Så fort helgen springer förbi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknade sent idag, så gjorde även katten så det har blivit en sovmorgon kan man säga.
 
Så är denna helg snart slut och man får sätta sig i bilen för att dra in pengar till vårat land BNP. Mad men börjar ikväll vilket kommer bli ett skönt återseende. Gillar den serien då den är både rolig och har ett budskap om hur vi egentligen har det.
 
 
Helgen har givetvis varit toppen med bra väder och allt man kan önska sig. visserligen kallt på morgonen, med då är det bara katten som vill ut. Sitta på morgonen med en kopp kaffe se lite på tv samt snurra runt i bloggvärlden är avkopplande. Ser att många har grävt fram badbyxor och bikinis och solar som bara den. Ligga i badbyxor och bikinis? Det är endast vår än så länge. Än så länge räcker det med en öl i solen för undertecknad.
 
 
Kluvit en hel del ved så nu finns det till hösten, fast har massor kvar att hugga och klyva
 
 
 
Kommer att fixa lite  under dagen för hemfärd till kvällen.
 
Angående min operation så glömde jag att skriva att den kommer ske om cirka 2 månader.
 
 
 
 
 

Ledig igen samt frantida operation

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har denna vecka gått, arbetat endast tre dagar då jag fått en kallelse till ögonkliniken. Mitt vänstra öga är inte riktigt som det ska, Detta upptäcktes då jag var till optiker för att byta glasögon. 
Givetvis var det gråstarr. Så nu väntar en operation av ögat de närmaste månaderna.
Nya glasögon får vänta i minst 8 veckor efter operationen enligt läkaren.
 
 
Vi var där tidigt, kom först av alla .Fast det tog ändå 2 timmar innan allt var klart.
Alla sjuksköterskor och läkaren var jätte trevlig och enligt mitt kunnande så var de väldigt professionella i sitt yrkesutövande, så väntetiden berodde inte på dem utan vad den berodde på vet nog ingen.
 
Undrar hur lång tid med väntetid inräknat operationen kommer ta?
 
 
 
Tur att det finns lite konstverk att titta på medans man väntade.
 
 
Det blir att fixa till lite ute vid stugan i helgen. Det är visserligen arbetsdag i föreningen hemma vid radhuset, fast hoppar den då det finns massor av mer intressanta uppgifteratt göra ute vid stugan. Ta det lugnt har bidragit med lite arbeta under veckan så det inte blir några klagomål.
 
Löningshelg är det också, så man kanske kan känna sig rik under helgen. Innan alla räkningar fått sitt. 
Blev Lyxfällan igår som aldrig slutar att förvåna mig. Hur tänker folk när man tar dyra blancolån för att shoppa?
 
 
 
 
 
 
Nästa vecka har jag tagit semester 2:e maj, så den veckan blir en kortvecka med, vilket är skönt.
 
Frågan är om folk kommer bära plakat eller om de kommer vara plakatunder nästa helg?  Själv har jag inget att protestera emot. Är totalt genomnöjd lyckligt gift överviktig tunnhårig man i övremedelåldern som kommer få betala mer i skatt jobba till 69 års ålder.Allt för att vi ska få några ubåtar och lite mer JAS-plan.  Vad mer kan man begära👍
 
 
 
 
Ska försöka få i båten under valborgshelgen. Så det är en plan man har att försöka ordna.
.
Någon ny Weber grill  har det inte blivit ännu.  Det känns som det blir en billig variant istället.
Finns det något mer rogivande än att sitta vid grillen med ett glas vin eller en öl och bara njuta av doften från grillen samt höra fåglarna sjunga i solnedgången ?
 
Dax att packa bilen för färd till stugan.

Snart helg igen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart helg igen.  Det är det som är en av de positiva sakerna med våren. 
Kunna se hur våren kommer och fåglarna kvittrar samt se en havsörn segla omkring högt uppe på himlen, det är livskvalitet.
 
Tyvärr kunde jag inte ta något kort då jag varken hade kamera eller mobil med mig då vi var ute i lördags.
 
 
 
Givetvis blir det stugan för i städerna törs man inte vara på grund av all skottlossning.
 
 
Man kan inte låta bli att fundera över hur det blev så här med allt skjutande i vårat land.
Såg  på Trolljägarna, vilket är nog det bästa tv kan erbjuda idag. Hur mår folk i sina huvuden egentligen?
Det man bara kan säga är att tjejer anmäl och föräldrar. VAKNA någon gång och kolla upp vad era barn gör på nätet.
 
 
Inte så konstigt att man längtar till fredagen redan!
Dags för lite kaffe innan färd till jobbet.
 

Annandagpåsk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det sista dagen med ledighet på denna påskhelg. Fick lite extra dagar ledigt med min huvudvärk, fast det var ingen höjdare.
 
Vi  kom ut till stugan sent på långfredagen och då var det bara att elda i stugan och titta på tv. Påskafton så rensades det i skogen efter skosbolaget som röjt sly. Påskdagen var det attt fortsätta med att röja sly, fast då i stugföreningens regi. Tror det var fösta gången på 15 år som vi nästan var alla medlemmar som deltog i en arbetsdag. Riktigt roligt att så många kom ut och hjälpte till.
 
Vädret har givetvis varit toppen hela helgen.
 
Det har blivit grillat och umgåtts med tjejerna samt pojkvän, då de varit hos oss hela helgen. Känns faktiskt riktigt härligt att ha dem ute i stugan hela helgen. Idag får vi åka hem tidigt då vi ska skjutsa dem till tågstationen för hemgång till deras arbeten. Ska se om jag hinner, vilket jag gör om jag lägger igen locket på lapptoppen att tvätta av bilen innan hemgång.
 
Dags för kaffe och nyheter snart!
 
 
 
 

Nu är det bekräftat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma idag fryser och har världens huvudvärk. Hoppas det går över till helgen. Samtidigt vad är det att komma med huvudvärk?
 
 
Nu har det blivit bekräftat att det som jag skrev om tidigare anående en tumör, det är cancer.  Personen ska börja med cellgifter sedan blir det strålning. Ett år kvar till pension. Vilket öde.
 
Hoppas verkligen att det kommer gå vägen.  När det händer bland de närmaste så blir man verkligen påmind om hur sårbara vi egentligen är. Så varför drömma om ett bättre liv vid pensionen. Man får se till att leva så mycket man kan innan pensionen.  Samtidigt så är cancervården mycket framgångsrik när de äntligen bestämt sig för att det är en tumör. 
 
Man får ett annat perspektiv på vad som är viktig här i livet. Familjen fick det redan för ett antal år sedan, när frugan fick bröstcancer. Allt gick bra men minns min första tanken den kvällen.  
 
Hur ska jag och flickorna klara oss. Sedan skämdes  man i sängen och kom på att det handlar om frugan och inte mig eller flickorna. 
Så visst är vi machomän småpojkar när det verkligen gäller. 
 
 
Visst ja,  Glad påsk! 
 
Tänker verkligen ha en skön påsk med mina nämaste!
Givetvis kommer helgen firas ute i stugan. Tror inte att vi åker ut innan fredagskvällen,  då jag inte känner  för att stressa denna helg. 
 
Det kan kanske vara så att denna gubbe har haft lite förmycket i huvudet den sista tiden. Hoppas verkligen att det släpper under helgen! 
 
Passa nu på att njuta av ledigheten och se verkligen till att njuta mina vänner! Gör nu det ni vill göra och inte vad andra vill att ni ska göra. 
 
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har man kubbat lite ved igår blev inte så mycket som jag tänkt mig var slö igår så det gick för halvfart, Får fortsätta idag.
 
 
Tycker mina 5 kronors lampor fungerar hyffsat !
 
 
Kommer försöka åka ut med lite saker inför Påsken under veckan, bland annat jordsäckar och lite växter som frugan vill ha ut. Vi får se om det följer med någon ny grill eller om det får vänta till närmare sommaren.
nu blir det lite kaffe och titta på nyhetsmorgon innan vedkubbning.
 
Denna vecka är bara 4 dagar innan det blir ledigt. Det ska vi kunna klara!
 
 

Lördagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördagen började bra med solsken och givetvis de vanliga ritualerna. Kaffe , elda i öppnaspisen ge katten mat släppa ut honom i kopplet. titta på tv samt snurra runt i bloggvärlden lite- Kanske inget superspännande liv, fast väldigt skönt att bara få vara och känna hur kropp och själ kopplar av efter veckan. Satt och tittade på en hackspett son satt på ett av träden på tomten. vilken tur att inte den killen dricker vin. öl eller whiskey på fredagskvällen. Tänk er själva att sitta och slå huvudet in i en trädstam på lördagsmorgonen efter en fest :-)!
 
 
 
Tröttheten är kvar, så man sover som aldrig förr. Kan det vara så att åldern spelar denna ungdomliga man ett spratt? Så det man får göra är att lägga sig tidigt. Sedan kan man undra varför kan man inte sova längre på lördagsmorgonen, vaknar mellan 5-6 tiden. samtidigt är det skönt att komma upp som man gör under veckan och känna att man behöver inte stressa för att sätta sig i bilen till jobbet. Man sitter med sin kaffekopp och bara njuter.
 
 

Färdigt?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får man ta tag i vissa saker. Snuset kommer förhoppningsvis tillhöra det förgångna nu när det ska chockhöjas,
Varför behövs skattehöjningar i vårt land då vi kan ge fantasi löner till kommunala. landstings och statliga chefer?
Samt alla övriga kostnader som bara vräks ut på rent ut sagt skit i vårat land.
 
Bilen måste man ha kvar så man kan åka till Tyskland och bunkra drycker, då dessa saker kommer beskattas högre igen.
 
Hur länge kommer det dröja innan inkomst skatten höjs, sker det innan året är slut eller under våren 2015?
 
Själv tror jag vi kommer få tillbaka Pomperipossa effekten redan under 2015 oavsett vem som vinner valet.
 
Nog med gnäll!

 
Skönt att det är helg igen så man kan koppla av en stund innan kommande vecka. Påskveckan då kommer flickorna hem så det kommer bli trångt i stugan då, fast samtidigt är det förbaskatt roligt när de kommer.
 
Funderar på en ny grill inför vår och sommar säsongen. Sneglar lite på Weber då det kanske är sista gången man kommer ha pengar över till att köpa en sådan grill.
Samtidigt kostar Weber lite för mycket tycker jag.  Då måste man verkligen sköta den och inte glömma den ute i regn och rusk väder. Detta går utmärkt med de billiga grillar man haft tidigare. En sak är säker, det blir en kol/brikett grill. Gasolgrill får vänta. 
 
Eldat lite i öppna spisen här ute i stugan, sett lite på tv Babben och inför eurovisionen. tyckte nog Ukraina och Hollands låter var bra. Blir snart sängen, så man orkar upp imorgon. Vedkubbning väntar.
 

5-2 vecka

 
 
 
 
 
 
 
Så har de första dagarna av fem klarats av innan de magiska två dagar då man lever som man vill. 
 
 
 
Så mitt 5-2 liv handlar inta om mat, utan ett sätt att överleva veckan innan helgen.
Så tyvärr så mumsar denna gubbe i sig som vanligt. 
Så alltså ingen bantning utan det är överlevnad handlar det om.
Tydligen vill frugan att vi ska "köra" 5-2 dieten så vem vet kanske jag hamnar där utan att veta om det.
 
Fast samtidigt ska jag inte klaga det har hittills "rullat på" riktigt bra på jobbet. Varför klaga egentligen, för jobben ligger kvar i sina fack och väntar på att bli gjorda. Givetvis har det varit lite övertid, fast det blir ett tillskott i kassan.
 
Det man kan klaga på är att man varit så himla trött. sovit i nästan 8-9 timmar varje kväll. Ibland känns det som om man har något i kroppen. får hoppas att det bara är vårtröttheten som infunnit sig.
 
Trolljägarna är ett program som man följer då det är väldigt intressant. Förstår fortfarande inte vad går det ur på att hänga ut och hata vanligt folk på nätet. Fast man är väl för gammal för att begripa detta. Tycker att de tjejer och killar som ställer upp och berättar om hur de blivit utsatta är riktiga vardagshjältar! 
 
Sedan blir det givetvis Lyxfällan som är en spegelbild av hur vi har det i samhället. 
 
 
När man pendlar så hinner man till eftertanke på dagen som gått samt vad dagen kommer erbjuda. Då man har folk runt sig hela arbetsdagen så är ensamheten i bilen en stund av rekreation. 
 
Givetvis är det rolling stones som spelas i bilen just nu.  A bigger bang är den cd som gäller just nu. Den är riktigt bra.
 
 
 
Är det sommarvädret som börjat eller kommer vi få mer sol?
 
 
 
 
Detta är vad som väntar i helgen, om vädret tillåter.
 
 
 
Ska verkligen bli skönt att komma igång med vedkubbning. Givetvis så gör man det inte med yxa
utan en klyv, så lite modern är man ändå!
 
 
Sedan hoppas man att lotto kommer slå in i helgen så man kan ha det lite skönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag morgon

 
 
 
 
 
 
 
 
Gårdagen gick åt att elda samt fixa till med de nyinköpta trädgårdslamporna. får se hur länge de håller. Kostade 5 kronor styck på Jula. Har även fixat till i toalettrummet så nu finns det krokar och toalettrulle hållare. vi hann även med att elda upp riset som var kvar.
 
 
 
 
 
 
 
Idag blir det att städa och fixa i rummen som jag skrev om tidigare.  Just nu ser  det ut som om det fina vädret vi hade igår tyvärr inte vill infinna sig idag också. det är gråmulet , men ingen frost så det är inte lika kallt som igår morse. Vi får se om man hinner att kubba upp lite ny ved annars får det vara till nästa helg. vi får se om vi hinner med någon promenad idag eller om vi kommer att ha fullt upp i stugan.
 
 
Så nu går vi snart in i en ny 5-2 period. Vi kommer att klara av den då vi klarat alla tidigare som vi haft innan denna som vi kommer påbörja. 
 
 
 
 
 
 

Nu måste det vara vår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Just nu är det skönt att pendla då det är ljust när man åker på morgonen samt ljust på kvällen. Det enda tråkiga är att farbror polisen dyker upp med sina radarkontroller och civila polisbilar.
 
 
 
 
 
Det gäller att ligga omkring tillåtna hastigheten hela tiden!
 
 
 
 
 
 
Så just nu känns allt hur härligt som helst, visst mycket på jobbet fast det finns kvar på måndag och nästa måndag och så vidare.
 
Under nästa vecka kommer jag på börja att göra altanen vårfin hemma staden. Nu har allt hamnat på plats i stugan och vi ska börja rensa i flickornas rum. konstigt att man fortfarande kallar det för flickornas rum då de är 30 och 25, fast de kommer alltid vara mina små tjejer sedan får de säga vad de vill!
 
Så fort frugan vaknar kommer sätta upp de vi köpt till toalettrummet. Törs f... göra det medans hon sover.
 
 
Bilden är från HerrNilssons fru läs hennes inlägg älskar det! DETTA är humor!!
 
 
Tänk om man kunde ha hälften av all energi som man har nu under isbjörnstiden.
tycker Aschberg sköter efterlyst kanon bra så vem minns Hasse Aro? sedan det nya programmet Trolljägaren var bra. Sedan finns alltid Lyxfällan.  Apropå Trollfällan varför blir folk så elaka så man kallar och hotar folk så mycket? visst kan man skriva elaka saker men då gäller det mest intuitioner och önska livet ur någon, vad skulle det hjälpa då den sista idioten inte är född ännu.   så njut av livet och årstiden!
 
 
Förresten måste få gnälla lite ! Lärare där ska det ändras på utbildningen och skolan ska förstatligas. Varför händer inte samma diskussion med läkarvården? Kanske dags för nya utbildningar där då  inte sjukvården fungerar.
Enda stället som inte nyutbildning skulle hjälpa på är väl AMS :-)!
 
Nu har vi fått ett allsvenskt hockeylag efter 18 års väntan!  Grattis Vita Hästen!😊
 
 
 
 

Bio i veckan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen kom vi iväg och tittade på 100 åringen. tyckte filmen var riktigt bra och rolig.
 
Vi har även köpt nya handdukskrokar samt toalett rullhållare till stugan. Får se om vi köper ut några jordsäckar då vi ändå har släpvagnen hemma. 
 
Under min pendling mellan bostad och arbete lyssnar jag mycket oå rolling stones. Det gäller att ladda upp inför konserten
 
Kommer nog att kunna fixa till restskatten till återbäring istället. Så allt verkar ordna sig.
Lilla bilen klarade besiktningen👍! 
 
 
Helgen kommer givetvis att tillbringas i stugan.
 

RSS 2.0