Tandlös

Så är man på hemmaplan igen. Det känns skönt, fast visst är det något speciellt med att var utomlands. Idag är jag ledig efter att ha gjort ett besök hos min tandläkare. På en av de bakre tänderna hade det lossnat en bit samt att den var infekterad. Det blev att säga adjö till den tanden så nu hat man en tand mindre. Kostnad lite över 3,000 kronor.  Pengar har alltid en tendens att försvinna på utförutsedda utgifter när man tror att man kan spara en slant. Så spendera pengarna innan det dyker upp något, fast det är alltid bra att ha en liten slant sparad till sådana utgifter som denna tand.

 

Nu är snart Maj månad slut och visst vi har sluppit snön och en del dagar varit soliga med lite värme, fast själv hade jag hoppats på mer sol och värme.  Får se hur juni o juli blir, hoppas på mer sol och värme. I helgen ska förhoppningsvis båten hamna i havet.


Hemlängtan

 

Det är jobbigt att sitta sysslolös utomlands och bara vänta på att klockan ska bli 04,00 så man kan åka till flygplasten. Sitter och tittat på rai sport angående giro Italia de cyklar i snöväder, Lovar, att det ser inget skönt ut. Ska strax gå ut och äta lite samt ta en sista pilsner, sedan blir det John Blund för att orka upp imorgon.

 

 
Inget badväder som ni ser!

 


Regn i södra Europa

Så är det fredag igen. Denna helg kommer bli i arbetets tecken, då jag fortfarande är på arbetsturné.

Vädret lite varmare än i Sverige, lite sol, lite moln och givetvis lite regn.

 

 

 

Så det är ett bra väder att arbeta i.

 

 

Sitter och tittar på SVT World att vi fortfarande har bränder i Stockholm. Kan någon förklara vad tjänar ungdomen på att elda bilar och kasta sten istället för att skaffa sig en utbildning i skolan? Var finns föräldrarna? Då det verkar som de flesta är i åldrarna 15-17 år.

Känns som att vi har en helt annan uppfostring samt föräldrar ansvar än vad som var då gubben hade tonårsbarn eller själv var tonåring.

Ha en trevlig helg!


En helsvensk helg!

Så vann vi hockey VM, fast personligen tycker jag att Schweiz gjort en bragd insatts med att endast förlorar en enda match under VM. Visst spelade vi bra under finalspelet. Innan det var vi nog det sämsta laget i turneringen. Så till nästa VM räcker det att endast skicka bröderna Sedin och Enroth.

 

 

Det fick bli ett nytt däck till bilen så nu är den fixad oklar för sommarens utflykter.  Grillade lite i helgen fast jag höll mig bara till grillen och inte en sådan stor grillfest som hade i Husby/Stockholm Vad vinner ungdomen på att göra så? Troligtvis inget! Hoppas att de känner sig tuffa och lyckliga efter helgen. För sedan ska deras föräldrar betala kalaset.

 

 

Sedan har vi frågan om rätt låt vann? Då mina favoriter kom dåligt (Spanien och Frankrike), så tycker jag att Danmark var en fullvärdig vinnare. Hon är halvsvensk flickan så vi vann halva tävlingen!

 

 

Så helgen innebar en och en halv vinst för Sverige!

 

 

 


Punktering

 

Äntligen helg! Packat bilen och åkt ut till stugan, Under färden så börjat min bil låta konstigt, vad har hänt? Givetvis punktering. Har en ny Citroën C4. Vilket betyder att det inte finns något reserv däck utan en lagnings sats . Så det blir det man får göra som första jobb på lördag. Köpt en ny högtryckstvätt som ska testas då jag ska försöka hinna med att lägga i båten i helgen. Sedan blir det att åka hem för att packa väskan för en affärsresa till södra Europa,

 

Frånsett punkteringen så trivs jag kanon bra med min Citroën, är en liten bra bil som man åker väldigt skönt i, samt räcker utmärkt för mig och frugan samt katten. Fäller baksätet då vi åker till Puttgarden i sommar. Visst kan man köra Volvo fast varför gynna Kina när vi lever i Europa!

Så viva la France!

Givetvis har man idag sett på tv och blivi avundssjuk över att Norge kan fira nationaldsag på ett sätt som inte vi klarar av,

 

I morgom blir det att laga däck samt tvätta båt och se hockey samt genomlida eurovision schlagern. Kommer heja på Frankrike eller Spanien Håller med Norge you, you är en barnlåt framförd av ett barn. Ska se lite till på tv sedan kommer det bli att slänga sig på sängen för att drömma sött!


Ingen lottovinst igen!

 

Nu är det söndag eftermiddag, snart dags att packa bilen för hemfärd till staden och ny arbetsvecka. Då lottovinsten uteblev även denna vecka så är det bara att förbereda sig för sitt levebröd.

 

 

 Har hunnit med en hel del i helgen tyvärr blev det inget med båten då min högtryckstvätt gjort sitt. Det kommer bli att inhandla en ny i veckan så förhoppningsvis kommer båten i nästa helg. Det var riktigt trevligt med alla hemma över helgen, så det blir lite tomt när döttrar med respektive åker hem. Så nu är allt som vanligt jag o katten samt frugan.

 

 

 

Nu börjar men mer och mer längta efter sommar och semester. Dem kommer vara 3 veckor för undertecknad i slutet av juli och början av augusti, ska försöka åka så mycket som möjligt till stugan under sommaren.

 


Ännu mera städning

Dagen kommer bestå i att fixa lite i boden så man kan röra sig, se så att allt fungerar till båten innan man börjar tvätta o måla den. Tyvärr brukar det bli att man spolar av båten samt bottenmålar den för att snabbt få den i havet. För Östersjön räknas som hav och vi har jätte fin lax fråga uppdrag granskning.  Har hittat en ny favorit kanal på det boxer utbud vi valt silver som mest verkar köra B-filmer och Franska filmer. Det som är roligt är att många filmer har man inte sett tidigare samt att kunna få se lite franska filmer som kontrast till de amerikanska är stimulerande. Man börjar känna sig som en ny variant av Ingmar Bergman när man tittar och analyserar dessa filmer.

 

 

 

I helgen kommer det troligtvis bli trångt i stugan då döttrar kommer hem med respektive. Det kommer bli trångt, men roligt att träffa dem igen.  Känner jag frugan rätt så kommer vi troligtvis utnyttja dagen till att städa inför barnens ankomst. Ganska konstigt då de växt upp i röran och vet hur det brukar se ut. Samtidigt så är det så att när de kommer så tror de att de kommer till ett hotell med hundra procent service. Personalen (frugan o jag) fixar allt.

 

 


Söndag kväll

Söndag solen lyser jobbat vid stugan fyllt släpvagnen med massa skit målarburkar samt tjocktv trasig gräsklippare. Får åka förbi återvinningscentralen imorgon kväll efter jobbet. Känns lite tjuvtjockt att behöva åka in till staden för att jobba, fast man måste bidra till BNP i landet. Just nu sitter jag och kopplar av vid tv o data ser lite på hockeymatchen Kanada/Schweiz, givetvis med en kopp kaffe. ikväll är det Mad Men på tv! 


Städ o arbetshelg

Snart fredag igen, kort vecka med en dags vila, 1:e maj. Visst är det skönt med korta veckor, fast samtidigt så kommer man lite ur sina normala rutiner. Lördagen kommer tyvärr bli arbetsdag då vi ännu en gång står inför begreppet ”brandkårs utryckning” på jobbet. Herregud, när ska företagen lära sig. Kommer pendla mellan stugan o arbetsplatsen under helgen. Köpt min efterlängtade släpvagn, så nu kan man verkligen köra saker till återvinningscentralen.

 

 

Ikväll har vi (frugan o jag har städdag här hemma). Sitter och undrar över hur det kom sig att frugan dammsugar och jag sitter just nu med ett inlägg på bloggen. Borde kanske resa på mig för att hjälpa till. Så slut för ikväll med bloggandet!


RSS 2.0