Nu ska elen fungera i vinter

 
 
 
 
 
 
 
Det kommer flyga en helikopter med en stor såg hängandes ned från denna som ska kapa grenarna uppifrån. Känns som ett lite halvriskabelt arbete, tur man har anställning på ett kontor. Sågen kom tyvärr inte riktigt med på bilden fotat med mobilkameran och det är inta den modernaste mobilen. Sågen syns lite till höger i bilden.
 
Båten kom upp igår, idag ska den spolas av och täckas över inför vintervilan. Plus 4 grader i morse så nu får man elda ordentligt i spisen.
 
 
 
 
 
Nu kan snön komma :-)!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag morgon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det helg igen !
Att jag ska fortsätta med min jord är knappast något nytt att skriva om. Ska se om jag hinner få upp båten, då den säsongen är definitivt över.  Så helgen kommer att tillbringas med att vinterrusta båten. Tur att det bara är en liten öppen båt med aktersnurra.
 
Ska även försöka knopa ihop en motion till vägföreningen vid stugan då det behövs lite ny tänkande där. Tyvärr är det så att vi medlemar inte vill engagera oss i föreninger idag så det blir som en lite trojka som kan få liknande kommunpampsvälde över sig. Fast samtidigt så är det vårat eget fel som låtit utvecklingen gått åt det hållet.

Insamling

 
 
 
Kul med klädinsamling!
 
 
Vi var idag vid en återvinnings station, där man som lydig medborgare åker med sina mjölkpaket och tidningar. Där finns även att lämna kläder som tydligen ska gå till de som är i behov av dessa. 
 
Så istället för att slänga dessa saker i våra soppåsar åker vi till dessa anläggningar och lämnar ifrån oss det vi inte vill ha. Iden om miljö tänk är bra, fast fungerar det i verkligheten ( se bild).
 
 
Frågan är bara om bananlådorna går som kläder eller är de tänkta till att bygga billigt boende ?
Tycker bilden är utvecklande!
 
 Fina idrottsanläggningar som inte är förstörda ännu. finns det som tur är fortfarande.
 
 
Tänk att svensk polis är rädda för 4 åriga romer. Tuffa killar och tjejer inom vårat polisväsende!
 
 

Härlig årstid !

 
Lördagen kändes sok en sommardag.
 
 
 
Nu är nästan all jord utkörd !
 
 
Nu börjar hösten komma. Fast visst har det varit en underbar sommar i år!
 
 
 
 
 
 

Snart Nyhetsmorgon

Idag blir det att så lite gräsfrön där man nu fyllt ut med jord, givetvis måste båten kollas upp samt troligtvis tömmas på vatten då det regnade i veckan.
 
Givetvis är morgonritualen avklarad : ge katten mat, ge mig själv kaffe, släppa ut katten  och tända en brasa.
 
Sedan får vi tydligen hjälpa vår äldsta dotter leta lägenhet i Stockholm, då hennes andra hands hyreskontrakt ej går att förlänga. Hon ska tydligen komma ut därifrån i december så det kommer bli snabba puckar att hitta lägenhet . Det känns hopplöst på något sätt, fast man får inte ge upp. tur att har lite semester i slutet av oktober ifall vi behöver åka till storstaden. Lite tråkigt tror jag hon tycker det är för det har varit en bra lägenhet, givetvis lite sliten fast bra planerad och ligger bra till alldeles bredvid Globen. Får se om hon satsar på en insatslägenhet då det verkar som om hon blir kvar där de närmaste åren.
 
 
 
Sitter själv och ser på Dröm hem vid havet på kanal 8 ser inte alls så tokigt ut med de husen de visar. fast det kommer sluta med drömmar för undertecknad då lotto gick precis så bra som det gjort de senaste veckorna, alltså blir det att gå till arbetet på måndag igen! Det positiva är att det är veckan som man känner sig som en kung i baren i en sekund innan pengarna vänt på kontot och runnit iväg till de räkningar man skaffat sig. Fast egentligen finns et bara två lägen som man inte har problemet med räkningar. När man är liten och föräldrarna har hand om ekonomin samt då man ligger frostfritt, så räkningar mina vänner är samhällets bevis på att man fortfarande är en levande individ som samhället har anspråk på och vill att man drar sitt strå till stacken för att ekonomin ska fortsätta blomstra i Moder Svea.
 
 
 

Helg igen!

Så är det helg igen. vi kom iväg sent till stugan då yngsta dottern kom hem och följde med ut till stugan .På vägen ut såg vi fem älgar och ett antal rådjur, så nu gäller det att hålla koll på vägarna för vilt. När vi kom ut  så fick vi veta att tomten ser inte ur som den alltid gjort. Kul med barn!
 
 
Det blev lite grillad kyckling och sedan delade vi på en flaska vitt vin från Alsace, dessa är mina favorit viner på den vita sidan. Tre personer på en flaska räckte för kvällen. Givetvis fick man tända upp i spisen för att få upp värmen och få bort den råa luften som det blir i stugan på hösten då vi har värmen på endast 10 grader under veckorna då vi inte är där. tittade på Skavlan och sedan blev det att zappa runt bland kanalerna. Konstigt att inte de privata kanalerna kan bjuda upp till konkurrens på helgen. 
 
 
Vaknade tidigt i morse hur pigg som helst. Varför är man inte så här pigg i veckan på morgonen? Kan svaret på det ,så är det nog Nobelpriset nästa.
Så nu har man gett katten mat och sitter vid datorn med en koppkaffe. det är alldeles svart ute ska tända upp i spisen så värmen kommer tillbaka innan dotter och fruga vaknar. Det är 19 grader i huset just nu, så vi fryser inte fast det bör nog vara över tjugo innan de vaknar.
 
 
. Allt är bra och livet rullar på, så det är väl synd att klaga. Nästa vecka ska få tillbaka min bil efter att jag lämnat in den för min egen gjorda plåtskada. Tur att man har en gammal extra bil så man slipper åka med regional tåg eller kommunens bussar.  
 
 
Har nu släppt ut "gnällspiken" vid dörren. finns det något mer irriterande än en katt som psykar ut en med sitt jamande för att få gå ut. Då vi har honom kopplad igen så är det inte så kul för man måste gå ut och titta till honom ibland och hittills har han aldrig gått samma väg tillbaka som han gick först. Detta innebär att han kommer fastna i buskar och olika saker ute så man måste gå ut och hjälpa honom för givetvis börjar han
"gnälla "utomhus också
 
Nu väntar kaffet!
 
 
 
 

Monica Z

Nu har vi varit och sett filmen kan verkligen rekommendera den.
 
En kul sak var att på jobbet pratade alla 70, 80 och tidiga 90- talister om att det fanns en film som alla gråhåriga sprang på. den handlade tydligen om någon gammal artist som de aldrig hade hört talas om. Gubben satt tyst och drack sitt kaffe och log åt barnen.
 
Det är då man kommer på att visst finns det skillnader mellan generationer. kommer dessa ålderskullar någonsin växa upp?

Slut för säsongen

 
 

Saft kalas

Idag blir det att fortsätta med jordhögen samt att gå ned en sväng till båten för att titta till denna. Avståndet ned till båten i havet (det låt väl flott) är ca 700-800 meter. så vi har ingen sjöutsikt då det är en massa träd  i vägen. Kommer få börja med att ta disken och fixa till  i stugan. Fått heltidstjänst på hemsysslor i helgen då fruga blev dålig. Fick huvudvärk och snurr i huvudet. Frugan ringde sjukvårdupplysningen , men de trodde det kunde vara blodtrycksfall så vi behövde inte komma in om det inte blev värre. Framåt kvällen blev hon så pass bra att vi kunde grilla, men hon satt med en kanna saft och undertecknad med vin. Vinsmaken blir inte det samma när man sitter där och klinkar ensam och gumman sitter med sin saft. Det slutade med att vi både hade saft kalas.
 
 
Fast som ni ser så hann jag med några glas innan det blev dags för slasken med vinet.
Det var sista flaskan från förra årets resa till Tyskland, så nu är det Monopolet som gäller resten av detta år.
Det positiva är att man är pigg idag innan man börjar med disk och resten av sysslorna.
 
Vi kommer åka hem relativt tidigt för att hinna med de demokratiska skyldigheterna man har som invånare i en demokrati. Alla soffliggare kanske passar bättre i ett samhälle typ det gamla Sovjetunionen där storebror beslutade allt åt invånaren.
 
 
 
 
 
 
 
 

Levnadsdagar

Kom ut sent till stugan igår kväll.
 
 
Frugan hade lite att fixa med så det var bara att sitta hemma med katten och vänta. Fick åka väldigt försiktigt ut då det verkligen var tjock dimma på vägen. När man försäker använda sig av helljuset så blir det bara som en fast grötig vägg framför bilen och när man åker på småvägar vill man gärna se älgen eller rådjuret innan se sitter på motorhuven. När vi åkte ut så såg vi en ganska rolig sak, det var en grävling som gick på vägrenen mot trafiken. Stannade till då vi kom och fortsatte sedan framåt. Det han/hon missat var att vid sådant väder ska man ha reflex på sig!
 
Så nu har man gjort lördags ritualerna fixat kaffe, gett katten mat och tänt en brasa i öppna spisen samt släppt ut katten. Fast nu kommer vi ha honom i koppel ett tag så bakbenet får läka ordentligt.
 
Ser samtidigt att där vi lagt ut lite jord samt sått gräsfrö, börjar det bli lite grönt. Tänk att denna kontorsråtta har gröna fingrar.
 
Under den senaste tiden har det skett mycket skottlossning i vårat kära fosterland, så vi medborgare börjar känna en rädsla för att vistas ute. Vi kanske borde be USA skicka några missiler :-).

Fredag

Så är det äntligen fredag igen!
 
 
Nu har man verkligen kommit in i vardaglunken med att jobba se på tv samt fixa lite hemma i staden.  Det som hänt i veckan är att vår lille katt lyckades plocka en fågel fast han är i koppel. råttor eller skogmöss tar han ute vid stugan i koppel fast aldrig en fågel tidigare. Så samtidigt som man blir lite arg på honom då han "klipper" en fågel. fast samtidigt är man lite stolt över honom då han är 12år  och kopplad då han gör denna bravad.
 
Ser ut som katten vann
 
 
Har nu fått ett lass med jord ca 8 kubik som ska ut på vid stugan, så jag kommer att ha arbetsuppgifter i helgen med. Fast givetvis kommer man hinna med lite grillning och lite vin. Det är helg för tusan!
 
 
Helgen kommer även bestå av det glömda valet (kyrkovalet). Tyvärr är det ett gyllene tillfälle för politiska krafter som vi inte vill ha i riksdagen att kunna utnyttja det låga valdeltagandet i detta val. så är inte egentligen att rösta en demokratisk skyldighet vi har i vårat samhälle? Eller är det så att hur kyrkans förmögenhet  sköts bryr vi oss inte om? Kommer nog försöka hinna med att vara en anhängare av demokratin i helgen. Varför kan man inte röst via nätet då man kan sköta allt annat där med ett bank - id. Tror det skulle underlätta framförallt i detta val!
 
 
Bilder från förra vecka.
 
 
 
 
 
 
 
Dessa bilder är från torsdag morgon. Nu närmare sig den årstiden då man undrar varför man överhuvudtaget håller på med arbete.
 
 
Tittade på Lyxfällan igår och man undrar hur tänker folk egentligen. Visst kan man hamna i en dålig ekonomisk situation genom arbetslöshet eller sjukdom. Men tro att man kan leva som man gjorde med två löner när man bara har en. Det mest skrämmande är att det handlar inte om  shopping tokiga ungdomar utan medelålders människor med så kallad erfarenhet. Vilka förebilder får våra ungdomar! 
 
 
 
 
 
 
Får hoppas att det blir något annat än läsk och nagellack i helgen !
 
 
 
 
 
Frugan och jag har funderat på att försöka komma iväg och se filmen om Monica Zetterlund. Är inget fan av henne, fast fått för mig att filmen är bra. får se när vi kommer iväg till biografen.
 
 
 
Dags att dricka upp kaffet och åka till jobbet, innan vi tar helg ledigt.
 
 
 
 

Vilken lördag det var igår

Vilken dag det blev igår körde ut jord, sått gräs och en tur med båten. Kändes som en riktig sommardag,
Det är inte många träd som löven vissnat på ännu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Båten får ligga i några veckor till ifall det blir liknande helger framöver.
 
 
Det verkar som om söndagen kommer bli lika fantastisk så det är bara att njuta av vädret så länge vi har det så här. 
 
 
 
Nu blir det kaffe och njuta av söndagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Solen kommer och dimman kommer att försvinna.
 
 
Vägen iordning gjord så nu är den finare än var den någonsin varit. Detta kallar jag för återställning som gubbarna sa att de skulle göra. Fast tror att det kommer hamna på min faktura. 
 
 
Varför jobba fem dagar ledig två, vem kom på den matematiska formeln?
 
 
Fobollen gick faktiskt bra igår kväll, skönt att några andra visade att de kan göra mål. vi kan inte bara lita på Zlatan fixar det utan de andra måste bidraga med.
 
 
 
 
 

Snart helg igen!

 
 
 
Nu är det snart helg, skönt ska det bli att komma ut till stugan och fixa lite. behöver nog  förbereda inför vintersäsongen genom att snart ta upp båten. det har inte blivit så mycket med att vara ute på sjön i år trots det underbara vädret. har som ni sett lite att fixa med angående vatten och avlopps projektet om vi dragit igång.
 
 
 
 
 
Veckans höjdpunkt måste vara det att USAs president klarar av det på en dag, det miljöpartiet aldrig kommer få uppleva. Ett bilfritt Stockholm city. Skönt att han åkte hem så alla miljönissar kan komma in i city med sina gamla Volvo bilar.
 
 
Syrienfrågan är något som man känner sig väldigt vilsen i. Vad kommer en aktion att leda till för folket, eller är det så att den är för övriga världen att rena sitt samvete? Fråga inte mig för jag har definitivt inget svar. Förstår alla familjer som flyr landet, skulle göra precis samma sak om det hände i Sverige. hoppas verkligen att allt löser sig till det bättre för befolkningen i Syrien inom kort,
 
 
Sedan är väl en nyhet att Volvo kan tänka sig att använda sig av komponenter från Kina i bilar som sätts ihop i Sverige, för någon tillverkning kan vi kalla det då det blir som att bygga modellbilar som man gjorde när man var ung.
 
SAS har helt plötsligt lyckats gå med vinst! Är det dags för försäljning?
 
Kaffe minskar risken för prostatacancer. Vilken tur att jag har min Dolce Gusto maskin!
Fast ute vid stugan är det gammalt hederligt bryggkaffe som gäller.
 
 
Nu slipper katten sin tratt, tror han tycker det kanon skönt.
 
 
Skönt med helg igen! Det gäller bara att klara av fredagen.
 
 
 
 
Sedan bär det av till stugan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höst

Ny vecka , nya arbetsuppgifter fast egentligen är det inget nytt utan samma sak fast nya ,under samt en hel del gamla trotjänare. Tur att de finns som är lojala mot företaget. De jag menar är våra kunder för det är ni som betalar min lön.
 
 
Sovit lite illa i natt så det blir att försöka komma hem så fort som möjligt idag.
 
 
Måndag är den dagen då man tänker tillbaka på hur helgen varit och minns varför man har träningsvärk i hela kroppen. Hatar just nu alla grenar som finns på träd när man fällt dem.
 
 
 
 
 
Lite bilder från helgen.
 
 
Nu är frukosten klar dags för duschen och sedan den obligatoriska bilfärden till arbetet. Funderar på att svika Swedish match, genom att lägga av med den sista tobak lasten,snuset. Fast det är än så länge i planeringsfasen,
 
 
 
 
 
Hållit upp med rökat sedan 20101231, och det var innan vi åkte på nyårs festen! De ni!
Ha en bra dag och vecka allihopa där ute i cyberrymden!
 
Vin och whiskey samt öl får nog hänga ända tills man ligger frostfritt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig helg

 
 
Söndag, snart ny arbetsvecka.
Helgen har varit skön med relativt  bra väder.
Så det är det dumt att klaga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fast visst märks det att hösten kommit.
Har kört ut jord och sått gräs, så nu får vi hoppas att det blir en fin gräsmatta till våren.
Nu är det dax för sängen!
 
Söndagen blir att fortsätta i trädgården eller tomten, för just nu är det inte mycket till trädgård.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0