Nu rullar pengarna 2009

Snart helg igen!

 

Kanske detta är den sista helgen som kommer att påminna oss om sommaren som varit. Dag att plocka in blommor och se över trädgårdar innan gubben frost kommer.

 

Har tittat på nyheterna nu på morgonen och det verkar som om vi svenskar handlar och lånar pengar som aldrig förr. Visst det går om man har arbete och när räntan är låg, fast har vi ännu en gång stoppat huvudet i sanden?

Arbetslösheten är högre än någonsin och räntan kommer definitivt inte bli lägre, utan den kommer att stiga och det fort och mycket!


Hur tänker vi egentligen? Anser vi att nu blir det inte mer permitteringar och snart kommer företagen att anställa igen.

Visst ska man vara positiv, fast lite ”nyktert” borde man kunna se på situationen mina vänner.

Kanske vi borde titta över vårt sparande, om vi har möjlighet till att spara. Vilket borde finnas eftersom vi tror oss kunna öka vår konsumtion och lån.

 


Flock beteende

Frågan är bara vilka/vem som har en underbar dag?


Snart ny veckaDå är det snart dags för en ny vecka. Vi får se vad som händer då!11 September

Slagit på tv, n och ser på nyheterna om alla diskussioner om 11 september.


8 år har gått vilket ger en stund för eftertanke. Vad har hänt med det egna livet under dessa år? Tror inte vi svenskar förstår hur det känns som nation att bli utsatt för något sådant.

 


Läste igår om en stackars svensk politiker som fått sin dator genomsökt vid tullen i USA. Vilken tragedi att få genomgå en sådan kontroll! Tror att han/hon för första gången fick uppleva hur vi andra dödliga lever i dagens samhälle. Samtidigt vad är problemet med att amerikanska tullen går igenom datorer. Tror det enda de letar efter är terroristplaner via datorn, och det får vi väl hoppas att svenska politiker inte håller på med!!


Längtar tillbaka

Godnatt

Så är vi snart framme vid ännu en ny helg!

 

Denna helg kommer vi fara ut till stugan och fixa till den lite efter två veckors frånvara. Troligtvis kommer det att behövas gräsklippning och fixa till i trädgården. Sitter samtidigt och funderar på om det inte blir att dra upp båten för den här säsongen. Vi får se hur det blir med det.

Givetvis kommer det att bli lite grillning och förhoppningsvis lite kräftor. Snapsen hoppar vi över, för det räcker med öl till dessa små godsaker.

Såg på lyxfällan och kan inte sluta att fundera på hur man kan gå och köpa ett fritidshus när man samtidigt flyttar till en annan lägenhet för den förra var för dyr. Hur tänker man? Ibland känns det som om fallen som vi får se bara är bluff, för är folk så dumma som det framställs i tv rutan?  

Ha det bra!


RSS 2.0