Vem vinner ikväll?

Vem kommer att få vifta med sin flaggor och fira ikväll?


ellerTyskland är väl det bättre laget, fast själv kan jag inte låta bli att imponeras över Turkiet.

Håll med om att det skulle vara roligt med Ryssland och Turkiet i final!


Ryss skräcken lever än!!Finns inget att tillägga.

Midsommar

Så har äntligen den mest populära veckan för oss svenskar infunnit sig!


Midsommar skiljer sig mycket från julen, främst genom att det är vi vuxna som äger helgen efter det att vi hoppat små grodorna runt stången med barnen.

Pengarna går ej till leksaker och annat tjafs utan det går endast till sill och nubbe med efterföljande groggar.

Ungarna kan få en påse godis så de håller sig lugna en stund.


Sen fortsätter helgen med midsommar dagen med samma rutiner.

Söndagen går åt till att tänka över vad man sagt och gjort, vilket inte alltid stämmer överens med den svenska familje och sommar idyllen vi skapat inom oss.


Fast inget ont som har något gott med sig. Kanske vi lär oss inför nästa midsommar eller kommer vi att ha förträngt allt detta om ett år?


Själv ska jag ut till stugan och koppla av med frugan, båt och grillen givetvis.

Det blir ingen snaps, men några öl och lite vin kommer nog att slinka ned.


Ha en trevlig midsommar!


En vanlig helg!

Eftersom jag fått fixat maten själv denna helg så gick jag givetvis till allas favorit hamburger ställe.Visst smakade det bra och allt var bra, men något som jag tänkte på när jag satt där och åt tillsammans med alla barnfamiljer var hur orkade man med allt när man var småbarns familj!


Griniga ungar som får fel leksak i happy mealen. Frun eller mannen som är märkbart irriterad över att ungen skriker samt att pengarna bara rinner iväg.

Sen sitter de alla ner och skrikgråten har tystnat. VAD HÄNDER DÅ?


Kissnödig och jag menar kissnödig. Allt måste lösas på en sekund annars kommer det i byxan.

Givetvis är det kö på toaletten av likasinnade barn med föräldrar.

Då börjar gråtandet och skrikandet om.


Jag avslutar min måltid och går därifrån leende samt känner att det är skönt med att denna fas i livet är avklarat. Så kära småbarns föräldrar håll ut det finns ett slut, fast det är ungefär 15 till 20 år bort!


TREVLIG SOMMAR OCH SEMESTER MED ERA BARN!

Synd!

Det var tråkigt, men nu är det bara att spotta i nävarna och komma igen.

Kvälls funderingar

Imorgon är det då dags för Sverige mot Spanien. Tror inte vi har någon större chans, men visst skulle det vara helt underbart med en seger!Hoppar och tro kan göra underverk så vem vet, kanske firar vi för fullt så här dags imorgon.


Holland kommer nog att ta hem EM, fast vi får hoppas på gamla Svedala.


Annars är allt lugnt och stilla här hemma fru och ungar är i vanlig ordning ute och kvar blev "lilla jag". Fast det är lika så skönt eftersom det är arbetsdag imorgon en liten stund.


Fått tack för visat intresse från ett jobb som jag sökt vilket var tråkigt för det jobbet var som gjort till mig, synd bara att inte arbetsgivaren förstår detta. Så det är bara att fortsätta leta under tiden man har jobb.


Ska bli intressant och se vad nya Bossen för Ams hittar på för något med alla sina underbara medarbetare som sitter runt om i landet. Ska hon verkligen kunna få dem att ta ur tummen ur ...... för att börja göra någon nytta till dem som är mellan två jobb.


Troligtvis kommer det inte att bli någon förändring utan som vanligt kommer de slå på dem som redan ligger ned (arbetslösa)

Tror att det problemet kommer bli Alliansen, s fall vid nästa val. De flesta trodde nog att AMS skulle få en knäpp på näsan, fast det blev sparkar på de arbetslösa istället. Med andra ord ingen förändring utan det fortsatte som det var med förra regeringen, gällande att sparka på redan liggande istället för att få ur tummen.


Nehej mina vänner nu är det dags för sängen.


Fredag

Just nu lyser solen mellan molnen på himmelen. Undrar hur vädret blir till helgen. Fast det gör inget om det regnar eftersom man kommer att sitta fastklistrad vid tv, n för alla intressanta fotbolls matcher som sänds i helgen.


Ska försöka hinna med att klippa gräset mellan arbete o tv. Så min helg kommer att bestå av mycket själv vald stress. Tänk att man kan konsten om hur man ställer till det, så allt kommer att bli stress, stress istället för avkoppling o att ladda batterierna.


Nu är det snart dags för att åka till jobbet. Har man råd att jobba snart med denna bensin och diesel priser vi fått?

Fast man får prioritera om sina utgifter. Tobak och alkohol inköpt lagligt kommer att bli ett minne blott. Lyxmat så som när odlat och ekologiskt kommer att bytas ut mot billigare producerad mat. Visst den är troligtvis transporterad från andra länder, men det hela kommer att handla om min egen plånbok. Så med höjda energi priser kommer många med mig att välja efter plånbok och ej efter miljö.

Så blev det med miljö medvetenheten i Sverige!


Apropå miljö, här kommer Scandlines nya färja över sundet.
 


Dax igen!

Nu är det dags för nästa match!
Nu är det kvalitet tv mina vänner!

Regn

Just nu är det molnigt och det blåser som bara den. Snart kommer regnet. Det behövs verkligen regn, men samtidigt så är man lite rädd för att förra årets sommar ska upprepa sig, med sol fram till midsommar sedan inföll en konstant regnperiod.

 

Nu har det precis börjat regnat. Vilket måste vara bra för alla skogsbränder vi har runt om i vårat land. Typiskt att precis fått i båten så nu måste man bekymra sig och att den flyter.

 

Fast vi får väl hålla till goda med solglimtarna i våra liv just nu.

None

 

Skönt att Sverige lyckades vinna över Grekland. Tror själv att den matchen var livsviktig för fortsatt spel efter grundserien.

Vi får hoppas att vi kan rubba Spanien med, Vilken skräll det vore!

Ryssland tar vi hur lätt som helst.

 

Annars är det bara att jobba på samt se om det finns några andra jobb lediga. För visst skulle det vara roligt med ett nytt jobb igen! Trivs bra där jag är, med ombyte förnöjer säger man.

 

Är det någon mer som tänkt på att om sex månader så sitter i julstöks bekymmer med snö slask och minusgrader. Visst låter det positivt!

Fast först ska vi fira midsommar! Vilket firande egentligen, Festa för att nu vänder det mot mörkare tider igen! Fast nu gäller det att njuta av sommaren, som vi får hoppas blir bra med solig dager och att alla runt om i landet får en skön semester med sina nära och kära. Tänk bara på att ha inte för stora förhoppningar samt planera inte sönder semestern utan Tag dagen som den kommer och passa på att leva och umgås!

Håll i pengarna, det går att ha det skönt utan att de behöver rulla!

Ett tips är att det finns mycket att se och göra runt om där man bor.

        

Godis till student o nationaldagen

image232

Flagg time

I morgon gäller det då ska vi gå ut alla tillsammans och vifta med vår blågula fana.
Det som är viktigt är att vi skyddar för fana mot missbruk av en del organisationer,
image209
Så gå ut för att fira imorgon.

CAVA

image231

Torr frisk med en angenäm smak av friska unga gröna äpplen.

Bubblorna rör sig på ett mycket harmoniserat sätt i glaset som får en att bara luta sig bakåt och bara njuta av livet.


Passar till : ALLT!

Mycket prisvärd. Pris 49:- eller 65:- beroende på vart den inhandlas.

hett

Nu är det nästan för hett ute, så man får göra som Micke.
eller ta en tur med bilen.
image229

har idag klippt gräset och pysslat lite i trädgården efter min biltur. Man vill inte börja klaga,men visst är det nästan för hett nu.
Fast vem vet det kanske bara blir de här veckorna med sol , så det är bäst att passa på o njuta!
image230

image195

Visst ja! Allt är bra over there!

Juni

Så nu har äntligen juni infunnit sig och med denna månad så är sommaren här.

image228

 

Om man missat detta så kan man läsa våra tidningar runt om ilandet. De innehåller just nu rykande aktuellt om hur man ska bli snabbt smal för att komma i bikinin.

Sen har vi givetvis reportage om hur vädret är just nu Sol o skönt. Fast givetvis så betyder detta att grundvattnet sinar, glassen kommer att bli bristvara. Våra badvatten håller givetvis inte måttet i år med.

Sen kommer det tips om hur man håller sig smal med grillat. När kommer GI öl?

Snart stundar student fester runt om i landet med obligatoriska problem som kommer att diskuteras i media. Behövs verkligen ny inspelningar av detta? Borde finnas hur mycket gammalt som helst i svt,s arkiv

 

Det som är viktigt just nu är att man får koll på skogsbranden i Gävleborg samt att vi nu i Norden ställer upp för Danmark efter det som hände i Pakistan.

image225

 

Läser att Bill Clinton utpekas som kvinnotjusare. Vad är nyheten i detta?

Så nu är det sommar mina vänner!

   

RSS 2.0