Gott slut o Gott Nytt!

 

Snart dags att vakna upp från glögg samt mousserat fyllan och komma tillbaka till vardagen i Sverige!

 

 

Gott Slut o Gott Nytt år!

 

 

 
 
Fungerar mot helgens drycker! 

Enligt en artikel i Aftonbladet  tjänar han för lite!

En katastrof”  Kristdemokraten Joakim Strandberg, 46, sitter i fullmäktige i Ystad. ”Vi får 280 kronor i timmen under sammanträden, för ett ekonomiskt ansvar på en och en halv miljard i kommunfullmäktige. Det är en katastrof”, säger han.

280kronor *167 = månadslön om han jobbar heltid.. Är det synd om honom?

 

 

 


Dagen efter

Så har nu snart denna jul helg gjort avtryck i våra historieböcker.

 

Julklappar. Är nöjd med allt jag fick.

 

Mat. Som alla andra år allt var gott och slapp lutfisken, dobb i grytan detta år med.

 

Tv underhållning. Kalle givetvis sedan repriser på dumburken, vilken tur att dvd finns.

 

Avkoppling. Ja, det är så det börjar krypa i kroppen efter att få komma igång med arbetet.

 


Happy X-Mas

Så är det jul igen!

 

Happy X-mas  War is over eller hur är det egentligen?

 

 

Sitter och lyssnar på Lennons jullåt och kan inte låta bli att tänka på om det blev en bättre värld när 1967 års student revoltörer fick styra världen. Blev den mindre kommersiell tänker vi mer på vår nästa? Kan det vara så att 40-talisten skapade den mest egoistiska tidsepoken under jordens historia? Har inga svar på detta, men såg världen ut så här innan 40-talisten fick tillfälle att regera?

Eller blev det för mycket av majskolvpiporna med hasch i!

 

 

Som sagt vad Happy x-Mas war is over!

Ps, Vilken tur att man är 50-talist !


121221

Vilken himla tur! Vi klarade 121221 klockan 1212.

 

 

Sitter själv hemma med en förkylning och snuva. Varför drabbas vi män så hårt av virus när vi drabbas? Frugan blir inte hälften så dålig som jag. Kan det bero på att vi män egentligen är större och starkare, så därför behövs det ett starkare virus för att däcka oss., eller beror det på att vi blir som ett hjälplöst barn när vi blir sjuka? Själv tror jag givetvis på det första alternativet!  Så det undertecknad gör är att sitta hemma se på tv samt tycka väldigt mycket synd om sig själv.

 

 


2012+1=2013

2012

 

Hur har 2012 varit?

 

 För egen del har 2012 varit ett av de bästa åren på väldigt länge. Gjort mycket inventeringar som de kritstrecksrandiga kostymkillarna kallar det, dessa har samtidigt slagit väl ut trots den finansiella oron. Gjort förbättringar både på hus samt stugan på landet . Införskaffat en ny bil. Har trots eget gnäll faktiskt trivs på mitt jobb. Samt överlevt vissa kunder som tror att det bara är att ta för sig utan någon som helst rätt till det. konstig inställning, fast kanske vanligare än vad man tror. 

 

2013

 

 

Enligt alla som kan se in i framtiden så kommer inte 2013 bli ett år som vi kommer minnas som det stora utvecklings året utan snarare det år som vi knaprade på barkbröd och försökte överleva. Fast har dessa filurer haft rätt någon gång?

 

 

Ser med tillförsikt på år 2013, fast givetvis med en liten rädsla för hur det ska gå för alla som blivit varslade. Vi får verkligen hoppas att det stannar vid varsel. För ingen av oss vare sig vi har jobb och så kallad bra ekonomi eller står mellan två jobb tjänar på dessa varsel.

Så låt oss njuta av slutet på 2012, samt julen tillsammans med familj och vänner.

 

Om vi nu finns kvar efter den 21/12-12. för var det inte då jorden skulle gå under enligt några indianer?

 

 

Så det återstår att se om blogg världen finns i cyberrymden eller om vi alla finns i himlen. Faan vad trångt det kommer bli med allt folk samt alla satelliter. där uppe.  

 

God jul om vi inte syns efter den 21/12!!

 


Julen i antågande

Så är det andra advent och snö har vi fått upp till knäna.

 

 

Dagen kommer bestå i att fylla upp maten till de stackars fåglar som inte fattat att man ska lyft och flaxa med sina vingar söderut, de är lika dumma som oss som vandrar omkring och ser ut som reklampelare för Michelin däck. Sedan blir det att skotta lite givetvis.  Troligtvis kommer man hamna på ett shopping centra, ska inte handla något speciellt endast spolarvätska till bilarna. Sedan blir det en tur till gravarna för att tända ljus.

 

Veckan har ändå fungerat relativt bra för undertecknad, då han inte utnyttjar tåg eller kommunala bussbolag. Förstår inte hur folk törs åka med bussar som har slitna sommardäck.  Tycker våra kommunala bussbolag skulle vara tvungna att ha vinterdäck, samt att ta ut kostnad för dessa på biljettpriset och inta via skatten. Även denna vinterhatare får väl erkänna att visst ser det mysigt ut när man tittat ut genom fönstret och alla träd är vita av snö.

 

 

När man ser på tv idag så kan man inte undra hur julen kommer bli med alla varsel som ligger och läggs.  Var vi verkligen så naiva att vi trodde oss stå utanför en internationell kris? Vilken tur att Arbetsförnedringen får extra miljoner för att anställa folk som ska kunna matcha de arbetslösa till jobb som inte finns. Sedan har vi våra kära kärnkraftverk som fungerar tydligen som svenska tågen enbart då det inte är snö eller för varmt. Lever vi i ett moment 22 land? Vad kan hända mer ilandet? Det finns alltid kvar det att man glömt slakta grisen så julskinkan blir bristvara samt att glöggen tar slut på vårt största fornminne (glasbanken). 

 

När jag åkte hem från jobbet i veckan så hittade jag ett radioprogram på P4 som spelade upp de bäst sålda singlarna från 1967, vilket program alla mina idoler från för fanns med Hep Stars, Beatles, Rolling Stones samt syrrans favorit band Tages. Vilken resa det blev för samtidigt som låtarna spelades så försökte man minnas hur det var när man var 10 år. Vilken härlig tid det var inga problem förutom att tjata om högre veckopeng . Det blev en riktig nostalgi tripp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tips till coachen

Kolla politiker! här är fler förbud ni kan återinföra

Motbok

1917 infördes förbud mot att köpa sprit utan motbok som gällde fram till 1955. Den ransonerade alkoholen svenskarna kunde få tag på och alla inköp stämplades i boken enligt Brattsystemet. Principen var att hindra alkoholister från att få tag på rusdrycker men hur mycket sprit du kunde få ut varierade från fall till fall. Under motbokens sista tid var maxransonen tre liter starksprit i månaden.

Kaffeförbudet

1756 infördes kaffeförbud i Sverige. Bondeståndet lyckades få igenom beslutet som en hämnd för att de tre högre stånden förbjudit hembränning. Efter det var brygden under perioder också förbjuden under flera tillfällen fram till och med 1822.

Långfredagen

I Sverige har långfredagen betonats av sorg och botdag, ända fram till 1969 vara alla offentliga nöjen enligt lag förbjudna. Biografer, teatrar och dansställen tvingades hålla stängt.

Serveringstiderna

Redan 1640 reglerades det i lag hur länge ett en utskänkningslokal fick servera sprit. Då kunde du köpa en öl fram till klockan 21.00, men bara på sommaren. På vintern var det slutsupet på lokal redan 19.00. Det gällde fram till 1860 då utskänkningstillståndet förlängdes till 22.00.

Förbudet mot Cornelis

1966 skrev Sveriges Radio i en intern instruktion att Cornelis Vreeswijk skulle spelas med måtta. Han gick ur upphovsrättsorganisationen Stim och under en period förbjöd SR alla hans låtar i radion. Samma år upphörde förbudet

Snott fån Aftonbladet. Tycker den var otroligt rolig.

 

 

Nu är det definitivt Glögg time!

Helvete så illa det är på våra vägar. Tänk att vi fick vinter i år med, konstigt med tanke på växthus effekten. 

 


RSS 2.0