Lets Dance

Så har denna kväll gjort sitt, med tv tittande på Lets Dance. Anton o Molly vidare, båda tycker fatiskt en gubbe som egentligen lider när han ser programmet dansar bra. Det enda sorgliga är den manliga programledaren som jag inte minns namnet på. Hur kan karln på fullt allvar stå och göra sig löjlig över programledarna för schlagerfestivalen? Herregud! Vad är mest barnsligt att leda ett program som sänts över hela Europa eller stå och fjanta på lokalnivå för ett enda land?

Sov gott!


Sjukvården

Så har man varit i kontakt med svensk sjukvård. Det första man slås av när man kommer till sjuhuset är att det är fullt med patienter och då menar jag inte akuten utan folk som ska på återbesök och träning hos sjukgymnaster .  Sedan får man träffa som i mitt fall en sjukgymnast som klämmer o känner lite samt ger mig ett träningsprogram med tipsen att gå och stå mycket. Borde kunna sköta mitt jobb om jag inte sitter så mycket. Hur f… ska jag kunna stå och köra bilen?


Tror det var första gången som jag var hos en läkare/sjukgymnast där man inte frågade om jag använde tobak. Nu ligger fokus i att man ska motionera minst i 30 minuter per dag, då klarar man alla sjukdomar och värk i kroppen.

 


Då jag frågade om man skulle gå till en massör fick jag svaret att ”de kommer inte kunna göra något”. Är det så att vår sjukvård blivit så konkurens utsatt att man inte vill släppa patienter till andra instanser?


Samtidigt är jag givetvis med i en privat vårdcentral som hänvisar mig till kommunens sjukgymnast, känns då en aning meningslöst att vara med i den privata. Så nu står jag vid datorn samt vickar på ryggen enligt rekommendationer från den svenska vården.


Helvete!

Måndag morgon solen skiner o gubben är sjuk!Helgen har varit underbar förutom att jag började snora o fick en ryggvärk som heter duga.Så nu sitter jag här och väntar på att svensk sjukvård ska kontakta mig vi ringer upp efter klockan 08,00 har jag fått som meddelande.  Det positiva är att man får lite extra ledigt om man kan kalla detta för ledighet.
Positivt är att regnmätaren varit tom under helgen!


Fredag

Fredag igen. Känns verkligen skönt att denna vecka har gjort sitt. Har på något sätt inte varit med varken privat eller på jobbet.  Så nu är det bara att invänta frugan för att packa bil för färd till stugan.Det blir att jobba i trädgården samt fixa lite med båten, tvätta av den efter vinterförvaringen. Sedan blir det hockey till kvällen, får verkligen hoppas att de blågula klarar ryssen. Sedan blir det kort vecka nästa vecka, skönt!  Har i veckan följt debatten i massmedia om att fackföreningarna börjar ställa krav på ”Lövet”. Borde inte fackföreningarna sköta sin roll inom arbetsmarknaden istället. Att företag använder billig arbetskraft känns ganska självklart, men att facket går med på att de gör de tyngsta och sämsta sysslorna. Hur tänker handels? Samtidigt kan man undra om nu fackföreningar ska engagera sig politiskt, varför inte kolla upp denna hutlösa utgiftsmaskin Arbetsförmedlingen? Förslagsvis inför en arbetslöshetspeng där den arbetslösa får välja vem som ska sköta hans vidareutbildning eller sköta a-kassan. Varför ligger den hos facken då det sitter en inkompetent organisation(Arbetsförmedlingen) som leker kungar över våra surt förvärvade lönepengar. A-kassan är inget annat än som pensionen innestående lön!  

 Sedan har vi vår lille Nuder, kommentarer är överflödiga! Fast en kommentar måste vara att han gått i en bra skola hos magister Göran!Nu är det dag för fredagsmys!

   

 

 

 


Hockey på tv snart!

Bilen klarade besiktning och slipper vara nervös nu när de strejkar på bilprovningen.

Sedan blir det hockey på tv ikväll. Just nu går det som tåget för de svenska pojkarna. Bara de kommer fungera som SJ vintertid när finalspelen kommer igång!
Tyvärr inte min bil!


Tvättardag

Vad kommer hända denna dag?

 

Då vädret verkar bli soligt istället för snöslask så kommer en stund att tillbringas tillsammans med en av bilarna för tvätt av denna. Ska snart besöka myndigheten som avgör om min kära lilla bil är funktionsduglig eller ej. Tycker faktiskt att för att vara en myndighet o statligt så fyller de en viktig roll för att vi kör omkring så säkert som möjligt i våra gamla slitna bilar. Visst inte kramar jag besiktningsmannen/kvinnan om jag får ombesiktning eller körförbud, fast innerst inne vet man om att bilen inte kanske skötts som den ska o det var länge sedan bromsar byttes.Idag blir det även att njuta av solen. Nu väntar andra koppen kaffe på mig!
Givetvis kommar jag invänta telefonsamtalet från Svenska spel om min Lottovinst senare idag! Är det en dröm bara?


Vi Demonsrtrerar, vi har fått nog!

Har 1:a  Maj spelat ut sin roll som massrörelsens dag i Sverige?

 

Har det blivit ett ”jippo” för ballongförsäljare, tivoli ägare samt krogar? Eller är det så att vi denna dag går man ur hus för att vädra våra lungor med diverse slagord. Kan det vara så att 1:a maj kanske blivit en dag som vi samlas för att fira våren och umgås på gator och torg med människor vi aldrig annars träffar? Då har den här dagen en funktion!

 

Själv är jag vid stugan ska göra ett plakat om att slippa disken. Ska sedan klockan 12.00 gå runt huset med följande slagord: ”gubben slippa disken, gubben slippa disken”


RSS 2.0