SOL!

Nu är det bara att passa på att njuta av det fina vädret och försöka vara ute så mycket som möjligt.

Har nu rensat i trädgården och ska snart gå ut o sätta mig med en kopp kaffe för att njuta av mitt arbete och vädret.

En sådan här dag så längtar man bara så mycket ut till skärgården och båttur på havet.

Fast det får vänta ett tag till, man måste ju jobba o dra sitt strå till stacken!

  image227

SOL!

Nu vill vi ha sol

 

Nu har vi provat på regn o kyla i över en vecka . Så nu kan vi det. Visst längtar man till sol och värme.

Själv tror jag att det kommer bli en underbar sommar med sol o värme.

Varför tror jag detta? Jo jag ska jobba nästan hela sommaren, vilket innebär att det kommer bli en kanon sommar. Fast det är skönt att kunna komma hem på kvällen o sätta sig på altanen och koppla av med en kopp kaffe, innan frugan kommer på vad som ska göras.

image224 

Det värsta med våren och sommaren är nog inte myggen utan jag tror att det för oss män är  Martin Timell och Ernst Kirchsteiger.

Herregud, vad lätt det ser ut när de håller på med renoveringar och annat i dumburken.

Sen är de alltid glada och ler när de håller på i tv rutan.

 

Så är inte verkligheten för oss övriga män. Vi slår hammaren på tummen, sågar snett samt spik f.... kröker sig. Men inte för dessa två gullgubbar rutan.

Detta innebär att vi är tvungna att hålla på hela denna säsong med att le och se ut som de gör på tv vid renoveringar.

 

Sen kommer det alltid ett stört skur när man håller på själv. Inte ser man Martin eller Ernst kravla omkring i massa lera. Så snälla tv visa alla bortklippta sekvenser av dessa herrar.

Då kanske våra fruar o sambos förstår varför vi andra muttrar och svär!  


Funderar på att åka några dagar till vårt kära grannland i sommar. Fast vi får se hur väder och ledighet blir!

image225
 

Snart är det helg med tillhörande grillrutiner och avkoppling vid stugan. Ser verkligen fram emot detta!  

image226


Dessert. Ser gott ut i värmen

image223

Visst låter det gott!!

image222

Rätten går snabbt och enkelt att tillaga om kycklingrullarna ligger tätt i pannan. Då behöver man inte fästa dem med tandpetare vilket tar lite extra tid. Färska tomater kärnas lättast ur med en liten sked när tomaterna delats tvärs över. Får kärnhuset vara kvar blir rätten väldigt vattnig.  Gör så här1. Blanda keso, basilika, persilja och ost. Bred ut lårfiléerna på en skärbräda. Platta ut dem lite lätt med handflatan.Smörj en stekpanna med hög kant eller en liten gryta med olja.2. Strö över hälften av saltet och all peppar och fördela ungefär hälften av kesoblandningen på lårköttet. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Lägg dem tätt i pannan med skarvarna nedåt.3. Bryn dem ca 5 minuter innan de vänds försiktigt med hjälp av två gafflar. Strö över resten av saltet.4. Under tiden gröps tomaterna ur. Skär tomatköttet i små tärningar.5. Blanda kycklingfonden med tomathack och socker.Häll det över kycklingrullarna. Sjud 10-12 minuter.

6. Klicka på resterande kryddkeso vid serveringen.

7. ett rosé eller ett smakrikt vitt vin till detta, så är sommar kvällen räddad.
8. Går utmärkt med en iskyld pommac med för den delen. Tror faktiskt det blir godast.


Sol!

Värmen håller i sig.

Nu är det riktigt skönt ute med sommar värme och solsken. Vi får hoppas att det håller isig över helgen nu när man är ledig från arbetet.

Just nu håller vi på att planera inför sommaren här hemma. Det blir inte mycket ledigt, men några veckor ska jag försöka att ta innan man kör igång med höstens aktiviteter.

Vi ska försöka komma iväg på en utlandsresa och sedan får det bli sommarstugan under lediga perioder.

image221

Ska snart åka iväg till jobbet för att jobba sent idag. Det är inget vidare med sena kvällar, fast det får gå det med. Allt löser sig om man bara försöker se saker positivt.

Såg på ishockey igår. Vad gjorde våra grabbar? Okej Schweiz var väldigt bra, men ska inte de blågula vara bättre? Ikväll blir det att se på ännu en förlust match, fast inte på tv. Skrev inte jag något om att man ska vara positiv? Tror jag glömde bort detta när det gäller sport.

Fast håll ut snart är det dags!!!
image188


På sjön hjälper man varandra


Maj!

Nu är det vår!

 

Så har vi äntligen firat in våren och trampat i tågen med plakat och rösterna har skallat. Vi får hoppas att varken vi eller ungdomarna blev plakat, för var det de vi gick med i tåget idag?

 

Sitter o tittar på alla fruktträd som blommar något alldeles extra i år, så stämmer allt så kommer vi få en massa frukt till hösten.

Annars har helgen varit mycket lugn och stillsam tillsammans med frugan.

Nu väntar en stunds tv tittande för att sedan förbereda sig inför morgondagen.

Läser att 350 miljoner Kineser ska fimpa inför OS. Vi får hoppas att de inte går över till snus för då kommer priset på detta att chock höjas!! Samtidigt borde priset på cigaretter dumpas rejält om det inträffar, för om jag förstår det rätt så borde väl 350 miljoner bli ett ganska kännbart avhopp för cigarett industrin!

 

Fast vem bryr sig!

Ha det bra mina vänner !  
image220


RSS 2.0