Vilken semester man fick

 
 
 
 
 
 
 
Kan definitivt inte klaga på min semester, då den innehållit sol i princip varje dag.
 
 
En av få svenska fjordar.
 
 
Nu kan vintern komma.
 
 
Istället för buss.
 
Tror hösten kommer bli en härlig period med mörka kvällar och tid för att elda i spisen då man kommer ut till stugan. Kommer att se till att veckorna blir fyllda med saker som man vill göra mellan arbetspassen. Kommer sköta jobbet 8 timmar om dagen inte mer, tyvärr vet jag att det skiter sig i starten med detta.
 
Dags att starta bilen för färd till jobbet. 
Se till att njuta av livet för det har vi bara en gång!
 
 
 
 

Fortfarande sol

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu Börjar det finnas ett slut på vedklyvningen för i år!
Solen fortsätter att skina helgen kommer det bli att åka ut med båten då yngsta dotter med pojkvän kommer.
Kräftor med tillbehör kommer det bli till på lördagskvällen. Idag ska vi åka och shoppa kräftor och lite mera mat.
Sedan blir det att klippa gräset samt fortsätta stapla veden som ligger kvar i högen.
 
Denna semester har pengarna gått åt till mat, snus och bensin. Så lite skatt har man betalat in till Magdalena!
 
Sedan blir det att försöka se positivt på att en ny arbetsperiod börjar!
 
Denna semester har jag verkligen kunnat sova ordentligt, vaknar mellan klockan sju och åtta.
Det har varit toppen kvällar med sol o ett eller två glas vin (skattefritt).
 
 
Fick köpa annat snusmärke då Kaliber var slut. Tycker namnet passar en båtägare!!
 

 
Skönt att man köpt större båt då man kommer att bli båtflykting om mätningen från Youvgov stämmer
 
 
Bilden lånad
Vad händer och vad gör de andra partierna??
Nu går det inte att fortsätta ignorera de problem som finns i samhället samt inom riksdagens väggar.
Vakna ur er törnrosasömn!!

 
Ha det bra för det ska jag ha!
 
 
 
 

Solen verkar vara kvar hela veckan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det verkar som om även min sista semestervecka kommer innehålla mest solsken.Vi får verkligen hoppas att det kommer vara det så man kan njuta av det härliga vädret innan man ska börja med att hjälpa till med att få in skattemedel till AB Sverige.
 
 
 
Hittills har man hunnit med att åka båt, klyva ved, rensat taket från mossa,oljat in altan samt målat nästan alla fönster. Tror jag ska hinna med alla då det är en vecka kvar.
 
Idag blir det att inhandla mat o snus så vi klarar oss denna vecka.
 
Ha en härlig tid i sommarsverige för det har jag!
 
 

Vecka två avklarad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vecka två snart avklarad på semestern, altantak och golv avklarat, Tyvärr ingen båttur i torsdags då jag fick tillbaka min värk i benen som hållt sig på "normal" nivå senaste året hoppas verkligen inte att skiten kommer tillbaka. Det värker och strammat i fotled och vader. Gubben håller på att bli gammal tydligen.
 
Fredagen blev det en rejäl båttur ute över tre timmar med båten och åkte runt bland öarna. Idag blir det ut med båten igen, tur vi tankade upp den igår.
 
 
 
 
 
 
Stockholmbesöket brinner tyvärr inne för oss då dotterns pojkvän är uppe hos henne. Vi får åka upp under hösten istället.
 
 

Onsdagen börjar med moln

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onsdagen börjar med moln och grått väder. Sov länge idag vilket kan vara skönt under semestern. Igår blev det att frugan och jag åt lite kräftor, tyvärr ingen snaps till dessa men det gick bra ändå.
 
Vi handlade mat efter det att vi varit iväg med allt skräp till återvinningsstationen. Är inget fan av kommunala inrättningar, men återvinningsstationerna är verkligen en toppenservice som våra kommuner tillhandahåller. Fixat iordning på altantaket då det var molnigt även igår så jag ville inte påbörja fönstermålningen. Idag ska jag tvätta och olja in golvet på altan då man lovat sol till eftermiddgen, hoppas även på en båttur under dagen. 
 
 
 
 
Såg givetvis Allsång på skansen igår. Synd att Petra Marklund väljer att sluta tycker hon gjort ett fantaskiskt jobb under sina två år som programledare. Det går nog inte att undvika att skriva av sig angående det hemska som hände på IKEA i Västerås. Har vi i dagens samhälle kommit till den punkten att åka till shoppingcenter kan innebära fara för livet i Sverige? 
 
Ha en bra dag för det ska jag ha!
 

Påbörjad andra vecka

 
 
 
 
 
 
Sitter just nu med en kopp kaffe och släppt ut katten, som verkligen haft det bra denna sommar. Kommer vara totalt 6 vecor sammanhängande tid ute vid stugan för honom. Vi har åkt mellan jobb o stugan samt döttrar varit här ute och nu är vi här.Våra husdjur har det egentligen jäkligt bra!
 
 
 
Fyllt släpvagnen med skräp som vi ska med till återvinningen under veckan. Var kommer allt ifrån tycker vi rensade ordentligt förra året.
Kommer klippa gräset här ute och kan samtidigt inte låta bli att undra hur det ser ut i staden fast det får bli ett senare problem. Fönstermålningen går väldigt segt just nu, vet inte varför men får verkligen ta i för att komma igång med dessa.
 
Ska komma överens med båtfirman om datum för att ta upp båten, då det är garanti kvar på motorn så kommer jag lämna in allt till båtfirman för service o målning, så nästa år är det bara att hämta den då den är klar. vilken lyxkänsla det ska bli!
 
 
 
Augusti vädret verkar hålla i sig så ett tag till så båten kommer vara i ett tag till för lite utflykter på sjön. tänk att vi äntligen fick somar i Sverige!
 
Ha det bra för det har jag!

Augusti rätta sommarmånaden?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi haft solsken varje dag, även på eftermiddagen då det regnat lite. Augusti är tydligen den månaden som gäller som sommarmånad. Igår så hade vi besök av en Snok på altanen, förstår att de ska vara duktiga på att klättra men hur gjorde han?
 
 
Fick ned honom till en buske innan jag tog kortet.
 
Inget gjort med några mer fönster, ännu. Kommer fler veckor. kommer åka upp till Stockholm några dagar under nästa vecka. 
 
Idag ska jag stapla veden jag klöv igår, sedan gick vi ned och provade med att fiska några timmar. Tydligen har fisken tagit semester också. Blir lite orolig för hur det står till med fiskbeståndet i Östersjön. Beror det på alla politiker som kör omkring med giftfärg på botten av sina båtar, samtidigt som de verkar inom miljöfrågor?
 
Idag blir det att åka ut med båten då man har giftfri färg samt fyrtaktsmotor. Här värnar man om mljön!

 
Kommer USA få sin Trump så som vi har Romsson ?
 
Kommer SD få pris för sin reklam? Den är nedriven och lever fortfarande i massmediadrevet. Herregud vilken gratisreklam de får av alla "skjutjärnsjournalister" !
Hur många hade haft kunskap om reklamen om ingen skrivit eller viasat den i tv?
 
Vi har råd med flyktingmottagning!!
 

 
Ha en bra dag för det har jag!

Har semestern varit bra?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lånade bilder!
 
Hur många känner igen sig ??
 
Tänk så mycket man hinner på 3-5 veckor.
 
 
Har själv två veckor kvar efter denna!
Imorgon blir det shopping (mat o snus), då vädret ska bli lite sämre enligt prognoserna. Sedan kommer tydligen solen tillbaka.
 
Hoppas att det soliga vädret håller i sig.

Bara vara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilden lånad från google.
 
Så skönt det är att bara vara och bestämma över tiden själv. Taket är definitivt avklarat, så denna arbetsuppgift är klar. Var ute med båten på söndagen och vi provade att fiska lite. Tyvärr så nappade inte någon firre. Lördags kvällen grillning, fick lite lammkotletter då dotterns kille tycker om det. Frugan och yngsta dotter tycker det smakar ull. Smakar gris skit?
 
Äldsta dotter och yngsta dotters pojkvän gillar lamm så man får ta tillfället iakt så att säga för dessa grilltillfällen.
 
 
 
 
Gamla grillen blivit bord för vinglaset.
 
Söndagskvällen bestod av lite rödvin och slötittande på tv.
 
Idag blir det troligtvis ut på sjön för att sedan fortsätta med fönstermålning/skrapning om vädret blir som det är just nu. Allstå, solsken.
 
En av grannarna har sina hästar kvar på sommarbete, är hur mysigt som helst och de bidrar till "öppna landskap".


Semester

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det äntligen Augusti vilket innebär 3 veckors semester, som ska bli skönt. Hoppas att vädret blir bra så man kan göra klart fönster samt åka med båten. Kommer vara vid stugan större delen av semestern, kan även bli en tur upp till Stockholm.
 
 
 
Förra helgen var verkligen en innesittar helg, vad det regnade på lördagseftermiddagen samt kvällen. Grannen stod ute i regnkläder och grillade. Vi hoppade grillen då verkligen inte såg ut att vara något mysigt. Söndagen blev lite bättre väder då till och med solen tittade fram ibland.
 
Sparandet gick fullständigt åt skogen på Juli lön. Kostade lite mer då man pendlat mellan stugan och jobbet under julimånad. Fast man får vara glad över tidigare sparande samt båtinköp under året. 
 
 
Dryck till semesterkvällar finns sedan resan till Puttgarden!
 
 
Ett år mellan bilderna! Tog den västra bilden förra helgen, den högra är sedan förra året.
Kan det bero på Romsons giftfärg. eller?
 
En sak som förbryllar eller skrämmer mig är att alla man hör som kommit tillbaka efter sina semestrar tycker att det varit "okej" med sin semester de tillbringat hemma i Sverige. Okej med regn, blåst och kyla! Nivån för okej verkar ha sänkts avsevärt. 
 
 
Dags för semesterfirande ha dä!!!
Just nu ser det ut som om det blir en vacker dag.
Nu hoppas vi på att värmen kommer!

RSS 2.0