Våren på gång

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu kommer våren allt närmare och det kommer bli skönt när allt blir grönt igen.
 
 
Har fuskat lite genom att grilla och plockat fram en del av trädgårdmöblerana.
 
Snart dags att göra bilen vår fin,
 
 
 
 
 
 
 
Hörde på nyheterna att det börjar växa fram alternativa arbetsförmedlingar då inte Arbetsförnedringen inte räcker till. Har de räckt till någon gång under dess existens? Fast om man förstår det rätt så kommer pumpas in miljarder och åter miljarder oavsett vem som vinner valet. Kan man söka politisk asyl i Danmark?
 
Tänk att vi åkte fast för doping. Hur kunde detta ske ? Vi svenskar som aldrig gör något fel! Det måste varit ryssar eller kanadensare som stoppat i honom pillren! Dags att vakna upp Sverige! 
 
 
Hur går det med min vikt? Den pendlar mellan 96,5 och 98,5 så det verkar vara svårt att tappa mer kilon.
Dags att åka till jobbet!
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev lite Mello igår och missade totalt kvällen bästa program:  Plura. Vi tittade på någon film istället.
 
Tyvärr så måste vi kontakta våra "duktiga" hantverkare igen då man köpt en diskmaskin från dem med installation för att slippa frakt och installation själv. Ska det fungera för det är väl det som är vitsen med hantverkare?  Nu ska det göras om i duschrum och ominstallation av diskmaskin. känns som att det var en djävla tur att toaletten blev rätt installerad i alla fall. Nästa gång kommer jag troligtvis anlita polacker istället för det kan bara inte gå sämre  och ta längre tid än vad dessa svenska kvalitets hantverkare har gjort. en annan variant är att gör allt själv för då kommer det troligtvis gå åt lika lång tid som det gjort nu, men definitivt inte längre.
 
Det som var härligt var det fina vårvädret vi hade/har ute vid stugan. Kunde elda upp en hel del efter att vi lyckades få igång elden. Startade med torra brädbitar som tyvärr brann upp alldeles för fort så det sura riset hann inte ta sig i början, fast trägen vinner så till slut fick jag igång brasan och kunde elda upp det mesta, Det kommer nog gå åt åtminstånd ännu en helg för att elda upp ris då vi enbart eldar på lördagen. Känns inte så bra att elda samma dag som man tänkt sig åka hem (söndagen).
 
 
 
Idag blir det att heja på våra tre kronor, så det förhoppningsvis blir guld.
 
 
  

Lördag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har vi fått lite mera medaljer i OS under veckan och vi klarar oss ända till final i hockey. Får hoppas att vi kan klippa till Kanada så vi får guldet. Såg tyvärr inta matchen mot Finland då man var tvungen att jobba. fick göra som miljontals svenskar följa den via tidningar på nätet under arbetstid. Nu har man alltså kommit in i arbetet då man börjar göra som övriga kollegor surfar under arbetstid.
 
Skönt att man inta kommer missa finalen på söndag för den måste man bara se.
 
Ikväll blir det att se på Mello samt Plurastågluff, innan detta så kommer vi att elda då det verkar bli bra väder för et idag. Äldsta dottern kanske kommer ut till oss i stugan och den yngsta är i dalarna för att heja fram pojkvännen i
Vasaloppet. Skönt att de tog tåget upp då det tydligen är eller har varit snöoväder däruppe.
 
igår kväll såg vi på Skavlan där bland annat Frida Wallberg var gäst. Vilken tjej tycker hon är hur tuff som helst som kommit tillbaka så snabbt och orkar ställa upp i tv. När man lyssnar på henne  och hennes kamp för att försöka komma tillbaka till ett för oss andra normalt liv så blir man faktiskt lite tårögd.
 
 
 
I frågan angående proffsboxning är man lite kluven, vill nog inte ha ett förbud som vi hade förr i tiden, fast skulle nog inte vilja att mina döttrar höll på med den sporten.
 
 
 

Nu är det nära!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om  energi priserna fortsätter stiga får man väl fixa en vindkvarn. Dessa priser kommer stiga då en av statens två mjölkkor går dåligt Vattenfall. vilken tur att regering och riksdag har sprit 0 vin monopolet kvar att leka med!
För kommer bolaget att kunna gå med förlust någon gång ?
 
Bästa att njuta innan valet 2014 för det verkar som det kommer bli skattehöjningar oavsett vem som vinner.
 
 
Var ute tidigare under februari till stugan över dagen och det var snö och dimma, fast ändå vackert på något sätt. Skönt att detta nu äntligen snart är över för denna gång
 
Under veckan som gått har det varit mycket olyckor på vägen mellan bostaden och arbetet, detta har betydit att det blivit långa köer och restiden tagit längre tid än vad eden brukar ta,
 
 
 
Dagen till ära så kör jag den gamla bilen då min var på service.

 
Nu är bilen servad och kan rulla på igen, alla lysen fungerar.
 
Här kostar vi på oss till skillnad från andra bilister:-)).
 
Samtidigt så kommer min ovanliga upplevelse allt närmare och jag börjar nu bli mer och mer nervör för att göra något som man aldrig gjort under sina 57 år .
 
Snart helg igen! Skönt!
 
 
 
Nu är det dags för sista dagen denna vecka på jobbet.
 
 
 
 
 
 

Lördag gulddagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken OS helg!
Vilken kördag det blev med guld ,damkronorna vidare samt herrarna vinner, Curlingen rullar på. vi missade en stor del av melodifestivalen då vi hade grannarna på besök. såg sista låten och sedan omröstningen. Skönt att ingen av veteranerna gick vidare, tjejen som gick vidare tycker jag var en frisk fläkt!  
 
Tyvärr så blåste alldeles för mycket för att våga elda utomhus, fast det kommer flera tillfällen. Så vi var ute och gick en sväng på förmidagen innan det blev att titta på OS, skönt att komma ut en sväng. Idag blir det mest att plocka lite för hemfärd och telefonmöte med föreningen här ute vid stugan.
 
 
 
Här finns det inte mycket snö kvar förutom på min tomt. Visst är det konstigt att jag som hatar snö har kvar, samtidigt som det nästan försvunnit helt runtomkring.
 
Samtidigt börjar söndagsångesten komma smygande angående att det snart är måndag.
 
 

Äntligen helg

 
 
 
 
 
 
Denna vecka har verkligen varit jobbig.  På något sätt har jag upplevt att jag inte varit med i matchen gällande jobbet. Så det är verkligen skönt att det nu blivit helg, så man får ta igen sig och ladda batterierna till nästa vecka och försöka komma ifatt ordentligt.
 
Vi åkte ut till stugan i går kväll så det var mörkt när vi kom ut så det blev lite mat och vin samt tändas en brasa i spisen. sedan blev det lite tv tittande innan sängen kallade på mig.
 
N har jag fixat kaffe och gett vår fyrbente vän mat samt ska nu invänta nyhetsmorgon. sedan blir det att fixa lite ute och förhoppningsvis elda lite av det som är kvar efter träden vi fällde i somras.
 
 
 
Katten har precis ätit och står nu vid dörren och tittar på mig samt gnäller. Konstigt för här ute vid stugan gäller mat sedan ut så fort som möjligt. Konstigt då han är inne katt den mesta delen av sin tid, På något sätt vet han om han är ute är det husse som fixar med maten och här kommer man ut.
 
Ikväll kommer slaget bli mellan schlager och ishockey för jag tror inte matchen är klar innan festivalen börjar.
Ska bli intressant och se vem som vinner. både matchen i tv och i tv-soffan.
 
 
Om allt är klart här ute givetvis är det inte det då killen som lagt in våt tapeten i duschrummet var lika händig som undertecknad. Ibland undrar man varför man betalar för hantverkare.
 
 
 

Mot nya mål

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här sjunker det sakta men säkert.
 
 
 
 
Lire hockeybilder från  damerans match, som tyvärr var dålig.
 
 
 
 
Nu är det herrar som spelar, vi får hoppas på vinst.
 
 

Carolina Klüft och OS!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har tittat en hel del på OS och sitter nu och väntar på damkronornas första match som tydligen kommer sändas på tv 10. Eloge till Viasat och Tv 3 som verkligen lyckats med att sköta det proffsigt och nya fräscha kommentatorer. Allt detta har skötts utan höjning av tvlicens eller påtvingad licens för datorer. Tänk vad den fria världen klarar till skillnad från SVTs monopoltänk. Carolina Klüft där undrar man om hon kan misslyckas med något, vilken sporttjej det var och vilken kommentator kvinna det blivit. Kanon jobb Carolina!
Sedan gör givetvis Anja, Lisa Miskovsky ett kanon jobb. Peter Jihde är som alltid bra Ola gör ett kanonjobb. vi får verkligen hoppas att OS kommit till Viasat och Tv3  för att stanna där.
sitter skönt med ett silver så långt. Grattis Charlotte Kalla !
 
Lördagen blev en suvurän tv kväll med Os, melodifestival,  tyvärr dåliga låtar samt ett skämt gällande programvärdar. Fast det är SVT som sköter detta program. Sedan avsluta kvällen med Pluras tågluff,
 
igår kväll blev det schnitzel med klyftpotatis och lite vitt vin till det, så vi åt gått och njöt vid tv rutan frugan och jag! 
Lite shopping blev det då vi var tvungna att byta ut lampor i köksfönstret. Fråga mig inte varför, men tydligen var det absolut nödvändigt om jag förstod min fru rätt. Så nu är denna livsviktiga uppgift slutförd.
 
 
Var även ute vid stugan igår och nu har allt kommit igång igen så snart är det klart. Det ska bli skönt när allt är klart och man kan börja röja upp där ute.
 

OS-invigningen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördagmorgon!
Sitter med en kopp kaffe och har gett katten mat samt väntar på att henne man gifte sig med ska vakna så vi kan åka ut och titta till stugan. det kommer bara bli över dagen då vi har fullt upp att göra här hemma.
 
Såg OS invigningen igår och tycker nog att det var en av de bästa på länge. Tjusigt, flott och vätplanerat. visst är det propaganda, men vilket land har inte utnyttjat detta tillfälle efter OS 1936 ?
 
Kommer troligtvis att bli Sverige om vi någonsin får OS igen, för då ska det i sann svensk anda ordnas alternativa OS - spel . Eller så hittar vi något med Bergman och Cullbergbaletten  i invigningen som ingen begriper.
Det kan bli ett lyckat drag, för det kommer kallas finkultur:-)!
 
 
 
Snart kommer inte frugan hitta mig då jag blir så smal att jag kan gömma mig bakom en tändsticka.
Tyvärr kommer väl vågen peka uppåt efter helgen, då det kommer bli lite vin och god mat ikväll till melodifestivalen.
 

 
 
Apropå skattehöjardebatten , så börjar jag förstå att det behövs då  Angela Bermudez-Svankvist har tydligen kvar sin lön fast hon fick sparken från Arbetsförnedringen. Skönt att veta var våra skattepengar går till !
Vilken småföretagare eller annan anställd har dessa förmåner?
 

Onsdag lilllördag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har halva veckan gått och torsdag, fredag återstår innan det blir helg!
 
 
Kampen mot vågen fortsätter. Idag då det är lillördag och frugan är iväg på ett möte blev det drive in på McDonalds. Det var gott och jag precis för mig att jag läst att någon har bantat genom att äta enbart McDonalds.
så se detta som en bantining/hälso måltid! 
 
Det som fanns hemma var fisksoppa så det var inte allt för svårt att svänga in med bilen till drive in. Nu gäller det bara att gömma skräpet innan frugan kommer hem. 
 
 
Äntligen under hundra!!
 
 
 
 
 
Nu börjar det bli lite bättre på våra vägar, vilket beror på tövädret som varit den siste tiden.
Ikväll blir det att titta på tunnelbanan samt Efterlyst. Tror det är sista avsnittet med Hasse. Vem kommer ta över Efterlyst efter honom. Kommer Hasse hamna på bingolotto sedan som alla andra som TV 4 lurar över?
 
 
 
 

Gjort sedan sist samt lite gnäll !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjort sedan sist?
 
Givetvis har tiden bestått av arbete samt flytt av äldsta dottern.
Flytten gick fort och bra sedan var det att städa den gamla lägenheten. vi hyrde en liten skåpbil och tog alltihop i denna. Det är mycket smidigare än att hålla på med en släpvagn. städningen gick kanonbra så vi har lämnat den gamla i skick som ny. Den nya lägenheten är hur fin som helst och tjejen som bodde där innan har städat minst lika bra som oss. Det är trevligt när man lämnar ifrån sig en lägenhet välstädad och det känns underbart när man kommer till en välstädad lägenhet. 
 
Denna  helg är vi på besök igen då det ska bli ett  besök hos Kamprad (IKEA). Kommer gå där och försöka så långt som möjligt att se ut som jag trivds, fast jag tror  de vet att det är ett skådespel från denna gubbe. Kan någon förklara varför går alla män omkring med en tom glasartad blick och drar kundvagnen sakta framför sig mot kassalinjen då de är på IKEA? Varför blir inte dessa varuhus förbjudna då de förtrycker oss män med att tvingas vistas i dessa palats?
Fast samtidigt så får man som lycklig äkta man bara försöka att gilla läget!
 
 
 
 
 
 
Förhoppningsvis kommer allt vara klart i stugan under denna månad. Det har tyvärr hänt lite som gjort att hantverkana inte hunnit riktigt klart ännu. Fast tror nog de kommer ordna allt till slut.
Då allt är klart är det bara invänta pensionen och flytta dit, om inte lotto vinsten infinner sig innan dess.
 
 
 
 
 
Har givetvis en hel del att göra på tomten, bland annat så finns det hur mycket som helst som ska  kubbas upp till ved. Vår och sommarjobb kommer jag inte ha brist på i alla fall.
 
 
 
 
 
Känns inget vidare att isen börjar lägga sig nu, då man längtar efter vår och värme.
Nu längtar man ut till stugan och få sätta igång med att göra iordning samt att elda i öppna spisen.
 
 
 
 
 
 
 
Den största tiden har gått åt till att känna att man lever och livet ska levas live så att säga. Inte bakom ett tangentbord, Det har faktiskt varit skönt att enbart haft datorn som ett arbetsredskap. .
 
Samtidigt så kan man har saknat bloggen lite och visst har man gått in lite och "tittat",
Känner att någonstans så blev det lite för mycket av bloggvärlden under min förskylning.
Vi får se hur det kommer se ut i framtiden med bloggandet.
 
 
 
 
 
 
Arbetet har flutit på bra och trivs med mina nya arbetsuppgifter. så jag kommer nog stanna här fram till valet för sedan blir det väl bidraglinjen som segrar :-)) ?
Skämtar bara. Givetvis kommer man fortsätta med att gå till jobbet då man är som alla andra, uppfostrad i den lutherska läran. Så man kommer kämpa på och se till att njuta under helger och semestrar. Vi får hoppas att det kommer lossna med arbetstillfällen för alla som befinner sig mellan två jobb. Jobbet har inneburit en hel del "övertid", fast just nu känns det bara positivt då mina uppgifter ännu är inspirerande och det varit kallt och en massa djävla snö.
 
 
 Lite gnälliga funderingar
 
Har även läst om att utredningen om Arbetsförnedrigen inte blir klar förrän efter valet. Fegt Alliansen, där är definitivt anledningen till att ni kommer hamna i opposition igen.
 
Om järnväger får hundra kronor till underhåll så blir det tydligen 20 kronor som kommer ut på spåret. 80 kronor. hamnar på administrationskostnader. Behövs det skattehöjning eller någon som ser till hur våra skattepengar används? Är det rimligt att statlig administration av en skattehundring kostar 80 kronor?
Så hur mycket måste skatten höjas för att enbart en hundring till att reparera rälsen ska komma fram orörd, Då är det bara administrationen för  järnvägen detta handlar om lägg sedan till allt annat som finansieras av våra skattepenger.  80 procent av det vi betalar in för att få skola, sjukvård etc. går istället till att "gödsla för svinen".
Behövs verkligen en skattehöjning i Sverige?? Varför ska en skattehöjning göra så att pengarna går till det de är avsedda för när det inte gör det idag?
 
Detta är verkligheten trots att det just nu inför valet är tydligen "poppis" att prata om att skatter ska höjas ,men vi vanligs dödliga inte kommer märka något!.Tror vi kommer hamna i en Pomperipossa effekt igen.
Hur ser en skattehöjning ut som inte berör oss vanliga medborgare och hur ser de ovanliga medborgarna ut enligt våra folkvalda? Tyvärr verkar det som om den typiska svenska mentaliteten har infunnit sig i denna fråga. " Det drabbar inte mig "! 
 
Bulgarien får kritik i svensk media om dålig eller ingen flykting politik. Det kommer in 10,000 tusentals över deras gräns.Vi tar emot ca 4,000 per år och kan inte skaffa ordentligt boende för dem, hur skulle vi klara Bulgariens flyktingström? Sedan är det så att vi har en lång tradition av att ta emot flyktingar och folk sprang inte häcken av sig under järnridåns tid för att komma till Bulgarien. Det vi ska göra är att städa upp framför egen dörr innan vi leker världssamvete igen. Varför åker vi inte ned och tömmer Bulgariens flyktingläger och tar hem dem till oss istället för att leka bror duktig!
 
 
 
Allt detta är sådant som man skrev om för ett tag sedan och troligtvis försvunnit ur våra minnen, det är skrämmande hur snabbt vi alla glömmer och inte bryr oss i dagen snabba informations samhälle. Kanske dags att stanna upp för eftertanke innan vi bara fortsätter att trampa på.
 
 
Sedan har forskare kommit på att solen inte har samma aktivitet som förr så vi går mot en ny istid. Miljöpartiet var i helvete är växthusklimatet? Där är en orsak till att ni aldrig kommer finnas i en regering.
 
Varför Sjökvist inte kommer med borde Stalin kunna berätta för honom..
Vem Jimmie Eriksson kan fråga tror jag vi vet allihopa.
 
Så det Sverige behöver är en minoritets regering bestående av Löven och enbart hans gäng.
 
 
 
Kan någon förklara varför det är så svårt att införa samförståndlagen gällande sex? Jag begriper inte var problemet ligger fast jag är en mullig mansgris. Grabbar alvarligt talat, hur kul är det att hoppa på en flicka som inte vill? För tufft är det definitivt inte!! Det är väl lika modigt som att råna en rullstolasbunden.
 
 
Sedan har vi alla idioter till bilister som kör omkring med ett ljus trasigt. Varför bötfäller inte polis dem? 
Då vi har vinter och totalt mörker i detta land så måste man faktiskt kosta på nya lampor till bilen när de går sönder. Har ni inte råd att åka till verkstaden för att byta då om man inte kan byta dem själv på nyare bilar. Då är mitt råd sälj bilen skaffa er busskort istället för ni är en trafikfara samt en skamfläck på våra svenska vägar, eller anser ni att mobilen som ni har i näven under bilkörning räcker som lyse?
 
Stackars SJ klarar inte av att leverera vinst då de får konkurrens.  Är det detta som kallas skyddad verkstad? 
Nu vill man förstaliga underhållningen av järnväger. Min fråga är varför släppte man en gång på detta monopol? Jo, därför att det sköttes så djävla dåligt. Är det dit vi vill igen? 
Varför hela tiden göra om? Ställ krav på dem som ska göra jobbet!!
 
 
 
 
Sedan har vi snöröjningen på vägar eller rättare sagt den totala avsaknaden av snöröjning. Egentligen borde vägverket vara ansvarig för alla olyckor som skett.
 
 
Nog med gnäll!
 

 
 
 
 Givetvis har det blivit en hel del tv tittande, då det snöat och varit kallt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Har sett på Plura, vilket är nog ett av de bättre programmen under denna vinter. Mycket lättsamt och trevligt gjort av dessa bägge underbara artister. Undrar om det kommer komma ut någon CD med låtarna de spelat i programmet, för de är toppen tycker jag.Blev väldigt sugen på att bila runt i Frankrike vid Normandie kusten. Fast det får bli någon gång i framtiden.
 
Sedan finns alltid så ska det låta på söndagar
 
 
Visst det kanske är lite pensionärs varning över programmet, fast jag gillar det. Samtidigt håller jag på med att förbereda stugan inför den stora ledighetsperioden, så varför inte förbereda sitt tv tittande också.
 
Tunnelbanan är även en bra serie. Där ser man verkligen hur det är att jobba som vakt. Verkligen ett hästjobb de gör för att vi ska kunna åka säkert.
 
 
Här kommer lite andra program som jag ser på och tycker är bra.
 
 
 
 
Synd att han går över till TV 4.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fast det kanske kommer bättre program längre fram. OS börjar snart!
 
Kommer bli skönt att få se på Os på Viasat samt Tv6 och Tv3 och Tv 10. tror att SVT klarare sig då de har visningen av vasaloppet samt SM-slutspelet i bandy. Handboll är annars en sport som vi själva och då endast vi själva tror vi är duktiga i, så satsa på den TV 4 och SVT.
 
 
 
Vi får hoppas att det kommer visas mer från F1 racing nu när vi äntligen har en svensk som kör F1 igen. Lycka till Marcus Ericsson! Premiären kommer ske i Melbourne den 16 mars.
 
Ikväll blir det givetvis att titta Melodifestivalen. Kommer det bli de rätta låtarna till finalen?
 
Har en C4 idag och om lottogudinnan kommer till mig så tror jag det får bli en sådan här C 4 Picasso
 
 
Gillar Citroën, så det kommer bli flera sådana bilar i framtiden.
 
 
 
Snart är det dags för service på bilen då den gått över 4,000 mil på 16 månader. Tur att man tycker om att köra bil.
Får se om jag fixar ljusen på bilen, har annars en mobil som jag kan leka med under färd så den lyser:-))!
 
Kommer göra något lite längre fram som jag aldrig gjort tidigare i mitt liv och trodde inte att jag skulle göra det någon gång. Om jag klarar av det så kommer jag givetvis (kanske) att skriva om det i bloggen.
 
 
Nu är det bara denna månad kvar sedan börjar våren hitta fram till oss!
 
 
 
 Vikten går sakta men säkert nedåt, tror inte det är så stor chans att jag får yrsel på grund av för snabb viktminskning.
 
Ha det så skönt i cyberrymden!
 
 
 
 

RSS 2.0