Snart Läggdax!

Vilken trist årstid vi befinner oss i !!

 

Regn och åter regn, mörkret kommer allt tidigare samt kylan börjar göra sig påmind att den vill krypa in i vår märg. Säkert står gubben frost och myser i hörnet med en underbar vi o svinkall vinter med snöstormar och blåst.

 

Fått upp båten för vinterförvaring snart dags att plocka in utemöbler grill och allt det som gör att man tycker livet är underbart. Snälla ni kom nu inte med frasen ”det blir ljusare när snön kommer”. Det som gör att det är ljust är solen och inget annat!

 

Det enda positiva är väl glögg premiären som snart kommer infinna sig. Är det någon som smakat Blossa 12,har tyvärr inte hunnit införskaffat den ännu.

 

 

Ska försöka ta några semesterdagar under hösten för att fixa med att ordningsställa inför stundade årstid. Ska verkligen bli skönt att bara få rå om sin dag själv utan att lägga på sig den där masken som säger att man trivs med kollegor och sitt uppdrag för att få lite försörjningsstöd för det är väl det lönen egentligen är?

 

Vad är positivt? Troligtvis att lönekontot har pengar för tillfället, innan alla räkningar fått sitt.

 

Vadå, jag gammal grinig gubbe??

 

Längtar reden till nästa sommar!


Torsdag

Ikväll är det tv som gäller först Lyxfällan. Få gotta sig åt andra människors problem kan kännas bra för att glömma sina egna . Ibland kan man inte låta bli att undra om det inte är fejkat, för shoppar verkligen folk så mycket skit och tar sina sms lån som de visar? Då får man verkligen hålla med om att svenska skolan misslyckats med matte lektionerna.

 

 

 

Sedan drömmer man sig bort med tjusiga flygvärdinnor och lite spänning. Ett töntigt program fast underhållande. Allt detta gör att torsdagen är en kväll då man verkligen glömmer vardagen med alla sina problem, fast hade man inga problem så vore man troligtvis död. För problemen är till för att man ska veta att man lever!

 

 

 

Sedan blir det sömn för att jobba sista dagen den här veckan. Vilken tur att man inte jobbar i våra tempelbyggnader (shoppingcentra) för då hade man fatt kämpa på i helgen med.

 

 

Visst ja det är två och en halv man på tv nu. Det är underhållning med!

 

Lotto gav 0 kronor igår!

 

Tur för då slapp man bli snål!

 


Arbetsförnedringen!

Arbetsförnedringen klarar tydligen inte att anställa sin egen personal själva utan ska få hjälp av Proffice! Dags att lägga ned skiten nu!

 

 

 

Systembolaget främjar för en stabilare alkohol beroende situation i landet genom hemkörning! Dags att lägga ned skiten nu!

 

 

Den lokala vinproducenten får inte sälja sitt vin själv får då tappar monopolet kunder!

Den arbetslöse får råd av en individ som inte är kompetent att anställa till sitt egna arbetsställe!

 

Detta är Sverige anno 2012!!


Svergie/Etiopien

Så sitter man med kaffe koppen tänt en brasa i kaminen samt släppt ut katten igen.

 

 

Sitter och läser om svenska killarna som kommit hem från Etiopien, känns skönt att de kommit hem.

 

Fast kan inte sluta fundera på hur vi svenskar skulle reagerat om två Etiopier smugglar sig över gränsen med skjutvapen o kamror, nu har vi visserligen ingen beväpnad gerilla i vårt kära fosterland. Fast lek med tanken, skulle våra gränsvakter, polis bara klappat dem på axeln och hälsat dem välkomna?

 

 

Vilken gränsvakt är så ifall bäst för medborgaren, den etiopiska eller svenska?

 

 

?

 

 


Visst kan man vara törstig ibland!

Då kan flytande ämnen vara gott!

Playa del sol och SVT

Så har snart halva veckan gått och det stundar till fredags mys igen. Har tittat på playa del sol på tv 3. Visst skäms man lite för hur pensionärerna uppför sig. Fast vadå? De har jobbat hela livet och åker ned till Gran Canaria och lever upp. Så kör hårt, kommer till er om ca 10 år! Då kommer man till den åldern och har hälsan i behåll så tror jag man skiter i vad de gyllene medelålders gubbarna tycker, för vi är troligtvis bara avundsjuka!

 

 

Ser på tv samtidigt att vi nu ska få betala för SVT via skattsedeln. Om detta blir verklighet så ska dessa skattepengar fördelas till alla tv operatörer som sänder i Sverige. För så gör vi med skattemedel angående skola och sjukvård samt äldrevård. Varför ska SVT få behålla hela kakan själv när inte de kommunala skolorna får det?

 

 

 


Aftonbladet/Expressen

Lördag morgon släppt ut katten, hällt upp kaffe satt på tv inväntar nyhetsmorgon. Allt perfekt förutom det svenska vädret. Givetvis mulet och regnskurar. Är det någon som minns hur solen såg ut? Det blir att tömma båten samt börja fundera på när man ska påbörja allt inför vintern. Den kommer komma fortare än vi anar!

 

Läser att Aftonbladet AVSLÖJAR att våra regeringar och kungafamiljen dricker gratis ombord på statflyget. Vilken skjutjärnsjournalistik! Vem av oss vanliga hade trott något annat? Behöver Aftonbladet kanske satsa på vidareutbildning på personalen?

 

 

Ett tips är att köra kursen tillsammans med Expressen för det behövs där med!

 


RSS 2.0