Påskhelg

 
 
 
 
 
 
 

Så är Påskhelgen i antågande till oss även detta år, fast den är lite tidigare än förra året.  Påskhelgen är nog en av de bättre helgerna då vi kommer få besök av bägge döttrar med pojkvänner och bonusbarnbarn. Så nu kan man titulera sig Plastmorfar. Liten härlig grabb är det i alla fall. Så nu är bilen packad till bristningsgränsen för färd till stugan.

 

 

Påskhelgen är då när det börjar bli fullt i alla fritidshus och skärgården/glesbygden lever upp samtidigt som storstäderna bli alltmer utdöende. Regeringen borde genast införa storstadsstöd till städerna för att överleva storhelger och sommarmånader.

 

Tror att  jag kommer använda mig av detta redskap i helgen.

 

 

 

 

 

Under veckan har vi äntligen fått bort växten och plattorna på altanen så nu kan kommungubbarna komma och gräva för fiber.

 

 

 

 Bilden lånad från Google

 

 

Idag skedde nytt bombdåd nu i Bryssel. Sänder en tanke till alla som drabbats av detta vansinnesdåd. Är Europa i krig nu? Nu är det viktigare än tidigare att vi står upp enade i Europa!

 

Vi kanske måste prioritera den europeiskabefolkningens säkerhet först, som det ser ut i världen just nu.

Nu är man bara så förbannat trött på allt våld!!

 

 

 

 
 

Fast nu är det dags att fira Påsk med nygrillat fläskkött!

Ha en skön Påsk!


Lördag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så har ännu en vecka passerat och man sitter vid sin dator för en summering.

 

 

Veckan har bestått at arbete och fixat nya pass som ska hämtas under nästa vecka. Tycker det går förvånansvärt fort att fixa nya pass.  Möte med föreningen i staden, där brandskydd och den ständiga frågan om fiber dök upp. Undrar om vi verkligen kommer få något fiber indraget. Beställt att fiberfirman ska gräva för kabeln och vid hembesöket sa de till frugan att vi var tvungna att flytta på en buske, fråga inte vad den heter. Förstod inte varför då jag fattat att de skulle komma med en liten grävare. Icke gör de detta utan det ska grävas för hand.  Vi försökte få bort den i veckan då handtagen till spaden gick av, så det blev en ny spade och ett nytt spett. På söndag åker busken bort.

 

 

Gällande brandskyddet så skulle styrelse se över vad som behöver göras, Sedan var det samma gamla visa om att en del kör för fort i området, barnen cyklar för fort och hur får bort all mopedkörning. Avgiften behövs höjas och en del tycker det räcker, samtidigt som man tycker att det och det ska vi göra. Ibland kändes mötet som en repris på filmen ”En man som heter Ove”.

 

 

En i området har haft sitt radhus till försäljning och om man säger som så att det är roligt för oss ägare med priset, så måste det vara lika tråkigt för köparen. Fast samtidigt så blir det billigare en att hyra något av de nyproducerade hyreshus som byggs i vår stad och det är inte Stockholm jag menar.

 

 

 

 

 

Jobbet rullar på som vanligt, fast börjar känna att det skulle vara roligt med något nytt de sista åren innan pension. Alla säger, var kvar då du jobbat där i 6 år. Samtidigt ser man hur ungdomar med familj och huslån vågar byta jobb. Varför ska inte en snart 60årig gubbe våga? Sedan vet man inte om man får något jobb, så troligtvis kommer man vara kvar, det är trots allt ett bra jobb.

 

Är nu ute vid stugan och fixat kaffe, tänt spisen samt släppt ut katten.

 

Ha en skön helg!

 

 

Tv3

 
 
 
 
 
Tv3 har lyckats med en bra tvkväll på torsdagen. Lyxfällan. Black widow och Aschberg. 
 
 
Visst är det skönt med kvällar då bilar och gatlyktor lyser upp i mörkret.
 
 
 
 
 
Snart helg igen.

sågning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är sågen iordninggjord. Slipat upp den gamla kedjan då jag hittade filen samt gjort sågen ren, givetvis glömde jag bort att köpa ny kedja. Påbörjat såga upp stockar. I vår kommer det bli att göra dessa till ved inför nästa höst och vinter. Känns lite halvtaskigt att redan nu förbereda sig för nästa vinter.
 
 
Ska nog ut och köra lite till med sågen efter Nyhetsmorgon, som börjar om en stund.
Dax för kaffe!
 

Nu är det snart vår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så har februari gått till historieböckerna. Månaden var väl hyffsad trots att den innehöll en extradag.  Nu ser vi framåt mot påsk och vårvärme med efterföljande sommar.

Givetvis var vi ute i stugan under helgen. Skulle såga lite, men kom då på vad jag missat, En ny kedja till motorsågen, då den gamla är slut och slö. Har slipat den flera gånger och tror nog inte att jag gör riktigt rätt där, så det får bli en ny kedja.

 

Vilket härligt väder det var under helgen. Solen sken och endast några minusgrader.

Sista deltävlingen av schlagerfestivalen var nog den bästa med bra underhållning. Klart bäst har Jonas Gardell varit under alla programmen. Nationalsången som framfördes av Gina och Sarah var kanonbra!

 

 
 
 

Nu påbörjas snart semesterplaneringarna runt om bland våra företag och det kommer bli intressant att se hur det kommer gå. Kommer det bli som vanligt att vi äldre måste ta hänsyn till alla barnfamiljer som ändå begär extra ledigt utöver alla skollov för att åka iväg då det är några kronor billigare med flyg och hotellrum?

Nu är det dags för jobbet.

 

Ha dä!

 

RSS 2.0