Vad är nytt?

??

Skuldfälla?!

Angående att äldre inte får låna pengar


Självklart så måste våra banker se helheten, där den är att en 72 åring kan faktiskt kila runt hörnet. Då är det mycket tryggare för bank och indrivningsföretag med en 25 åring. Denna person kan man jaga cirka 50 år framåt i tiden.

Tänk själva hur mycket bankerna tjänar på skuldränta hos en 25 åring mot en 75 åring, han kan troligtvis betala av sin skuld direkt om det skulle behövas.

Samtidigt så klarar inte 75 åringen av sms-lån där bankerna gör en mycket god vinst mot vanliga banklån.


Då får inte bankerna in tillräckligt med ränta för att kunna göra sina helt underbara investeringar typ baltländerna!


Har för mig att någon sa att det inte är någon större skillnad mellan en schimpans och en börsanalytiker. Visst är det skillnad. Schimpansen skriker inte efter mer än han klarar av!!


Ut i luften

Och vad har jag gjort idag!


Sökt ett jobb sedan snurrat runt i datorns värld. Så nu längtar man ut till stugan o koppla av


Nu mina vänner är det trädgården som gäller!!


:(

Så då är man ledig igen!


Just idag har jag fullt upp med saker att göra. Söka jobb, hur kul är det?

Slänga en massa skräp, fixa ordning i trädgården samt beställa flygbiljetter. Fruga och jag ska ut på en liten resa.


Har försökt att anlita svensk sjukvård för lite krämpor som uppkommit. Tror jag förstår hur det fungerar inom "världens bästa sjukvård". Inskaffa en automatisk telefonsvarare med tryck ett sedan två därefter tre, invänta svar och du är nummer femtiotre i kö. Därefter kommer det en låt som för tankarna till begravning. Så det är dit alla landsting vill med sina klienter. Begrav dem istället för vård.


Vid en total utbyggnad av detta skulle det bara behövas skattemedel till landstingsdirektörerna. Vilken besparing jag kommer med för svensk sjukvård!


Med andra ord börja måste alla landsting börja begripa att de är till för medborgarna i Sverige istället för att medborgaren är till för att ordna sysselsättning för landstingsanställda när arbetslusten faller på!Torsdag

Så är det snart dags för att åka till jobbet. Det blir sent ikväll, så det blir inte mycket marktjänst i hemmet för en annan. Vilken tur att frugan kommer hem tidigt så det är klart tills jag kommer:)


Ha en bra dag!


Sparande

Nu har vi kommit tillbaka från våra semestrar de flesta av oss, och enligt massmedia så väntar arbetslöshet och stigande priser med höjd ränta. Samtidigt så fortsätter regnet att ösa ned.

Visst känns hösten hoppfull?


Så här kommer ett recept inför mörka höstkvällar, så vi kan spara pengar till jul shoppingen.
Stekt blodpudding med bacon och lingonsylt


1. Skär den i skivor, precis som man skivar limpan.


2. Värm upp stekpannan och stek Blodpuddingen efter eget önskemål, vissa vill ha den knaperstekt .


3 Stek bacon efter eget önskemål.


4. Ät upp tillsammans med lingonsylt.


5. Passande dryck vanlig mjölk.


Tack för bra underhållning

Såg basket matchen USA- Kina på tv. Visst Kina var väl tippad förlorare på förhand och USA spelade stundtals ut kineserna. Fast jag tyckte ändå Kina bjöd upp till "dans" väldigt bra.
Så matchen var väldigt underhållande under söndagens regnväder!


Dags för reklam


OS

Nu börjar nästa tv fest!


Tycker att man skippar allt politiskt snack och intresserar sig för sport händelser .

Har Kina fått äran att arrangera Os så får vi följa det beslutet.


Hittills har det varit en av de bästa öppningarna tycker jag!


Fast visst skulle vi ha större chanser till medalj om vi i sann svensk anda ordnade en alternativ festival på gärdet i Stockholm.       

                                    


Sommar/HöstSå har äntligen sommar med semester gjort sitt för i år. Visst var det skönt med lite vila och återhämtning, fast vädret kunde ha varit bättre. Om jag inte har helt fel så hade vi ca 3-4 veckor sommar med sol och värme. Resten bestod av regn och åter regn.

Men vad gör det när man ändå är van vid att en typisk svensk sommar ser ut så. Vi kommer ändå bara minnas de veckorna som innehöll sol o bad.

Har vi tur så kan vi få uppleva lite värme i augusti med, fast just nu ser det mörkt ut.

Det viktiga är att man har fått koppla av o hjälpt till med ordningsställandet av middagar hemma (skött grillen). Visst är man duktig.


Sedan återstår det minst tre månader som man fortfarande kan vistas ute i naturen och ha det skönt, innan vita faran kommer med minusgrader is o slask.

Så passa på njut mina vänner.


RSS 2.0