Lite funderingar/Gå och rösta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har tittat på ett program om Kristina Kappelin senaste bok.
 
Då hon pratar om Italien och deras skattetryck samt att pengar går till korruption samt onödiga investeringar. då har jag svårt att se någon skillnad mellan Italien och Sverige. Italienaren tycker att de redan betalar tillräckligt med skatt och det måste kunna gå att omfördela kostnaderna.
 
Detta borde kunna göras även i Sverige. Behöver vi betala dessa fantasi löner till chefer som ändå håller på med fantasier. Behövs landstinget? Enligt min uppfattning så har verkligen landstinget spelat ut sin roll i ett modernt samhälle. Sjukvården ska skötas lika över hela landet och av dem som kan detta (läkare, sjuksköterskor).
 
Det italienare tydligen kan vilket vi totalt saknar är respekten för olika åsikter eller synpunkter, visst de har många brister i Italien och en konstig kvinnosyn. Samtidigt får de landet att fungera trots alla problem. Vilket vi inte har då vi är de perfekta individerna på denna planet. 9 miljoner har rätt och resten fel. kan det vara det Pepps sjöng om :"falsk matematik"?
 
Vad betyder egentligen att stå för sitt samvete, samt att våga ha en åsikt som inte följer den stora massan?
 
 
Idag har du svårt att få ut vad du står för om du inte likt en skock får följer massan och går åt samma håll. Var tog individen vägen i det moderna samhället, håller fortfarande på att så länge man inte skadar någon så har man full rätt att tycka och tänka utanför vad kollektivet bestämt.
 
Så valet till EU samt valet i höst är viktigt gällande den fria åsikten. Så stå upp för era åsikter även om det gäller att ha en turban på huvudet i  jobbet eller att inte kunna delta i en del arbetsuppgifter av religiösa skäl.! Ibland är det så att kollektivet har fel, angående individens tro eller uppfattning,. Vi står för ett samhälle i Sverige där vi värnar om åsiktsfrihet och att alla har rätt att uttala sig. Detta anser vi är en självklarhet, så se till att stå upp för dessa värderingar i kommande val. Kan man göra så? Anser att man ska leva efter sin egna övertygelse och inte vad andra tycker. Skulle samhället fungera om vi gjorde så, tror inte att det skulle fungera fullt ut. Det kommer nog att förbli en vision som våra folkvalda kallar det!
 
Etniska och religiösa problem får inte vara en belastning utan en tillgång. Tror starkt på alla människors lika värde. 
 
Givetvis ska vi genom kollektivavtal och starka fackföreningar värna om vår rätt som anställda, samtidigt som facket ska försvara den enskilda individen.
 
 
För en gammal gubbe så känns det som på 70-talet då Pepps var gud och ABBA var något som katten släpat in.
Idag stödjer Benny Andersson FI och Pepps medverkar i reklam tv för sina gamla progglåtar. 
Var finns dokumentären om Pepps? Kommer säkert som reklam inslag mellan dokumentären om ABBA:-))! 
 
Håller vi på med att drömma oss tillbaka till gamla tider, då det fanns en ståndpunkt som var den rätta?!!
 
 
Eller gäller "falsk matematik"?
 
 
Låt oss hoppas att det fria ordet segrar utan övervakning av storebror! 
 
  
Vi lever i ett bra land som givetvis har sina fel och brister, vilket vi alla har. Det är detta som gör det så bra att leva i en demokrati. Den fria åsikten är värd hur mycket som helst även om den inte passar den stora massan.
 
 
 Igår lade jag min röst för friheten i europa. 👍

 
 
 
 
 
Förra helgen var helt otrolig med sol och värme. Veckan har börjat som den ska. Så varför klaga, då allt verkar fungera som det ska. Hockeyn har gått kanon bra för de blågula. Nu är det bara att dricka upp kaffet för en färd till jobbet. 
 
 
Ha det bra där ute i stugor och lägenheter ! 
 

Nu har värmen kommit/operationen gjord

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu har värmen kommit.  Skönt att få lite sol på sig.  
 
 
 

 
 
Tänk att vi slog Frankrike i hockey:-))! Får ändå säga att Frankrike är väl det lag som överraskat i detta VM.
 
 
Det blir stugan i helgen.
 
Hemma idag, då jag gjort min operation för gråstarr och som en "gammal gnällig gubbe" får jag säga att man är imponerad av svensk sjukvård då man äntligen kommer in i vården. Det som kanske tog lite tid var mellan besöket hos optiker till ögonläkare första gången ( då det skrevs en remiss), samtidigt kan det vara så att det fanns andra ärenden som hade högra prioritet än lite gråstarr. 
 

Angående EU

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då kommer valet till EU allt närmare och visst ska vi rösta. Då fler går och röstar så minskar chansen för vissa konstiga partier att få inflytande.  Samtidigt så måste alla riksdagspartier få ha rätten att hålla valmöten, även gamla bolsjeviker 😊! Tänk om alla kunde respektera och förstå att vi lever i en demokrati där gäller majoriteten och inte vilka som skriker högst.
 
Min bestämda uppfattning är att vi (majoritetenav oss) är inte och kommer inte bli rasister i detta land. Utan att sådana krafter kan växa sig starka i vårt land och även övriga Europa måste vara de etablerade partiernas fel, då de inte lyssnar på folk utan kör på i vanlig överförmyndarstil. För att motverka de främlingsfientliga partierna måste vi alla gå iväg och rösta istället för att kasta ägg och skrika vid olika valmöten.
Det fina med en demokrati är att vi alla har vår rätt att tycka olika så länge vi inte skadar någon och att vi respekterar varandra oavsett religion, ras eller sexuell läggning. Hur svårt är det egentligen?
 
Ser på hockey och vi vinner efter en hård kamp mot Norge😭. Fast man måste berömma Norges målvakt , vilken duktig kille. Samtidigt ska vi verkligen behöva vara nervösa i en match mot Norge? Oj, där kom det lite nedlåtande kommentar mot ett folk, fast tror de säger likadant gällande längdskidåkning. 
 

Regnig helg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har regnat nästan hela helgen. 
Vi har ändå lyckat med att plantera häcken och fått ut de jordsäckar vi hade med oss.
Kärran får följa med hem idag, då det går åt lite mera jord här vid stugan. Undrar hur många säckar vi köpt hittills i år. Det ligger nog omkring 30-50 stycken.
 
 
Har nu haft kärran i ett år och det är nog en av de bättre inköpen vi gjort. slippa fälla säten och ha massa grejer i bilen som förstör inredningen.
 
Som ni kanske märker försöker jag att undvika att skriva om projektet "båt i havet", så ni får själva dra slutsatser om hur det gått med det projektet.
 
Sanna kom på tredje plats och tycker vi ska vara nöjda med hennes framträdande.
 
 
Bilden är från svenska finalen. En annan var där som ni kanske minns!
 
Tycker nog "skäggiga damen" var en av de bästa låtarna, efter Holland och Ukraina.
 
 
 
Skämde inte Europa ut sig då man buade åt de ryska flickorna? Tycker det var väldigt osmakligt gjort.
 
Sedan vann vi över Danmark i hockey. tycker Danmark bjöd upp till dans väldigt bra, ikväll gäller Tjeckien och då får vi se vem som dansar bäst.
 
 
Båten? Återkommer om den  i ett senare inlägg.
 
 
 
 

Helg !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjort det jag ska nu på morgonen gett katten mat satt på kaffe till mig och tänt en brasa i öppnaspisen. Ska snart släppa ut katten då han går omkring och gnäller.
Vi kom ut till stugan lite senare igår kväll. Lite shopping innan vi kom iväg. Jordsäckar och häckbuskar skulle inhandlas.
 
Strax innan stugan så stod dessa rådjur och tittade på oss. Bilden är inte den bästa då den är snabbt tagen med mobilen från bilen. De har tyvärr (rådjuren) en tendens att inte vänta tills man har zoomat in och ställt in kameran. 
 
 
 
 
Det är något speciellt med alla vilda djur som finns egentligen. 
 
Just nu har vi dimma så man knappt ser ut. Fast det kommer lätta upp under morgonen.
Under dagen blir det att plantera häcken och fråga inte vas den heter. Gröna blad blir små röda bär på den. tror den Måberg eller något sådant. Sedan ska presenningen av båten denna helg, lovar det. Tur förresten att den inta kommit i havet än. Här har det  regnat 22 mm under veckan, vilket hade betytt att man gått ned till båten och tömma den. Det är en liten båt med endast 15 hästars motor så här får man tömma med öskar. Det måste väl räknas som ett gympapass?
 
Gjort något åt vikten sen senast? Har just nu och framför allt igår kväll framför tv apparaten med lite vin kommit in i planeringsfasen.
 
I kväll blir det att heja på Sanna Nielsen i eurovisionsschlagern.
 
Ha en skön lördag!

Vikten stiger

 
 
 
 
 
 
 
Nu måste jag ta tag i min vikt igen. Stod på vågen i veckan och den visade 99,9. Antagligen får man börja motionera mera eller intala sig att vågen är trasig. Kom gärna med förslag. Fast inget gym, eller att springa i ett spår. Hur långt eller länge behöver man  var ute och gå? Brukar vara ute i ca 20 minuter. Sedan är det ute arbete under helgen vid stugan. Kan det bero på pilsnern vid grillningen? 😊
 
 
 
Tittade på uppdrag granskning i kväll.  Hur står det till i det politiska sverige idag? Som äldre blir man mörkrädd för hur en del beter sig oavsett vilken politisk uppfattning de har. Hjälten i det programmet är tjejen i jogging kläder som satte stopp för misshandeln. Vad kan man vinna genom hat och förtryck? En sak måste vi alla förstå att givetvis är alla välkomna till Sverige oavsett ras, religion eller sexuell läggning. Det är det växande hatet som måste bekämpas. Frågan är bara hur?
 
Skönt att det är snart helg igen. 👍! Det kommer nog bli en pilsner till grillningen då. Båten kanske någon undrar över.😭. Den ligger tryggt under sin presenning. Blir det vackert väder så ska jag göra en insats på den.
 
 
 Vi måste alla gemensamt se till att återerövra flaggan till oss alla invånare! 
 

Åter till normalvecka

 
 
 
 
 
 
 
 
Så blir det att packa bilen i kväll för att jobba full vecka, åter till arbetets 5-2 läge.
 
 
 
Helgen har varit helt underbar, hittills har vi sluppit regn som det tydligen varit på en del håll samt det har tydligen kommit snö på en del av er, Båten ligger tyvärr fortfarande kvar på land.Har kluvit och kubbat ved istället,nu tror jag att jag snart börjar hata ved och träd. Solen lyser även idag söndag, så det verkar bli ännu en bra dag.
 
 
Fast vi har söndagen kvar att njuta av. Det blir att samla ihop kubbarna på ett ställe samt kanske hinna med att påbörja lite på båten.
 
 
 
 

Fredag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt med lite ledighet. Det blev inte så mycket gjort igår på 1:e maj. Plockade lite trädgården samt gick en promenad, sedan blev det att gilla och lite vin till det för sedan koppla av framför tv:n.
 
 
I Norrköping så var det tydligen som vanligt raggare och knuttar som drog mest publik. Lova guld och gröna skogar tågen bestod som vanligt av närmast sörjande.
Valborg bestod av fylla mord och våld, alltså en helt vanligt firande av vårens ankomst. 
Då är det skönt att ha sin stuga att åka till.
 
 
 
 Det värsta med att koppla av är att man helt plötsligt är hur pigg som helst på kvällarna, fast det kan vara skönt det med. Så idag blev det att sova länge då man satt uppe till 01,30.Både katt och frugan sover fortfarande.
 
Vi ska tydligen fortsätta med tomten idag. Order uppifrån! Den sovande bossen alltså.  Vi ska även gå ut och gå en sväng framåt eftermiddagen.Ser ut som om vädret kommer bli bra idag fast lite kallare. Hoppas att ni har en skön fredag framför er!
 
Dags för kaffe!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny månad

 
 
 
 
 
Så har Maj månad kommit. Hoppas att det blir en härlig månad.
Såg Mad man i söndags. Vilken besvikelse, reklam för någon bank. Var tog Jack Daniels whisky reklam vägen ? Det var den enda serien som hade en passande reklam förut. Själva serien är givetvis lika bra som förut. 
 
 
 
 
 
 
Hörde att lusten för att demonstrera ökat.  Har det blivit med det som äta ekologiskt.  Alla gör det men ändå får det slängas tonvis med ekologisk mat i livsmedelburikerna. Vi säger att vi demonstrerar mer, men det är samma klick som går varje år?.
 
Samtidigt så är det mycket bra och positivt att ungdomen ser till att de syns i vårt samhälle. Så ut och bär plakat mina vänner, alltid retar det någon.
 
Det är klart bättre at demonstrera än att bränna bildäck i förorten, så ut ungdomar och gör er röst hörd!
 
 
 
 
 
Själv så tillbringar jag de flesta lediga stunder i stugan Efter nästan 25 år som gift så protesterar man inte så mycket😆.  kommer bli vedhögen om vädret tillåter samt att fixa båten.
Givetvis kommer grillen fram till en glas vin eller öl. 
 
 
 
Är det detta möjligen en kombination av majbrasa och att bränna bilddäck:-)!
 
 
 
 

RSS 2.0