Söndag kväll

Söndag kväll och givetvis har helgen bestått av både sol o regn.  Har varit ute vid stugan och fixat lite mellan skurarna. Sedan har vi frugan o jag suttit och diskuterat om hur vi ska kunna spara pengar inför den tiden då vi kommer få bestämma över våra liv och dagar själv utan en massa måsten. Det är det som kallas för pension.  Givetvis så måste man vara fullt införstådd i att man kommer få max 50 % av netto lönen idag. Fast då har man kapat kostnader så som pendling, äta ute samt halvfabrikat hemma på kvällen.  Kanske ska man flytta ut till stugan permanent och utnyttja det man tjänar på endast ett boende till att leka flyttfågel under senhösten/vintern. Tror att man kommer endast kommer att ha råd med ett boende, samt att man får hyra en lägenhet under vintern och varför då hyra den i isbjörnens land?

 

 

Som ni märker så börjar denna gubbe verkligen planera för att kunna leva så drägligt som det bara går på de intjänade pengar som kallas för pension. Så om jag börjar fundera på det som 55+ förstår ni själva vilka möjligheter ni har som kanske är minst tio år yngre än undertecknad. Så vad är egentligen viktigast ha den senaste mobilen, tv, dator än börja planera för en tid då man verkligen kommer att kunna bestämma över sitt liv enbart själv inga måsten eller krav! Desto tidigare man börjar ju mindre behöver man avvara under resan dit.  

 

 

 

För det är så att vi får räkna med max 50 % av netto lönen. Allt annat är en dröm! Då handlar det om att kapa kostnader. Om man inte har haft en position inom Tillväxtverket eller AMS för då rullar pengar in!

 

 


Tv hösten blir bättre o bättre
tur att tv 3 finns!
Dtta är en serie som får höstmörkret att lysa upp!
Klart bättre än pensionärerna i Dallas!

Underhållning på tv

Äntligen ett bra tv program!


Samt en tuff brud i ett typiskt mans yrke. Se det 100gånger mer underhållande än Dallas o.s.v!Går på tv4


Dallas

Så har man kommit tillbaka i normala rutiner, med andra ord man jobbar och funderar på när man ska ta ut höstsemester för själva tanken att med jobba till nästa sommarsemester får en att känna hur magen knyter sig.

Som alltid drömmer man om att få bli 160 miljoner miljonären. Lek med tanken kunna sitta och bara njuta av livet samt sticka söderut med flyttfåglarna.  Fast det kommer bara förbli en dröm som är trevlig att tänka på när man sitter i bilen till och från jobbet.

 

På tv kommer man köra Dallas, Robinsson varje dag. Till hösten kommer troligtvis lets dance och körslaget,


 Herregud!


Den enda som verkar förstått att livet går vidare är Victoria Principal, 62 som tydligen inte ville vara med på detta spektakel! Har idéerna för nya serier fullständigt försvunnit? Tur att man uppfann internet!

 


Var tog det gamla hederliga tipsextra eller som vi kallade det Prippsextra vägen? Tänk själv att få sitta där ett gäng grabbar med en kupong o ett sexpack Pripps blå! Det var tider det!Dags o sluta snart är det Dallas!

 


Solen framme idag

Söndagen har varit skön med mestadels sol, fast givetvis var det tvunget med en skvätt regn!
Träffade på denna vän på promenad , så naturvän som man är så hjälpte jag honom över vägen!

 

Tycker rallar rosorna är väldigt vackra just nu, innan de tackar för sig denna sässong.
Lite nervöst att se på handbollen just nu hoppas det går vägen!

Visst är det positivt med allt regnandeTror jag kommit på vad som är positivt med denna sommar
Man slipper klippa gräset eftersom det regnar!
Är damen under vår kung från vitryssland? för de verkar inte gilla oss!


Stå på dig Calle!!!

Snart HistoriaKommer man minnas resan,båttur eller alla moln som varit på vår himmel 2012?

Fredag 120803

Så har augusti kommit vilket innebär att vi ser slutet på sommaren 2012. Det har varit skönt med semester och ska nu tillbaka till arbetet med nya krafter. Visserligen kommer dessa krafter att sina efter en vecka, som det alltid gjort.


Varför jobbar man inte på Tillväxtverket, där verkar man ha roligt för skattepengar och det får kosta vad det vill. Handen på hjärtat Givetvis förekommer detta inom alla statliga myndigheter!


Känner för att prova på något nytt inom arbetslivet, ska man byta nu när man tillhör 55+ ? Tror själv att det är ett gyllene tillfälle för att byta då man definitivt inte tillhör wabbarna längre. Varför tror alla småbarnsföräldrar idag att deras situation är speciell, de har faktiskt haft föräldrar själva som klara allt som småbarns förälder innebär utan blogg, internet, samt alla diskussionsprogram som sänds idag.


Hur gick det med min nya kyl/frys? Sitter just nu och väntar på leverans. Firman levererar och tar den gamla i retur. Det kallas service Media mark! Så lär av de små lokala firmorna för priserna är samma som hos de stora kedjorna.

 

Vi får hoppas på att EU kan hjälpa oss som man hjälper grekerna då våra skattepengar kommer att ha festats upp av myndigheterna! 


RSS 2.0