En kväll i Juli!

Har ni någon gång provat att sitta ute med ett glas whisky o lapptoppen en sen sommarkväll när solen försvunnit o man bara har lamporna i taket samt en o annan nattfjäril som kommer på besök. Samtidigt så hör men en och annan båt som rusar iväg över havet. Till detta så hörs även natt syrsorna som spelar för fullt. Visst får man slå sig i pannan ibland för att freda sig emot alla nattpigga mygg, men vilken känsla av ljud o dofter samt välbehag!

Man blir nästan som en poet när man sitter så här. Om det är whiskyn eller kvällen får väl framtiden avgöra!   


En dag i skogen


Kan alltid vara skönt!

Godmorgon

8 mm regn, 15 grader varmt och tunga grå moln när man tittar ut.

Så nu känns det som om sommaren gjort sitt för i år. Tydligen blev det de obligatoriska 2 till 3 veckor med sol och sommarvärme . De fanns efter midsommar och tre veckor framåt om ni inte minns dem.


Fast vi kanske kan få se lite sol idag enligt tv vädret. Vi får hoppas på att det stämmer, nu när det är slutet på semestern för många. För visst skulle det vara bra med en kanon vecka som avslutning.


Rapport

Har nu lite ledigt för att ladda batterierna som det så vackert heter.
Vädret är och har varit som en typisk svensk sommar. Vi har gjort lite utflykter och varit vid stugan. Där finns det alltid saker som behövs fixas till. Idag blir det gädda till middag, vilket blir gott. Det är alltid kul att äta sin egen fångst. Vinet till får bli en Alsace Riesling eller en torr Pinot Gris från Vento. Så det är väl det stora bekymret idag att välja vin till kvällen.Just nu lyser solen fast det blåser vilket innebär totalt stopp för en båttur enligt frugan. Okej kan väl hålla med om att det kanske tar i lite väl mycket för vår lilla båt. Fast vem vet vi kanske kommer ut på sjön lite senare i veckan.


Tordags gnäll!

Var är sommaren?


Nu får det räcka med vatten uppifrån!

Nu vill man verkligen ha sol o värme igen, tror inte någon kommer klaga om det blir så. När man tittar ut just nu kan man tro att det är slutet på september eller början av oktober. Det enda som talar om att det inte är så är att träd och blommor lyser upp i trädgården, fast de ruttnar väl snart. Hoppsan vad positiv jag är:-) !
Så efter att ha jobbat klart, är det detta man kan göra i sommar Sverige!


Har ni tänkt på hur det är inom EU nu i semester tider. För våra bröder inom EU är Sverige ett lågpris land tack vare en stark Euro samt en svag krona. Vi kommer till högkostnadsländer så fort vi lämnar vår gräns. Det enda vi kan handla utomlands är alkoholhaltiga drycker. Så medans våra bröder bor på hotell går på restaurang, så sitter vi på en p-plats hos våra EU bröder och super. För det är endast billigt om man inhandlar dessa produkter i affärer, ej gå ut på krogen för då rusar pengarna iväg! 
Fast då kommer den glada kommentaren om att det är billigt att semestra hemma. Vadå priserna smyghöjs inför den väntade invasionen av våra bröder. Hoppas bara de gillar regn o mygg!


Har varit ute och tog dessa bilder (innan regnet kom).

Så visst är Sverige minst lika vackert som vilket annat land, bara solen är framme.

Snart helg igen vilket betyder grilltime o förhoppningsvis båttur!


Semester tips vid regn.


Eller varför inte

Det går även att köra dessa utflycktsmål som en resa!
Lycka till och kör försiktigt!

6 Juli

Nu börjar den svenska sommaren visa sitt rätta jag!

I helgen har det varit mer än konstigt väder tycker jag. Ute vid stugan har det varit molnigt och man har hört åskan långt bort . När man kommer hem så är vattentunnan under stuprännan full igen! Den innehåller 80 liter och var nästan tom i torsdags. Om inte mina kära grannar fyllt ned med vatten så innebär det att det verkligen måste ha öst ned under helgen. Just nu regnar det och enligt alla väder prognoser ska det hålla på så här till mitten av veckan.  Vi får hoppas att det blir sol och varmt efter denna bevattningsperiod!


Helgen har trots saknad av sol varit skön och man har hunnit med att göra saker som man inte tar sig för att göra i solskenet och värmen. Så visst kan det vara bra med någon halvdålig dag ibland!


Snart helg!

Nu är det färdigt jobbat för denna vecka!

Invänta frugan packa bilen och åka från staden ut till stuga, båt och svalka! Man undrar hur helgen kommer att bli för det känns som om det är åska i luften. Vi får hoppas att det inte blir det,  för nu är det snart helg  och då behöver vi alla en stunds avkoppling.  


Solsken även idag .

Solsken idag
.

Vi får se om det kommer vara så hela dagen för man har lovat lite regn under dagen.  Fast jag har fullt upp idag så det skulle inte göra så mycket med en liten sommar skur.


Tak på köpcentra rasar när det regnar.

Detta sker i Sverige 2009! Hur kontrolleras allmänna byggnader idag? Visst är det konstigt att landet "duktig" aldrig har klarat en kraftig regnskur eller snöskur. Vi ska inte prata om höststormarna för då blir alla myndigheter "nödiga" och gömmer sig på toaletterna.


Nu har vi hand om ordförandeskapet inom EU. Kul för oss att sköta skeppet i sex månader.  Vi kommer kunna visa våra EU- bröder hur klimatfrågan ska skötas, men samtidigt så bor vi vid ett av de mest förorenade innanhaven Östersjön. Fast det kan väl inte vara vi svenskar som skitat ned utan tror att allt beror på våra grannar! Snacka om grannsämja!


Juli!

Så är det ny månad!

Semestermånad för de flesta av oss, fast även de som är mellan två jobb kan passa på att njuta under denna månad! Sverige står totalt still angående arbetsmarknad, njut mina vänner.

Visst slank det ned en väl avkyld öl, smakar toppen en varm sommardag. Fast det räcker med en och inga starka saker.Den bästa ölen smakmässigt ligger runt 4,5- 4,8 %. Alltså inget monopol öl!

Visst blev det att titta på alla allsångsprogram för man är ju svensk!

Igår var en helt underbar dag med båtutflykt samt Att sitta under parasollet och arbeta lite.


Njut av livet o sommaren för denna stund kommer aldrig igen!


RSS 2.0