In i Dimman

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken dimma det har varit denna vecka då man varit på väg till jobbet. Samtidigt kanske det är ett täcken på vart vi är på väg gällande hur landet ska styras. Rakt in i dimman. Förstår inte riktigt skillnaden mellan denna minoritetsregering och den vi hade 2010, även där var SD vågmästare och inte bjöd oppositionen till då. men nu ska det tydligen vara allas ansvar. Är det så att vi kommer få en ansvarslös regering så man måste be oppositionen om deras ansvar?
 
 
 
 
Kickoffen som vi hade på jobbet var mycket givande och arbetsveckan har rullat på som den ska.
Vilket betyder att det egentligen inte hänt något speciellt utan man trivs med livet och tycker det känns positivt för familjen och de närmaste.
 
I veckan fick vi vattenanalysen på brunnen vi borrat vid stugan och vattnet var tjänligt utan anmärkning. Vilken tur då man druckit det hela tiden! Det jag förstod av firman som gjorde det är att folk inte lämnar in för vattenanalys av sina brunnar. Detta borde var det som kallas dumsnål.
 
Denna helg kommer att bli lugn och skön utan några större projekt.
 
 
 
 
 
Skönt för en gammal resande att få komma ut och äta hotellfrukost ibland!
 
 
 
 
Nu finns det ved inför höst/vinter i stugan.
 
Ha det så bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Följt debatten om Sd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enligt alla  så är de som röstat på SD mindre vetande och bor på landsbyggden, arbetslösa eller utförsäkrade. de kan även vara missnöjda pensionärer eller invandrare som gjort på tok för stora ansträngningar att komma in i det svenska samhället. De kan även vara missnöjda chaufförer som inte begriper varför vi ska tillåta utländska chaufförer ta jobben. De har som en gemensam nämnare att de inte förstår eller kan politik.
Helgerna tillbringas med smuggelsprit och hembränt.
 
Fi består av intellektuella kvinnor i övre medelklassen som läst på högskola  och bor i storstaden.
VPK är män som ofta är gifta eller sambo med den intellektuella damen enligt raden ovan.
De löser världsproblem genom en flaska rödtjut och lite brieost.
 
Miljöpartiet består av de som gått några kurser på högskola och bor i medelstora städer. Tar sig gärna en joint på fredagskvällen istället för groggen och chipspåsen, då de löser samhällsproblem.
 
Sossar, Moderater. Centerpartiet, KD och Folkpartiet består av de som blev kvar. 
Det som kännetecknar dem, är att de finns i Bolagskön inför helgen.
 
Det enda som sammanfogar allihopa dessa grupper, är att det alltid är den andra gruppen det är fel på!
 
Nu kan vi verkligen börja tala om att vi delar in befolkningen i olika "klasser"!
 
Snart helg!
Då gäller vin eller grogg, joint  mina vänner!
 

Sverige en bananrepublik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blöjnationen Sverige har nu lyckats med att bli till åtlöje runt om i Europa. Vilken fars valet blivit. Vi börjar närma oss Italien. Man kan inte annat än oroa sig för hur framtiden kommer bli.
 
 
Ha det bra!

Valhelgen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Så har vi kommit till valhelgen då vi troligtvis kommer få ny regering. Skönt att vi kommer komma slippa bekymra oss om vad våra slantar i plånboken ska gå till då staten kommer ta hand om dessa. Det kommer även bli skönt att slippa arbetslinjen, vad som kommer komma istället återstår att se. samtidigt tror jag att vi och landet behöver lite omväxling i styrandet. Så ta en tur med bilar och motorcyklar i helgen för det kommer vara ett minne blott på måndag :-))!!
Ni som bor vid en oförstörd älv gå ut och ta ett foto för den kommer byggas om till en damm.
 
Det som verkligen värmer i hjärtat är att 90 procent av de folkvalda förstår att vi måste ta emot och hjälpa människor på flykt.
 
Tänk på att det är en demokratisk skyldighet att rösta!

 
Givetvis befinner vi oss ute vid stugan och röstningen har vi klarat av i veckan. Ny fin kanaldosa har det också blivit till tv apparaten så nu är det slut med "minigympa". Just nu är det lite molnigt ute, men vi får verkligen hopas att det blir bra väder även denna helg.
 
 
 
Röstar definitivt inte på högern, men tycker att valaffischen har ett bra budskap om att det är barnen som får betala när vi sprider pengarna omkring oss.
 
 
Ha en skön lördag!
 
 
 
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det söndag och kommer gå en sväng efter nyhetsmorgon då jag måste titta till båten tyvärr blir det ingen åktur på havet med den idag då frugan fått ont i sin axel igen. hoppas verkligen att det går över, då vi tror att det beror på lite krattning som hon gjorde. Annars har axeln varit bra för henne sedan hon fick sin kortisonspruta. Det är när man får eller känner av sina kramper som man funderar på om det verkligen är värt att jobba heltid fram till pension eller om man ska ta och gå ned lite i tid. En dag ledigt i veckan vore nog inte fel. Tyvärr får man ingen sponsring av Svenska Spel för detta. Denna helg har det varit ett helt underbart väder och vi har verkligen haft det skönt trots frugans värk. vi har somnat tidigt alla kvällar och då menar jag tidigare än vad vi gör i veckan, ögonen har slocknat vid halvelva tiden alla kvällar här ute vid stugan.
 
 
Hittade en öl som låg kvar i kylen. Denna avnjöts på altan i solskenet!
 
 
Gårdagen gick åt till att klippa gräs lägga ut lite jord så nytt gräs, sedan blev det en stund med veden. Ska även fixa bilen idag alltså tvätta och dammsuga den så den blir fin till veckan då jag ska skjutsa lite kollegor i den till vår  "kickoff".
 
 
 
Det är något speciellt med tidig september morgon, då dimman ligger tät  tyckar jag.
 
Ha en skön söndag och ladda för ännu en femdagars period att dra in skatteunderlag till våra statsfinanser.
 

Lördag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varit uppe en stund och här ute vid stugan har jag fått ett nytt sett att motionera på. samtidigt är det en stor, mycket stor katastrof som gjort att detta infunnit sig. Tror att man kan jämföra det med alla översvämningar eller bränder som vi haft, inte riktigt i samma nivå som händelserna i Syrien, Irak. Vad är det som hänt mig?
 
Min kanaldosa till tv apparaten har gått sönder!!
Nu måste jag resa mig från soffan, gå fram till tv apparaten leta efter kanalväljarknappen som sitter längst ned på undersidan och trycka för att byta kanal. Detta innebär att man inte kan ligga i soffan och byta kanal. kommer nog få en tvättbrädsmage samt super kondis efter detta. På måndag blir det en tripp till El-Giganten för en ny dosa. givetvis har jag bytt batterier så det är inte det felet. 
 
 
 
Sitter just nu med en kopp kaffe och njuter av denna härliga höst vi har.  Sedan blir det att klippa gräs även här.
Ikväll åker grillen fram!
Ha en skön lördag för det ska vi ha trots dosan! 
Hoppas ni förstår ironin mellan de andra problemen och mina problem.

Äntligen helg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Seg vecka, mycket att göra. Nu blir det att klippa gräset här hemma för att sedan åka till stugan. Där det kommer bli gräsklippning också. Har inte varit där på två veckor så det är nog högt. Hoppas på vackert väder så man kan grilla lite på lördags kvällen.  Får även försöka kubba lite ved. Har hur mycket träd som helst på tomten som ligger och väntar på att klyvas innan kubbning. Båten får nog ligga i några veckor till. Måste gå ned till den och tömma på vatten då det regnat lite under de fjorton dagarna sedan sist. ⛅☺
 
 ICAs matkasse har faktiskt varit en positiv överraskning än så länge. 
 
Inte hann vi rösta under veckan, så vi kommer göra ett försök nästa vecka så man slipper det på  valdagen. 
 
Nu väntar gräsklipparen. 
Ha en bra fredagskväll för det ska jag o frugan ha!
 

September

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det ny månad med nya möjligheter eller kommer den "rulla" på som alla andra månader. Troligtvis kommer vi upptäcka att den kommer vara så som det alltid varit.  Det enda som kommer hända med bestämdhet är att vi får nya personer i maktelitens korridorer. Är de så nya egentligen? 
 
Om detta kommer betyda någon förändring förutom skattehöjningar återstår att se. Enligt KI måste skatterna höjas med 100 miljarder kronor och vem tror på fullt allvar att det enbart kommer belasta höginkomsttagarna?
 
 
 
 
Över 60 procent vill ej ha skattehöjningar. Men vill att staten ska ta hand om mer. Roligt tänk!
 
 
För första gången kan jag känna en tveksamhet inför valet. Fast troligtvis gör jag som alla andra medelålders män, röstar som man gjort tidigare.  Varför våga ta det första steget till något nytt?!
Det formligen "haglar" med löften och man undrar hur allt ska betalas efter valet.
 
Skogsmullepartiet vill tydligen bygga ut järnvägen till min stuga då bilen ska förbjudas. 
Kan någon förklara varför föräldrar har kunskapen om vilken skola deras barn ska gå i, men inte hur föräldraledigheten ska användas i familjen?
Kommer det bli segelbåtar istället för färjor till Gotland? För visst är det så att vindkraft är framtiden! 
 
Undrar om alla valaffischer som sitter runt om i landet kommer samlas in till papperåtervinning eller om det bara slängs? Har svårt att se mig Lövén eller Reinfeldt stå vid en återvinningstation.
 

 
Helgen tillbringades i bilen och hemma då det var hjälpreda som flyttgubbe för yngsta dottern och pojkvän som gällde. Han har fått ett nytt jobb, så det blir för dottern att veckopendla till honom.
Flytten gick bra då det var en del kompisar som kom och tog alla tunga saker, så vi gubbar bar kartonger och körde bilarna. Räckte gott för mitt onda ben kan jag säga.
 
Hoppas verkligen att även hon hittar ett jobb inom sitt yrkesval i kommunen så de kan bo ihop igen och slippa pendla.Var tog alla jobb vägen efter alla 40-talister vägen? 😊
Det kanske är dags för oss 50-talister att lämna över våra jobb till ungdomen. 
 
Efter lördagens bärande och körning blev det lite tv tittande sedan sängen. Söndagen gick åt att hjälpa till med att få iordning i lägenheten. 
 
 
 
Ny spännande vecka på jobbet med att hjälpa kunder samt jobba ned pappershögen av inkomna ärenden, alltså precis som alla andra veckor.
 
Samtidigt tror jag att folket i Syrien, Irak och Ukraina skulle vara glada om de hade samma bekymmer som vi. Så visst är vi ett bortskämt folkslag vi svenskar.  
 
Brasse Bränsröm har lämnat oss, vilket känns lite konstigt och tomt. Tror vi alla kommer minnas denna man för evigt. 
 
Vi har i börjat men ICAs matkasse och får säga att den är väldigt bra och maten som är med smakar gott. Färska grejer är det med inget kött som är skämt eller dåliga produkter. så nu vet vi vad vi ska äta under veckan.
Kan verkligen rekommendera detta!
 
Hur gick det med min vikt? 
 
 
Det sket sig under sommaren kan man säga utan överdrift. Får ta tag i det igen!
 
Dags för en kopp kaffe sedan tillbaka till verkligheten. Alltså jobbet! Härligt med 5 dagars jobbande framför sig och kom ihåg att vara glad över att ni har ett jobb att gnälla över 😭😶.
 
 
Ha det så bra i cybervärlden. 
 
 

RSS 2.0