Snart Slut

Så har vi överlevt julen igen!

 

Fick vi de klappar vi ville ha eller satt vi och log ett ansträngt leende samtidigt som vi sade: Oh så fint!

Idag har många av er troligtvis åkt in till staden eller köpcentrat för att byta den där ”fina” presenten. Personen som gav er den klappen kanske ni inte träffar förrän nästa jul, och då har de glömt vad de köpte i år.

Samtidigt som vi nu har chansen att köpa det vi fick i julklapp för halva priset. Vilket klipp!

Så god fortsättning på julen och gott slut på 2009!   


20091221

GOD JUL
Och
GOTT NYTT ÅR!18/12-09

Jobbat en stund med pappersarbete för firman. Hamnar givetvis på dagstidningarnas hemsidor efter detta. Vilken tur att inte frugan är hemma!!

 

Vill inte låta gnällig, fast hur står det till med beslutsamheten bland våra europiska politiker som samlats i Köpenhamn?

Alla verkar tro att vår tids frälsare ska komma med en säck med pengar. Vem är frälsaren?

Givetvis Obama!

Är det bara han som kan tänka och få saker gjorda, vad gör resten av gänget?

 

Det börjar kännas som om USA fått tillbaka titeln som världens räddare. För de andra verkar bara rädda!


Det händer i år medBlåst o snö är det samma som trafikkaos i vårt kära fosterland! Varje år händer samma sak. Oj kom det snö i Sverige!!

 

Konstigt att vi kommer ihåg julklappar till julafton!

 Snö

Så kom äntligen snön till oss.

 

Visst blir det lite mera julstämning, Fast fortfarande mörkt ute.

I vanlig ordning blir det kaos på våra vägar med avåkningar osv.

Har nu äntligen varit och införskaffat sprutan mot svininfluensan. Detta har resulterat i att man varit trött som bara den idag. Så nu är man förberedd för svinen!

 

Tänker jobba den här veckan för att sedan ta lite ledigt, som kommer att behövas inför vårt besök. Det måste städas säger frugan, så det är väl bara att grabba tag i dammsugaren o lyda!

Kan man kalla det ledighet, när man åker på att städa?

 

I helgen blir det att hämta plastgranen från vinden för att sätta upp den och pynta den.

Helvete vad skit som ska fram bara för att det ät jul!

Blir lite road av all diskussion som är om julskinkan. Ska man köpa ekologisk eller närproducerat. Vad hjälper det? Alla grisar vi såg på tv borde ha varit närproducerade för någon. Ekologisk, det kan väl fortfarande innebära trånga bås!

Snart dax för sista ljuset i adventsstaken, så sen kommer tomten.Snart Dax!Så infaller den 12:e äntligen på en fredag, vilket betyder att nu är det fritt fram för ungdomsfylla då även föräldrarna kan festa loss ikväll!


2009=2010

Nu är man trött på detta gråtrista väder som vi nu haft sedan slutet på oktober.

Längtar visserligen inte efter snö i kyla, utan sol!

Visst några minusgrader med lite snö kan vara trevligt. Så man känner att vi har vinter.

 

Nu börjar vi närma oss slutet på år 2009. Vad hände eller vad var det som vi inte gjorde.

Själv så var jag över till USA, starta egen firma och har ett extra jobb. Så för min del så kan det kännas som om 2009 var ett händelserikt år.

USA var en positiv överraskning som betyder att jag kan tänka mig åka dit igen.

Tror vi svenskar har en ganska trångsynt föreställning om USA och dess invånare. Min upplevelse var att de var mycket trevliga och kunniga.

Visst finns det en del som lever som vi ser i de svenska reportagen, fast majoriteten tror jag har det och är väldigt lika oss.

 Firman kunde gå bättre, så den får hamna under önskningar för år 2010. Mitt extra jobb är kanon kul, med lite arbetskamrater igen. Samtidigt så värdesätter man sin fritid mer när man är på banan igen. Att kunna bestämma arbetstiden själv är rent himmelskt! Samtidigt så vore det inte helt fel med en tips vinst under 2010. Jag menar det att ska vi drömma, så är det väl lika bra att drömma rejält. Tror och hoppas att vi kan få ett bra 2010 allihop med en bättre framtidstro än vad kanske 2009 gav.

 

 Det stora problemet som nu återstår är om man ska se på Kalle Anka eller Anna Anka klocka 15.00 på julafton!!

 

 

 

 

 

 


4/12-2009

Snart färdigjobbat för den här veckan, förutom att det blir firmafest ikväll fast det går väl knappast under benämningen arbete!

 

Sitter och slö surfar på expressen o aftonbladet hemsidor, där man kan läsa de viktigaste nyheterna som hänt i världen och Sverige.

 

Tiger o Elin verkar vara det som just nu slår allt i Sverige! Tänk själva hur viktigt det är för oss att få reda på att han vänsterprasslar o hon blir vansinnig. Självklart är det mycket viktigare än att cancersjuka måste säga upp sina halvtidsjobb för att stå till arbetsmarknadens förfogande till heltid. Visst är det skönt att de statliga inrättningarna tolkar våra lagar utan den minsta omtanke om individen. Var det inte så Gestapo arbetade i 30-talets Tyskland?

 

Fast visst är det viktigare med Tiger och framför allt fru Ankas Julkalender!

Så nu tycker jag att vi alla ska känna en stor stolthet över våra toppen utbildade journalister runt om i landet!

Tidningarna börjar bli ett större problem än lite dåliga tv program. Grattis massmedia!

Så visst finns det hopp för Sverige!

 


Jul Jul

Jul jul strålande jul!

 

För första gången i mitt yrkesliv så har jag ett arbete som inte betyder stress o sena kvällar inför helgerna. Skönt som bara den.

 

Samtidigt så kan man känna en liten saknad av stressen för på något sätt infinner sig inte den rätta julkänslan. Visst det kan bero på att barnen är mer än vuxna samt ännu inga barnbarn.

Så vad har jag gjort? Köpt en stor rensläde som lyser på tomten (alltså tomten som huset står på och inte den som kommer den 24:e) pyntat altan med julgransljus. Så nu är vi som värsta amerikaner! Fast visst känns julen som om den börjar bli alldeles för mycket söndertjatat av all reklam som vi pumpas med via media.

 

Provat nya blossa årgångsglöggen som smakar klementin. Okej, fast tycker nog att det är en av de sämre årgångsglöggarna. Det kommer bli blossa original här hemma, för det ska smaka jul o inte choklad eller lingon och massa annat skit! Tänk att man fått oss svenskar till att nu provar vi glögg istället för att dricka!

 

Sen kommer den stora frågan som dyker upp varje år. Vad önskar man sig? Hur mycket ska man handla och så vidare?

Som man o pappa så får man väl bli lika glad för slipsen och kalsonger, strumpor i år som man blivit alla andra år.

 

Hoppas verkligen att vi kommer fira jul hemma så man kan sitta med lite glögg, julmat och titta på tv.

 

 Imorgon blir det firmafest med allt vad det innebär!

 

 

 

 


December 2009

Så har vi äntligen kommit till den månad då svensk handel återigen kommer att slå försäljningsrekord!

För visst kommer vi att shoppa som aldrig förr och glömma bort lyxfällan och lågkonjunktur samt framtida räntehöjningar. Vilken tur att det finns sms:s lån ifall inte vår lön räcker.

 

Så se till att gynna svensk handel nu i december. Visst kommer det att betyda att många får ekonomiska problem nästa år. Fast det är långt dit ca 30 dagar, så tänk inte på det utan shoppa mina vänner!

Gör inte som amerikanarna, vilka håller i sina pengar och ej handlar på kredit.

 

Att grisarna har haft sår på kroppen och ätit på döda kompisar har vi lyckats glömma helt och hållet. För visst måste det vara en påhittad historia, Våra svenska bönder håller inte på med sådant. Vi kan alla tro på det när det gäller de danska och tyska för att inte prata om polska bönder, men svenska?
Hur tänker Ryssland, som nu har import stopp på svenskt kött. Det är ju högsta kvalitet!

 

 
GOD JUL!

RSS 2.0