Tack för 2013. Välkommen 2014!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så börjar 2013 lida mot sin final. hur har den varit?
 
Visst det återstår några dagar, fast tror ändå man kan börja med att summera året, samt blicka framåt mot 2014.
 
För egen del så har den varit mer positiv än jag trodde inför 2013. Fortsatt med investeringar och börjar få stugan på landet dit jag vill.
 
Jobbet tuffar på, visst kan man gnälla över det ibland. Det är ändå i det stora hela ett bra arbete som är fullt godkänt. Är nu i den ålder där man gör det man ska och har inga som helst ambitioner att påbörja en ny karriär. Det finns faktiskt ett liv utanför arbetslivet, som betyder mer. Tycker synd om alla människor som lever för sin titel eller bara kan diskutera om vad som hänt mellan klockan 8-16.
 
På något sätt känns det patetiskt.
 
 
 
Förväntningar 2014
 
Att vi får en ny regering är det väl ingen som tvivlar på! Anser att det räcker med 8 år i makten oavsett vilka som styr. Borde gälla även på kommunal och landstings nivå med. inför valet 2014 behövs det  en klassiker komma tillbaka som rödvinsvänster saknar!
 
 
Ska vi vara ärliga så är detta vin av kulturell betydelse för oss! Det var denna flaska som lärde svensken att dricka rödtjut
 
 
 
Kommer blockpolitiken att försvinna ? Hoppas det men då den är en inrättning som funnits sedan 70- talet så  jag tror det blir svårt att riva upp den röd/gröna koalitionen :-)) .Hur/vad händer om mot all förmodan Alliansen klarar sig 4 år till? Spricker den röd/gröna koalitionen då?
 
Det kanske inte var den vi tänkte på?
Kanske är frågan vad som händer med Alliansen efter valet?
 
 
Vad har vi för förhoppning inför maktskiftet, kommer det verkligen bli någon förändring?
 
Kommer all skatt chockhöjas eller kommer den ligga på nuvarande nivå, då det går att fördela skatteintäkter på ett mer effektivt sätt än idag.
Så vem bryr sig om vem som styr egentligen?
 
 
 
År 2014 kommer förhoppningsvis bli det året då vi förstår att vi är en del av Europa och inte att Europa är en del av Sverige. Förhoppningsvis kommer vi få igång industri och allt inom hela Europa samt att vi förstår värdet av att låta våra pengar gå till produkter/producenter inom Eu istället för att dessa hamnar i händerna på gamla kineser/amerikanare. 
 
 
Kommer slit och släng mentaliteten kvarstå under 2014 eller kommer vi behålla våra redan inköpta prylar längre. kanske till och med laga istället för att slänga och köpa nytt. Fast vad händer med jobben om vi slutar konsumera som vi hittills gjort?
 
 
Hoppas att året blir bra för mina döttrar och frugan samt att yngsta dotterns kille kommer klara av klassikern. Han ska göra vasaloppet och allt det där. Kommer försöka åka och titta på honom. skulle aldrig utsätta min spröda kropp för denna tortyr! Fast visst är man lite stolt över killen!
 
 
Givetvis finns önskan om att lotto gudinnan eller  postkodslotteriets gudinna ska infinna sig med en hel säck med pengar.
 
Under 2014 kommer projektet med fritidshuset att vara helt klart enligt min mening. Frågar ni min "käraste" så måste vi fixa till tomten och köpa växter och fixa till det , det ,det ,det.  Sedan undrar alltid fruar/sambos varför vi män alltid säger javisst på allt detta och inte gör något. Kan det vara så att när man drar igång ett projekt så kommer ni på 50 stycken till under tiden! Det kanske är det som kallas "kvinnlig list"
 
Hoppas även att man slipper bekanta sig med svensk sjukvård under 2014, så man bidrar med att få ett växande skatteöverskott i vårat fosterland.
 
 
 
Förhoppningsvis kommer det att finnas utrymme för en vecka utomlands under våren eller försommaren.
 
Hoppas givetvis att arbetsmarknaden stabiliserar sig, så att vi slipper fler varsel.
 
Tyvärr så ser det inte så ljust ut nu, då de inkompetentas förening spår att  det kommer bli mer arbetstillfällen fast långtidsarbetslösheten kommer öka, då det kommer komma ut fler på arbetsmarknaden under 2014. Detta låter som säljaren som sålt en sak och då ökat sin försäljning med 100 procent , men kan inte leva på sin försäljning då han endast sålt en sak mot tidigare o saker är då en ökning med 100 procent vilken gör honom till en stjärnsäljare som troligtvis inte får behålla jobbet .
 
 
 
En återkommande önskan måste vara att vi får en handlingskraftig regering som kan lägga ned Arbetsförnedringen. De har alltid varit ett tillhåll för människoförnedring oavsett vilken regering som suttit i makten.
 
 
Fast det kommer nog förbli en önskan, då ingen törs ta tag i problemet.
 
 
 
 
 
En förhoppning måste vara att alla våra barn får utbildning av utbildade lärare som har akademisk utbildning och inte av lärare med lång och trogen kommunal tjänstgöring som vikarier, samt saknar egentligen utbildning för att undervisa i behöriga ämnen. Detta borde inte vara allt för svårt att kunna genomföra eftersom det verkar vara alla partiers önskan om att höja kunskapen i skolan. Då måste de som utbildar ha kompetensen!
För vem skulle vilja opereras av en icke behörig läkare eller flyga med en icke behörig pilot? Har man ej behörighet så ska man inte undervisa, svårare är så är inte problemet.
 
Hoppas även på sänkt diesel och bensinskatt då detta kan kompenserats genom att ta en årlig skatt på 1,500 kronor på alla vuxna som använder cykel. givetvis ska det vara lag på cykelhjälm samt att de skall vara ljust rosa i en självlysande färg, samt att alla cyklister ska en varningstriangel fäst på ryggen då de flesta saknar lysen på sin farkoster. allt detta för att vi bilister ska  få en behagligare tillvaro runt om i landet.
 
 
Givetvis finns en förhoppning om en bättre värld där vi förstår varandra och kan erkänna olika synpunkter samt etiskt ursprung för vi är alla människor och kan prata med varandra samt fått två öron att lyssna med! Hur kommer vi och övriga i-länder hantera den växande misären i u-länderna, eller kommer vi fortsätta att tycka synd om dem vid olika gala föreställningar? Kanske är det så att en galaföreställning blir som bikten för katoliker, efter detta så tutar vi på som förut! Sverige tycker jag föregår med ett gott exempel som säljer bensintörstiga Volvobilar till tredje världen. Bra jobbat för miljön.
 
 
 
 
 
 
Så visst finns det frågor inför det nya året fast är de annorlunda än åren innan, tror inte att de skiljer sig så mycket från tidigare år.
 
Kommer vi verkligen minnas 2014 som förändringens år då den närmare sig slutet, eller kommer den trampa på som alla år före den?
 
 
Så har ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År där ute i cyberrymden!
 
 
 
 
 
Snart dags att plocka ned julen  och förbereda för Påsken!
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL!

 

GOD JUL!

och

GOD JUL!

Snart börjar årets paketrivar show runt om i stugor och lägenheter. lugn passar inte klappen börjar REAN redan imorgon på vissa ställen! 


Måndag sedan julledigt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Endast måndag kvar att serva kunder med innan juluppehållet! 
 
Såg ni Julkalendern den 20 december, där fanns det en liten underton angående dagens samhörighet på våra arbetsplatser. Varför ska vi alla tvingas ha "kul" på jobbet? En del av oss är där för att jobba, sedan ha ett eget liv på fritiden. vi har ingen lust att krama våra kollegor mer ä vad vi kramar våran äkta hälft eller våra barn. Skrivit om det tidigare, men jag gillar verkligen årets julkalender. Undrar när jag senast följde en julkalender. Det måste varit när yngsta flickan var liten, så minst 15 år sedan.
 
 
Bilden lånad från google
 
Här är ett annat program som man följer innan julen. Kommer att bli intressant med uppesittare kvällen hos Måns och Plura tror jag.
 
 
Har tjuvstartat med min julklapp nya mobilen håller på att lägga till appar och allt som man ska ha i det sociala Sverige under detta århundrade!
När man läser om alla julgåvor som man får via arbetet och leverantörer, så känner jag mig lite som Gustav Svensson med nuvarande jobb ! Fast det var klart bättre på förra arbetsplatsen, så varför klaga. Allt har sin tid!
 
 
 
Nu finns mitt eget vatten installerat i fritidshuset. Skönt, lite eljobb kvar samt att installera frugan o min julklapp
disk samt tvättmaskin. undrar vem som fick vad? 
 
 
 
 
På lördags kvällen var och slängde lite skräp till återvinningen. Det var överfullt som vanligt.
Vinter kommer som en total överraskning för vägverket, inför julhelgen kommer som en överraskning för renhållningen här i Stjernas lilla stad! Varför ska jag som individ källsortera när inte kommunen sköter hämtningen av min källsortering?
 
 
 

Nu kommer han snart!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det dags för sista ljuset i staken samt att göra de sista förberedelserna inför denna högtidsstund. Själv kommer jag tända ett ljus på julafton och läsa högt ur bibeln för min familj. Undrar hur de skulle reagera. då man är inte någon VIP kund hos Svenska kyrkan, fast man är medlem. Har allt hänt med Jesu födelse som vi egentligen firar eller är det världshistoriens största skämtbok som fick miljontals människor att gå på det? 
Har inget svar på det och kan varken förneka eller bekräfta att det finns ett högra väsen, fast visst borde det finnas då det  är massor med människor som tror på det, fast kallar killen med olika namn.
 
Det enda som retar gallfeber på mig är att de troende ser så lyckliga ut även i svåra stunder. detta gör definitivt inte jag i svåra stunder.
 
 
Så det kommer nog bli som vanligt riva upp alla paket på fem minuter sedan äta så magen står ut åt alla håll, Sedan blir det glögg och somna i tv soffan. Fast visst är själva julhelgen mysig då man passarat stressen inför denna. Köpt en julklapp till mig en Samsung S4. Så nu är gubben med i mobiltelefonsvängen. 
 
 
Det man kommer sakna med årets jul är definitivt Barna Hedenhös, jag har sett nästan alla avsnitt hittills. endast missat ett. Tycker den är kanonbra!
 
 
 
Biden från Google.
 
Många klagar på att det inte blir en vit jul!
Skippa glöggen och all annan alkohol så får ni en vit jul!
Det går även att få en vit jul genom att bara använda vit sprit, typ vodka.
Vet inte men kanske har jag missuppfattat er i vad ni menar med vit jul !
Undertecknad myser varje morgon som det vita helvetet (snö) lyser med sin frånvaro!
Länge leve växthusklimatet :-))!!
 
 
 
 
 
 

3:de ljuset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det snart dags för tredje ljuset att få brinna upp eller brinna ned som det egentligen gör. Veckan gick faktiskt hur bra som helst, fast det blev sena kvällar. Snön kom och låg kvar samt försvann inom 3-4 dagar en helt underbar vinterperiod egentligen. nu har alla barn i södra Sverige fått se hur snö ser ut. mer av den varan finns i Norrland för dem som önskar. Pratade med en hund ägare som tyckte det var tråkigt för hans hundar blev smutsiga i all slask. Undertecknad tycker det är synd för hans bil blir smutsig i all saltning måste göras under snöperioden. så det finns egentligen hur många synpunkter som helst gällande väder och framför allt vinter. Enligt väder prognoserna så kommer hundägaren få sin snö, så hans hundar kommer vara rena, och en annan får fortsätta köpa spolarvätska!
 
Har varit ute vid stugan och lite har det  hänt under veckan, fast det är en himla tur att det är fritidshuset dessa hantverkare jobbar i och inte hemma i bostaden. Fast jag tror det blir bra när det är klart.
 
 
 
 
 
Blir att klä granen samt inhandla de sista klapparna imorgon.

2:a Advent "Tänd ett ljus för kommunen"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var ute vid stugan igår och mattläggaren är klar så nu borde de komma igång med toa och dusch. Samtidigt är man lite rädd för att de ska ta julledigt när som helst.
 
 
 
Snö hade det kommit på väg ut till stugan, med där ute knappast något så  gubben Sven hade tydligen missat ön då han hälsade på i Sverige.
 
 
Igår inhandlades två julklappar till tjejerna, så ni har vi påbörjat julshoppingen. Nu är det verkligen full fart i alla shoppingcenter. Fast det var ganska mysigt att gå omkring och titta på folk hur de stressade runt i butikerna, helst alla småbarnsfamiljer. Skönt att den tiden är förbi.
Tittade även lite på mobiltelefonen igen och vet inte om det verkligen är en livsviktig sak för undertecknad. Vi får se hur det blir. Frågade frugan vad hon ville ha i julklapp, det räcker med ett par jeans blev svaret. Då kanske ni förstår att denna gubbe började fundera på om en ny mobil till mig själv är försvarbart. Är det detta som kallas för kvinnlig list?
 
 
 
 
Var sedan med återvinning som det heter så vackert. Kommer fram till stationen där man alltid lämnat sina tidningar och allt skräp. Vad har vår kära kommun gjort, de har  lagt ned denna utan vidare och nu inför alla helger! intelligenta gubbar och gummor inom kommunen tycker jag. Så mitt andra ljus kommer tyvärr inte tändas för att minnas Mandela utan för att sörja över bristen på kompetens inom kommun och landsting. Varför inte lägga ut kommun och landstingsledning på något bemanningsföretag i Rumänien. Sämre kan det inte bli, utan vi kommer tjäna in stora skattepengar på löner. 
 
 
 
Veckan som kommer är en av de tuffa veckorna gällande arbetet, så det kommer bli sena kvällar tyvärr. Fast det är bara fem dagar så det har man överlevt tidigare och kommer lyckas med detta även i år.
 
Ha en skön söndag och 2:a advent ute i stugorna samt förbereder ordentligt för nästa Gubbe som snart kommer till vårt fosterland.
 

Lördag snart dax för ljus nr 2

 
 
 
 
 
 
 
Vaknade tidigt i dag, gick upp tittade ut såg att det låg lite vitt på backen. Katten tittade på mig där han låg oh gjorde ingen antydan om att han ville ha mat, så jag gick på toaletten skulle sätta på lite kaffe och tittade samtidigt på klockan  som visade kvart över två! Slutade med kaffet blängde på katten sa till honom om att han kunde väl sagt till om att det fortfarande var natt, gick tillbaks till sägen,
 
Nu sitter jag här med en kopp kaffe istället och tyvärr ligger det vita kvar, fast det är inga mängder som tur är, kanske någon cm med snö och minus tre grader. Det kan även en vingklippt flyttfågel som undertecknad stå ut med. Tror nog att farbror Sven var snäll här på östkusten trots allt.
 
Får se vad denna dag kommer innehålla, kommer nog försöka åka ut till stugan och se om det hänt något under veckan. sedan blir det att städa och kanske ska vi börja med julklapps inköpen. vi kommer även att åka till gravarna och tända upp i lycktorna där.
 
Var själv igår och tittade på en "julklapp" till mig själv då Tele 2 öppnat butik här. Samsung Galaxy S4. Vet inte om det blir en sådan, fast skulle vara roligt med en ny telefon då jag ä en av få idag som har en gammal telefon. det är en sådan med tryckknappar ni vet. tror den börjar att tacka för sina sex år med mig. Den hoppar ur till SOS läge allt som ofta, vilket är irriterande.
 
Snart är det dags för ljus nummer två, under veckan kommer vi kanske gå upp på vinden för att plocka ned plasten som liknar en gran.
 

Old Time

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sitter och tittar på gamla disketter samt Cd.-skivor på kort man tagit med kamera som hade filmrulle. så fort det gått med utvecklingen egentligen. Min första kamera Kodak instamatic -50 fick man lämna in rullen till en fotaffär, sedan kom disketter man skickade in filmen och fick en diskett, sedan kom cd-skivan och nu är allt digitalt. Undrar hur många som miste sin jobb tack vare endast denna utveckling.
 
 
 
 
 
Visby på -90talet
 
 
Lummelundagrottan -01
 
 
 
 
Sista fjällsemestern-99
 
 
Fiske lycka för yngsta dottern på -90 talet vid stugan.
 
 
 
 
 
Semester Österrike  -00
 
 
 
Sedan blev det Gardasjön -00
 

USA Miami  -09
 
Givetvis New York och minneslunden över John Lennon.
 
 
 
Blev detta på min lediga dag då det började snöa och blåsa även hos oss.
 
 
 

Hemma idag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitter just nu och tittar på nyheterna om att Nelson Mandels gått bort. Undrar om det egentligen finns någon större statsman än honom. Bara det att förlåta efter allt som han och den färgade delen varit med om, istället för ett sätta igång ett inbördeskrig eller heligt krig. synd att det inte finns fler som honom i olika delar av världen. tänk så många av dagens konflikter som hade undvikits om det funnits fler av Mandelas filosofi.
 
 
Fast vad skulle Bofors och SAAB tillverka om det skulle vara så? För bilar gick inget vidare för en av dem.
 
 
 
Stormen Sven far fram över landet. Här är det bara lite blåst ännu, kanske bäst att tillägga. Ingen snö har fallit över oss ännu. Så det som stormen Sven åstadkommit här är att man får använda ordet ännu mer än annars än så länge! Ser ut som östkusten kommer få sin del under dagen. Så det gäller att ta det lugnt ute på vägarna samt hoppas att alla vingliga cyklister lämnar cykeln hemma idag.
 
 
Själv är jag hemma idag då jag ska jobba hela julen alltså inte själva helgen utan alla dagar mellan helgerna. Kan behöva komma ifrån och ladda batterierna lite. Helgen kommer att bestå av sedvanliga arbetet inför julhelgen. Om vädret tillåter blir det en dagtripp till stugan för se hur långt man kommit.
 
 
 
 
Snart dags för barna Hedenhös!
 
Samt en kopp kaffe!
 
Håll i hatten och var försiktiga idag mina vänner! snart vänder det mot vår och sommar!
 
 
 
 
 
 

Dax för lite glögg igen och barna Hedenhös

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det snart 2:a advent. Ett krav är att pimpla lite glögg varje helg1 Helt underbar tradition tycker jag eftesom jag älskar glögg till julen.
 
 
 
Här är en av böckerna man läste som liten!
Jag gillar verkligen årets kalender, fast jag är ju bara 57 år så den kanske inte passar er vuxna barn:-)!!
 
 
 
En fråga som dykt upp är vad ska man önska sig i julklapp. allvarligt talat så har jag ingen aning vad jag ska säga till flickorna. En ska flytta till egen köpt lägenhet. så hon behöver sina pengar till annat. den andra bor ihop med en kille och de behöver sina pengar till sitt gemensamma hem. Kan man önska sig det man sade då de var små? "Snälla barn"? går man på det när man är 25 och 30 år? Tror ändå jag ska försöka med den varianten i år med!
 
 
Snart helg igen!
 

Hänt lite

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Golvet fixat, snart dags för tapetsering! Tror inte att det blir klart till jul, så det blir att fira det i stan i år.
 
Ganska kul när tjejerna kommer hem full rulle med mat och skjutsa för de ska ut och träffa kompisar. så det har varit en helg som var som när de var tonåringar och skulle iväg på massa jippon. tur att gubben är "tränad" och förberedd inför sådana helger :-))!
 
 
 
 
Gjort hittills under helgen är att skjutsa åkt till landet samt kostat på en tvätt på bilen, som var hur skitig som helst. nu står den i garaget nytvättad och fin. ska försöka se adventkalendern då barnen Hedenhös var en tidning som jag tyckte om som barn. Den fanns som en stor serietidning eller bok som typ Tin Tin.  
 
 
Såg på så mycket bättre och Agnes är faktiskt en av alla dessa Idol vinnare som verkligen är en vinnare! Suvären tjej som verkligen bjöd på sig själv. Hon är en världsartist! 
 
 
Senare idag blir det en tripp till svärmor för adventkaffe. Sedan ska man givetvis köra tjejer och pojkvänner till tågstationen.
 
 
 
 
Ha en skön 1:a Advent för snart börjar stressen inför 5 minuters paketupptagning vid granen. Egentligen, vad är det vi håller på med inför denna helg? Sånt stressande och farande för dessa minuter! kommer säkert att ändra inställning då man får barnbarn, fast just nu kan jag och tänker gnälla över denna helg! det som verkligen är skönt med julen är att det blir mycket god mat. Älskar julskinka! Lutfisk och dopp i gryta får vara för mig. Skinka, revbensspjäll och sill räcker samt givetvis köttbullar och julkorv. Kan bli en liten till maten samt lite glögg efter maten.
 
 
 
 

RSS 2.0