Angående röda dagar,SAS och AMS

Så har vinter tiden även gällande klockan infunnit sig. Så nu är det bara att ställa in grill o ute möbler.  Ska åka till mina föräldrars grav inför alla helgonhelgen och sätta upp lyktan samt lägga ut en krans. Varför har vi lagt till halloween till våra helger?  Har aldrig förstått vad den helgen har med våra seder att göra, kanske vi ska införa alla helgdagar som finns runt jorden i Sverige. Skulle visserligen inte göra så mycket om det innebar fler röda dagar!

 

 

Kan inta låta bli att kommentera det som det pratats om i media de senaste dagarna, SAS.  Ena dagen konkurs varning, nästa dag vinst varning. Skulle vi vilja ha de personer som sköter ekonomin för SAS till våra ekonomiska rådgivare? Svar nej! Tänk er själva att hoppa mellan förtvivlan och glädje varannan dag. Varför går ett flygbolag dåligt som ägs av tre länder, då grannen som äger sitt flygbolag själv verkar klara sig hyfsat.(Finnair).  Kanske är det så: ”ju fler kockar desto sämre soppa” .

 

 

Arbetsförnedringen ska kanske få konkurrans. Vilken toppen idé!! Kanske kommer de hamna i samma läge som SAAB. Ett minne blott! Inför arbetslöshetspeng liknande den som kallas skolpeng!

 

 
Skönt att det verkar som det gått relativt skapligt för USA med stormen Sandy. Skönt för Obama!
 
 

 


Onsdag

Precis gått upp hällt upp kaffet, tänd en brasa i spisen. Katten sitter vid dörren o stirrar på mig. Detta är livet som gör der värt att leva!

 


Godförmiddag

Shoppingen i världsmetropolen Valdemarsvik gick hur bra som helst. Det var faktiskt mycket folk ute på affärsgatan, typ så som det var i somras. Det kanske är så att det så kallade små hålorna runt om l landet håller på att få tillbaka invånarna. För varför ska man trängas i de så kallade medelstora städerna när de ändå sköts som det vore bondkomik.

 

 

Mitt krav på att leasa in kommunalpolitiker från Proffice kvarstår. Det kanske inte blir bättre, men det kan inte bli sämre!

 

Vad bestod shopping av? Endast mat, så tyvärr inget att lägga upp på nätet, för hur fiskpinnar och bruna böner ser ut vet väl alla!

 

Idag har man lovat sol till eftermiddagen, ska bli kul att återse en kär gammal vän!


Måndag morgon

Ledig idag och fortfarande kvar vid stugan, hur skönt som helst. Hat gjort det som är väldigt rogivande eldat och rensat utomhus, finns det något skönare än att elda och sitta sedan stirrande på elden med en öl i handen.

Idag kommer det bli trädfällning samt lite shopping, för vi måste handla mat.


Lördag

Skönt med lite vila, visserligen regnar det just nu.  Fast vädret ska bli bättre om man läser och tror på vad tidningarna skriver. Gjort mina vanliga lördagsmorgnar sysslor släppt ut katten samt tagit en kopp kaffe eldat upp i öppna spisen. Sitter just nu och väntar på nyhetsmorgon samt att kvinnan i mitt liv ska slå upp sina ögonlock, fast det kommer nog ta ett tag!

 

 

Har fällt ett par träd på tomten som jag hoppas kunna elda upp grenar och sådant som man inte kan elda i öppna spisen under dagen. Ska även lägga på den nya presenningen för att skydda båten i vinter. Tror att jag lagt ut lika mycket på presenningar som båten är värd. Fast vad gör man inte för att skydda sin lilla båt.

 

 

Då man gått runt i affärer i veckan så märker man att de håller som bäst på med att fixa fram julpynt och allt som hör till stundande kommersiella dunder helg. För killen som fick både spik i foten o armen har vi tydligen totalt glömt bort. Varför tro på honom när det finns den där rödklädda killen med vitt skägg  


Imorgon fredag!

Skönt att är fredag imorgon. Denna vecka har varit extremt jobbig . Inte bara det att man varit konstant trött med huvudvärk utan att man måste hålla god min till sina arbetskollegor, som envisas med att tro de är ens vänner.

 

 Herregud, när ska svensken få in i huvudet att dem man jobbar ihop med är några som man definitivt inte kan välja som man gör med vänner. Nu måste man snart förstå att man umgås 8 timmar om dagen inte innebär att man lägger ut sitt privata liv. Samtidigt detta smilande som man samtidigt vet att det pågår skitsnack till förbannelse om allt o alla. Kan det vara så att svensken har för lite att gör på sina arbetsplatser då man kan fylla arbetsdagen med allt detta?

 

 

 Var glad för att ni har jobb gör det ni ska!  Det finns hur många som helst som vill ha jobben som gnällspikarna sitter på. Mellan åtta och fem jobbar vi, sedan umgås man med vänner eller familj.

 

 

Hoppas på lite ledigt nästa vecka för att tömma skallen på massa skit!

 

Vem vet vi kanske snart sitter i samma båt som Spanien o Grekland!

 

Försäkringskassan ska undersöka varför kvinnor är mer sjuka än oss män då man har småbarn!!
 
Ring mig Försäkringskassan så kan jag berätta varför.
 
Det beror givetvis på att det är mest mammor som är hemma då barnen är sjuka. så nu har jag sparat skattepengar år staten!

 


Hjälp!

So it feels right now! Will probably go over. Always tired, tired and tired again.

 

 Help, I need somebody,

 Help, not just anybody,

 Help, you know I need someone,

 Help!

 

When I was younger, so much younger than today,

 I never needed anybody's help in anyway.

 But now these days are gone, I'm not so self assured,

 Now I find I've changed my mind, I've opened up the doors.

 

Help me if you can, I'm feeling down

 And I do appreciate you being 'round.

 Help me get my feet back on the ground,

 Won't you please, please help me?

 

And now my life has changed in oh so many ways,

 My independence seems to vanish in the haze.

 But every now and then I feel so insecure,

 I know that I just need you like, I've never done before.

 

Help me if you can, I'm feeling down

 And I do appreciate you being 'round.

 Help me get my feet back on the ground,

 Won't you please, please help me?

 

When I was younger, so much younger than today,

 I never needed anybody's help in anyway.

 But now these days are gone, I'm not so self assured,

 Now I find I've changed my mind, I've opened up the doors.

 

Help me if you can, I'm feeling down

 And I do appreciate you being 'round.

 Help me get my feet back on the ground,

 Won't you please, please help me?

 Help me,

 Help me,

 

 

 


Lördag

Helg igen!

 

 

Tyvärr ingen åktur till stugan, blir att höstfixa lite på hemma plan istället. Som vanligt ska man fixa ordning på altan inför gubben frosts ankomst . det blir väl en tur i city för att spendera lite pengar och understödja den svenska bnp, n under dagen tror jag.  Ska även åka en sväng till returpunkten med en massa grenar från plommonträdet som jag nästan kapat. Nej allstå inte sågat av den totalt fast kapat ca 90 % av alla grenar. Tror det är det fulaste plommon trädet i Sverige just nu.  Gjorde det då jag blev trött på alla plommon som ligger på backen o ruttnar, som man måste kratta upp varje gång man ska klippa gräset. Så nästa sommar kan man bara njuta av en plommon fri gräsmatta. Det blev alldeles för mycket plommon i år så tyvärr hann vi inte med att plocka alla, fast givetvis har ätit av dem, så alla ruttnade inte bort.

 

 

 

Just nu är det kaffe o lite slö tittande på alla tv kanaler som man har hemma, i stugan har vi bara standard utbudet och det slår mig att man klarar sig faktiskt bra med dem då allt som visas är antagligen repriser eller dans o sång tävlingar. Glöm ej bort alla mat program.  Det måste vara en av anledningarna att Skavlan är så oerhört populär. Ett lättsamt trevligt program med en programledare som inte framhåller sig själv som det stora dragplåstret i programmet, vilket tyvärr 99 % av de svenska programledarna gör. Det är gästarna som ska vara intressant och inte programledaren, vilket vår norske vän lyckats med, Han hittar gäster som man inte har en susning om men ändå blir det intressant . Det mina vänner är journalistik på toppen nivå!

 

 


Oktober!

 
Ska försöka vara lite positiv i höstmörkret! Positivt är att baskett serien börjar.
 
 
 
 
 
 
 
Kan börja gå på uppträdande som erbjuds, samt kan parkera i varma garage!
Tyvärr kommer jag inte på något mer.
 
Ser på nyheterna och det som slår mig är att helt plötsligt har både sossar o allians tydligen hittat den där ladan som Borg gömt pengarna i. För har vi varit med om liknande spenderar mentalitet än vad vi ser idag?
hur ånga tror på fullt allvar att vi kommer klara oss ifrån krisen som EU har? Har ni funderingar om detta  ring Orrefors och fråga.
 
Kanske kan man damma av denna valaffisch inför valet 2014!
Nog om detta!
 
Snart är det dans palatset Playa del sol. Hur töntigt som helst, fast jag gillar programmet. Gamla människor som gör bort sig i tv, fast vad gör det!
 
Är det någon mer som känner sig trött och totalt slut efter arbetsdagen? Själv tror jag på att det beror på bristen av sol denna vår o sommar.
 

RSS 2.0