Hon är vår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade henne i båtaffären, visserligen begagnad men fin, så här är vår nya familjemedlem.
Det blev en ny båt (eller bättre begagnad ) i år ändå.
 
Trevlig Midsommar!
 
 
 
 

Håll i Pengarna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det hög tid att skjuta på alla större investeringar och inköp i minst 6 månader då det troligtvis kommer efter den perioden dugga tätt med konkurs utförsäljningar och huspriserna kommer rasa. Efter dessa 6 månader kommer vi troligtvis få en "nyktrare" budget eller kanske ett nyval. Känns väldigt skrämmande att vi nu kommer styras av en minoritets önskelista, så mitt råd är invänta januari 2016 angående större ekonomiska beslut.
 
 
Senare idag ska vi åka och handla mat inför midsommarfirandet, bägge flickorna och yngsta flickans pojkvän kommer samt svärmor. Midsommar är en helg som jag trivs med. Vädret ska väl inte bli så som man önskar att det ska vara på midsommar. Fast man kan inte få allt man vill.
 
Ha det bra denna sommar för det kommer komma en lång mörk höst!
 
 

Lite ledighet

 
 
 
 
 
 
 
Lite ledigt denna vecka. Skönt med en vecka semester innan midsommar. Det hr brunnit på en av öarna bredvid hörde att det var ett naturreservat som man eldade på för att få fram faunan. Vadå naturreservat om man gör så?!l  
Har även varit nere vid pråmen i Puttgarden, helvete vad folk och vilka köer vid färjor samt motorvägen då man höll på med reparationer. Roligt med några dagar i Tyskland. Visst det blir lite dyrare än att åka över dagen fast samtidigt blir det lite "mini semester". Nu har man skattebefriad dryck så man klarar sommar höst.
 
Idag blir det att fixa iordning på tomten då det kommer bli strömlöst mellan 0,900-14,00. elbolaget håller på med att gräva ned elen i marken. Bra idé at få ned elledningarna i marken så kommer den förhoppningsvis hålla även då det blåser.
Sedan blir det att fixa bilen efter utflykten. blir alltid en massa skräp i bilen efter en semester tur.
 
Ska försöka se tjejerna i natt så det blir att vila under dagen också. 
 

Idag dör demokratin i Sverige genom att DÖ kommer troligtvis att rösta igenom en budget som en liten minoritet tror på .
Kommer Danmark klara av alla båtflyktingar från Sverige?

Sparandet kommer nog bli inställt över sommaren kanske kan vi spara 4,000 kronor på juni lön, vi får se om det kommer gå. 
Ha en bra dag!
 
 
  
 

Dam VM/EM

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nigeriamatchen orkade man bara se en halvlek och gick då till sängs som segrare (2-0). Vaknar upp till slutresultatet 3-3. Visst känns det som en förlust. I natt var man vaken till 00,30 sedan orkade man inte vänta. Vilket var kanske tur då det enligt nättidningarna blev 0-0. kom igen nu tjejer, bättre kan ni.
 
 
Se bara på baskettjejerna de har vänt en match i sitt EM till vinst. Bra jobbat!
 
Sedan firar skavsår i rumpan 50år (Vätternrundan). Grattis!
 
 
 
Pendlingen mellan arbetsplats och stugan gått förvånansvärt bra, kanske därför man inte orkade vara upp i natt inför matchen. Sotaren varit här och gjort sitt jobb så nu är den (öppnaspisen) fixat för ytterligare ett år. Så har årets kull av förhoppningsfulla studenter kommit ut. Hoppas verkligen att ni alla får jobb och den fortsatta utbildning ni vill.
 
Ett tråkigt besked i veckan är det man fick om att tv kanalen Silver ska försvinna ur Boxers utbud. Synd då den varit en riktigt bra kanal med många lite "udda" filmer och många franska filmer. Troligtvis kommer man överleva detta med.
 
Blir väl att titta på prinsbröllopet ikväll förstår jag. Gillar den killen faktiskt. lite lik Prins Bertil som vi äldre kommer ihåg.
 
Får se om det blir en båttur under dagen då det tydligen ska vara bra väder. Nu är det dags för ytterligare en kopp kaffe.
 

Gräs

 
 
 
 
Gräsmattan eller mossmattan före och efter klippning. 
 
 
Nu får den klara sig över  midsommar.
Häcken längst upp kommer klippas ned i höst, så får vi se om den  blir vackrare efter det. Gullvivorna kommer vi flytta ut till stugan. De finns längst upp på tomten.
Den här lilla tomten räcker gått och väl då man har fått avsevärt mycket mer att klippa ute vid stugan, där kan man köra med en motorklippare, slipper el fjanten man har i staden.
 
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solen kom tillbaka igår kväll så det blev grillning. Kycklingfiléer blev det med sallad och givetvis lite rosévin till detta, Big Zin White Zinfandel kan jag verkligen rekommendera nu till sommaren. 
 
Tyvärr orkade jag inte vara vaken för att se fotbollen i natt. Idag ska jag förbereda för sotaren som ska komma under nästa vecka, så vi kommer troligtvis åka mellan jobben och stugan under kommande vecka då vi även väntar på den kommunala slamtömningen som skulle skett i april. "Vi är lite försenade" enligt kommunen och företaget Renall AB som fått i uppdrag att sköta detta. Man Kan nästan tro att Romson jobbar där! Vi hoppas att de gjort "jobbet" innan midsommar.
 
Så bilstackaren kommer gå mer än 20 mil om dagen under veckan istället för omkring 10 mil. Fast vad gör man inte för att hjälpa till med statsfinanserna.
 
Kommer nog bli en hel del övertid under kommande vecka på jobbet, då det är mycket som behöver göras iordning innan alla semestrar börjar. Detta innebär extra pengar inför sommaren.
 
Ha en bra vecka för det ska jag ha!

Lördag

 
 
 
 
 
 
 
Hunnit med att klippa gräset då det växer som bara den. Tar cirka  2 timmar då tomten är kuperad och man har motorgräsklippare utan drivfunktioner. På vissa  ställen  åker trimmern fram. Efter lunchen kom regnet det verkar som om det blir åska till kvällen.
 
Aka gå en promenad för att kolla till båten som troligtvis behöver tömmas på regnvatten. 
 
 
Får hoppas att det funkar med grillning lite senare.
 

Glasklart??

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Abortlagstiftningen från 1974 och Europakonventionen som är bindande svensk lag sedan 1995. ”Resolutionen innebär bland annat att ingen person ska tvingas, hållas ansvarig för, eller på något sätt diskrimineras för, att på grund av samvetsbetänkligheter inte vilja utföra eller medverka till abort, dödshjälp eller någon handling som kan orsaka döden för ett mänskligt foster eller embryo”. Samtidigt framhåller resolutionen med skärpa också att varje kvinna som på laglig grund önskar avsluta en graviditet skall kunna få abort utförd”.
 
Efter denna glasklara förklaring/lag gå nu ut och vifta med flaggor och fira vår nationaldag så inte flaggan hamnar i fel händer och blir dubbelbottnad som en del lagar.
 
Tur att vi har kungafamiljen så vi har något att fira!
 
 
 
 
 
 
 
Kommer  ni åka till Romsons Auschwitz för sol  o badsemestrar i sommar 😅😅😅! !
Intelligent brud den där Romson😭.
Hoppas tiden till år 2018 går fort.
 
 
 
Givetvis måste vi alla bidraga till att hjälpa båtflyktingarna på Medelhavet ( Romsons Auschwitz ) till ett drägligt liv. Sverige har definitivt råd med att ta emot och hjälpa fler än vad vi gör idag.
 
 
 Lova runt och hålla tunt gäller till 2018
 
Passa på att njuta för snart vänder även vädret mot sämre tider 😭. 
 
Nu får det bli en kopp kaffe till.

Var tog Maj vägen?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har det blivit Juni månad i kalendern. Undrar var tog maj vägen egentligen? Har äntligen fått i båten och fiskat lite. Det blev en gädda så nu har vi ätit färsk fisk igen. Det  jag tyvärr brukar missa varje år är strömmingsfisket när de kommer in till Östersjökusten. Fast iår blev det av, en plastpåse med färsk strömming blev det. Finns det något godare än färsk stekt strömming? Hur gott som helst. 
 
 
 
 
 
 
Trädgården iordning om ni frågar mig, frågar ni henne jag är gift med så har vi tydligen inte hunnit halvvägs med den. Påbörjat projektet med att rensa taket från mossa, vilket kommer ta en lång tid under sommaren då det måste vara uppehållsväder. Vem vill klättra på taket vid regn?. 
Man kanske ska ta och höra efter vad det kostar att leja bort det? enligt Ingas blogg så kostade det inte så mycket för dem.
 
Kommer sedan börja med målning samt omkittning av fönster på stugan. Vilket tråkigt jobb, fast det måste göras.
 
Vid radhuset kommer det nog bara bli att klippa gräset samt hålla efter häckarna denna sommar. Det är nog det som händer jämt där faktiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har blivit lite mer utgifter än vad som var tänkt under maj månad, vilket händer då man har både stuga och radhus.  Detta betydde stt sparandet sjönk ned till 6,000 kronor. Får nog vara nöjd med det ändå. Vi får se hur det blir när det är dags för Junilönen.
 
 
Jobbet "rullar" på förvånansvärt bra just nu, så där finns inget att klaga över. Skönt när man känner att just nu sitter man bredvid bra kollegor i den nya lokalen. Inga "finn fem fel" individer man har runt omkring sig så att säga.
VI har haft "kick off" vilket jag brukar tycka är hur tråkigt som helst. Fast de sista gångerna har denna gubbe börjat gillat det. Är det ett ålderstecken då man helt plötsligt börjar gilla att leka igen?
 
Hinner med att blogga då man kommer hem och det var ett tag sedan man gjorde det.
 
Under juni?
 
Givetvis blir det att fira midsommar och sedan får vi inte glömma nationaldagen.
 
Hoppas att vi får till ett besök till Stockholm under sommaren skulle gärna vilja åka ut med deras skärgårdsbåtar för att titta lite på Stockholms skärgård.
 
 
 
Hur kommer sommarvädret bli egentligen?
 
 
 
Ha det bra! För det är något som jag har!

RSS 2.0