Vilket väder

Vilket väder vi har just nu sol, sol och värme!

Idag har det varit ganska lugnt på jobb fronten så man har haft tid till lite annat. Helgen kommer att bli lugn.  Det blir givetvis lite grillning ikväll nät frugan kommer hem. Hon skulle bara på manikyr efter jobbet. Hur kan man lägga det en fredag eftermiddag? Okej, okej så får man inte säga som man utan man ska tycka det är jätte skoj.

Tyvärr kommer vi inte ut till stugan denna helg, så båten får vänta tills nästa helg. Tänkte försöka komma ut något i veckan så jag kan bottenmåla den i alla fall innan helgen.   Givetvis använder jag giftfri färg som en miljömedveten individ eller så kan det bero på att det är det enda som finns på ostkusten. Fast visst blir man lite fundersam över miljön när sett all algblomning de senaste åren. Samt hur svårt det blivit med att lyckas fånga fisk när man kastar. För det kan väl inte bero på fiskaren?

Bli bikinisnygg - på tre veckor - Vad har jag för nytta av detta reportage?

Använder inte bikini utan har ett par badbyxor som nästan kommer enda upp samt en för liten t-shirt med texten ”öl byggde denna kropp” där magen hänger ut . Frugan tjatar om att jag måste skaffa ny utrustning men vadå, den har ju hängt med sedan -85. Samtidigt så ser den ut som ny, eller bättre begagnad. Det fina med denna utrustning är att vi alltid får ligga ifred på badstranden. Det blir tyst och lugnt vid oss. Finns det något värre än en full belagd badstrand med ungar som skriker och tjuter. Sen har vi strandraggaren som är i min ålder och legat på solarium hela vintern så han är kolsvart när han kommer till stranden medans en annan ser ut som en albyl. Sen är hans skinn som läder så mannen kan inte böja sig för att sitta på filten, utan han får stå upp hela tiden och drar in sin mage samt försöker spänna sina muskler och lägger till med ett fånigt leende när flickor som kunde varit hans barnbarn går förbi.

Tänk på detta nu när ni åker till stranden ihelgen!


Mat man minns


FlygaNu börjar man längta ut till stora värden. Fast det får stanna vid drömmar om gamla utflykter.Vad är viktigast?


Inför helgen grabbar!


Problem Idag! Sommartorka på gång?

 

Morgon kaffe

Sitter vid datorn nu en stund på förmiddagen. Ska göra undan lite jobb och sedan blir det ut på turné. Vädret är typiskt svensk sommar väder. Igår sol och hur härligt som helst, idag moln och blåsigt. Fast det är bättre med varannan dags väder nu än i sommar när vi är lediga.

Börjar snart bli stressad över att jag ej fått i min lilla båt ännu, så nästa vecka hoppas jag kunna ta tag i det problemet. Sitter och funderar på var våren tog vägen för jag tycker inte att man hunnit med det man brukar göra. Fast vad gör det för allt finns kvar att göra!

När man åker runt med bilen så kan man inte låta bli att förundras över hur mycket folk slänger vid returpunkter som inte ska slängas där. När man ändå har packat bilen full så kan man köra sakerna dit de ska istället för att ställa tv apparater o dylikt framför containern som är avsedda för tidningar. Så skärpning mina vänner! Ska vi ändå leka miljö knuttar så kan vi göra det fullt ut. Samtidigt så ser det inte bra ut inför alla turister som vi hoppas kommer till vårt fosterland denna sommar. Skulle vi själva tycka det var vackert med överfulla soppanläggningar när vi semestrar utomlands?

Nu väntar jobbet!

 

Herr & Fru girig!Jag visste inget!

Upp till kamp!

Efter allt regn så växer det så det knakar. Fast fel sorter som växer mest. Man rycker upp dem med rötter, samt sprutar diverse gifter på dem . Vad händer de växer upp på platsen intill den besprutade.

Så det är bara att fortsätta kampen!

 

Sol- Fredag= Grilltime

Äntligen fredag.

Fram med grill, kol, tändvätska samt en kyld öl. Tänd grillen skjut fram stolen intill grillen öppna ölburken och hör ljudet pssssss som uppstår vid öppningen. Ta en klunk o njut av fågelkvitter, solsken ljumma vindar. Hämta köttet samtidigt införskaffas en öl till. Börja med att lyssna efter psssss ljudet igen. Lägg på köttet ta en klunk av ölen, lägg på locket gå in och öppna vinflaskan för luftning, ta gärna och prova lite så det inte är defekt. Detta imponerar på er kära som står i köket och fixar sås o potatis. Ge henne en kram och häll upp lite vin med. Ta med en öl till ut till grillen. Skulle det bli diskussion, så är den till för att släcka elden med om det skulle börja brinna. Allt lugnt vid grillen!

Öppna ölen. Nu mina vänner trivs vi med livet och ler så där som man gör en fredagskväll!  


Efter regn kommer Solsken

Så kom regnet. Visserligen behövs det, fast nu börjar man bli lite små rädd att det är ”den svenska sommaren som visar upp sig”. Håller på som bäst med att färdigställa allt ute på tomten utan att bli blöt av allt regnande.  Finns mycket man kan pyssla med mellan arbetspassen så det blir fint o snyggt. Det som är bra med regn är att man helt plötsligt får en godtagbar ursäkt för att slippa klippa gräset. Detta gäller även för att rensa ogräs i rabatterna.

Samtidigt så vet man att nästa gång solen lyser på himlen så är det bara köra igång gräsklippare samt ligga på alla fyra i rabatterna.Snart kommer båten i sjön, vilket kommer bli skönt inför sommaren då man kan ta en tur en vacker sommar dag. Åka ut med båten en vacker sommar dag är en av höjdpunkterna under sommaren anser jag. Båten är absolut ingen stor eller dyr sort utan en liten öppen båt. Räcker utmärkt till att åka ut med för fiske eller bad tur. Idag gäller det att kunna ha råd med att använda sina saker.

Nu kom jag på att visst är det kanon gott med rökt fisk. Min favorit är rökt ål, fast tyvärr lite för dyr.
Åker ni till Gotland så finns det inget mer underbart än att stanna till med bilen vid någon kustrestaurang o äta rökt flundra samtidigt som sam sitter och tittat på havet med kanske en solnedgång! Runt Vättern så finns det rökt röding vilket är en favorit med. Samtidigt får vi inte glömma Västkusten med alla räkor och fisk som finns där utefter kusten. Så visst finns det mycket vackert och gott att både göra samt äta i vårt avlånga land. En pärla som är lite ”glömd” är ostkusten och då menar jag inte Stockholms skärgård. Åk in vid Trosa och fortsätt kusten ner till Oskarshamn så kommer ni uppleva en helt fantastig natur och mat upplevelse. Utefter denna kust sträcka så finns det många campingplatser och boende till verkligt humana priser. Sedan finns givetvis Öland lite längre ned. När vi ändå halkat ned på kartan så kan vi säkert hitta guldklimpar i Blekinge och Skåne med. Är man i Skåne så kan man alltid ta en av tur båtarna vid Helsingborg för att äta och dricka lite gott. Så visst går det att hitta smultronställen samt kunna komma iväg på en semesterupplevelse fast plånboken känns tunnare. Mitt råd är att inför sommaren se vad som ni och er familj anser viktigt. Man kanske kan ”pruta” på lyxlivet för att kunna komma iväg. Vilket är viktigast, se att sin familj mår bra eller se Telia-Sonera, s direktör le över höjd bonus efter att vi förköpt oss på de senaste modellerna av mobiltelefoner? Passa även på att ta så många kort ni kan eller filma in det som händer, för när hösten och vintern kommer kan det vara kul att minnas sommaren 2009.       

Lite solsken!

Sitter nu och slö läser lite på nätet.

 

Aftonbladet har en artikelserie om kvinnomord. När man läser den så kan inte låta bli att fundera över hur står det till med respekten för allt liv i vårt land? Mord är mord så det borde vara livstid som gäller.

  

Chockhöjning av priser väntas i butiker! Javisst höj bara, så blir det inget sålt. Svårare än så är inte problemet.

 

FIAT räddar SAAB! visst kan det kännas konstigt, fast mycket bättre än Kina ägt!

 

Sedan följer de viktigaste nyheterna som finns för oss medborgare!

 

Sju veckor kvar för att hitta strandkroppen! Helvete, kommer att missa det, så det blir att sitta inomhus i år.

 

Här är kvinnan som minns allt! Tror att vi alla män som är gifta eller sambos med en kvinna vet att DE minns allt som man sagt eller lovat göra! Vad är nytt?

 

Expressen har att amning lämnar papporna utanför!  Vi har väl haft vårt roliga!

 

Dricka för mycket tillhör vår kultur! Samtidigt så testas tjugo nya viner!

    

Ny Månad

Ny Månad - Nya utmaningar

 

Så har i äntligen kommit in i Maj månad. Ett parti och några mindre intresse föreningar har som vanligt fått vädra sina närmast sörjande i små tåg med fanor samt pukor och trumpeter.

Finns inte så mycket att tillägga utan att visst är det roligt att en sådan sak fortfarande lever i dagens samhälle.

 

Just nu så är det grått med regnmoln som vilar över oss, fast tror att det kan behövas lite vatten för alla växter nu. Finns det något som luktar så gott som ett vår /sommar regn? Tycker personligen att det är helt underbart med den doften som kommer från alla växter samt även blöt asfalt. Visst det får inte hålla på med regnet som förra året, fast en eller ett par dagar tycker jag inte gör så mycket.

 

Arbetsdag hemma idag, så hamnar man här i vanlig ordning. Så nu blir det en kopp förmiddags kaffe och sedan börja med det som jag tänkt. Alltså Jobba!   
  


RSS 2.0