Rastplats.

Vilket skit väder!

Grillningen blev givetvis inställt och allt man tänkt göra utomhus idag kommer bli inställt pågrund av regn. Så det får bli att fixa lite inomhus.


Annars tycker jag att det är en härlig årstid just nu bara det kunde vara lite mer sol och några grader till skulle inte göra något. Det märks att det närmar sig sommar och sol nu när man ligger ute på vägarna. Nu börjar alla husvagnar, husbilar och motorcyklar titta fram. Rastplatserna på vägarna börjar invaderas av termosar och omkringflygande bullpapper. Fågelsången har bytts ut mot skrikande barn och hysteriska mödrar. Fadern har givetvis fullt upp med sitt kaffe och måste vila eftersom det är han som kör sällskapets bil. Detta gör inte den hysteriska modern lugnare! Fast som resande så tycker jag att det är roligt med alla dessa inslag som händer vid våra rastplatser. Det gör mitt jobb roligare eftersom, när man fortsätter bilfärden gör man det med ett leende. Så fortsätt att leva ut vid våra rastplatser för det är ett vårtecken minst lika bra som tussilago.

 

 

 


Staten håller stängt!

Så är det helg igen!

När man som jag håller på med att ringa kunder, så slås man av att alla och det gäller alla statliga inrättningar som har med service till medborgarna att göra tar halvdag idag. Så servicen sträcker sig bara till klockan 15.00. Sen får de en extra dag ledigt för att 6/6 infaller på en söndag. Känns lite som om de statligt anställda går på Greklandsnivå!

Nu ska sägas att detta gäller ej sjukhus osv. Utan bara kontorsråttorna!

Samtidigt kan man som läsare undra hur jag har tid med detta. Kan staten så borde vi privatanställda kunna göra likadant.

Ikväll blir det troligtvis att grilla och njuta av kvällen.

Kan inte låta bli att kommentera allt negativt som skrivs om hockeylandslaget. Visst är det synd att inte de stora proffsen vill vara med, fast samtidigt så får våra unga talanger chansen och hittills tycker jag att det gått bra, Vi vinner i alla fall. Samtidigt så är det kul för de såkallade sämre nationerna att få vinna (Danmark, Norge och Tyskland). Tror det kan vara ett lyft för hockeyn i dessa länder.  Tror även Frankrike var nöjda efter matchen igår.

 

 


Något att hålla i handen!

Visst kan vi lita på grabbarna!
RÖR OM I GRYTAN NÄR VALET ÄR!
Se bara på engelsmännen, de vågade ta klivet.
TÖRS VI???!!!

Blomstrande näringliv ger välfärd!

Av den svenska befolkningen på nio miljoner människor är drygt 4,3 miljoner sysselsatta. Det är i princip deras arbete som ska räcka till att försörja alla övriga. Nära 1,5 miljoner människor i arbetsför ålder står utanför den reguljära arbetsmarknaden. Det är betydligt färre människor än före valet 2006 men fortfarande en alldeles för stor grupp.

Nu fordras en politik som tar fasta på möjligheterna. Nya jobb skapas när enskilda människor finner det mödan värt att starta och utveckla ett företag. De hindrande trösklarna måste bort. Det är dags att minska krånglet för företag och företagande.

Skatten på arbete måste sänkas så att arbetet gynnas jämfört med att leva på bidrag. Det får inte vara finare att tjäna pengar på lotteri och sport, än på arbete och företagande. Det är genom ett blomstrande näringsliv som resurser för angelägna satsningar på bland annat vård och omsorg skapas.


Jobb åt alla
Visst är det ganska märkligt egentligen. Vi lever i ett supermodernt samhälle som faktiskt är rikare än någonsin och samtidigt kan inte alla människor få ett jobb. Det finns ju så mycket som skulle behöva göras och samtidigt går människor sysslolösa. Vi vill ändra på det.

Detta får vi om vi röstar rätt!
TIME FOR CHANGE!!

Vi lyder bara order!


Vi gör bara det som riksdag och regering ålägger oss!
Precis vad tyskarna sade efter 2:a världskriget.


Hallå politiker!

Just nu haglar vallöftena över oss!

Bättre skola, osv.

Fast varför är det ingen av våra politiska partier som berättat om hur ska vi effektivare kunna handskas med de skattekronor som kommer in till statskassan. En kostnadsmaskin som tydligen får kosta hur mycket som helst utan att ha några som helst redovisningsskyldigheter är arbetsförmedlingen.

Tänk hur mycket vi skulle kunna lägga på sjukvård osv. om vi drog ned denna hutlösa kostnadsmaskin till en tredjedel.

Alla klagar på Försäkringskassan och visst kan man diskutera hur de handlägger olika fall, fast de har egentligen bara gjort det som de blivit ålagda av denna och den förra regeringen. Sänk sjukfrånvaron i Sverige.   

Exakt samma åläggande fick arbetsförmedlingen av båda regeringarna och av den senaste har de även fått hjälp av privata coacher. Har de lyckats? NEJ!

Nu tror jag att det måste finnas någon modig politiker i detta land som kan stampa till med foten och förstå att denna anläggning bara är en utgift!

Så kära politiker hoppa över skatte höjning/säkning samt höjning av punkt skatter. Använd ert inflytande som ägare av denna kostnadsmaskin! Fast det kanske är modet som saknas hos våra politiker.

Byt nu inte bara logga ännu en gång, utan byt ut det som finns innanför dörrarna!


RSS 2.0