Höst Valdemarsvik

 
Lite bilder från gårdagen då vi till storstaden Valdemarsvik. Muddringen av viken pågår för fullt. Se bild 3
 
Släpvagnen tömd så det är besök vid Monopolet för resan ut till stugan efter detta besök. 
 
 
Försökt att elda lite idag fast fick avbryta detta då det började blåsa för mycket. så dagen har blivit att plocka lite inomhus samt bistå hantverkarna.
 
 
 
 

Alla helonsdag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är snart dags för Alla Helgonsdag. Besöka våra nära och kära som lämnat oss samt tända ljus vid deras gravar. Tycker det är en fin helg samt att det ser väldigt mysigt ut på våra kyrkogårdar då alla ljuslyktor lyser. Tur att denna helg överlevt alla kommersiella idéer om att fira Halloween. Tror det firas bäst i USA.  
 
 
 
Tänt spisen i stugan samt släppt ut katten och satt på kaffet. Känns hur skönt som helst. Ska snart, efter några koppar kaffe gå över till grannhuset och fixa till mig. Helvete vad man saknar dusch o toalett i sin egen bostad.
Vi kommer sätta in duschen direkt samt ha våtrumstapeter, Givetvis måste "vi" välja ny färg på dessa. Förstår inte hur jag tänkte som kunde kört med samma färger. Vilken tur att frugan finns! 
 
 
 
 

Än finns det grönska!

 
Letar man så finns det fortfarande lite grönska kvar i naturen.
 
 
Så som det ser ut just nu har lägenheten för äldsta dotter löst sig. hur skönt som helst.
Idag kom vi igång med eldandet av grenar och fått ned högen en del, fast det återstår en massa grenar. Hoppas kunna fortsätta med detta imorgon samtidigt som hantverkarna kommit igång med sina uppgifter. tyvärr kommer det inte bli klart denna vecka, fast nu är det igång ändå.
 
 
 
Sitter och tittar på efterlyst. vilka tuffa killar det finns i Stockholm/hela landet som hoppar på tjejer på väg hem. Tufft killar!!
Herregud hur mår ni ovanför halsen grabbar. Att kalla attrappen för huvud är väl att ta i tycker jag.
Kom nu inte och tala om taskig uppväxt och ADHD. Det som dessa killar saknar är en fungerande hjärna. Ska de verkligen få gå lösa i samhället, eller ska de vara kopplade som hundar för att få vara ute bland människor i samhället. Känner att man just nu är väldigt trött på den kvinnosyn som unga män har idag. Var gick det snett i vårat upplysta samhälle?
 
 
 
Kommer snart att släcka ned och uppsöka sängen för att komma innan hantverkarna kommer, så det blir inga sovmorgnar denna semester. Tyvärr ser det ut som om man åker till jobbet på måndag då lotto gav 0 kronor, svårt att leva på!  Fast chansen finns kvar till lördagsdragningen, så hoppet lever mina vänner!
 
 
 

Nu är det mysigt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Just nu är både dusch och mulltoalett borttagen och vi har endast rinnande vatten i köket. tur att vi får låna grannens hus, samt att vi har en torrtoa (tror det kallas så) i förrådet. Fast hur mysigt är det att sitta där ute och frysa, så det blir att hålla sig till morgondagen, då väntar dusch och toalett..


Imorgon ska vi åka och slänga lite. Det blir även att shoppa lite om man kallar att handla mat och en flaska vin för shopping.

Man har semester denna vecka och då blir det lite vin även i veckan!
 

Tillbaka i stugan

Äntligen tillbaka efter en helg med lägenhetsvisningar.

Nu har denna Pappa tröttnat på att springa på visningar. hoppas dottern hittar och får en lägenhet snart! Är totalt slut efter detta samt att åka till stugan ikväll. Restid ca 3,5 timme från storstaden. Herregud vilken tur att man åkte därifrån, för vilka köer det var in till staden.
Dags för sängen!

Fredag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är en toppen dag med sol tyvärr lite för mycket blåst för att kunna elda, så vi har fixat lite till inomhus ska åka med skräp och hämta upp tidningen som vi har ut till stugan under semestern.
 
 
 
Ännu har inga hantverkare kommit och jag tror inte att vi får se dem idag fredag, fast min optimistiska fru tror de kommer. Hantverkare en fredag eftermiddag?
 
 
 
Ikväll åker grillen fram. Det blir kanske något eller två glas vin, eftersom vi åker till huvudstaden imorgon. Så kvällen kommer huvudsakligen bestå av cola och Micro popp  i tv soffan!
 
 
 

Bluffmäklare i storstaden!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I går har jag gjort det som man inte går omkring och tänker på. Försökt att plocka ned duschkabinen utan att förstöra den. Varför förstår jag ej då jag ändå ska slänga den. allt gick kanonbra så man är tydligen som Per Gessle sjunger om en händig man. imorgon ska hantverkarna komma för att titta på jobbet de ska göra, Äntligen!
 
 
 
Vid dotterns lägenhet köp är bara att varna för små lokala mäklare i storstaden med söta unga flickor som mäklare. Bluff rakt igenom, så nu väntar vi på svar från de stora mäklarfirmorna med medelålders kvinnor eller män. Bredband finns i annonsen men ingen kabel dragen till lägenheten.
 
"Välkommen till denna välplanerade tvåa i absolut bästa skick! Med ett av ----- bästa lägen, invid centrum och med busshållplats direkt utanför dörren, finner ni detta härliga och snygga boende med det lilla extra"
Vad är det lilla extra?
 
Vill inte namnge företaget men musiker känner igen det.
 
Sug på den ni! Lägenheten är uppe i 1,650 000 kronor med en annons som säger att bredband finns via telejacket som inte finns. Så är mäklaren runt 25-30 år och ser bra ut, vänd i dörren!! 
 
Så det blir en helg till i storstaden!
 
 
Stackar jävel som köper lägenheten, hoppas att det finns ström framdraget till dörren åtminstone.
 

John Bauer / Kommunala hyresbostäder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknar upp vid stugan och har semester! Mörkt som f...n men vad gör det. Solen kommer att stiga upp denna dag med, kanske bara en kort stund med det är en stund som den visar sig för oss nordbor. Frugan sover och den fyrbenta är utsläppt i sitt koppel. Konstigt att han märker att vi är lediga och vid stugan för här ska han ut med en gång. Hemma i staden så ligger han och glor på mig bara när jag går upp.
 
 
 
 
Sitter och håller tummarna för dottern gällande budgivning på en lägenhet. Helvete vilka priser det handlar om idag. Hur ska ungdomen kunna skaffa sig något utan att ha sparat en slant. tyvärr så finns det många ungdomar som inte har haft chansen till ett sparande under sin uppväxt. Det som är konstigt idag är att kostnaden blir lika mycket att hyra en lägenhet som att köpa med lån. Samtidigt så läser man om att de kommunala hyresbolagen inte har råd att fixa till bland miljonprorambostäderna. Har vinsten gått till att avlöna kommunpamparna istället för renovering av bostäder. Vem ser någon skillnad mellan tex Norrköpings kommun och John Bauer skolorna? I bägge fallen så är det invånarna som blir blåsta på sina skattepengar. Tycker att staten borde kunna stänga och tvångsförvalta kommuner samt landsting där det missköts, frågan är bara hur många kommuner och landsting skulle finnas kvar??
 
Dags för kaffe!
 

Onsdag morgon!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart helg igen och vial efter ännu en arbetsvecka. Javisst ja, en annan har en veckas semester. Det ska bli kanonskönt att vara ute vid stugan och fixa lite har lite ute möbler som ska i för vinterförvaring och givetvis finns det grenar att elda. Troligtvis kommer året runt vattnet in under denna vecka.
 
 
 
Sitter just nu och hoppas på att dotterns boende i storstaden löst sig. Fast visst blir man mörkrädd för de summor de får betala för en lägenhet i stor staden. Ännu en gång vilken tur att man är gammal! Fast det var intressant att gå på alla visningar som vi gjorde förra helgen. Tycker själv att vi var ganska duktiga vi hann med 8 stycken. En liten fundering från landbyggden är att varför har storstaden kvar gas i sina lägenheter?
 
 
Nu är det verkligen mörkt ute både när man åker till jobbet samt hem därifrån. Fast det kommer säkert en vår igen har jag hört. Samtidigt är det skönt med lite mörker så man kan lägga sig tidigt och inte ha så mycket krav på sig att man ska fixa ute på tomten, fast han kommer väl komma i år igen, tomten alltså!
 
 
 
 
 
Nu väntar duschen och kaffet samt bilen för en tur till arbetsplatsen.
Arbete ger hälsa finns det tydligen några som säger, är det detta som kallas sägen?
 
Tänk att vi ska slå ut Portugal från att medverka i VM i Brasilien. Tror inte vi själva visste det tillsammans med portugiserna. 
 
 
 
 

Imorgon en annan dag!

 
 
 
 
Så har man kommit hem från stugan. Sitter och slötittar på tv. Lotto gav VINST!
Fast det blev 97 kronor så det blir jobbet imorgon!
 
Känns faktiskt som en skön helg där man både hunnit med i staden och ute vid stugan. Nu blir det att förbereda sig för måndagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag Förberedelse inför arbetsvecka/överleva till nästa helg!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är utemöbler, gräsklippare och grill i vinter förvaring hemma vid radhuset.
Klippt bort lite grenar på plommonträdet samt krattat löv och rensat i hängrännor!
Allt detta gjordes medans frugan var iväg på sina åtagande.
 
 
 
 
Sedan ut till stugan. Vilken lördag det blev!
 
 
 
Sedan blev det att tända en brasa i spisen och se på tv samt äta lite grillat !
Grillen kommer inte hamna i vinterförvaring här på ett bra tag!
Hoppas det blir en Weber till våren!
Här ska det vara brikettgrill och inte gasol, det är till för amatörer anser jag!
Tills jag har råd med en sådan!
 
Vi kommer tydligen att fälla träd i grönområdet under höst och vinter, så kanske man får lite bättre utsikt.
Ser verkligen fram emot att vi kommer rensa i grönområdet.
Kanske dags för en motion till förening nummer två.
 
Sedan blir det hemfärd för att försöka ladda batterierna inför måndagen.
Snart dags för sängen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F...n va bra vi är

Skönt att matchen gick bra tillslut!
 
 
 

Äntligen fredag!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det äntligen helg igen. som jag skrivit om tidigare så kommer bilen inte styra ut till stugan förrän i morgon eftermiddag. kommer hålla på med att fixa hemma medans frugan kör rosa bandet så snälla se till at köpa mycket band i helgen så frugan och alla andra som är aktiva i dessa föreningar blir glada. Det tjänar vi äkta män på att våra fruar kommer hem med ett leende!
 
 
 
Ikväll blir det fotboll, så det är dags för en diskussion hemma om vem som ska se på stora tv apparaten och givetvis måste fotboll ses på en sådan så man får känslan av att vara med. det ända som kan få mig att inte titta på fotbollen är om det ringer på dörren och Magdalena Graaf står där med en bilnyckel samt det stora gula kuvertet.
 
 
 
 
 
 
Ha en skön fredagskväll!

härlig höst än så länge!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För att vara oktober månad är vädret toppen för oss pendlare. ska sätta på vinterhjulen denna vecka då jag kör dubbfria vinterdäck på min bil, Frugans har dubbat så där väntar vi en stund till. under hemfärden är detför det mesta lugnt på motorvägen, vilket är skönt.
 
 
Kommer nog inte ut till stugan för sent på lördagen då det är rosa bandet som gäller för frugan. ska fixa lite här hemma under tiden hon är iväg på det.
 
Äntligen har man fått svar på att motionen till föreningen inkommit till styrelsen. Nu får vi se vad de säger om idén.  skickat mail till min arbetsledare angående va projektet ute vid stugan. får se när man får svar. svårt att få tag i honom via telefonen så mailkontakt är det bästa sättet där.
 
 
 
Läser i tidningar att vi får behålla det svenska snuset! Tack så mycket storebror EU !!
Massarbetslöshet, budgetunderskott och flyktingar som drunknar då diskuterar EU det svenska snuset.
Är alla hästar inne i stallet där i Bryssel?
 
Hoppas på jackpotten i lotto imorgon så man kan sluta pendla. tyvärr är jag inte ensam om denna dröm.
 
Jobbet som vanligt ett nödvändigt ont som måste göras för att få in pengar till min och andras försörjning i vårat fosterland.
 
 
 
Ha en bra tisdagkväll!
 
 
 
 

Operation eldning inledd!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi äntligen kommit igång med att elda upp alla grenar från träden vi fällt. Det kommer gå en hel del helger samt några dagar på vår semester för att hinna bli av med allt.
 
Finns det något som är mera rogivande än att elda? Bara stå där stirra in i elden hämta grenar såga upp lägga på i elden se grenhögen krympa.
 
 
 
Tänk om man kunde sätta hantverkarna i elden så de fick lite "eld i baken", samt om man kunde lägga pappershögen  "att göra" som man har på arbetsplatsen där. Det är kanske så hantverkarna gjort med ärendet hos oss, lagt det på en rishög och eldat upp "att göra"!
 

 
 
 
 
 
 
Plocka ihop inför  vintern kommer vi göra senare ute vid stugan då vi inväntar vår kära hantverkare. 
 
 
 
 
Frugan kommer nu arbeta lite med sitt inom rosa bandet, så glöm inte att era små pengar kan göra skillnad inför rosa bandet kampanjen som pågår runt om i landet. mitt tips är att köp bandet från de som står och säljer utanför shoppingcentra, för då går pengarna oftast till en lokal ideell förening istället för att försörja någon generaldirektör/direktör först. Det man undrar över är varför marknadsför sig inte prostatacancerföreningarna lika hårt. Är det så att vi män "skäms" fortfarande över att fått denna sjukdom?
 
 
 
Att jag själv kommer lägga en slant i år igen är nog inget jag behöver förklara för er.
Så hoppa över en vinflaska och skänk pengarna till rosa bandet!
 
Dags för kaffe och God morgon programmet!
 
 
 
 

Tips från coachen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har äntligen lördagsmorgonen infunnit sig med mina rutiner ni vet. Kaffe, mat till katten elda i öppna spisen.. Igår så slutade jag lite tidigare en frugan, då man hann med att klippa gräset i staden samt börja med att plocka ihop sommar utrusning tvättställ, grill och dynor till utemöblerna.
 
 
 
 
När frugan kommer hem så säger hon "vad duktig du har varit", min första tanke var att tror hon att hon pratar med ett barn, sedan smög sig en annan tanke in i mitt huvud. När f....n sa jag något sådant sist till frugan bara så där när man kommer hem.  Så mitt tips till alla män är kom ihåg att så fort ni kommer hem nu under juletiden innan första advent håll koll på när julgardiner eller adventsstakar åker fram. Kliv då in genom ytterdörren och utbrist '''2men älskling vad duktig du har varit", svaret kommer ske på två sätt antagligen ett leende eller ett par mörka ögon och ett muttrande om att detta sker varje år!
 
 
 
 
Om någon undrar hur det går med toa o vatten projektet vid stugan, så kan jag säga att avlopps rör tank nedgrävt. Nu inväntar vi elektriker och att få in åretruntvattnet i stugan samt en vatten toa. Visst finns det en viss tjusning med hantverkare. Fast det kommer bli klart till vintern för det har de alla hantverkare lovat oss, fast de har aldrig sagt vilken vinter!  
 
 
 
 
 
Just nu har vi regn här ute vid stugan, hoppas att det klarnar upp framåt dagen, så man kan komma ut och fixa lite. Har hjälp idag med yngsta dotter samt pojkvän som är på besök. de ska åka in till staden under lördagskvällen för att träffa gamla kompisar från studietiden.

Nu har hösten kommit.

 
 
 
 
 
Nu är det höst på riktigt! Mörkt och dimmigt på morgonen.
motionen till föreningen är avklarad och in mailad. Tyvärr har jag inte fått något bekräftelse mail från dem ännu
 
.
 
 
 
Den dag är absolut en som man bara vill glömma gällande arbetet. total kaos ingen planering från cheferna. Tyvärr kommer morgondagen bli precis lika tokig.. Man är nog för gammal för att fatta hur chefskapet fungerar idag, som gammal chef inom olika branscher så blir man skrämd av att man löser det med mysfaktorer så som fester och samkväm. Trodde vi är där för att jobba!
 
 
Ikväll blir det att slappa framför tv appareten och lägga sig tidigt. ska försöka komma igång med jobbet vid 06,30 imorgon. Hoppas att oktober rusar iväg fram till semesterveckan.
 
 
 
Varför får man alltid denna känsla för jobbet på hösten? Är det den så kallade höstdepressionen?
 
 
 

RSS 2.0