Fredagen/lördag morgon

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Visst slutade man tidigt men det gick åt till att hämta döttrarna vid tåget. Givetvis kommer man inte samtidigt. Sedan fredagsshopping. Så nu är det fullt i radhuset.
 
 
I dag ska jag försöka åka ut till stugan enbart över dagen för att se hur det gått med allt .  Vi har inte varit vid stugan på 14 dagar, så det ska bli spännande.
 
 
 

Husbil

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag kom nya numret av Vi bilägare, en prenumeration som jag har haft enda sedan man tog körkort. Läser om olika pensionärer som tar husbilen ned till södra Spanien och är där fram till mars eller april. Tittar sedan ut genom fönstret och ser hur det blåser och är kolsvart, det enda positiva är att idag har det varit plusgrader samt att det ännu är snöfritt.
 
 
 
Tillbaka till tidnigen och fortsätter att läsa om våra pensionärer. ungefärlig kostnad för utan mat är ca 7,000kr./person och månad. I kostnaden är drivmedel färjor och camping avgift. har aldrig tidigare varit någon beundrare av husbil, fast efter detta reportage kanske man skulle försöka spara till en sådan när man går i pension. ett par både i denna under vinterperioden för att sedan flytta till sommarstugan i Sverige under sommaren.
Jag fick första delbetalningen till husbilen från lotto idag förresten, hela 80 kronor. Det kommer nog behövas några fler vinster verkar det som. Fast jag och lotto har 9 år på oss att fixa till vinsten!
 
 
 
 
 
 
Nog om positiva drömmar! Dags att fortsätta se på efterlyst, så man kommer in i den vanliga pessimismen.
 
Snart helg igen!

Bekämpningmedel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hör om att alla är chockerade över att vin innehåller bekämpningsmedel! God morgon konsument! Vad är nytt, hade vi trott något annat? Ännu ett inslag från svensk skjutjärnsjournalistik. Höj utbildningskraven för journalister ombedelbart!

Shopping

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag hat vi faktiskt börjat med julpyntet utomhus lysande snögubbe, lysande snödroppar och en nyinköpt tomte med en lyckta innehållande värmeljus. Sedan blev det shopping som ni ser på bilderna.
Just nu paus med lite Blossa glögg.  
 
 
 
 
Baben,s show kan jag verkligen rekommendera mycket skratt blev det, fast showen har en allvarlig underton.
Mycket sevärt!
Om vi firande något speciellt, nej vi var bara sugna på att hitta på något annat än stugan.
Ikväll blir det en lugn hemmakväll med glögg och allt som lyser utanför.
Har en uppsättning av lysande renar med vagn som jag tänkt ha ute vid stugan i år!
Helvete nu börjar julstressen infinna sig.
Ha en skön lördag!

Babben Larsson

 
 
 
 
 
Vad Hände med Babben Larsson har vi beställt biljetter till. Troligtvis kommer vi gå ut och äta på restaurang efter föreställningen. Sedan blir det att ta en whisky eller cognac till kaffet.
 
Ska bli skönt med något annat än att sitta och frysa i mörkret. Helvete tror att vi kommer få snö här enligt väderprognoserna i tv. Hoppas att de är lika säkra som min Lotto rad.
 
 
 

Göra lite nytta idag. (kanske)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår gjorde undertecknad inte många knop, det blåste och jag var totalt slut efter förra veckan på jobbet. Ska försöka göra lite nytta idag innan vi åker hem inför nästa veckas närmare döden upplevelse ( jobba).  
Ska börja med att ta hand om disken efter middagen igår. det var visserligen bara frugan och jag med  det blir disk ändå.  Sedan är det detta med vatten och avlopp som genast gör att man har förflyttat sig till 1800-talet,s början.
 
Hoppas verkligen på att det hänt saker i stugan till nästa helg! 
 
Var i kontakt med Boxer igår angående om att Silver kanalen saknar svensk text, detta gör det svårt att förstå de italienska, rumänska och kinesiska filmer de visar. vill givetvis ha text på de tyska och engelska filmerna med. Först fick jag prata med en trevlig tjej som menade på att det är tv apparaten, Skulle starta om allt. Gjorde så inget förändring, ringer igen en kille vid namn Viktor lägger bara på luren i örat på mig. Han kunde det med service han! Ringer igen och får tag i en tjej som kollar upp och säger att det troligtvis beror på sändningarna från silver, vilket jag tror också eftersom svensk text finns på alla andra kanaler. Hur ser det ut idag ? Samma problem kvarstår!  Svagt Boxer!! Kommer maila till dem angående problemet igen!
 
Det får bli lite kaffe och lite tittande på nyhetsmorgon innan disken!
 
 
 
 

Vi hann ut till matchen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Givetvis blev det stugan på fredagskvällen. Frugan hade packat allt så det var bara att bära ut till bilen. Vi fick ta med oss vattendunkar då vi inte visste hur långt de kommit. Kan bara säga att det var en himla tur vi gjorde det. Just nu är det inte bara vattnet som är avstängt, det gamla vattenavloppet är bortkopplat så nu finns varken vatten eller möjlighet att släppa ut tex. diskvatten. nu får vi hålla på som vi gjorde när jag var liten, diska i en balja för att sedan kasta ut det i naturen direkt. Dä ni miljönissar :-)!! Hoppas att det blir bra när de är klara för tid har det tagit så kalla det för ett hafsverk är fel. Fast tror att dessa hantverkare ska hålla på med fritidshus och inte komma in i städer och bygga. Då kommer byggnationen bli lika effektiv som mat utdelningen på Filippinerna.
 
 
Vad har hänt? Förberett för avlopp inne i toaletten samt flyttat på avloppet för duschen. fyllt upp under huset gjort iordning "rummet" som varmvattenberedare och hydrofon ska stå i. Så det löser sig som han sa som sket på sig!  Köket består just nu av 8 vatten dunkar i allt från 2,5 liter upp till 25 liter med vatten så vatten har vi.
 
 

 
 
 
 
Matchen var nog en av de bättre jag sett. Kommer inte åka till Portugal och spendera mina pengar samt hoppas att deras ekonomi går käpprätt åt helvete. Låter jag grinig och tjurig ? Hur i he......  tänkte vår fader som är i himlen när han lät playboyen Ronaldo göra målet, då vi har Zlatan? Funderar på att lämna Svenska kyrkan. Han där upp får två chanser till att behålla mig som medlem. En är gällande dragningen nu ikväll på lotto samt Tisdagens match.
 
Vädret just nu är full fart med blåst. Hoppas det lugnar ner sig framåt dagen så man kan gå ut och fixa lite.
 
Dags för kaffe !
 

Filippinerna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har precis skänkt 200 kronor till Röda Korset angående den tragedi som hänt  på Filippinerna. när man ser bilder därifrån så kan man inte låta bli att skämmas över hur bra vi har det. Tänk om man skulle få leva under dessa villkor efter en naturkatastrof i Sverige. Hos oss räcker det med att ett tåg spårar ur i Stockholm så blir det tågkatastrof i södra Sverige.
 
Varför har inte järnväg och vägar byggt ut nu när det varit lågkonjunktur? Istället har vi öst in pengar till Arbetsförnedringen. till vilken nytta? Tror det kan vara bra med lite nytt folk som sköte Sverige efter 2014. Anser att vilken färg de har ska de bara sitta max två perioder, sedan blir de maktfullkomliga. vilka? Våra kära folkvalda! 
 
 
 
Fredag imorgon! Det ska bli skönt med helg.  Tydligen har hantverkarna kommit igång under veckan ute vid stugan så det ska bli spännande och se vad som hänt. Tror inte vi åker ut förrän på lördag morgon, då jag slutar sent på fredag. Kommer inte ifrån jobbet förrän klockan 17,00. sedan är det Idol på tv. Skojade bara! Givetvis är det fotbollen som gäller. Tänk om vi kunde spöa Portugal på deras hemma arena, tyvärr känns det som drömmen om jackpott på Lotto. Fast vem vet vi vinner fotbollsmatchen och undertecknad vinner jackpott vinsten i helgen.
 
 
 
 
 
 
Se nu till att skänka 200 kronor till Filippinerna. Det handlar om att hoppa en flaska vin eller whiskey för detta. Eller varför inte skippa IKEA så kan ni skänka mer.  
 
 
Snart dags för lyxfällan ! gillar det programmet, är vi verkligen så dumma i Sverige?
 
 
 
 
 
 

Lövén är borta ?

 
 
 
Visst är löven borta!
Tänk vad en apostrof över en bokstav kan göra :-) !!
Ha en skön söndagskväll!
 
 
 

Duschtapeten lossnar inte !!

 
 
 
 
 
 
 
 
Blev inget eldande ute då vi försöker få bort den gamla duschtapeten själva. Helvete vad den sitter. Är det någon som har ett tips om hur man lättast får bort en duschtapet?
 
Trodde det skulle vara svårare med golvet i duschen, fast det gick som en dans.
 
På eftermiddagen kom regnet och såg att jag behövde titta till ett av stuprören. Kommer titta över de andra rören idag så dessa fungerar som de ska. 
 
Vi kommer att sätta ny tapet samt lägga ny matta, men vi ska inte ha separat duschkabin utan har duschen direkt, om ni förstår hur jag menar. Ska även försöka klämma in en toppmatad tvättmaskin. Givetvis blir det en diskmaskin, så sedan blir det lika bekvämt i stugan som hemma i staden.
 
 
Fick en förtidig farsdagpresent igår. Årgångsglöggen -13, Tror frugan var sugen på den själv, fast kallade den som en present till mig. Hur var då smaken ? Tycker den var god smakade jul , vilket den inte gjort en del år. tror det är lite mandarin samt olika frukter i den, givetvis de vanliga glöggkryddorna som gör mycket åt glögg smaken.
 
Fast kaffet idag har jag fått göra själv. Katten var redan utsläppt, då han höll låda tidigt i morse med frugan
 
 
Kommer tömma sommarvattnet senare idag, så vi får hoppas att Åretrunt vattnet finns till nästa helg.
 
 
 
 

Lördagsrutin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänt en brasa i spisen, satt på kaffet, släppt ut katten samt startat tv och dator. Frugan sover.
 
Vet inte hur många gånger jag skrivit om detta. Fast lördagsmorgonen ute vid stugan är nog det skönaste som finns.
 

Fredag kväll

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har man kommit ut till stugan och här har det hänt lite utanför, fast fortfarande är inte åretruntvattnet inkopplat.
 
Veckan har bestått av personal träff där man ska öka gemenskapshets andan inom företaget. Så nu är vi alla ett med företaget och går omkring med ett leende på våra läppar. Framtiden känns ljus och tillväxten är bra för företaget. När man slår på tv apparaten så inser man att det är lönlöst att gnälla , då det finns hur många som helst som vill byta plats med mig.
 
 
Helvete tror att två glas vin fick mig att bli en drömmare.
 
 
I helgen blir det att försöka elda lite ris i vanlig ordning, samt täcka över släpvagnen då denna kommer stå här ute för vinter förvaring, så man kan använda garaget till bilen. Slipper skrapa rutor samt skotta fram bilen då.
 
Sedan blir det att stänga av sommarvattnet, där tömning av gamla varmvattenberedaren ingår. hoppas verkligen att allt blir klart snart här ute vid stugan.
 
 
Givetvis finns drömmen om lotto fortfarande kvar.
 
2014 kommer börja med att hjälpa äldsta dottern flytta till sin första insatslägenhet. den var riktigt fin en 2:a, fast priset var hutlöst för en landsortsbo! Det får man ett hus för hemma, fast hon måste bo någonstans då hon jobbar i storstaden.
 
Nu blir det att titta lite på tv the Trip visas på silver Chanel. Engelsk komedi från 2010. Om den är bra? Vet ej, fast kan vara roligt att se något som man inte sett tidigare.
 
 
 

Arbetsvecka igen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndag dags att plocka ihop allt man släpat fram under semestern. Tror hoppas att allt är på plats i huset vid månadsskiftet November/December.
Har en massa vattenslang som ska in då eldstaden för att elda utomhus ligger en bra bit från stugan så det måste dras en massa slang då man eldar. Man vill vara förbered om det skulle sprida sig.
Kommer ta hem släpvagnen en gång till innan vinterförvarning av denna ute vid stugan.
 
Vi har haft en liten arbetsdag vid stugan och satt upp snöpinnar utefter vägen, så nu är det förberett inför vintern.
 
 
Lördagen blev riktigt fin med en vacker himmel på kvällen då förmodligen säsongens sista grillning blev av. Kommer inte stänga sommarvattnet ännu, det får vara på en vecka till. 
 
 
 
 

Fredag 131101

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har denna vecka gjort sitt och helgen kvar innan det blir att åka till jobbet igen, om inte Lotto gudinnan släpper loss mina siffror idag.
Vädret har varit så där, har inte hunnit eller vågat elda upp så mycket grenar som jag tänkt mig. Vatten (året runt) kommer nog in idag hoppas jag. Badrummet kommer nog igång under nästa vecka.

Nu gnäller katten och vill ut!

RSS 2.0