsong. Dessa inhandlades på en Dressman butik i staden där man får verkligen samma service som i märkeskedjorna, förutom HM då de har mer bekymmer om sina mobiltelefoner och skitsnack med kollegor än idioten som kommer in i butiken för att handla. Hur kan man överhuvudtaget komma på iden att störa personalen på HM? Stör inte personalen på HM, tänk på att de måste hinna med Facebook och twitter samt fika! Gå till Dressman där lever den gamla hederliga servicen till kunden än! Grattis Dressman till kunnig personal !!

 


Vår i sinnet trots alla obehag!

Vad tjänar bomberna i Boston för syfte egentligen? Visst västvärlden har sin obemannade små lömska flygplan, fast då är det tänkt att slå ut fientliga aktiviteter. Fast var finns det fientliga i ett marathon lopp?

 

 

Veckan har än så länge flutit på som tänkt, fast det är en liten stund kvar på veckan så än kan det hända mycket. Helgen kommer bestå av gemensam arbetsdag i föreningen hemma. Det brukar vara trevligt att stå och prata skit med grannarna. Samtidigt skulle jag mycket hellre vara ute vid stugan och pyssla. Ska försöka införskaffa mig en ny vår garderob kommande helg efter arbetsdagen. Frugan får följa med då jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att trängas i ett provrum för att prova en massa kläder. Så denna helg är inget man kommer minnas som en härlig vår helg om några år.

 

 

 

Har varit på Jula och tittat på deras släpvagn de till försäljning, vet ej om det är en bra kärra fast priset tilltalar mig. Får se om det blir att investera i en sådan inför sommaren. Mycket pengar, då jag hittade en värsting gasolgrill hos dem, tänk att köpa en sådan då får man säga som i solsidan till frugan grillbesticken ingick. Fast allt stannar nog vid en dröm.

 

 

 Tänk er att stå vid denna grill i sommar, måste bli en blandning av Mat-Tina och Plura!

 

Imorgon är det onsdag då vänder veckan mot fredag igen!

 


Fredagmys eller?

Nu är det fredag!
 
Trevlig helg!
 

Hur mår vi egentligen?

Så kommer vi att göra ännu en brandkårs utryckning på jobbet för att jobba ifatt. Undrar bara hur länge den insatsen kommer hålla rent i antal inkommande jobb då det snart är semester. Troligtvis kommer vi göra en ny insats till hösten eller kanske redan till försommaren. Känns lite som dålig planering när man alltid får göra dessa insatser för att det ska bli en bättre arbetssituation. Vi kommer troligtvis att alltid ligga steget efter. Det är väl det som arbetsgivaren menar med att ha många bollar i luften. Fast ibland blir det så att alla bollar ramlar ned över en på en gång.

 

 

 

Så angående det våra kära folkvalda diskuterar idag om att höja pensionsåldern förstår jag inte hur man ska orka. Fast man kan alltid byta till lite lättare jobb typ politiker, AMS-chef eller gatumusiker. Det är väl de tre jobben som inta har några krav på sig att prestera ett resultat. Jo faktiskt har gatumusikern ett krav på sig att kunna sjunga och spela, vilka krav har egentligen politikern och AMS cheferna? Jag kan tyvärr inte hitta några krav som de måste leva upp till för vallöften glöms så fort den sista invånaren lämnat in sin röstsedel på valdagen. Ams cheferna vaknar troligtvis med att det susar som ett snäckskal mellan öronen på dem varje morgon, så vem kan ställa krav där?

 

 

 

Nu i veckan åkte vi med återvinning och tidningar vilket vi slarvat med i två veckor. Herregud, vad skit det blir när man inte håller efter en sådan sak. Fast nu går det att komma in i förrådet igen. Så nu är det bara att börja om med att slänga in skiten i olika påsar och stänga dörren i två veckor då man kommer på att man knappt kan stänga dörren igen. Då kommer man svära över konsumtionssamhället igen!

 

 

Längtar efter att helgen ska infinna sig snart så man kan få leva samt fixa lite både ute vid stugan och hemma.

Längtar efter att bara få sitta en varm sommarkväll ute vid grillen ha en köttbit på denna samt ett glas vin eller en öl i handen och bara lyssna på fåglar och höra hur båtar åker på vattnet nedför stugan. Fälla ett träd och klyva upp lite ved. Köra lite med trimmern och gräsklipparen, Bara känna att man lever och får rå om sin tid själv!  

 

 

 

Bara torsdag, fredag kvar sedan dags för fredagsmys och drömma om lotto miljonen. Känner att det borde vara min tur nu, så sorry alla andra tippare, i helgen tillfaller den mig. Vem tror på det?

 

Nu blir det att se lite på tv , för att sedan krypa ned isängen för att försöka sova så man kan försöka se pigg ut imorgon på sin arbetsplats.

 


Angående Pensionen

 
Tänk vad rätt de hade det inför folkomröstningen till ATP 1957!
Nu får vi kräva besked om var våra pengar tagit vägen! 

Arbete till alla!

Lördag morgon tänt en eld i brasan. Värmen måste upp i stugan innan frugan vaknar har även denna helg plus 14 grader. Nu får gubben frost packa ihop och sticka ifrån vårt fosterland snart.

 

 

Sitter och läser om att vi ska kunna garantera ungdomar riktiga jobb inom 90-dagar efter 2014, samt att skolor, sjuhusvård inte får vara vinstdrivande. Kan inte låta bli att undra över, var finns alla jobb till ungdomarna efter 2014? De finns inte i dag eller innan 2006, så 2014 måste vara det året som frälsaren kommer. Ingen vinst inom skola eller vård? Givetvis ska våra skattepengar stanna i landet, fast om ett privat vårdföretag gör en stor vinst samtidigt som alla som vårdas där stormtrivs och får utmärkt vård varför hänga upp sig på vinsten?  Givetvis ska alla skolor samt vården skötas ordentligt och missköts det ska tillstånd dras in. Hur många landsting skulle försvinna samt kommunala skolor om det gällde alla? Samtidig kan undra över hur många lärare sjuksköterskor hade vi fått för de 5 miljarder som Arbetsförnedringen slarvat bort till privata jobbcoacher? Har någon kollat om det finns några privata relationer mellan chefer på förmedlingen och ägare av dessa tvivelaktiga coachföretag? Finns säkert någon äkta man eller hustru eller barn syster, bror som ägare.

 


April

Det blir kortvecka denna vecka med, vilket är kanon skönt.  Läser runt om bland olika bloggar att man nu börjar planera för att ställa ut utemöblerna, det känns verkligen som ett vårtecken. Tittar just nu ut och ser att jag har kvar mitt julpynt på altanen (lysande istappar samt lite grönt med lampor i). får försöka få ned det, fast inte ikväll är för trött . Inhandlat en ny våg som hånskrattar mig rakt i ansiktet efter påskhelgen 100,4 kilo.  Får nog börja aktivera mig så jag kommer ned till 95 kilo till att börja med, fast inte ikväll. Snart dags att byta till sommardäck, fast inte ikväll. Ska nu ta en kopp kaffe, det kommer jag göra ikväll!

 

 

Bara två dagar kvar till fredagsmys! Ibland känns det som det är helgen man lever för, de andra dagarna är bara transportsträckor där emellan.


RSS 2.0