Semester

Semester och arbetsdag vid stugan!


Gåslever/Kalleskaviar

Läser att ”medelsvensson” växlar mellan Lidl och Östermalmshallarna alltså lyx och lågpris. Tror faktiskt att det kan ligga en hel del i detta, fast är detta något nytt fenomen egentligen? Är det inte så att vi levt under dessa principer de senaste 20 åren, då vi har matats med reklam via tv o radio.Sedan tror jag att det är ett alldeles naturligt fenomen att vi vill kunna kosta på oss lite ”lyx” ibland. För att göra det så får det bli Lidl mellan lyx passen. Frågan är egentligen hur alla svenska mat kedjor kunde missa tillfället att kunna serva oss med produkter mellan våra lyxtillfällen . För om man tittar på antal lyx dagar med sparardagar så kommer givetvis sparardagarna vara minst 75 % fler. Så visst kan försäljningen av mousserat ökat på monopolet med 15 %, samtidigt som lågpris ölen är den stora försäljningen under perioden mellan skumpan. Så vad är egentligen nytt under himlen?


En sak som slår mig då jag sitter i min bil är att vi pratar miljö, men när man är ute på vägarna så är det fullt med trafikanter. Tror att detta är ett fenomen som vi också besitter att visst ska vi värna om miljön bara det inte inskränker på min egna livsstil.Nu ska jag ut och fixa till altan för vinterdvalan, så allt finns lätt tillgängligt när våren kommer tillbaka till vårt kära fosterland. Sedan blir det att åka en tur med bilen!


 

 

 


Wall Street

Så har västvärlden fått sina folkliga demonstrationer ” Wall Street protesterna”, finns säkert många förklaringar om varför dessa protester spridit sig över världen. En anledning tror jag är att banker roffar år sig samt att vi alla blivit mer eller mindre lurade av aktie samt fondsparande, anser de flesta av oss. Fast den största anledningen borde vara att vi över hela världen och framför allt västvärlden ser hur politiker och företagsledare skor sig på våra skattepengar.

 

Samtidigt så spenderar man åtskilliga miljoner av våra skattepengar till helt onödiga åtgärder (Fas 3).   Vi måsta nog alla snart säga ifrån om att våra skattepengar går till lek för statsanställda istället för skola, vård och omsorg. Tror hela världen tycker att skattetrycket för oss ”dödliga” räcker som det är. Det som behövs är att se över förmåner samt hur pengarna används inom de olika instanser som roffar åt sig av dessa. Tror vi i Sverige skulle vilja veta hur hundra kronor i inkomna skatte medel fördelas. Då menar jag fördelning mellan skola, vård och omsorg samt byråkrati för att fördela hundra kronor. Samt hur mycket av denna hundra kronors sedel kommer gå till så kallade arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
Min egen gissning är att skola, vård och omsorg får kanske 30 kronor att dela på, resten är troligtvis kostnader som hamnar i fickorna hos olika förvaltare. Enligt min mening måste vi alltså höja skatte hundringen till minst etthundrasjuttio kronor för att skola, vård och omsorg ska få sin hundra kronors sedel. Så behövs det skattehöjning, eller behöver vi en ordentlig kontroll av de som administrerar runt våra skattepengar. Så visst fyller denna protestvåg ett syfte för att kunna förändra våra makthavare, vare sig vi röstar rött eller blått.  


Sheriffen klarade sig!

Så klarade sig sheriffen i Nottingham från att åka ut i kylan.

 

Tänkvärt hur alla som stod på barrikaderna och ville ha hans huvud på ett fat genast byte sida till ja sägarna och bedyrade sin lojalitet till sheriffen.Fast det kanske fungerar så i stora tunga cementklossar då dessa är oerhört svåra att forcera. Oftast får man försöka gå runt eller bygga en bro över cement klossen då denna ligger stadigt fast mitt i vägen som en bromskloss. Så efter man byggt en rejäl bro och smyckat den med rosor samt förbjuder alla som går på bron att titta ned så kommer ingen tänka på att cement klumpen finns kvar i vår omgivning. Vi kommer alla gå på bron och le för att genast glömt hur frustrerade vi var över denna stora klumpiga cementklump som hade lagt sig över vår vackra stig som var utsmyckad med diverse blommor som naturen hade skänkt oss. Fast en sak är med bestämd säkerhet fastställt, då bron murknar och rasar kommer denna förhatliga cement klumpen ligga där igen och förstöra för oss i vår framfart till ett bättre samhälle. Så för att kunna njuta är det bäst att undvika konfrontation med betong/cement klumpar i framtiden.


EM i fotboll

Vilken match Sverige – Holland blev. Holland var nog det bättre laget med bollinnehavet, fast det är fortfarande målen som räknas. Så vinnare blev Sverige och det var en fantastik stämning på läktarna. Ja undertecknad var där, vilket var vårt varenda krona både för biljett samt resa. Solen sken hela dagen med så det blev en underbar fotbollsdag. Nu ser vi fram emot EM vilket kan bli ritigt roligt ur Nordisk synpunkt eftersom våra grannar i söder, Danmark klarat sig till Em.
Vilket inte känns så bra är väl att den vi trodde skulle bli Sveriges svar på Robin Hood istället visade sig vara Sheriffen i Nottingham. Kanske passar namnet Ljugholt, som tydligen figurerar i olika medier. Borde inte en framtida statsminister ha ”alla hästar i stallet”?  

 


Sommar i Oktober

Vilken helg det varit sol och minst 20 grader varmt. Har varit ute vid stugan och verkligen varit ute hela tiden. När det är sådana här höst dagar så är det verkligen vackert i naturen med alla fina färger.  Så vi får verkligen hoppas på att det kan komma fler helger som denna under oktober, så det blir lättare att överleva när gubben frost gör entré, för att han kommer att komma är nog det ända vi med säkerhet kan säga om framtiden.  Det kommer det vara fullt upp i oktober för undertecknad, vilket samtidigt är skönt för då vet man att man tillhör de ”levande”.
Ska försöka skifta däcken under månaden så man slipper ligga ute o frysa med snö och is runt omkring sig, vilket kan hända om man väntar till november eller december. Sedan blir det att sitta vid fönstret och titta längtande ut genom detta för att se om tomten kommer i år med, för vem vet man kanske trots allt varit snäll även detta år.


RSS 2.0