Helg

Löningshelg, köpbojkott, gråt inga tårar för AMS skull!

 

Nu börjar det ramla in pengar på våra konton runt om i landet. Nu gäller det att bidraga till den svenska BNP,n . Samtidgt läser jag i tidningen att det är en köpfri helg. Vad är detta för trams! Måste vi ha en speciell helg för att inte konsumera, är vi så dumma? Svar JA!

 

 Om ni mot förmodan inte håller med så titta på lyxfällan.  När ska vi lära oss att det är vi själva som bär ansvaret för hur och var våra intjänade pengar omsätts.

Så köp bojkatta i helgen, för att överkonsumera till jul! Visst är det smart av oss!

 

Händer i helgen förutom att köpbojkotta, städning hemma samt tvätta bil och tv tittande. Känns som om man verkligen bara behöver landade lite innan ännu en arbetsvecka drar igång.  Kommer nog hamna i någon affär känns det som. Är det detta som kallas för civil olydnad?

 

Såg i tv att personalen på AMS eller vad de kallar sig mår dåligt. Vem bryr sig! Det intressanta är hur deras kunder mår. Givetvis går det inte bara byta namn utan innehållet måste/ska förändras!

 

Så ikväll tar vi en whisky och torkar en tår för de AMS anställda!

 

 

 

 


Nu planerar vi planekonomi 5 år framåt.

Kanske vi i Europa skulle göra som sovjet återgå till planekonomi som de hade, för marknadsstyrd ekonomi verkar det inte som vi klarar av.  Det vi gjort de sista 20 åren är att spola ned allt som indikerar att företaget blöder och håller på med felaktiga produkter i slasken samt snabbt torkat våra händer så ingen kan spåra detta till oss.

 

 

Slående exempel måste vara SAS, SAAB, Volvo, Ericsson. Fungerade jätte bra under vår tid med den såkallade blandekonomin, då vi tog steget ut i marknadsekonomi så visade det sig att vi inte var så smarta som vi trodde.

 

 

Mitt förslag är att vd för SAS får Nobels ekonomi pris. För visst visar man att man kan ekonomi när man sänker sin lön från 10 miljoner till 8 miljoner samtidigt som man kräver att den som har 18000/månaden ska få 13000/månaden. Snacka om skyddad verkstad för direktörer!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 år som bloggare5 år har jag nu hållit på med denna blogg.

 

 

Den har betytt mycket samt att man lärt ”känna” andra bloggare. Samtidigt känns det som om en 5 års period räcker i livet för arbetsplatser samt kanske även bloggande., ska inte tacka för mig för detta har varit en bra plats att få skriva av sig sina tankar och funderingar. Har inte som många andra släppt in er i mitt privatliv och det är precis som det heter ”mitt privatliv”, så den kommer troligtvis att fortsätta var så. Ibland kan känna att är det så i dagens samhälle att vi bloggar o twittrar så vi glömmer samtalet mellan två ögon. Är kanske för gammal, men tror fortfarande på det mänskliga mötet.

 

 

Vad har hänt för mig privat under dessa år? Så mycket kan jag tala om att det består av arbetslöshet, egen firma samt anställning. Frugan har haft cancer, blivit återställd som tur är. Varit på semester i USA, vilket var en toppen semester inte alls så som man tänkt sig om det landet. Det var ett positivt intryck som folk och landet gav mig.

 

 

Det som är roligt med bloggen är att man kan gå tillbaka till tidigare år och läsa samt förstå hur man mådde vid det speciella tillfället.  


Kreativ ungdom

Är detta konst eller ett skrik på hjälp då man är skitnödig?

20121101

 
Fredag imorgon!
Skönt med helg!

RSS 2.0