Sommaren fortsätter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Värmen kommer hålla i sig, det kanske blir lite regn till söndagen, Det gör inget med en dags regn.
Vi har badat som man inte gjort de senaste åren, åkt med båten varit i väg med bilen till Fyrudden och ätit där.
Visst kan vi ta båten dit, men då det är en liten båt med 15 hk så kommer man fram lite fortare.
Provade Vallemarviksmålet en Lasagne med tomat och lite olika charkuterier , Väldigt god och den skulle vara en hyllning till Nils Lindholm, vilket gör att man äter den som en IFK:are och då menar jag riktiga IFK (Peking).
 
 
 
Blir nog att bada idag med samt åka ut med båten. Ingen fiskelycka hittills och alla måsten finns kvar.
Det enda som är negativt är algblomningen som börjar komma i mot kusten. vi har klarat oss än så länge.
 
Ha en bra sol och bad dag
   
 
 
 
 

30 grader varmt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilka dagar det varit runt 30 grader varje dag! Nu får man inte klaga på det svenska sommarvädret.
 
 
 
Har inte kommit i havet ännu för att bada. Det kommer ske nu efter det jag hämtat yngsta dotter samt hennes kille. Detta innebär att man ska tyvärr sitta i bilen en stund idag. igår kväll slipade vi två fönster samt lackade dem. Det är nog det enda som man kan klaga över, att allt går med en snigels hastighet".
 
 
Denna kompis satt på kattens koppel då denna låg och sov. kattet alltså.
 
 
 
 

Helgen avklarad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördagen gjorde vi inget utan både gumman och jag var totalt slut så vi tog ett glas vin åt lite, ej grillat då det började regna på kvällen såg på tv samt gick och la oss tidigt. Söndagen har jag hållit på med att plocka ihop en masa skråp som ska till tippen. Kärran blev full, så det är vad som kommer gälla på måndag om det nu inte blir för varmt. Då är det båten som gäller. Kommer vi iväg till tippen så kommer det bli lite shopping för att fixa trappan. Nu kommer det bli tre veckor av livsnjutning inget "Arbeit macht freiheit"!
 
 
 
Söndagen bjöd på riktigt sommarväder så det blev en tur med båten för att köpa glass samt lite rökt fisk (rödspätta).
 
Just nu är det molnig, fast det var det i går på morgonen med, så solen kommer säkert komma fram idag med.
 
 
 

Lite sommar bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi stannade till i denna lilla vackra stad häromdagen.
 
Veckan innan semester är nog en vecka som ska anmälas för brott mot mänskliga rättigheter.  Vilken seg vecka det var.  Fast nu har den gått till historieböckerna. vilket betyder SEMESTER!
 
Samtidigt kan inte låta bli att tänka på alla måsten som vi lägger på oss inför våra semester veckor.  Visst jag ska bara vara vid stugan och en liten tripp till Tyskland kanske. Trappen ska fixas lite fönster målning lite fixande med hängrännorna. Sedan tror jag semestern är slut.
Tjejerna kommer komma på besök vilket alltid är trevligt. 
Ska försöka att hinna med att bjuda ut en gammal vän sedan ungdomen.  Hoppas att vi får chans att ordna med detta då vi inte har träffats på flera år. 
 
Givetvis måste vi hinna med att åka ut med båten. 
 
Skulle inte jag ta det lugnt på semestern 💤
 
Det jag lovat mig själv är att försöka röra på mig så mycket som möjligt, då min kondition är inte den bästa just nu. Tycker själv att jag blir trött för det allra minsta. Det kanske går över med lite semester.
 

 
Tänk att vi européer vann VM guldet och bronset i fotboll. 
 

 Ha en skön fredagskväll i sommar Sverige!  
 
 
 
 
 

VM snart slut

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart slut på VM då det endast återstår finalen i kväll.
Holland knep bronset välförtjänt. Brasilien gjorde väl sin sämsta insatts någonsin. Hoppas på att Argentina kan ta guldet ikväll då det verkligen skulle vara den värsta mardrömmen för brassarna, fast klarar de av Tyskland som är det lag som varit roligast att se. Samtidigt kan vi som stolta EU medborgare vara stolta över att vi fått brons  samt guld eller silver. Så skönt att vi är med i EU.
 
 
 
 
 
 
Får se om jag orkar se finalen ikväll då det är sista arbetsveckan kvar på måndag innan tre veckors ledighet.  
 
Heja EU och vilken tur att vi är med!!

Sommar =Vägarbeten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har sommar och semestertider kommit igång.
Vad händer då, jo då kommer vägarbetarna ut med sina maskiner. för det mesta har det gått alldeles kanon då de håller på med E4:an. Fast i år har det bara krånglat. dåligt markerat och köer från bägge håll. Samtidigt har gamla riksvägen (gamlaE4:an) korkat igen då vi  pendlare och långtradare väljer denna väg.
 
 
 
 
Konstigt att vägar alltid repareras under semestermånaden, järnväg strax före eller efter semster perioden. Kärnkraftsverken under vintern. Vet ej när vattenkraftverken repareras, men skulle gissa att det sker under våren när snön smälter.
 
Helgen verkar bli underbar med sol och värme, så det kanske blir en liten tur med båten. Vi får hoppas att ingen myndighet kommit på att tömma Östersjön på vatten för reparation :-))!
 
Kul att Brasilien klararade sig vidare samt synd att Frankrike åkte ur. Tyskland är nog det bästa laget EU kan ställa upp med även i fotboll!
 
 

 
En eloge till skogarbetarna som varit ute vid stugan och fällt. De har nu plockat upp efter sig och det var inte mycket som blev kvar.
 

 

Vilken kväll

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vilken kväll det var.  Stones var riktigt bra. Showen var enkel men kanonbra.  Det blev bara lite snabbmat då vi inte hade bokat något bord. En riktig miss. Fast det gick bra det med. Vi var över 37000 som var där.  Skönt att dottern bor bara en halvtimmes gångväg bort, sådet blev en nattpromenad hem. Publiken hade som undertecknad grått glest hår och hade tagit med sig barn och barnbarn. 
 
Tack för en bra show'
 
 
 

 
Tyvärr hade jag inget tält mad mig som jag kunde lämnat i Kungsträdgården. 
 
 
 
 

RSS 2.0