Valdemarsvik

 
 
 
Så blev det en ytterligare tur till Valdemarsvik och slänga skräp samt bunkra lite mat o dryck!
Köpt lite rökt fisk tyvärr inte det man kunde köpa på Gotland rökt flundra utan makrill o rökt sill.
Favoriten går inte att hitta i butiker längre , rökt ål utfiskat tyvärr fast hur gått som helst. köpt årets första paket med Jumbo kräftor (extra pris), så  imorgon blir det kräftor o snaps!
 
 
Just nu uppehållsväder och solen tittar fram, men min arbetslust försvann på sofflocket !
Ska försöka komma ut och dra igång rörsågen, behövas bland all sly som växer på tomten. Fast det kommer en dag imorgon med :)
 
 
 
 
 

Ett regnigt Europa

I dag har det regnat hela dagen, så allt arbete på tomten blev inställt. Rensat lite i skåp och garderober  inomhus. Solen kom fram till kvällen sett på Kommissarie Montalbano riktigt bra deckare !
 
 
Får hoppas på lite uppehåll imorgon så man får plocka fram vedklyven!
 
 
 
 
 
 
 

Skitfynd!

Dag är det fortfarande mulet ute så det blir en perfekt dag för att hålla på med lite utomhus aktiviteter. Igår var vi hemma och gick igenom posten samt stannade till vid dollarstore i Söderköping. Herregud vad skit (eller fynd sa frugan att de har). så tydligen går allt att sälja i dagens upplysta samhälle!

Mera ved

Solen tillbaka fast med lite moln, bra jobbar väder!
Har kapat upp trädet, eller träden för det var en gran som fälldes med. Nu ska jag samla ihop kubben till en plats för att senare klyva till ved
 
 
 
 
 
 
Vi kommer sedan under veckan att tydligen flytta lite växter då nya avloppsrör och vattenrör kommer läggas om. Det kommer troligvis att åka lite fler träd. så ved kommer finnas till pensionen :)!!
 
Givetvis så blev det att göra som alla andra i vårt fosterland på kvällen
 
 
 
 
 

Åska

Vilket väder det var i går, det åskade och regnade i fem timmar.Det kom 26 mm regn, så det blev ingen trädfällning igår.Fast då man sett på tv ifrån Jönköping så ska man inte klaga över 26 mm regn-
Efter åskvädret så kom man inte riktigt igång. Hoppas att det blir bättre väder idag så man får bort det fällda trädet som ligger kvar efter torsdagen.
 
Så tror att det är en av anledningen till att man vaknar före klockan 05,00 idag. Gjorde ingen nytta igår utan låg på sofflocket i stort sätt hela dagen. Kan vara ganska skönt med en riktig slappar dag med ibland.
 
Nu börjar katten gnälla på mig så det är dags att ge honom lite mat samt att sätta på sig en kopp kaffe.
Ha en skön lördag ute i cyberrymden!
I brist på annat så får vi heja på denna flagga i finalen för fotbolls EM.
 

Båt o bad

Vilken härlig liten båttur det blev. åkte runt lite bland öarna och jagade ett ställe för att köpa glass. Det fick bli Sandens lanthandel Mycket trevlig liten lanthandel som har hyffsat sortiment och inte allt för dyra priser. Sedan badade dotter nummer två. Nu är det bara undertecknad som ska komma i havet. Detta med att komma i havet måste vara ett ålderstecken, har svårare och svårare för att tycka det är skönt i vattnet, Tacka vet jag tempererade pooler!
 
 
 
 
 
 
 
Vilken skitfinal det blir i EM Tyskland/Norge, är det en Norge historia? Fast vi får hålla på Norge i brist på annat!
 

Hur det går med mina träd, ska ut och kapa grenar samt kapa stammen senare idag om det inte blir regn och åska idag. Så ved kommer finnas till öppna spisen i framtiden.

 

 

 

Färsk mat på väg!

Så var EM över för Svensk del!  Synd att Tyskland går vidare på ett skitmål samt att man får ha en halvtysk som domare. Så nu har vi gnällt färdigt över Tysklands vinst, Hoppas Att Norden (Danmark eller Norge) spöar skiten ut tyskarna i finalen!!

 

Igår åkte vi som jag skrev om till Fyrudden och åt lunch, kanon gott samt trevligt sällskap

Givetvis åt vi fisk allihopa,  då köttet fixar man själv vid grillen hemma. Händig man ni vet!.

 

 
Vädret var molnigt på förmiddagen, för att sedan bli den varmaste o soligaste dagen hittills på semestern
det blev trafikstoppning på hemvägen.
 
 
Idag blir det att fälla ett träd samt komma ut med båten. 
Dags för kaffe!
 
 

Onsdag

Idag blir det en liten paus i trädfällandet. Måste åka in till Valdemarsvik och bunkra upp lite öl o vin. I år kommer vi inte åka till Tyskland, då vi har mycket att göra vid stugan samt att allt det kostar pengar. Visst blir det billigare med en bunkringsresa fast vi hoppar i år.

 

 

Ska försöka fälla omkring 6 träd under semestern. Sedan återstår det släpa bort alla grenar till eldstaden.

 

 

 

Bägge våra döttrar har kommit ut till stugan några dagar så det passar med en tur till Valdemarsvik samt kanske åker till Fyrudden och Ida på udden. Beror på hur vädret blir, just nu molnigt.

 

Givetvis blir det att se matchen på tv ikväll! Vi håller tummarna på att våra tjejer klarar av matchen! Vem skulle vi vilja möta i en framtida final Danmark eller Norge? Fast vi kanske ska klara av Tyskland först!

 


Fortfarande solsken

Igår blev det att fälla lite träd för att förbereda till avloppet, samt att ordna så slambilen kan komma fram för tömning av avloppet. Håller även på med att flytta på vårt grönsaksland (endast en liten fyrkant på ca 2 kvadratmeter) då avloppsbrunnen hamnar där vi har vår rabarber.  

 

Fick igång jordfräsen som inte körts på 3 år. Den var visserligen svårstartad fick dra i startsnöret så man blev svett, fast efter ett tag så hoppade den igång.  Så nu har jag träd som ligger på tomten samt en grop som jordfräsen gjort. Nu gäller det att slutföra dessa projekt under semestern.

 

 

 

 

 

 

Sedan blev det att titta på Norge och Danmarks vinster i Em, Kul att tre av fyra lag kommer från Norden.


Solen lyser över oss fortfarande!

Vilken härlig söndag det var igår!

 

Våra tjejer gjorde det som krävdes en snygg fotbollsvinst i EM, tyvärr fick Italien stryk så vi kommer få möta Tyskland. Det kommer bli en bra skalp det med så kör hårt tjejer.

 

 

 

Sedan fick Tele2 arena en kanonbra invigning av allsvensk fotboll då ett av de mest meriterade fotbollslagen i Sverige vann matchen. Bra jobbat IFK!

 

 

 

 

Solen fortsätter med att visa sig på den svenska semesterhimlen, skönt men lite ovanligt.

 

 

Måste avsluta med lite förhoppningar inför framtiden som garanterat kommer bli mörkare än idag. För visst är januari månad mörkare och framförallt kallare, då kommer det vara ett minustecken framför siffran tjugoåtta!

Nu gäller det att komma ut i solen och bara njuta!

 


Vilket väder

Vilken härlig lördag det blev. Åkte iväg med allt skräp samt gick ned till bryggan o solade, Tyvärr ingen åktur då det citat: ”blåste för mycket”. Frugan doppade sig och äldsta dottern badade. Själv vill jag ha över 20 grader om jag ska hoppa i och tyvärr var det bara 19 grader.  Sedan blev det att gilla lite kyckling filéer till kvällen. Lite rosévin till det samt lite slötittande på tv innan John blund kom och knackade på.

 

 

 

 

 

Idag blir det att klippa gräset, sedan är det damfotboll på tv vilket innebär upp med flaggan och på med kaffet.

 

 

SEMESTER!

Äntligen semester!

 

 

 

 

Okej den börjar inte förrän på måndag om det ska vara på riktigt, fast man slipper få ångest på söndag att man måste upp måndag morgon. Så nu har vi kommit ut till stugan och jag tror katten tagit semester med för han sover fortfarande, brukar alltid komma upp och ska serveras mat när jag går upp ute vid stugan.

 

 

Ska fortsätta med rensningen idag för borttransport i veckan som kommer. Sedan blir det en tur med båten idag . Ska bara känna på hur det känns att leva ett liv som individ under dessa tre veckor istället för att vara en robot som bidrar till skatteintäkterna i landet.

 

 

 

 

Fick precis göra om kaffet då filtret vikit sig, så det såg ut som om man fixat te. Saknar kaffe maskinen i stan. 

Nu har det blivit kaffe .

Gissa vem som vaknat och sitter o stirrar på mig.

Gissar ni på frugan så har ni fel för det är katten dags för kaffe o kattmat :)!

 


Vatten vatten

Nu är brunnen borrad, nu ska det ”bara” kopplas in och installera vattenledningar för vinterbruk.

 

 

 

 

Hoppas att allt är klart till hösten/vintern, så man åka ut till stugan och sitta på muggen och njuta.

 

 

 

 

Sitter just nu och följer matchen Frankrike – Spanien, vilken kanon match!

Vet inte vem man ska hålla på för bägge lagen är bra fast visst vore kul för damfotbollen om Spanien kunde lyckas.


Varför spara på en massa skit?

5-0 mot Finland, det klarar inte vårt kära hockeylandslag (herrar) av. Vilken tur att vi har tjejer som gör idrott på tv till en riktigt rolig underhållning. 

 

 

 

 

Har förberett inför nästa helg eller första dagarna på semestern.

 

 

 

 

Fyllt släpet med en massa skräp som ska till återvinningsstationen. Varför sparar man på en gammal varmvatten beredare som inte fungerar. Snälla kom med ett bra svar som jag kan gr frugan. Nu ser det skapligt ut under stugan för att få in åretruntvatten, vilket ska bli skönt så man kan utnyttja stugan bättre på vintern. Givetvis kommer vi få den lyxen med en vattentoalett, bara att slippa tömning av mulltoa kommer bli ett himmelrike

 

 

 

Kommande vecka kommer bli att lida igenom jobbet samt klippa gräset hemma packa och förbereda för tre veckors vila.


Kill eller tjej idrott ?

Så är vi igång med fotbolls EM i Sverige.

 

Har sett matcherna lite på tv och tycker att Sverige spelar bra. Synd med att Danmarks målvakt var så bra. Spanien är laget som jag tycker imponerat mest så här långt. Riktigt rolig och spännande match mot England inget harvande i mittzon som det blir då männen spelar utan rolig teknisk fotboll.

 

 

Varför är det så att vi tycker mer om idrott där män är de aktiva, då vi inte har samma krav på dem som på kvinnorna. Zlatan o Company skulle vi kissa på oss av glädje bara de kommer till EM o VM. Damerna kräver vi att det ska bli guldmedaljer. Så är det i flera bollidrotter typ basket, där vi troligtvis skulle få hjärtstillestånd om herrarna bara skulle kunna vara i närheten av att kanske kunna få vara med i EM. Damerna då kanske vi kan drömma medalj.  Givetvis är herridrott bättre, eller?

 

 

Kan det vara så unga pojkar idag inte är lika bra som vi var på min tid för då var det inget snack om var den bästa idrotten presterades. Då var män riktiga män. Så grabbar som är aktiva idrottsutövare idag har ni blivit för fjolliga eller är det damerna som blivit bättre?

 

 

Är det så att den gamla sloganen från 80-talet blivit verklighet: ”Kvinnor kan” ??

 

 

 

 

Igår kom sent ut till stugan då vi hade med oss släpvagnen full med grejer, så det blev att köra lite lugnare samt släppa om de som hade lite mer bråttom. Blir att tömma vagnen och fixa lite för att sedan förhoppningsvis kunna lura med damen på en liten båttur. Just nu har katten fått mat o husse kaffe, så alla vakna är nöjda. På tal om fjollig så måste man i min ålder få med frugan för att komma ut på sjön.


Dax för Arbetsförnedringen igen!

Så är vårat kära Arbetsförnedring i blåsväder igen. Extra knäcka för att hjälpa en beställare med varumärket, ersättning 999 kronor. Det är säkert någon på institutionen som lekt affärsman. Ska bli intressant och se vilket parti inför valet 2014 som kan sticka ut hakan och förklara denna fruktansvärda utgiftsmaskin helt och hållet spelat ut sin roll i ett modernt samhälle.

 

Det enda syfte den har är att vara förvaring för övermogna medarbetare . alltså likna Arbetsförnedringen med ett fruktträd sent på hösten då det finns gamla ruttna frukter som desperat klänger sig kvar på sin trädgren varifrån den fått sin näring. Så vi måste göra med dem som vi gör med frukten . Lägga dem på komposthögen. Då kommer det nya friska frukter till nästa år. Så låt oss hoppas att vi får ett helt nytt fruktträd efter år 2014 där det inte finns några spår av gammal fallfrukt.

 

 
Sverige är fantastiskt!
Vilket innebär att vi troligtvis kommer se fallfrukten även efter 2014.
 

Skatte höjning på olja/bensin

 

Söndag solen lyser! Det kanske blir en liten båttur underdagen idag då vi kommer åka från stugan sent ikväll då det kommer vara för varmt i bilen för katten. 

 

 

 

Läser om flygkatastrofen på San Francisco flygplats. Verkligen en otäck olycka som fick ett hyfsat bra avslut. Läser att en Samsungchef twittrat om kraschen.  Sedan har ett förarlöst tåg spårat ut i Kanada. En tankeställare till alla som vill ha transporter av varor och folk med det kollektiva,

 

 

Är det någon som vet om det finns något av våra partier som kommer lämna bensin/olje skatten ifred och istället låta kollektiv trafiken få bekosta sin verksamhet själva. Tror det är dags för dessa låtsas åkerier att få driva sin verksamhet som vilket annat privat åkeri. Undrar hur mycket som går i bidrag för att kollektivtrafiken ska kunna åka med halv eller hel tomma bussar/tåg?

 

 

Nog om bekymmer!

För det som känns tryggt är att någon av våra statliga myndigheter gått ut med att alla jordgubbar som säljs med kartonger som det står Svenska jordgubbar på är svenska. Inte skulle svenska odlare/importörer luras om det, då de alltid följer våra lagar samt alltid ger sina rumänska plockare lön enligt kollektivavtal.

Nu är det kaffe dags samt släppa ut katten.

 


juni avklarat juli augusti kvar

 

Så har ännu en vecka snart gjort sitt, detta betyder att semestern kommer närmare. Samtidigt så närmare vi oss höst och vinter med en hastighet som känns skrämmande. Nu ska vi fortsätta titta på tjejerna i landkampen mot England. Slö tittar lite på cirkus Almedalen. Herregud varför gör vi inte som i Egypten, sätter till militären för kan det bli sämre än någon av sångfåglarna i Almedalen?

 
 
 

RSS 2.0