Fyllborg

Så är det den dagen då vi ska supa skallen av oss sjunga vid en brasa, ut nästa dag fyllesjuk med ett plakat i näven o marschera i takt till marschmusik samt skrika slagord. Sedan går vi alla hem tar oss en kopp kaffe och surar för att vi inte har den senaste mobilen eller lapptoppen.

Så var denna helg i solidaritetens tecken avklarad! Skål eller upp till kamp mina vänner!

 


Lördag

Sitter med en kopp kaffe, ätit några mackor till frukost. Ser på nyhetsmorgon. Snart dags att gå ut i det vackra solskenet för att pyssla lite. Har precis släppt ut katten inväntar att min livskamrat ska öppna ögonlocken. Detta kan dröja en stund till, så det får bli en kopp kaffe till nu på morgonen.   


Äntligen Fredag!

Äntligen fredag och ledigt.
Är ute vid stugan för att ladda upp för det stora samkvämet om ca 14-dagar. Givetvis är det inom försäljning jag jobbar, Bäckis. Så inom det yrket är det inte bara att ha en klämkäck attityd mot kunder, utan även då man umgås med sina kollegor så är det en skådespelar fars man får genomlida.

 Har genomlidit kvällen med att titta på lets dance Vilken fars! Är det vad den kommersiella tv:n kan erbjuda svenska invånare en fredag kväll? Tur att det finns vin!


 

 


Samkväm/Förstörd fritid

Samkväm på arbetsplatsen, vad är det??Varför ska man tvingas att umgås på sin fritid med sina arbetskollegor under sin lediga tid??
Det kallas för att sammansvetsa gänget, men är vi inte på våra arbetsplatser enbart för vår försörjning.  Våra vänner väljer vi, arbetskollegor finns där när vi kommer till arbetsplatsen. Så då svensk arbetsmarknad begriper att de endast får hyra oss under arbetstid för att vi gör vissa tjänster åt dem mot betalning.  Inte för att vi gör det att utvecklas som individer. Då har vi verkligen kommit långt i synen på arbete/fritid.  Det räcker fullständigt med att träffas under arbetstid samt raster vid arbetspassen.

 Så varför kämpar inte fackföreningarna  för att vi får ha vår fritid med våra vänner??


 

 

 

 


Söndag 22 April

Söndag gråmulet väder, just nu är inget regn.

 

 

Har lite att fixa med på hemma plan

Ska fixa upp lite krokar samt städa lite. Vad kommer att hända i veckan? Ska åka och titta på en ved klyv samt förbereda inför helgen då det blir en tur till stugan och börja med båten, tror jag är väl bäst att lägga till.

 

 

Sitter just nu vid min gamla dator (XP) är alltid lika spännande att se om den går igång vilken den gör efter ett antal omstarter. Vill inte göra mig av med den då den trots allt fungerar och kan vara bra som reserv om lapptoppen skulle gå sönder.

 

Helgen har varit lugn o fridfull hemma i storstaden inga större utsvävningar. Ett glas vin tittat på tv. Nu får vädret bli bättre så man kan aktivera sig lite mer. Är en person som verkligen är beroende av sol o värme, tyvärr född i fel land då det gäller vädret.  

 

 


Arbeta?

Så är det lördag igen. Varför sitta o deppa över detta underbara väder? Idag är det arbetsdag vid husföreningen. Brukar inte vara allt för ansträngande, men trevligt att stå där och hänga på kvastskaften när man pratar skit med alla grannar. Känner sig som en riktig kommunalare :)! 

Sedan blir det att fixa till våren hemma på altan o uteplats. Hoppas att man kan plocka fram grillen. Tyvärr inga öl eller vin hemma, fast man kan grilla utan dessa hjälpmedel säger frugan. Jag får väl prova om det går.


 

 


Tött

Snart dags för lunch!


 

Tog ledigt idag med, varför hålla på med att jobba när man kan vara ledig!
Fast det kommer en dag då även undertecknad kommer tillbaka till verkligheten, så det som gäller just nu är fortsätt drömma! Båten ligger under presenningen fortfarande, inget båtfixar väder ännu!


Godnatt Sverige!

Sitter just nu o sappar runt på alla kanaler som vi har tillfälligt. Herregud!  Det är bara skit på dem allihopa.Imorgon blir det att kanske ta bort presenningen över min lilla motorbåt för att kanske påbörja vårförberedelser på denna. Fast det verkar inte som det blir något båtpysslar väder, Får väl fortsätta att sappa runt på tv kanalerna. Dags att uppsöka kudden för de nattliga drömmarna.


Annandag Påsk

Så har denna påsk helg runnit iväg.

 

 Visst kunde vädret varit bättre. Framför allt så begriper jag fortfarande inte vad det var för mening med snön som kom. Fast nu glömmer vi den! Ska fika lite nu på morgonen sedan blir det att plocka lite för att sedan faktiskt grilla även ikväll!! Är ledig på tisdag så undertecknad har en extra dag ledigt under denna helg! Ska bli helt underbart att sitta vid grillen med en öl och se på alla som packat sina bilar för att åka in till sina arbetsplatser.

 

 

Har nu lyckats förbereda bägge bilarna för en sommarsäsong på hjul. Under helgen så har Boxer kört med att man kunnat se på deras utbud, vilket faktiskt varit roligt. Får se om det blir en investering i boxer till stugan. Tycker själv att det blir en ganska dyr kostnad för ca 7-8 månader då vi är i stugan.

 

 

 

För en gång skull så är det frugan som tycker vi ska kosta på oss denna ”teknik”. Så vi får se hur vi löser detta problem.  Min erfarenhet som gift gubbe är att stugan kommer innehålla en boxer till sommaren. Det är så att vi läser om manssamhället i media, men vi vet att det är frugan som styr i alla förhållanden.


Påsk och Snö!

Vaknar tittar ut och det ligger ett vitt täcke över hela tomten samt på bilarna, vilken det ska bytas till sommar däck på en av dessa. Den andra är redan rustad för sommaren. Men vem vill ha en massa snö under påsken i södra Sverige? Låt skiten vara uppe i norr där verkar man trivas med denna vita dynga.

Så har jag ännu en gång gjort min alldeles egna kärleksförklaring till vinter o snö!

Glad Påsk!


Påsk

Så är det snart Påsk igen med allt vad det innebär påskägg fyllda med godis, mat och åter mat. Givetvis blir det den ”lille med ” till maten. Fast handen på hjärtan så visst är detta en riktig frossar helg, nästan i stil med julen. Samtidigt så är det skönt att vara ledig från jobbet några dagar. Har visserligen morgondagen kvar att jobba.  Hoppas verkligen att vädret bli bättre än vad man säger på tv.Vad har jag gjort? Jag har blivit lite influerad av guldkryckans tillbaka blick så har lagt över min första lp-skiva (vinyl you know) från 1965 till cd. The Kink kontroversy, faktiskt så håller skivan än! Så nu sitter gubben och känner sig som barn på nytt.

 

 

ps. Går bra att dricka till påskmat!
Tror jag!


AF 120401

Då är det den dagen då man känner att Arbetsförnedringen har kompetenta individer vilka är fyllda med empati för sina kunder.

 

Ha en bra 1:a April!


RSS 2.0