Aj!

 
 

Så har det varit löningshelg. Januari lönen gör egentligen bara en snabb visit i lönekontot. För tyvärr så kostar jul firandet en hel del.

 

Gumman och jag var ute på staden för att se på färg till sovrummet som enligt frugan ”måste” målas om. Detta innebär att vi snart kommer hålla på med detta projekt. Finns det något värre an att sova på en arbetsplats . För så kommer det bli fast man gör det själv och då kallas det för fritidssysselsättning. Det var full fart i alla köpcentrum, fast märkte att de flesta gjorde som oss alltså tittade och värmde sig lite från kylan som var ute. Tack alla köpmän att ni håller värmestugorna öppna för oss under helgerna.

 

 

Annars blev det tvätt av bilen samt att vi provade två Bourgogne viner, som var riktigt goda. Minns tyvärr inte namnet på dem. Priset var humant endast 90 kronor styck.

 

 

Givetvis har man gått och små tryckt på min Dolce Gusto. Har aldrig druckit så mycket kaffe som jag gör just nu. Förhoppningsvis så kommer man lugna sig med detta då nyhetens behag lagt sig.

 

Blir att förbereda sig inför måndagen med att stryka kläder samt slänga sig i duschen. Hoppas att jag klarar mig.


Facebook under arbetstid!Tryck på gilla knappen!

 

 

Har säkert skrivit om det förut, fast är det så att internet har slagit ut den mänskliga kontakten? På arbetsplatser anses som asocial för att man inte är med i Facebook och lägger ut sitt privata liv. Helst ska man ha tillgång till Facebook under arbetstiden så man kan surfa där istället för att göra det man ska göra mellan 08,00-17,00. Samtidigt ska man skriva nedlåtande om arbetsplatsen/arbetskollegor. Hur produktiva är vi egentligen i Sverige under en arbetsdag?  Tror ca 20 % är på kurs eller föreläsningar, 40 % surfar på arbetstid. Detta gör att det är 40 % av oss som drar in pengar till AB Sverige och är produktiva. Tänk om en industriarbetare skulle använda sina maskiner under arbetstid för att göra egna saker till sitt hem och inte för företaget till export. Hur skulle vi hantera detta? titta på hur en normal fika rast ser ut på arbetsplatser omkring 70% sitter med sina mobiler o surfar. Är det detta som gör att man växer ihop som ett team på arbetplatsen?

 

 

Vad gör alla dessa små/mellan chefer som finns runt om i landet åt detta problem? Inget eftersom de också är ute på Facebook.

 

 

 

Läser i tidningar att ungdomen idag mår dåligt av att vara perfekt så de inte hängs ut på nätet. Varför har det blivit så och vad gör deras föräldrar, jo de sitter troligtvis och trycker på gilla knappen hos Facebook. Har inte dagens föräldrar någon koll på sina barn utan att vara ute på nätet med sin ”vänner” är viktigare än att barnen mår bra.visst ja dagens föräldrar måste ha det som kallas "egen tid". varför skaffa barn, tänk så mycket egen tid de haft utan dessa små varelser. Egen tid får man då barnen flugit ut ur boet.

 

Är verkligen data ett hjälpmedel eller är det så att vi (i-länderna) har hamnat i den situationen att vår värld klarar sig inte utan fungerande elektronik?

 

 

Många skräckfilmer handlar om när robotar tar över makten från människan, Har vi hamnat där idag? Data (internet) tagit kontrollen över oss i vår strävan att vara "gillade" samt visa att vi verkligen har social kompetens via nätet.

 

 

 

Alla vi klagar på att staten/samhället måste ingripa, men vem/vad är staten/samhället?

 

Nu är det dax att sova så man orkar "surfa" imorgon!

 

 

 

 

 

 


Söndag

Nu har undertecknad införskaffat en Dolce Gutto (kaffemaskin). En kapsel ett tryck en kopp kaffe.

 

Miljövänligt med alla kapslar, nej. En viktig maskin, nej. Rolig maskin som sparar på kaffe bönor, ja. En fråga så här på morgonen går kapslarna som hushållsavfall eller till återvinning? Hur som helst är det roligt med att välja kapsel och trycka på knappen. Är just nu inne på tredje koppen.

 

 

 

Tittade igår på Stjärnorna på slottet, följer det programmet förövrigt. Har aldrig varit en beundrare av Ewa Fröling tidigare, fast igår så hamnade gubben i den kretsen. Hur intressant som helst och mycket om hennes lyckliga barndom med detta ”kom in o ät NU”, känns igen.  Kanske var man lyckligt lottad som hade morsan hemma hela tiden. Läser i dagens tidningar att denna upplaga av programmet är för ”snäll”! Kanske sådan underhållning vi behöver som kontrast till alla idol o fångar på fortet serier.

 

 

Händer idag snöskottning bekämpa trottoaren med salt, sedan blir det att åka till återvinning med all skräp man samlat på sig. Vad skit det blir!

 

 

Sedan är det att förbereda sig för ännu en arbetsvecka. Ja jag vet man ska vara lycklig som har ett arbete att gnälla över.

 

 

 

Slut från en lycklig gnällspik!

 


minus 19 grader

Helvete vad kallt det är!

 

 

Nu är det minus 19 grader ute. Sitter samtidigt och ser på ett par som sitter med sina fötter i en pool på tv8 drömhem vid havet. Hur hamnade de där samtidigt som jag sitter här?

 

 

Skönt med lite helgledigt, som kommer bestå mest av att endast ta det lugnt. Behöver verkligen tvätta min bil, fast göra det idag är väl verkligen att utmana ödet, så den får vara skitig ett tag till.

 

 

Nu ska jag hämta mig en kopp kaffe till. Ha en skön helg!

 


flyg ut!

Så har båda fågelungarna fått en utbildning, så snart lämnar troligtvis den yngsta ungen boet. Är det Skönt, ja visst fast med viss saknad. Det som återstår är frugan o katten. Känns faktiskt ganska bra och med en viss stolthet vi (frugan och jag) klarat av att ge dem en utbildning utan skulder. Visst har vi kanske fått vända på slantarna för att få det att gå ihop, fast det är det värt.

 

Nu är de flygklara., så flyg ut och lev livet med både motgång och medgång!

Det är detta som gör livet värt att leva!


Sanna Kallur

Grattis Sanna Kallur!

 

 

Fast snälla lilla vän, har inte din pappa förklarat skillnaden mellan stressfraktur och att bli gravid!

bilden från expressen

 

Skönt med en positiv nyhet efter alla rån och skjutningar samt diskussioner om månggifte.

Lycka till!

 

 

Skulle gärna vilja veta hur plattskatt skulle se ut i Sverige. Troligtvis kommer den hamna på 85%!

Fast visst vore det ”mysigt” med lite fler fruar. En skrämmande tanke är om frugan skaffar ett helt gäng med äkta män, är då tanken lika ”mysig”?

 


Felkod http403

 
 
Varför kommar man inte in på www.nyligen.se
 
eller www.nybloggat.se får hela tiden felkod http403.
Är det någom som vet vad det är?
 
 
Varför blir tv,n som på bilden efter en box vin?

RSS 2.0