Hittade en bok

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade denna bok som inköptes 2009 inför USA resan. Kom på att jag inte läst klart den så det får bli höstens läsaruppgift.
 
Det blev annat att göra då man var där ( USA ), än att läsa en bok.
 
 
 
Man kan inte låta bli att jämföra med Sverige som hittills inte haft någon kvinnlig eller färgad statminister.
Tror det kommer ta många år till innan vi är mogna för något av detta.
 
Helgen varit bra annars/hittills  så nu väntar strax en ny arbetsvecka. Har klippt lite gräs och fixat lite grann inga större projekt utan bara tagit det lugnt.
 
 
 
 
 

Lördag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom ut till stugan och har nu släppt ut katten, tänt en brasa i öppnaspisen. Det var bara 11 grader när jag tittade på termometern.  blir nog inte så mycket som kommer bli gjort då min värk i ena benet är kvar. Febern har tackat för sig som tur är.
 
 
Hur vädret kommer bli är lite svårt att säga då det nästan är blå himmel åt ett håll samt riktigt mörka åskmoln åt andra hållet. vi gör som skogsmullarna vi skyller detta på människans miljöpåverkan eller skulle det vara kossornas miljöpåverkan..
 
Nu kan man nog summera denna sommar som en av de mest händelserika i vårat fosterland. De flesta av oss har enbart njutit av sol och värme, en del har fått skog och hem nedbrunna och andra undrar var allt vatten kom ifrån. Vem mer tror att detta kommer påverka premierna på försäkringarna vi har?
 
Man kan inte låta bli att undra lite över hur höst och vinter kommer bli gällande oväder.
 

Valet närmare sig och perioden med  ha pengar kvar i sin plånbok blir allt kortare. Håll hårt i plånboken det finns krafter som vill komma åt den. Det kan även vara så att med vår överkonsumtion kanske vi har råd att bidraga mer från vår plånbok?
 
 
 
 
Samtidigt så kan man höja blicken bortom våra gränser och förstå att vi kommer vare sig vi vill eller ej att lätta på plånboken för att hjälpa till.
 
 
 
 
Ha en skön lördag för det ska jag ha !
Just nu lyser solen!
 
 

Än blommar det!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vilken fin ros vi har hemma och det är undertecknad som en gång planterade den. Den kommer aldrig klara sig där sade frugan.  Fast den kommer så snällt varje år.  De flesta hon planterat har gått till den sista vilan.
Snacka om skadeglädje 
 
Blir hemma imorgon också, kommer åka ut till stugan  på lördagen en sväng. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk/ Funderingar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då man är hemma och är sjuk så blir det en hel del tv tittande. det som slår mig är att vi alla har svårt för att förstå att vissa kostnader kommer öka för det svenska samhället vare sig vi vill eller ej. Det jag tänker på den väntade ökningen av flyktingar och detta måste vi vara med på. Fly för sin religiösa eller politiska samt sexuella läggning, det måste vara en självklarhet för oss att hjälpa dessa individer samt se till att de kommer in i det svenska samhället.
 
När  man flyr ända upp till oss tror inte jag att man har tänkt sig att återvända till det gamla hemlandet.
Undrar ibland om vi verkligen förstår hur det måste kännas att samla ihop familjen och bara lämna allt man skaffat sig under alla år, helt nytt språk och nya sedvanor måste läras för att kunna få en chans till acceptans.
Det är vår förbannade skyldighet att se till att de kommer in i samhället så fort det går samt utnyttja den utbildning som dessa individer har. En läkare från Iran får städa eller köra taxi i Sverige med brist på personal inom sjukvården, detta kallas för att hjälpa in dem i samhället.
 
 
 
Så antagligen får vi kolla över de kostnader vi har idag eller se till att betala mer till staten. Tyvärr går det inte att äta kakan och samtidigt ha den kvar. Vilket man ibland får känslan av att vi fått för oss i vårat fosterland.
 
Vi konsumerar i vårt land som om vi hade tre jordklot, då måste det finnas ett utrymme för individuella besparingar för var och en av oss. visst har jag också drömmar om mer och bättre materiella saker, fast vad gör det om man får vänta i ytterligare ett år på nya vinterkängor då de gamla duger utmärkt. Detta gör att jag kommer på mig själv glömt att kolla upp vinterkängorna innan det blir vinter, har precis för mig att de läckte så där kommer det bli nya eller ha foten i en plastpåse.
 
 
 
Så inför valet måste vi förstå att även vi måste hjälpa till när världen brinner, sedan kan vi ha olika uppfattningar om skatt, skola och åldringsvård samt arbetssituationen i landet. Det är detta som kallas demokrati och gör oss till ett unikt land där många vill bo och visst finns det plats för flera invånare i vårat land som med rätt hjälp kommer bidraga till utveckling och skatteintäckter!.
 

 
Läst en toppenbra bok med mycket att skratta åt och det finns även inslag till eftertanke.  
Tyvärr kan man känna igen sig ibland. 
Läst någonstans att boken ska tydligen bli film, så det borde vara en film som är värd ett biobesök.
Kan givetvis rekommenderar den under det kommande höstrusket.
 
 
 
Hoppas verkligen att det var sista sjukfrånvaron för i år. det blir ganska segt att gå hemma och inte göra något nyttigt. "Du kan dammsuga "sade frugan, fast är man sjukskriven får man väl inte göra något svarade jag:-))!
 
Får se hur det blir till helgen om man kommer ut till stugan, vilket skulle vara skönt då man just nu är lite trött på att gå hemma i staden. man har inte gjort något vettigt utan bara tittat på tv samt läst boken.
 
 
 
 
 
 

2014 Sjukdomsåret

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma igen för huvudvärk och illamående. Så mycket som jag varit sjuk under 2014 har jag aldrig varit tidigare. Samtidigt så känns det som om 2014 varit det året som det verkligen har hänt positiva saker, fast det är några månader kvar av året så man kanske inte ska börja summera det ännu.
Ska ringa till sjukvården för att kolla upp mina ben då jag haft värk i dem en längre tid. Lika bra att passa på då man fått "frikort" detta år.  Har aldrig haft detta förut. Vilken bra idé vi har där sjukvården kan tydligen inte kosta mer än 1,900 kronor på en 12 månaders period. detta måsta betyda att vi alla oavsett inkomst har råd med sjukvård. 
 
Det enda som man kan uppleva som negativt med sjukvården är telefonkön, fast den finns egentligen överallt.
Banker, statliga inrättningar, försäkringsbolag, serviceföretag, så varför hetsa upp sig angående telefonkön till sjukvården.
 
 
 
 
Kommer troligtvis att missa en firmafest under veckan, fast vad gör det.
 
 
Bilden tagen i helgen innan åskvädret bröt ut.
 

Nu väntar telefonkön.
 
 
 
Snart val och alla verkar vara överens om att lärarstatusen och lönen måste höjas. Varför vänta till valet då de två stora drakarna verkar vara överens? Detta borde de kunnat fixat  åren  2003, 2005 eller 2007 samt 2011.
 
Vem mer tror på att det är valfläsk??
Sorry lärare ni kommer bli blåsta på detta även denna gång!
 
 
 
 

Helgen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vädret har varit mest mulet och även åskat med åskskurar  vid några tillfällen. Så vi har eldat i spisen för första gången sedan försommaren. Saknar redan värmen, fast då man är tillbaka i "tjänst" så kan det vara bra med lite svalare väder.
 
Ha varit på årsmöte för vägföreningen vid stugan. Det var inget nytt under solen som kom fram på det årsmötet förutom  att min motion om att lägga in medlemsregister och alla protokoll från årsmöten som redan är utlagda samt styrelse protokoll mötte ett visst motstånd. styrelsens protokoll gick inte igenom och adress register jämfördes med skånepolisens romregister. Vet inte riktigt hur man fått ihop denna koppling, fast tillslut blev det ett register med en gemensam inkoppling för alla medlemmar. Vi får väl börja med små steg framåt då man ska gå från
penna och papper till data. Det som slår mig är att det är väldigt lite folk som kommer på årsmöten. Då ser jag svårigheten att kunna påverka samt att det finns en stor risk för att det blir en klubb för inbördes beundran.
 
Dagen kommer innehålla promenad tömma båten, nästa båt ska ha självläns.
Kommer även försöka att fixa ett fönster (beroende på hur vädret blir). Sedan ser det ut som om man behöver ta framgräsklipparen här ute också.
 
 
 

 
Valet närmar sig och många gamla ansikten ska tydligen göra comeback vid ett eventuellt skifte.
Persson , Sahlin och kanske Lljugholt. 
Vi får hoppas att det bara är svensk journalistik som visar sitt kunnande och inte något som är verklighet.
 
Det kanske blir som medborgarskolans reklam
Förnyelse nya perspektiv med ett gammalt känt ansikte.
 
 
Bilden lånad från Google
 
Nya perspektiv Ziggy Stardust ??
 
Kan någon förklara varför ska vi vanliga hålla igen på utgifter medans regering och oppositionen lovar guld och gröna skogar. Tydligen finns det hur mycket klöver som helst i statens lador!!
 


Första arbetsveckan avklarad!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har man överlevt första veckan. Tyvärr har det regnat de första dagarna då man är tvungen att klippa gräset här hemma efter tre veckor, så som ni förstår var det väldigt högt. Här är det elgräsklippare som gäller , vilket innebär att man inte kan klippa då det regnar eller är blött.
 
Det gick att fixa det på onsdagen då solen kom fram. Det tog 1,5 timme att klippa gräset samt klippa ned en del svartavinbärs buskar som ska flyttas ut till stugan. Så nu är det riktigt fint på tomten.
 
Man behöver bara en vecka för att längta tillbaka till semestern. Hösten kommer nog gå fort då den innehåller uppstarts jippon och lite kurser jag ska gå. Gå på kurs när man snart är 58 år? Det är samtidigt är det roligt att arbetsgivaren satsar på oss äldre också. 
 


 
 
Äter man frukt så orkar man säger frugan.
 
 
Sedan ska man röra på sig mycket säger hon.
Själv tycker jag det räcker med att gå till grillen och sätta sig med en öl. Micro gympa kallas det.💃
 
 
 
 
 
Nu är det fredag igen och helg slutet tidigt och inväntar frugan för att åka till stugan. Grillning och öl kommer det bli!
Ha en skön fredagskväll!

 
 Är det denna helg man ska bli lotto miljonär? 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag/Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det bara lördag, söndag kvar tills man är tillbaka i "rullarna" igen. Återkommer om semestervädret som varit helt underbart. Solat, badat och verkligen haft semester. Tänk om Lotto gudinnan hade kunnat visat en lika bra sida som vädergudarna gjort, fast hon har lyst med sin frånvaro. Får hoppas att hon lyser upp hösten istället.
 
Idag ska vi försöka komma ut på en tur med båten och sedan har jag två fönster att slipa och måla, om det nu går i värmen. Sedan blir det lite kräftor ihop med grannen, vilket kan vara ett trevligt sätt att avsluta semestern på. 
 
Givetvis har man följt om branden vid Sala och begriper inte varför vi måste börja diskutera om hur släckningsarbete skötts samt om vi ska köpa in material eller om det är ett olycksfall eller miljöproblem innan skiten är släckt!   
Tycker att alla inblandade  gjort ett kanon jobb i släckningsarbetet efter olyckan.

 
 
När vi kommer hem ska jag hämta ut ny router till internet hemma då den lagt av, troligtvis på grund av åskan.
 
Ha en skön helg runt om i landet!

Vaknat tidigt kan inte somna om

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknat tidigt idag. Det är varmt och kvavt känns som om det kommer komma en åskskur över oss, eller är det ågren för att man snart ska tillbaka till jobbet.
 
Sedan lördagen som vi tillbringade på akuten då frugan fick akuta smärtor i sin ena axel. "kalkaxel" hade hon fått. Vi var där i 7 timmar! Hon fick lite sprutor samt tabletter och ska påbörja sjukgymnastik. Hon får se om hon klarar av att jobba nästa vecka. Nu är det gubben som sköter marktjänsten här hemma. Helvete vad jobbigt :-))!!
 
Ska försöka komma ut lite med båten någon av de dagar som återstår av semestern.
 
 
Grillat samt en kille som njutit av denna sommar. Ny grill i år vänta till nästa säsong.
 
 
 

Lite shopping i V-Vik har det blivit.
 
 
 
 
 
 
 
Första gänget kräftor i år. Trappen klar. får försöka hinna med lite mer fönster under de dagar som är kvar.
 
 
 
 
 
På onsdag blir det en sväng in till staden då bilen ska på 6,000 mila service. Vad fort milen tickar på, bilen är en 2012;a.
 
Skönt att börja jobba igen? Kunde gärna varit ledig några månader till!
 
Fast än är det inte dags, några dagar återstår!
 
 
 
 
 Angående reklam!
Alliansen satsar på krogmomsen då de kör med tårtor, Vad vill dom, ska vi baka tårtor för att lösa arbetslösheten?
Sossarna vill att vi kostymgubbar ska slippa bjuda hem våra gamla mödrar för det tar samhället hand om!
Trygga alternativ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny månad och snart dax för sista semesterveckan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har det blivit augusti och på måndag är det sista semesterveckan för denna sommar. Tyskland blir nog inte av då det varit/är alldeles för varmt att åka iväg, så det har blivit att gynna monopolet denna sommar. Det har blivit mest sol och bad samt att åka ut med båten. Givetvis har man fixat lite med att klyva ved samt inhandlat grejer för att fixa trappen. Frugan ska fortsätta med några fönster, om vi nu orkar med det då det tydligen ska bli varmt igen. I onsdags blev det åska och regn vilket verkligen behövdes.
 
Vi har efter många år investerat i en ny säng i äldsta dotterns rum i stugan. Så under nästa vecka blir det en tripp till återvinningsstationen.
 
 
 
 
 
 
 
Angående alg blomningen så har vi runt oss klarat det hyffsat. Det är tydligen värre mot Gryt samt Arkösund. Då det är mycket kan det vara farligt och ge njurbesvär, samt att det är farligt för djur (hundar). Har badat i havet 7 dagar i sträck vilket jag inte gjort sedan barnen var små.
 
 

Tänk att rälsen kröker sig i värmen för våra tåg. Tycker själv att detta borde man begripa då detta händer varje sommar, så varför inte denna sommar då det är 30 grader med solsken?
 

 
 

RSS 2.0