Fredag

Färdig jobbat för denna helg.

Eftersom det nu är riktigt fint sommar väder ute så blir det att hämta frugan när hon slutar för att ”sätta på” grillen.

Det får bli en bit fläskfilé med ugnsstekt potatis samt någon god sås till. Varför inte bearnaise sås? Visst den kan kännas uttjatad, men smakar ändå typiskt sommarkväll med sol o värme. Detta nedsköljes med en god flaska rödvin .

Ha en underbar fredagskväll i sommarvädret!

Swedbank

Minns jag helt fel eller var det inte så att våra duktiga banker inte alls skulle hamna i samma situation som de Amerikanska bankerna.


Duktigt folk som vi har i våra svenska banker. Mest kompetenta är väl Swedbank just nu. Fast håll ut de andra kommer snart efter. Hur har allting skötts under högkonjunkturen?


20 grader

Vilket väder det är just nu.Sol och cirka tjugo grader varmt.

Nu kan man inte annat än att njuta. Har flyttat ut datorn på altan för att jobba lite. Så hamnar man här! Fast det ska vara bra med mikro pausar sägs det.Visst är det skönt att kunna styra över sin arbetstid själv o kunna sitta hemma med jobbet istället för att vara inlåst mellan fyra väggar.

Lönen kommer troligtvis att bli sämre, men livet kommer kännas mera värt att leva. Så varför känna sig som en jagad råtta för att man ska dra in pengar åt någon annan, när man dra in en liten del enbart till sig själv.Ska iväg på kundbesök senare ikväll så får vi se om det ramlar in lite pengar i plånboken. 

Framåt

Nu har man äntligen kommit ut ur den mörka tunneln.

När man famlade omkring i mörkret så kom man faktiskt till insikt om hur värdefull familjen är. Det går inte att bara se svart på allt det räcker med att massmedia matar oss med detta. Samtidigt finns det ett gammalt talesätt som säger ”släkten är värst”. Tror att det stämmer mycket bra gällande den släkt man får genom olika band som knyts i livet. Fast det är inte släkten man inlett ett förhållande med.

Så nu känns allt bra och du tittar vi framåt. Visst kommer man att få en del bakslag fast det är av misstagen man lär sig. Vad händer under ljuset och värmens period? Tror att för egen del så blir det att vara i vårt kära fosterland. Det beror givetvis på hur vädret blir samt kronans utveckling gentemot övrig valuta. Ett spartips är att istället för köpa in nya dyra utemöbler fixa till de gamla med ett slippapper samt olja eller färg. Total kostnad ca 500 kronor. Ny möbelgrupp minst 3000 kronor. Vänta med sådana inköp till mitten av juli eller till hösten för då kommer det bli en REA som heter duga. Åk ut med era familjer campa eller bo på vandrarhem. Hotell går bra med efter att ni verkligen prutat på priset. Förra årets sommar kläder duger alldeles utmärkt i år med. Satsa på era barn istället. Umgås med utflykter och gå ut och kosta på er en middag.


Det som är viktigt blir att efter sommaren känna sig utvilad samt peppad inför höst och vinter. Satsa era pengar på ett liv fyllt av upplevelser istället för prylar som ändå är omoderna när ni lämnar butiken.

En annan sak som man kanske borde tänka på är helgen valborg och första maj.


Valborg firar vi in våren med eldar och fyrverkerier samt kraftig fylla, Okej det anses som ett gyllene tillfälle att få festa loss, så låt gå för det. Men första maj, vad har den för funktion idag med alla skandaler inom Lo och socialdemokratin. Är det bara ett desperat sätt för dessa att få oss att minnas hur de fungerade en gång i tiden?

Kanske dags för att lägga ned första maj då den saknar verklighets anknytning i dagens samhälle.Dags för kaffe!


Farväl min vänFörlust av en anhörig är svårt och mycket smärtsamt.
Samtidigt så vill man inte att de ska ligga som kollin år ut och år in.
De bästa minnesbilderna är från ditt friska och innehållsrika liv.

Så med denna bild tar jag farväl av en nära person samt anser att vi övriga måste se vidare ut på vägen,


Folkskygg

Nu börjar man nästan komma idet läget att man börjar bli folkskygg.

Har egentligen massor att göra både hemma och ute vid stugan, fast man sitter o snurrar runt vid datorn i hopp om att man ska hitta jobbet eller kunna finna inspiration till att ta sista klivet ut mot eget företag.
När man sitter i egen lilla värld o tycker synd om sig själv är det svårt att hitta det där djävlar anamma som man hade bara för några veckor sedan.Det värsta är att man inte känner igen sig själv och börjar bli misstänksam mot folk man kommer i kontakt med. Blir hela tiden matat om att tiderna kommer bli värre samt konkurserna ökar med lavinfart. Nu måste snart botten vara nådd!

Man har kommit till det läget att nu går det inte längre att le och göra sig rolig över alla företagsledare samt politiker. Nu blir man bara arg och rädd över den stora brist på kompetens som råder i detta land. Var finns erfarenheten?

Kommer snart att ta lite paus ifrån allt och försöka komma igång med positivt tänkande igen. Det som känns mest är att de så kallade vännerna lyser med sin frånvaro samt man känner att folk pratar bakom ryggen. Egentligen har jag det kanonbra, fast det är bara det att mitt huvud måste förstå det!     

Påsken var en enda stor och seg transport sträcka mot att slippa ledighet. Vilken optimist va?

Kommer förhoppningsvis snart tillbaka med en annan syn på tillvaron!


Uppryckning

Just nu känns allt av olika anledningar enbart svart!

Detta är för mig ett nytt och otäckt problem, då jag är en såkallad vår och sommar människa som alltid har levt upp när snön försvunnit.
Visst kan man skriva av sig och gräva ned sig ännu mer. Men vad hjälper det när då bara drar med sig sina anhöriga.
Tror man måste se till att varje dag har minst en positiv upplevelse man kan ta med sig till sängen. Somnar man med allt som känns botten så finns det en stor risk att man vaknar med dessa problem i sina tankar.


Tror fullt och fast på att man kommer komma ut ur mörkret man just nu befinner sig i. Det gäller bara att inte sluta tro på sig själv och sina närmaste. Man måste bara våga ta steget ut i det okända ibland, för chansar man inte ibland så får man inte veta hur det går. Tänk själva om vi inte vågat ställa oss upp o försöka gå utan fortsatt att krypa. Okej det skulle sett ganska komiskt ut, men en väldigt jobbig situation.

 

Tur är att man har en underbar fru samt fina barn så man kan känna en stor stolthet över att man fått den glädjen i livet.

 

Snart blir det lång ledigt för oss


Viktigt idag!

"Vi umgås nästan varje dag"

Se det som en "helg på en camping"

Skattesmäll väntar strippor på nätet

Så får du en perfekt jeansrumpa på nolltid


Snart Påsk

Snart infaller påskhelgen och jag tror att gumman blir kvar hemma i år med. Hon säger att det blir dragit att åka till Blåkulla på kvasten. Ska kanske låna ut kvasten till Wanja, för hon kan behöva lite semester ifrån massmedia. Vi får hoppas att det blir bra väder med mycket sol o värme så man kommer tillbaka med laddade batterier.

Hoppas själv på att få sitta o fundera vid grillen. Finns det något skönare än att bara sitta vid en grill o se på elden ta en öl, samt höra fåglarna kvittra. Givetvis kommer det bli jobb med trädgård o allt som hör våren till.

 

Dagens fundering!

Om man inte kunde tyda ett avtal eller visste inget som ordförande.

Hur kan man då få förtroendet att sitta kvar som ordförande för en fackförening? Handlar inte det om kollektivavtal?
Det kanske mera handlar om att skrubbar du min rygg, så skrubbar jag din!

 Lycka till med avtalsrörelserna LO. 

Snart DaxTyvärr inte min.

Vår


Nya tider gamla tider!

Nu kommer vi kunna köpa läkemedel i alla affärer, samt vi ska kunna välja vilket tåg vi vill åka med. Detta kommer innebära att det kommer bli trångt på de populära sträckorna. Hur det kommer gå för glesbygden återstår att se.

Men alkoholmonopolet står kvar!

Där anses vi inte tillräckligt betrodda att kunna sköta i Sverige, samt att vid en privatisering skulle landsbygden få ett sämre sortiment. Helt rätt! Det måste vara mer hög prioriterat för samhället att erbjuda ett stort urval av rödtjut i de inköpsställen som finns. Puttgarden tackar för hjälpen!

Tåg i glesbygd går att styra över till buss o bil, Huvudsaken är att storstäderna får konkurrens på sina linjer.

Visst är det bra att Trio kan köpas i varje butik så att de som har läkemedelsberoende slipper skämmas på apoteken. Köpa vin till köttbiten på konsum butiken. Herre gud, självklart att inte svensken klarar av ett sådant stor steg, För nu har införseln minskat. Så detta problem är ett minne blott!

Så fria läkemedel, fria tåg samt konkurrerande sjukhus och skolor samt ålderdomshem är nog vad vi medborgare klarar av.  

Nu kommer vi kunna köpa läkemedel i alla affärer vi ska kunna välja vilket tåg vi vill åka med. Detta kommer innebära att det kommer bli trångt på de populära sträckorna. Hur det kommer gå för glesbygden återstår att se.

Men alkoholmonopolet står kvar!

Där anses vi inte tillräckligt betrodda att kunna sköta i Sverige, samt att vid en privatisering skulle landsbygden få ett sämre sortiment. Helt rätt! Det måste vara mer hög prioriterat för samhället att erbjuda ett stort urval av rödtjut i de inköpsställen som finns. Tåg i glesbygd går att styra över till buss o bil, Huvudsaken är att storstäderna får konkurrens på sina linjer.

Visst är det bra att Trio kan köpas i varje butik så att de som har läkemedelsberoende slipper skämmas på apoteken. Köpa vin till köttbiten på konsum butiken. Herre gud, självklart att inte svensken klarar av ett sådant stor steg, För nu har införseln minskat. Så detta problem är ett minne blott!

Så fria läkemedel, fria tåg samt konkurrerande sjukhus och skolor samt ålderdomshem är nog vad vi medborgare klarar av.  


Sverige är fantastiskt


Finns alltid ljus i mörkret.

Lågkonjunktur!

Nu sitter vi här allihop, mitt i "skiten" med varsel, nedläggningar osv. Allt beror på att övriga världen slösat med sina pengar så de ej har råd med att handla av oss.Samtidigt så visar tv3 lyxfällan,vilket handlar om svenska konsumenter som tagit mer lån än vad de ar råd med!
Kan det kanske vara så att vi håller på att lämna det vansinniga shopping liv på helt onödiga prylar bakom oss.

Behövs det stora starka stadsjeepar eller stora bensintörstande bilar?

Behöver vi alltid det senaste i klädväg eller heminredning?

Behövs det stora snabba motorbåtar, när vi ändå bara åker ut till en kobbe för sola och bada?

Behöver vi alla shoppingcentra som både finns utanför alla städer och de som ligger inne i city? Då både city kärnan och externa centra består av samma kedjeföretag som säljer exakt samma produkter.

Kanske vi håller på med en utveckling till upplevelser och då menar jag inte forsränning eller dylikt. Det jag tänker mig är att vi helt enkelt vill leva! För att göra detta behöver vi kanske kunna gå ut och äta gott, umgås med gamla och nya bekanta samt se och uppleva nya platser. Dessa platser behöver inte ligga på andra sidan jordklotet utan det finns mycket i vårat eget land samt i övriga Europa. Bilen kanske kommer att bli det fortskaffningsmedel som det en gång i tiden var tänkt som.  För vem är lyckligast idag Volvo ägaren eller Skoda ägaren? Då ska vi inte prata om Tatra ägaren!

Vi kanske står på samma punkt som storbonden gjorde i slutet på 1800.talet när industrin gjorde entré.
I framtiden kommer kanske behovet av medmänsklighet bestå av att vi hjälper de som finns omkring oss i vårt dagliga liv, istället för att skänka pengar vid de olika jippo betonade galor som visas i tv en gång om året.Givetvis kommer vi genom ett mindre konsumtionssamhälle kunna hjälpa den fattiga världen till ett bättre liv.

Det går faktiskt att använda förra årets mobiltelefon, bilar går att reparera eller serva så det håller i minst tre år till. Utemöbler o grillar håller i minst en säsong till. Tjocktv,n fungerar utmärkt att se på. Så visst kan vi hålla igen på vår tok shopping för att ha råd med ett innehållsrikt liv.


Tror själv på att vi kommer se ett bättre och mer stimulerande liv efter detta mörker.

     

Funderingar kring EARTH HOUR

Med anledning av Earth Hour. Visst var det en kul grej.Men vad ledde detta till när det ändå startade ett flygplan från Visby med brev till postens sorteringsmaskin i Stockholm för att sedan flyga tillbaka till Visby med kort som ska delas ut på ön. Är det inte bättre att lägga ned alla postlådor på Gotland, så om de ska envisas med att skicka kort får de ta båten eller flyget till fastlandet?

Fast vi sparar ryggarna på de som jobbade med att sortera posten på Gotland. Dessa är troligtvis friställda och sitter vid en strand o spelar Keno!


Nu finns det i luften!


Nu åker snart vinterdäcken av och det är dags för att tvätta o måla båten. Sedan följer det obligatoriska iordningställandet av diverse trädgårdsutrustning.
När allt detta är fullbordat så är det bara att sjunka ned i utemöblerna och tända grillen. Medans kolet brinner till glöd så kan man sitta där och njuta med en iskall öl eller ett glas vin. Under tiden hör man hur fåglarna kvittrar o myggor samt flugor surrar.

Gräset börjar få en grönaktig färg samt på buskar ser man små gröna knoppar. Tittar riktigt ordentligt i rabatterna så finns det en antydan till nytt liv där med.

Kvällarna blir längre och längre med alt mer värme från solen. Bilen går och tvätta o den håller sig ren när man kommer hem.

Detta kallas vår mina vänner!  


RSS 2.0