??

Snart Valborg

 

Nu stundar snart den största alkoholhelgen för våra ungdomar. Kul att följa debatten om hur införseln minskar samtidigt som det är utlands sprit våra ungdomar får tag i enligt alla som kan detta.

Systembolaget ökar sin försäljning, men deras produkter dricks inte av ungdomarna. Det är väl bara att gratulera monopolet till en lyckad propaganda till svenska folket!

Samtidigt så kan man inte låta bli att undra över var är alla tonårsföräldrar denna helg. Kan det vara så att de är själva så fulla så de har ingen koll på sina ungdomar. Det måste tyvärr vara så eftersom bolaget inte säljer till ungdomarna, men samtidigt så ökar försäljningen.

Alltså alla mellan 30 år till 45 år är totalt redlösa av statlig sprit när ungdomarna handlar av langaren som då måste vara under 30 år eftersom de är de enda som är nyktra i landet under denna helg. Fast var det inte så att införseln minskade?? Betyder då inte det att ungdomarna dricker mindre eftersom de ej kan handla på monopolet??

Så kära tonårs förälder det måste vara ni som ska bryta mönstret för att få ungdomarna att märka att ni bryr er!

Eller annars kan vi be åldringsvården köra ut gamlingarna för nattvandring. Så har vi löst helgen för föräldrarna!

VAKNA UPP FÖRÄLDRAR!!


Lite underhållning på söndagskvällen


Trädgårdsdax

Snart arbetsdag

 

Så har denna helg gjort sitt i våra liv. Nu nalkas måndagen med en ny vecka, som kan innehålla allt från positiva överraskningar till fullständigt kaos

 

Gud vad positivt detta låter!!

 

Helgen har varit toppen för egen del med trädgårdsarbete och sol med värme.

Finns det något roligare än att fixa i trädgården samt prata lite "skit" med grannarna.

När våren kommer så dyker vi fram som flyttfåglar och är glada trevliga samt sociala.

 

Det jag gjort är att jag grävt upp på tomten för att plantera lite, samtidigt som man undrat över varför man ligger där på alla fyra o ser ut som en fyraåring på kläder och i ansiktet.  

Men vad gör man inte för husfridens skull!!!

 

Sen sticker "hon" ut genom fönstret och kommer med kommentaren: Ska vi ha det så??

Det är då man börjar hata Martin T. och alla andra djävla fixar program i tv!

Så visst är det skönt att måndagen kommer som en räddande ängel för oss karlar!
image151


Helg

Helg

 

Så nu har det äntligen blivit helg. Har jobbat hela veckan vilket varit roligt och intressant. Nu börjar man känna alla personer på jobbet och ser hur olika alla är som individer. En del är mer sociala än andra, men det är sådant man får acceptera när man kommer som ny till en arbetsplats.Känns kul att vara nybörjare igen!!

 

Visst finns det saker som man bara känner "herregud" vad håller de på med. Fast där får man hålla igen.

Man får försöka att komma in de övrigas arbetssätt och tempo. Det är bättre att en person ändrar sig än att alla övriga ändrar på ett gammalt invant arbetssätt?
 

Nu i helgen blir det att krypa omkring i rabatter och rensa ogräs samt göra vår fint på tomten. Givetvis åker grillen fram senare till kvällen.

Så nu är det bara att gå ut i det fina vårvädret och njuta mina vänner!  
image219


Söndag

Vilken dag

 

Vilken härlig dag det varit idag fast man har jobbat. Nu känns det verkligen att vi går mot rätt håll gällande väder.

image217

 

Har nu grillat och ätit mat så nu blir det datorn en liten stund för att avsluta kvällen framför

tv,n .

Tänkte försöka få med frugan på en liten promenad i solskenet också. Sen ska jag försöka få liv i vår diskmaskin som slutat fungerat.

 

Tänk så ?jobbigt? det blir när man ska diska för hand! Hur klara man sig förr i tiden? Det är väl ungefär som att man överlevde faktiskt utan mobil och dator med, hur konstigt det kan låta.

 

Så nu är det bara att invänta den nya veckan för att se vad den kommer med för överraskningar. Ha en trevlig söndag kväll!

image218


Ledig Onsdag!

Vilken skön vårdag det är idag. Solen lyser ca 10-12 grader varmt och fåglarna kvittrar.

image215

Idag är jag ledig från jobbet så det har passat utmärkt med en långpromenad för att sedan fastna framför datorn. Nu är det bara att vänta in gumman för den obligatoriska veckoshoppingen. Med andra ord jag drar kundvagnen, hon fyller den sedan packar hon medan jag åker på betalningen samt att plocka ur sakerna från bilen. Fast man ska väl inte klaga gumman fixar kvällsmaten så visst har man det bra.


Efter det tragiska som hände Englas, så måste alla barn/tonårs föräldrar se vad eller vilka barnen har kontakt med! Tyvärr så verkar det som om alla "snurrhuvuden" är lössläppta i vårt kära fosterland.

När man kollar runt på bloggar så blir i alla fall jag förvånad över att så många unga lägger ut sitt namn på nätet. Snälla tjejer o killar var anonyma!


Ikväll blir det att se på SM-slutspel. Vi får väl hoppas att HV-71 vinner ikväll.

Kan någon förklara denna reklam!
image216
Om du köper dessa böcker varav en handlar om hitler, så får du grillbestick???
Bra jobbat bokförlaget!!


Helgen slut!

Skön Helg!

Så har man äntligen kommit varit iväg på en liten tripp till Tyskland över helgen.

Resan började lite spännande med total snö kaos. Vilket gjorde att man satt i bilen när övriga passagerare sov och undrade över om man ska ha detta väder ända till Tyskland.


image213
Givetvis så var "gräset grönare" på andra sidan. Sol, ca 14 grader varmt. Det var med andra ord helt underbart.

Så nu har vi ätit gott o druckit öl o vin samt givetvis shoppat på pråmen.


image214
Priserna är för oss svenskar plånboksvänliga. Vilket gör att man nu shoppat för att klara den här våren och sommaren gällande dryck. Samtidigt så är det inte bara ekonomin som får en knuff framåt utan även sin fritid, då man slipper lägga ned dyrbara restid o kö tid för att handla dessa drycker på monopolet.

 

Då man är där o shoppar kan man inte sluta undra över hur man i Sverige kommit fram till att införseln minskar nu när bolaget ökar. För det kan väl inte vara så att konsumtionen ökar i Sverige?

Så nu blir det att premiär grilla här hemma och sitta där med en ny inköpt öl och trivas med livet!!
Samtidigt så får det bli lugnt och stilla för imorgon är det arbetsdag.


Snart helg!!!!!!!!!!!!

Nu bär det snart av för en helg i Tyskland med följande pråmshopping. Det ska bli så skönt att få sätta sig i bilen för att komma ifrån gamla Svedala ett tag.

image209

Efter det blir det att satsa på trädgården och landet som behöver fixas inför sommaren. Båten ska sjösättas. Den är visserligen en liten öppen båt, men det är ändå lika tråkigt att botten måla och tvätta den.

Varje år drömmer man om en större snabbare båt (har 10 hk). Fast när hösten kommer så är man glad över att man inte la ut pengar på en båt som bara kan användas i en månad effektivt. Sen ligger den vid bryggan i ytterliggare två månader.

Tror då mer på att lägga dessa pengar på en ny miljöbil. Frågan är då om man ska satsa på diesel eller etanol.

image145

Fast innan man behöver bry sig om dessa frågor så finns det något som heter pengar.

Så det blir att se lyxfällan ikväll för att begripa att man ska hålla i sina pengar.

 

Det är egentligen otäckt så fort man kommer in i "normala" gängor igen efter man fått ett arbete. Dagarna består nu av jobb, äta toalettbesök och se lite på tv för att sedan gå till sängs.

År det detta som vi i Sverige kallar för personlig utveckling samt att då är vi med i den stora gemenskapen och slipper utanförskapet? Visst är det kanon skoj att vara med på banan igen, men man kan inte låta bli att fundera i dessa banor efter att ha varit mellan två jobb i några månader.

 

Nej, nu får det vara slut gnällt när solen och ljuset börjar komma mer och mer.

Så ha en skön helg!

image211
image212


Bylund

Angående att Bylund kommer igen!

Självklart gör han det, när han har förmånen att sitta med 120000/månaden medan han slickar sina sår.

Samtidigt så gjorde han jätte bra ifrån sig när han stod där i tv rutan o tyckte synd om sig själv.

Tänk så många vanliga arbetslösa som kunde få lite mer i ersättning om han hade gjort precis som han alltid sagt att nu gäller 80 % av inkomsten, samt att söka hela Sverige! För den regeln fanns redan med hans partikamrater i makten!

 image208

April

Nu är det dags!

 

Nu är det snart dags för att sätta på sommar däcken o åka iväg på en liten mini semester till Tyskland. Där ska vi äta och roa oss i några dagar samt givetvis inhandla varor så man slipper köa i det som ännu finns kvar som en påminnelse om hur man hade det i Sovjet.

image204 

Nu när man sålt V & S för att det inte håller med att äga ett sådant företag för staten, så måste det lossna på konsument sidan med.

 

Givetvis är prio ett att komma ut o roa sig men samtidigt är det roligt att avvara några timmar på pråmen för shopping.

 

Jobbet som jag har är både roligt och intressant. Möter mycket folk som man får hjälpa i olika situationer.

Tänk så olika vi är i allt gällande smak och intresse. Fast det är väl det som gör oss människor intressanta. Att lära känna samt kunna utveckla sig genom nya bekantskaper och situationer.

Så nu rullar dagarna på normalt igen. Själv väntar jag med stor iver på den dagen då jag ska börja "längta" bort från jobbet igen. Det är väl då man verkligen kommit in i sin roll som arbetstagare igen!


image203

Givetvis har man varit ute vid stugan och kollat upp allt inför sommar säsongen.

Vattnet är påsatt, mulltoan tömd samt grillen justerad och testad. Gud vad skönt det var att sitta o titta på elden innan det blev glöd med en öl.

Samtidigt kommer man på som ni ser att det behövs en nyinvestering på gill sidan.

Ska då köpa gasol eller kol? Själv anser jag att kolen tjusning med att kunna koppla av framför denna med en öl undertiden det brinner slår gasolen med hästlängder. Vad anser ni kära läsare?


Fråga mig inte vad gumman gjorde under tiden jag satt vid grillen, för jag kunde tyvärr inte släppa grillen ur sikte. Man måste tänka på brandfaran när man grillar så givetvis behövs det en brandvakt vid grillen
image205


RSS 2.0