Sverige idag

Hur ser det ut på en typisk svensk arbetsplats egentligen?


Tror att det som nyanställd och även för ungdomar som kommer in i arbetslivet direkt från utbildningar, kommer mötas av platser där allt är inpinkat och kom inte hit med några visioner från utbildningar eller egna tidigare erfarenheter.


Visst är företagen stela i sitt synsätt samt att det inte finns någon som ”törs” sätta ned foten. Ska det vara en förändring i svenskt arbetsliv eller ska den bara visas på overhead eller PowerPoint?

Skönt att man har rätta åldern, samt att det snart är fredag.


Man saknar redan sommaren



Visst kan man redan känna en känsla av saknad av de tre månader som gör det värt att leva i detta land.




Folk fanns inte i city utan var på stranden med sina barn/släktingar



Fast visst ja, när snön kommer så lyser den upp vår tillvaro!!

Att jobba i affär

Så har ännu en arbetsdag gjort sitt. Som vanligt så regnar det lite och det börjar mörkna ute. Ska snart börja med lite pyssel här hemma som anstår en gubbe efter en hård dags arbete. Sedan blir det givetvis lite slö tittande på tv.

 


Ibland kan man inte låta bli att fundera på hur veckorna ”bara” rusar förbi en utan att man egentligen gör något vettigt förutom att arbeta. Det känns som det är helgen man lever för och då går man i affärer, så det finns alltså några som inte får chansen att leva på helgerna. Affärsanställda det yrket måste vara 2000-talet sämsta yrkesval.

 


Stå där vardag som helgdag och le för att ”tigga” av oss våra surt förvärvade pengar. Kanske skulle all handel förbjudas då den enbart går ut på att utnyttja de svaga i samhället, Alltså de som inte kan låta bli att förköpa sig. Så ska vi verkligen tillåta att dessa Sodom o Gomorra tempel får hållas öppet som de gör idag?  Givetvis skulle det räcka med en dags öppenhållande, fast kommer vi inte då att kallas för en Stalinistisk kommunist stat som styr över individerna i samhället? Hur skulle en typisk svensk linje tremodell kunna se ut, kanske med tre dagars öppet samt att vi kan få varorna beställda/hemkörda via nätet.

 


Grattis Monopolet ni har lyckats med ert senaste förslag att kunna behålla ett Stalinistiskt monopol samtidigt som ni kallar er för marknadsanpassade (kapitalistisk).

 





Vi kan vi i Sverige

 

 


Fönster mot tv-världen

Sitter nu och slö tittar lite på tv. En sak som slår mig är att både radio och tv har blivit väldigt mycket av ungdomens tillhåll. Det är mycket kiss o bajs stadiet över programledarna idag samtidigt som alla kanaler verkar köra om samma programserier typ fångarna på fortet till leda. Förr var det fredags eller lördags underhållning. Nu kör man skiten nästan varje dag. Finns det inget nytänk inom tv världen?



Vi formligen badar i tv kanaler, fast vi blir på något sätt dränkta av deras skit program. Vilken tur att det finns nyheter och sport på tv. Samtidigt kan man inte låta bli hur en artist som Tommy körberg tänker då han på det glada 70-talet lekte reaktionär och kastade skit på melodifestivalen samtidigt som han nu ställer upp i en såpa på tv 3, så visst är det ännu ett bevis att pengar har makt!



Efterlyst är nog det ända programmet som håller och har stil även idag.



Vem vet, kanske Lar Ohly kommer leda nästa säsong av lyxfällan i tv 3. Tillsammans med Gudrun Schyman. Efter några år får vi troligtvis se Reinfeldt och Juholt som programledare för programmet på spåret eller kanske Dobido.

Nu är det nyheter mina vänner!


 

 


11 September


Börsras/Högkonjuktur

Börsen rasar samtidigt hela världen i kris, fast inte vi inte!

Kanske kan denna gamla valaffisch kommer åter till användning igen.



Eller har vi lärt oss något sedan 2008?

Fullt med rönnbär

Söndag har just avslutat gräsklippningen, vilket var en pärs då man inte klippt det på nästan en månad. Detta innebar att det förutom att gräset var högt så var det väldigt blött.  Fast skam den som ger sig.

 

När man höll på med gräsklippningen så slog det mig att det är överfullt med rönnbär på dessa träd. Har för mig att det betyder kall och snörik vinter, så alla kommun gubbar nu har jag tipsat er om detta. Ni kan efter ni läst detta berätta för SJ med, så nu är ni alla förberedda inför november för då ramlar det ned vitt helvete från luften. Fast det troliga är väl att ni i vanlig ordning kommer bli ”tagna” på sängen av att det kom snö även i år!  Är det någon som törs sätta en slant på att våra kommuner och SJ är förberedda?

 

Själv ska jag ta det lite lugnt nu ikväll och förbereda mig för en arbetsvecka. Skulle vara skönt med lite ledigt snart igen, får se om det blir något av det under september eller oktober.

 

 

 


Kan läkarna sina jobb?

Så har september infunnit sig i almanackan. Typiskt för höst är att man fortfarande går och hoppas på att värmen kommer några dagar till, vilket den tydligen ska göra under helgen. Sitter och tittar på de otroligt modiga väktare vi tydligen har i Stockholms tunnelbana samtidigt pratar vi om förtryck i andra länder. SAAB har även denna månad (augusti) svårt att betala ut löner, samtigigt som man tydligen får be polisen köpa Volvo istället.  Håller SAAB på att bli en dockhussåpa eller vad händer?

Enligt min mening börjat SAAB likna våra varv på 70.talet. Lägg ned skiten!

Sjukhusen och läkare i Sverige har svårt med smittsamma virus samt slarvar mycket under operationer. Nu måste verkligen läkarutbildningen i Sverige göras om samt utöka kompetens kraven innan de släpps lösa bland oss sjukhusbesökare. Vi kräver rätt utbildade läkare!

 

Annars tror jag att allt har varit till full belåtenhet den gångna veckan för undertecknad. Jobbat samt gjort lite nytta på hemmafronten./ Trevlig Helg!






RSS 2.0