Nu väntar bättre tider!

Snart ny vecka som innehåller ny månad.

Nu kommer det gå med storm steg mot våren. Synd att vi fick lite av det vita helvetet, fast klart bättre än de två gångna åren. Idag har det inte hänt mycket försökt att blåsa liv i den gamla stationära datorn samt tittat på Photoshop programmet som jag införskaffat.


 

Gjorde detta i samband med att jag fått ny kamera. Så nu tillhör man de ”stora” pojkarna med en riktig kamera och inte en pocket modell. Sedan återstår att se hur korten blir, fast det är en annan sak. Vad för kamera är det? En Samsung NX11. Kanske inte den absoluta proffs kameran, duger mycket bra åt mig. Tror faktiskt att jag ska börja en fota kurs till hösten. Gubben behöver något att göra under årets mörka period. Fast som sagt det blir till hösten nu går vi mot sol och värme.

 hur det gått med kampen mot vågen? Just nu leder tyvärr vågen med minst 5-0!


20120122

Vaknade tidigt idag ser att det kommit lite nysnö. Inget som behöver skottas, då det är plusgrader igen. Ser på datorn att det är den 22 januari, vilket betyder att snart är den definitiva ”gubben frost” månaden snart över. Lutar mig bakåt i stolen greppar muggen med nybryggt kaffe, tar en klunk och tänker ”vilken härlig vinter der varit denna vinter”, till dagens datum kanske är bäst att tillägga.Inköpte till denna vinter ett nytt fågelbord, som verkligen varit till våra bevingade vänners glädje. Fast herregud var de knaprar isig. Är nu denna vinter inner på tredje påsen. Det är roligt att sitta vid fönstret och titta på dem då alla småfåglar far fram och tillbaka under fågelbordet har skator placerat sig. Tycker att skatorna är ganska smarta här då de begriper att de små har ett sådant taskigt bordsskick att de kommer skvätta hejdlöst omkring sig. Så varför sitta o balansera på ett gungande fågelbord då det hele tiden ramlar ned på marken.

 


Lärarlegitimation

Nu ska kompetensen och statusen höjas för läraryrket i Sverige, detta har Björklund kämpat för under hela sin period i regeringen. Då han äntligen rott detta i hamn så får skolverket anlita ”Proffice”, ett Bemanningsföretag.
Var tog statusen vägen? Hur tror man på fullt allvar att statusen höjs då ett bemanningsföretag anlitas, eller är det så att skolverket är ytterligare en statlig instituion som överlevt sig själv!  Lyser de gamla reservofficers tankar igenom i ditt tankesätt, Björklund? 50 öre för dina tankar Björklund!  Nu börjar Alliansen likna den gamla klassikern moment 22!  Fast o andra sidan så är alternativet ”griseknoa” från Oskarshamn!

 Nästa val måste bli rena vinstlotten för V,MP och C. Om nu inte de också vaknar till med kloka moment 22 inlägg!

 Sverige är fantastiskt!

 


Bildkonst!
Egentligen en vacker bild, fast tragisk!

Lite funderingar.

Har nu varit ledig i några dagar och ska åter ut i förvärvsarbetet. Det gäller att dra in pengar till AB Sverige.

 

Har roat mig med att titta runt hos olika bloggare. Då tänker man på hur olika vi i detta lilla land upplever situationer. En del har ett stort intresse för mode och shopping, En del kämpar med myndigheter för sin överlevnad.

 

 

 

Visst kan man inte leva på bidrag hur länge som helst. Men även de av oss som inte har förmånen att vara ute i arbetslivet av olika orsaker måste kunna äta, bo samt ge sina barn en dräglig uppväxt.

 

 

 

 

Undertecknad är så pass naiv att han tror det är individen måste själv påverka sin situation, fast givetvis med en mätt mage samt tak över huvudet.  Borde det inte vara så att är man för sjuk för ett arbete, då kan man inte arbeta eller är det så att man misstänker fusk från en specifik läkare så måste det finnas en läkare någon annanstans som kan göra en bedömning genom att träffa individen. Inte genom att läsa gamla journaler. För är det så att man bedömer att en läkare gör så pass fel att individen kan stå till arbetsmarknadens förfogande, borde då inte de inrättningar som gör denna bedömning anmäla läkaren. För enligt undertecknad så borde denna läkare inte ha rätt kompetens för sitt yrkes utövande. Vilket inte verkar ske.

Så inför framtida operationer vill jag veta om den läkaren som ska operera mig har gjort några feltolkningar enligt försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

För en sådan läkare vill vi inte ha när vi ska operera oss utan en som följer instruktioner från berörda instanser.

 

 

 

Det man kan känna är att det är oerhört skönt att vara fullt frisk och tillhöra dem som har arbetet idagens Sverige!

 

 

Nu tillbaka till verkligheten gott folk!


Vem kan man lita på?
Här kommer låten från förra inlägget. Tycker den håller än.

Sverige 2012 Bra början!

 Hur skulle vi få Sverige att fungera om vi verkligen inte ställer krav på våra folkvalda och deras tjänare.
Läser om en gammal dam som betalat in 14 000 kr. för mycket till vård och omsorg. Tyvärr kan hon inte få pengarna tillbaka! När man sitter och läser detta så blir man automatisk tvungen att läsa det minst en gång till.


För hur dum är journalisten egentligen? Givetvis betalas den summan tillbaka till damen. Fast när man läst artikeln ett antal gånger så slås man av att det är inte journalisten, utan undertecknad som är totalt blåst, för alldeles riktigt så blir damen blåst på pengarna.


Så det som händer i Sverige är att det är inte bara Carema o telefonnasare som lurar gamla. Det sker i våra kommuner samtidigt. Så visst stämmer låten ”vem kan man lite på”.
 

Har tidigare skrivit om det, gör det igen. Vi måste ställa krav på var våra skattepengar används, samt hur de olika förvaltningarna sköts. Då kan vi slippa skattehöjningar samt få pengar över till välfärd.

Sverige är fantastiskt

               


Rädda ekonomin i JanuariMed detta går det att spara in minst 72% av kostnaderna för Januari.

Vecka 1 2012

Så har första veckan av 2012 blivit avverkad. Var det egentligen något nytt som hände som gjorde vecka 1 2012 till en unik vecka som man kommer att minnas när man sitter i sin gungstol och summerar sitt liv. Troligtvis inte något nytt vare sig för oss på det personliga planet eller världshistoriskt sett, samma ”trams” inrikes politiskt och samma visa gällande världspolitiskt och världsekonomiskt.

 
Jag tror inte att 2012 kommer bli det året som man kommer drömma tillbaka till. Fast vilket år är det egentligen som man kommer minnas när man sitter där i sin gungstol? Är det första kyssen, mopeden, första bilen eller när man träffade frugan, kanske det kan vara när man blev far eller när man blev morfar/farfar. Kanske när man gjorde sitt livs affär (husköpet) eller kanske första semestern med sina kompisar. Det kan vara den där sommarkvällen när man satt där i solnedgången smuttade på ett glas vin och enbart kände en stor livsglädje samt att man betydde något i denna kommersiella värld.

Så vad kommer man egentligen att minnas när man sitter där på verandan i sin gungstol?

 

 

 

 

  


RSS 2.0