Bara vara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad har vi gjort hittills? Fixat ordning stuprören dvs tömt dem på löv och skräp, krattat satt upp ljusslingan samt plockat fram renar med vagn, Okey det kanske är i tidigaste laget fast samtidigt så lyser det upp här ute vid stugan. Grillen och utemöblerna kommer plockas in undre veckan. Ska grilla en gång till innan veckan är slut!
 
 
 
 
Vi har gått en sväng varje dag och det verkar som om vi endast är två familjer ute, vilket är ganska skönt då det blir lugnt och stilla här ute.
 
 
 
Hoppas kunna göra upp en eld och elda lite utomhus om bara blåsten upphör.
 
 
Vi har varit till sjukhuset och frugan lämnat lite prover. Nu får vi invänta svar på dem.
Det är det som är det jobbiga just nu. Att vänta.
Hoppas verkligen att allt går bra.
 
Ha dä!
 
 

Semester

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har vi äntligen fått vår semestervecka under hösten, blir ingen resa utan vi ska vara här ute vid stugan.
Söndagen var vi på dop som var mycket trevligt och lördagen blev det att deltaga i den gemensamma arbetsdagen med föreningen i staden, men nu är vi ute vid stugan.
 
Kommer åka in till staden för att byta hjulen så bägge bilarna blir klara för vintern, sedan ska vi tyvärr till lasarettet då man tror sig hittart något i frugans ena lunga. Hoppas verkligen att det blir ett positivt svar,alltså inget skit. Så veckan kommer nog gå i vila och slappa tecknet. Tror vi behöver det både frugan och jag.
 
Så nu har man tänt en brasa och fått lite kaffe för att snart uppsöka sängen, det är så skönt med tystnaden och mörkret här ute vid stugn på kvällarna. Vi får se vad vi hittar på imorgon. Hoppas kunna elda upp lite grenar och en gammal hylla. Givetvis får det inte blåsa för mycket, annars blir det att fixa och verkligen koppla av!
 
 
 
Nu håller man verkligen tummarna för SM-GULD till Peking.
 
Ha en skön söndagskväll!

vecka 43

 
 
 
 
 
Vilken vecka det varit, en bomb i Norrköping och en  i Linköping. Skolmassaker i Trollhättan. 
Var är vi på väg?? Man tänker på de drabbade och deras anhöriga och givetvis anhöriga till förövaren. När man ser och hör om dessa saker så blir l alla fall jag skrämd. Ska föräldrar och lärare vara nervösa för att gå till sina arbetsplatser? Törs vi vara ute med våra barn eller själva? Tycker det känns som om vi inte längre har kontroll på säkerheten i Sverige länge.  Man är glad över att man är så gammal som man är samtidigt tänker man på sina barn och de yngre barnen som ska växa upp i allt detta.
 
Vi skulle kanske förbjuda knivar i landet då det nu är andra knivdådet på kort tid. Fast är det inte olagligt att inneha bomber och dem slängs omkring i vårt samhälle??
 
 
 
Dags för att åka till jobbet om man törs.

däck

 
 
 
 
Ringde till  däckfirman där jag förvarar mina och  till  min plånboks glädje så behövdes inga nya vinterdäck i år.  Så det blev en besparing på omkring 5000 kronor. 
 
 
Helgen kommer tillbringas i staden, då vi ska på fest på lördagen. Söndagen kommer vi att fixa ordning inför vintern på tomten. 
 
Vi har nu skrivit på för  bredband hemma i staden, får se hur det blir med det ute vid stugan. Mitt mobilsurf funkar faktiskt väldigt bra där ute.
 
Ha en bra fredag och helg för det ska jag ha!👍
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknade sent, så katten kom inte ut förran efter sju idag.
 
Igår höll man på med jordlasset samt hjälpte frugan med att plocka bort blommlådor och det som varit hängperlagoner. Tyvärr hade de gjort sitt då vi inte varit ute på nästan en månad och troligtvis var det nog så att deras sässong var över.
 
Kvällen blev lugn med mat och någon öl, konstigt men så här på hösten så är på något sätt inte lika gott med öl. Snart kommer glögg säsongen.
 
Idag blir det att klippa gräset och fortsätta med att förbereda inför vitern. Känns inget vidare. Är som ni vet definitivt ingen vintermänniska!
 
 
 
Himlen var otroligt vacker i gårkväll, lyckades med att ta ett foto innan solen försvann.
 

 
DÖ har dött. Vila i fred!
 

 
Ha det bra!

960 inlägg på bloggen

 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har man kommit upp till 960 inlägg på bloggen, så får se om man orkar fram till 1000 inlägg. Hoppas verkligen att man orkar eller framför allt kommer fortsätta att tycka det är roligt med bloggen. 
 
Invensterat i en ny höst/vinter jacka  samt några skjortor,inköpta på Dressman. Ingen flott butik  men de har trevlig personal samt priser som passar min plånbok.  
 
Kommer nog att få köpa nya vinterdäck till min bil. Tror det kommer bli dubbfria Michelindäck. Då man kör Citroën så det är lika bra att däcken är franska med. ☺ LIlla bilen fick nya däck förra året så de håller några år till. Givetvis är det en Citroën också. Man måste ju stödja europeisk bilindustri. Så vem vill stödja en kinesisk bil från Torslanda 😜.!!?
 
Är äntligen ute vid stugan igen. Har inte varit har på tre helger. Så nu eldar man i spisen för att få upp värmen.
 
 
 
Sitter och tänker på hur bra denna musical var! Kommer ni till Stockholm så försök att se den.
 
Dags för en kopp kaffe och släppa ut katten.
 
Ha det bra!
 

Vad händer?

 
 
 
 
 
Vad händer egentligen under en "normal vecka"
 
  • Frukost
  • Duscha
  • Åka till jobbet
  • Jobba
  • Åka hem efter jobbet
  • Kvällmat
  • Se på tv
  • Alternativt jobba i trädgården
  • Sova
Vet inte om det är höstdepressionen som kommer smygande, men visst känns det som om inget händer.
 
 
Så fort kylan och mörkret kommer så begriper man inte vad som håller en kvar på dessa breddgrader. Fast man kanske skulle tröttna på sol och värme om man bodde söderut. 
 
 Linné var en förståndig man.
 
 
 
 
 
Ha det så bra!
 

Helgen varit kanon

 
 
 
 
 
 
 
Helgen varit helt underbar!
Jersey Boys var toppenbra! Gå och se den om ni får chansen! Bra låtar tempo hela tiden i musicalen inga downperioder. Värt varenda öre.
 
 
 
 
Vi sov över hos äldsta dottern och åt god mat  med lite vin hemma hos henne.  Idag  ska jag hjälpa henne med några saker, sedan blir det väl  shopping om jag känner fru och döttrar rätt😂.
 
 Kulturen är " hög" i Stockholm 😊😆. 
 
 
Imorgon är det tillbaka till ännu en händelserik vecka i mitt liv.
Ha det bra!

Oktober

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi ska gå på detta i helgen. Tror det kommer bli en bra föreställning. Sedan blir det att gå på en släktträff samt dop, så tre helger utan stugan kommer oktober innehålla.
 
 
September försvann fort och vi hann med en hel del ute vid stugan efter det att båten blev uppdragen.
Hösten kom som på beställning så fort det blev september.
 
Skönt med spisen i stugan.
 
 
Kan även vara skönt med lite vila på altanen.
 
Frugan har varit på kurs, så man fått varit ensam med katten tre kvällar. Vi killar klarade det galant. Tror katten saknade matte då hon kelar mer med honom än undertecknad.
 
Jag har även fått såga av en gren på plommonträdet som knäckts av tyngden från Plommonen. Så i år har vi fått massor med plommon. Man äter dem så man får ont i magen. Fast gott  är det.
 
Frugan åkte på någon sorts infektion veckan efter kursen. Fick över 40 graders feber. Hon blev inlagd på sjukhuset för observation. Hon blev bra och fick komma hem efter 9 dagar.
Vi klagar på svensk sjukvård och visst får man sitta där i många timmar innan det händer något, fast ändå tycker jag att det sköts proffsigt och personalen gör ett kanonjobb!
 
Så katten och undertecknad har varit själva dessa dagar också.
Givetvis blev jag sjuk också så det har varit en vecka hemma, här har det varit "sjukstuga" i september. Bloggandet var som bortblåst under september, hoppas det blir bättre med det, fast tror mnan överlever ändå.
 
Vi ska försöka ta en vecka semester i slutet av oktober eller början av november. Den tiden kommer tillbringas i stugen tror jag.
 
 
 
 
 
Hoppas inte vintern/snön kommer lika fort som hösten gjorde! Vilket genast gör att man tänker på skattehöjningarna för bensin och diesel som ska bekosta solenergin i landet som har mörker 9 månader om året. Grattis Lövén nästan lika smart tänkt som Stålverk 80 var på sin tid
Alliansen har beklagat sig över den nya budgeten. Varför då lägga ned sina röster? Härligt med DÖ😭😭.
Läste att ungefär sextio till åttioprocent av alla löntagare blir förlorare. Lovade inte sossarna att vi vanliga löntagare inte skulle påverkas av skattehöjningar? Tänk att vi har sextio till åttioprocent höginkomstagare i landet.  
 
Kommer nog att söka som medlem i Sjöräddningssällskapet, vilket varje båtägare borde vara. Tycker det är ursvagt att man håller på med att tunna ut organisationen Kustbevakningen, fast ska vi ha pengar till SVT, Arbetsförnedringen o andra statliga verk så måste något få "stryka" på foten.
Behövs verkligen två statliga tv kanaler samt fyra statliga radio kanaler?
 
Skolor, åldringsvård, sjukvård och migrationspolitiken fungerar ej. Vad gör regeringen, jo satsar 100 miljoner på fritt inträde till statliga muséer. Märks att det är en från Disneytimmen som är kulturminister! 
 
Skönt  att  vi hjälper Reinfeldt med ekonomin efter statsminister jobbet som vi även gjorde  med Persson.
 
Förstår inte varför SD ökar hela tiden 😤😨.   
 
Flyktingar tyckte EU synd om i vecka. Då vi öppnade våra gränser för att sedan införa pass kontroller vid respektive land. Kul med solidaritet 😜! 
Har vi råd med gratis inträde till muséer, så har vi råd att hjälpa mer än vad vi gör idag. Fördubbla flyktingmottagandet nu!
 
Bilden lånad från Aftonbladet.
 
 
Europa borde skämmas !!
Glöm inte att även vi är en del av Europa! 
 
 

Lite historia

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Maj Britt Theorin förespråkade 1987 förbud mot privat innehav av parabolantenner. Detta skedde genom ett förslag från det Socialdemokratiska Kvinnoförbundet vid genombrottet av den kommersiella televisionen i Sverige i mitten av 1980-talet.

1. Tänk om detta gått igenom!!

2. Hade kvinnoförbundet tillåtit internet om förslaget gått igenom?

 
 
Arbetet rullat på som vanligt inga större problem upptått där, så man får vara nöjd. 
 
Imorgon fredag vilket betyder att arbetsveckan snart över! Helgen kommer tillbringas i Stockholm.
Dax för jobbet!
 
Ha det bra, för det ska jag ha!
 
 
 

RSS 2.0