Molnigt här

Sitter nu med en kaffekopp och inväntar nyhetsmorgon. Katten gnäller vid dörren då han vill gå ut. Tyvärr kommer han inte få det för han har fått sytt på ena bakbenet då han tydligen kommit emot något när han varit ute här vid stugan. Så vi har varit hos vetrinären och gjort av med lite pengar. Skickat in till Agria för att se om det blir något tillbaka.
 
 
 
Så nu går han omkring med en tratt på huvudet och är inte alls glad.
 
 
 
Vädret år molnigt, hoppas att jag kan kärra ut lite jord och  slänga på lite gräsfrön där vi idag har sand efter avloppsgubbarna, fast bra tror jag det blir i slutändan.

Torsdag kväll

 
Här kommer det lite gamla bilder.
 
 
 
 
Det kommer komma 1:e Maj nästa år igen!
Troligtvis samma kaos och glädje då med !
 
 
 
Sedan blir det sommar igen!
Fast just nu njuter vi av denna härliga höst/sensommar vi har !
 
 
 
Tittade på Stalkers igår.
Är det så ute i samhället?
Grabbar hur mår ni egentligen?
Vad tjänar det till att förfölja  tjejer som valt att gå vidare  utan er?
Varför inta släppa allt och börja leva ett eget liv?
Vad gör samhället?
Är det Tv 3 som ska lösa sådana fall i media och inte vårat rättsväsende?
Är det ett sådant samhälle vi vill ha, där massmedia löser fallen?
Har media fått för stor roll i dagens samhälle?
Är denna gubbe för gammal för att se tjusningen i allt detta?
Det är nog det enda jag själv kan svara på.
Ja, nu börjar man bli som alla äldre var när man själv var i tjugoårs åldern, livrädd för ungdomar.
Så vart är vi på väg egentligen?
 
Ikväll blir det att se på lyxfällan.
 
Nu har hösten kommit och med den alla serier på tv så vi kan överleva fram till våren.
 
 
Som de lärda säger: torsdag idag imorgon fredagsmys!
 
 
 
 
 

Ny måndag att överleva

Härlig helg med sol och värme har det varit, nu är det bars att duscha äta frukost och åka till jobbet. Ytterligare en måndag att överleva.
Fast  det är bara att hålla ut det kommer en ny fredag med medföljande fredagsmys. Egentligen är veckan som det är med årstiderna det blir alltid en vår och sommar igen vi måste bara överleva måndag(vinter) Så blir allt bra igen!
 
Har lite att fixa med här hemma så veckan kommer nog att gå fort, får vi hoppas.
 
Dags att hissa flaggan "kärringen" fick gå! Kanske borde denna helg bli allmän flagghelg i Sverige!
 
 
 
 
 

Söndag

Nu har alla växter blivit omflyttade och vi väntar fortfarande på rörgubben. Gårdagen var skön med sol och värme och vi hann med en hel del ute på tomten, idag blir det att tvätta bilen för inlämning av en plåtskada som undertecknad lyckats med själv. Bilen är bara ett år så vill fixa till skadan så fort som möjligt. Sedan blir det att fortsätta på tomten. vi kommer attt ha lite semester i oktober för att kunna elda upp grenar och sly.
 
 
Lönen varit på ett kort besök hos mitt konto innan den försvann till räkningar, så nu väntar vi på nästa löning!
 
 
 
Reinfeltd och Borg har förtroende för "kärringarna på AMS", tror det är dax för regeringsskifte 2014.
 
 
 
Visst börjar de bli mer och mer lika Göran Person? Det kanske var det som Filippa såg hos Fredrik.
 
Är det en borgerlig regering vi har  eller?
 
 

Lördag

Nu gäller det att fixa jord och ordningställa tomten. I helgen ska rörkrökaren komma och se vad som behövs göra. Sedan elektrikern under hösten. Hoppas på att allt är klart innan vintern. Ikväll blir det att grilla lite då vädret toppen här vid stugan!
 
 
 
Kan man skicka in sin mobilräkning till Arbetsförnedringen, då jag som skattebetalare får betala deras.
Kanske ett vallöfte: Fri mobil till alla i Sverige, staten betalar räkningen!
Visst används våra skattepengar förnuftigt!
Inga skattehöjningar så kärringen kan ringa mer!!
 
Ha en skön lördag och söndag där ute i cyberrymden!
 
 
 
 

Liberal/socialdemokrat

 

 

 

 

  

Jag kanske måste förklara lite hur jag ser på Sverige och vad mina ståndpunkter är.

 

 

Tycker själv att jag är jag är en så kallad social libral person då jag anser och tror på individens egen roll i att bestämma sin framtid. Hur kan det fungera? Tror att alla individer i Sverige vill göra rätt för sig och kunna försörja sig själva. Givetvis kommer vi komma i den situationen att en del av oss inte kan eller kommer kunna klara sin försörjning själva, då anser jag att det är vi andras förbannande skyldighet att hjälpa till. Fast måste vi verkligen ha en massa byråkrater som stjäl våra skattepengar för att göra denna uppgift ? ( Läs arbetsförnedringen). Alla individer har samma rättigheter och givetvis skyldigheter i ett väl fungerande samhälle. Tror alltså på individen fast ibland så måste även individen gå samman i ett kollektiv för att höras (fackföreningar), dessa kommer att bli mycket mer viktigare i framtiden. Så sköt dig själv och skit i andra mentaliteten kommer bli svårare att leva med.

 

 

Det är en stor skillnad att tro på individens förmåga än att bara bry sig om sig själv. För att Sverige ska kunna fortsätta att utvecklas kommer det fria ordet och fri åsikt vara av största betydelse, vi tar det som en självklarhet viket det tyvärr inte är (hatmail och hotelser), Detta kan lätt bli en statlig sysselsättning.

 

 

 

Är en 55+ :are som är gift och har två vuxna döttrar. tyvärr, vilket jag tror är typiskt för min åldersgrupp så försummade man barnens uppväxt genom att "göra" karriär. Visst detta betydde att frugan kunde jobba halvtid.

 

 

Helgerna gick åt att kompensera frånvaron under veckan, så man var farsan som alltid ställde upp med skjuts till matcher och cuper. Tror ändå att vi lyckats bra med våra barn då det hittills gått bra för dem. Man kanske glömde bort att kompensera frugan mer på den tiden, så det är något man får göra idag. tyvärr så har gummans krav ökat med åldern (slipper tvättmaskinen än så länge). Egentligen kanske det är frugan som lyckats med uppfostran då jag likt en stenåldermänniska var ute på jakt (lurade kunder). Är man avundsjuk på alla pappor som tar pappa ledigt idag? Självklart är man det! 

 

 

Idag pendlar jag mellan två städer för att bidraga till vår BNP, kan ibland kännas jobbigt fast man kommer hem varje kväll. Vad jag jobbar med är totalt ointressant då arbete/jobb är något som vi är tvungna till i dagens samhälle. Tidigare arbeten har varit resande, chef eller som man kallar det idag coach. Har även varit entreprenör (läs egen firma ). Så visst har man haft titlar i livet. Lyckligare med dem? Tyvärr är det inget som man kan leva på samt att bakom titeln är man samma person, vilken många har svårt att förstå i dagens samhälle. På önskelistan är ett jobb på hemma plan så man slipper att pendla, då jag inte är någon fanatiker av kollektiv trafiken. Trivs bäst bakom ratten det kan vara en sjukdom sedan min tid som resande. Undrar om man kan sjukskriva sig för det under 2014?

 

Det man kan sakna från förr är kanske "glöden" till arbetet, då det känns som om man givetvis har kvar lusten till att bidraga, men ögonen lyser inte lika mycket vid ordet omorganisation. Det kan bero på att man hört detta ord förmycket i Sverige från 80-talet och framåt, de enda ord som kanske slår det är besparing och effektivitet.   

 

Har varit i situationen att vara mellan två jobb. Så jag vet hur det känns. Samtidigt var det så här i backspegelen en ganska skön tid utan en massa tider att passa. förstår att en del långtidsarbetslösa har lärt sig att komma in i de rutiner som man får.. Förstår inte varför man jagar 60+ med att söka jobb då det tydligen finns en stor arbetslöshet hos våra ungdomar, se till att få ut dem i arbetslivet. Jobben kommer nog inte bli fler utan vi kanske får dela på dem som finns. 

 

Uppväxt under den svart vita tidsepoken då det endast fanns statlig radio tv som såg till vad invånarna skulle få för information, Tror inte man blev mer skadad av det än av all reklam idag. Allt detta med media fanns inte, så det var att skaffa brevvänner om man skulle komma i kontakt med personer utanför sin vänkrets. givetvis fanns telefon med jack i väggen skulle man kunna gå och prata gällde förlängnings sladdar. Fast mina föräldrar såg på stumfilm vilket vi slapp.

 

Mina intressen är främst familjen och fritidshuset som man kanske märkt i bloggen. 

Så jag är en typisk "medelsvensson" radhus, fritidshus bil ingen Volvo där går gränsen och katt istället för vovve, slipper gå med den då det regnar och snöar. Fast allt detta går inte att ta med sig till himmelen när man blir kallad dit.

 

 

Framtid? En vision/dröm är att kunna njuta av den svenska sommaren och sedan flytta till södra Spanien eller Kanarieöarna under vår is-tids period. Varför inte Thailand? Anser att pengarna ska stanna i Europa för att hjälpa till med arbetssituationen där. Tror på vår ungdom i Europa!

 

Fast egentligen är det viktigaste att man får behålla hälsan och kan njuta av livet som pensionär.

Hoppas givetvis på lite barnbarn med, fast det verkar dröja.

 

Dags för kaffe !

 
 
 
 

 

 

 


Jobba sedan packa bilen för färd ut till stugan

Fredag frukost, jobba.
 
 
Sedan blir det att åka hem för att packa bilen för färd ut till stugan, hoppas det blir bra väder i helgen!
Ska försöka hinna med att tvätta av bilen, sedan blir det förstår att fixa lite med träden.
 
Dagen Outfit:
 
Gamla kalsonger
Illa luktande strumpor
Förtrånga jeans
Skrynklig skjorta,
Oputsade skor
Skitig jacka
Allt inköpt på klädavdelningen på COOP Forum på 90-.talet
 
 
Nu väntar bil och arbete!

Frukost

Frukost och duscha sedan blir det bilen till jobbet.
 
Skönt att slippa toalettringen
Ha en skön torsdag!
 

Imorgon blir det jobb !

 
 
Sitter och slötittar lite på tv, känns bra så imorgon blir det att återgå till att tillföra lite för Sveriges BNP. Om jag förstod Försäkringskassan rätt så är det bäst att vi jobbar som faan i år, för 2014 skulle vi vara hemma och sjukskrivna. Man kan inte låta bli att fundera över när de tror vi kommer sjukskriva oss, under första halvåret eller kommer det explodera efter september 2014? Känns tryggt med en sådan undersökning!
 
 
 
Norrköpingskommun har gjort en fantastik upptäckt!
De skall utbilda sina kockar! 
 
 
 
Ska bli skönt att komma tillbaka till arbetet, för sitter man hemma och läser nättidningar och ser på tv så vaknar bara den griniga gamla gubben i mig.
 
Torsdag och fredag kvar sedan ut till stugan. se vad som hänt med arbetsplatsen under veckan.
 
Man kommer snabbt in i mönstret att leva på helgen samt  gå på instinkt under veckan.
 
 
Tar med en bild från ett somrigt Stockholm !
 
 
 
 
 
 

Sjuk idag

 
Så har man råkat ut för första sjukdagen i år. Hamnat i det läget då man kramar toalettringen, inget vidare roligt om jag får tycka om min uppkomna situation.
 
Ute vid stugan ser det verkligen ur som en arbetsplats. Det kommer nog bli en hel del jobb nästa år med att återställa tomten samt vägen till stugan.
 
 
 
 
 
Det kommer säkert bli bra när det lir klart, så det man får göra är att invänta till hantverkarna lir klara.
 
Det känns på något sätt som om sommaren är över för detta år då nu alla skolor börjat eller kommer att börja under veckan. Tror att vi kommer få uppleva några härliga sensommardagar och givetvis kommer hösten bli underbar. Det är sedan helvetet bryter ut. Fråga våra smarta flyttfåglar varför de inte stannar hos oss!
 
 
Det som är säkert är att det kommer en ny sommar nästa år igen så håll ut!
 
Läser om att gamla hederliga Folkabussen går i graven, Med denna biltyp har man många gamla trevliga minnen. Tack för denna tid Folkabussen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Så har äntligen första helgen infunnit sig efter återkomsten från mitt bidragsförsök till BNP i detta landet.
Allt verkar som normalt igen regnar helgen för att kanske spricka upp söndagkväll. Vilken tur att även vår vädergud kommit in i normala rutiner!
 
Fast vad gör det då undertecknad har ved så det räcker vid stugan. Under veckan har man börjat med avlopps historian jag skrivit om och samtidigt var det ca 10 stora träd som frugan vill ha fällt för att få fram solen. Så nu kommer vi ha ved i framtiden!
 
Ikväll ska det bli lite kräftor och egengjorda hamburgare på grillen. Hoppas bara att det går att grilla mellan regnskurarna,
 
Första vecka på jobbet? Som alla andra veckor man kommer tillbaka till sin arbetsplats, eller skola och dagis. man går igenom vad alla andra gjort på sin semester och ingen törs säga att jag satt hemma i lägenheten och hade faktiskt
inte råd med att hitta på något.
 
En himla smart grej som våratjejer i friidrotts VM gjorde (målade naglarna). Tror det var en av de smartaste protester på länge, som tog där den skulle på ett mycket effektivt sätt.

Verkligheten

Då är man tillbaka till de så kallade "normala gängorna". Då det kommer en regnskur någon gång varje dag så gör det inte så mycket att sitta inne vid sin arbetsplats och knacka på datorn, Tittar på min gräsmatta här hemma som är i starkt behov av en klippning, fast är man miljövän kör man med en elektrisk klippare. så det går inte att klippa när det regnar. Vilken tur att det finns regnväder!
 
Snart helg och dags för grillat!
 

Snart slut på semestern/El överskott eller ??

Igår blev det sista shopping turen till Valdemarsvik. Mat lite vin samt lite färg. Ska försöka måla lite i helgen.Snart kommer man börja med att gräva för avlopp samt brunn och vinter vatten. Skönt att det kommer igång!
 
 
Såg på tv igår att troligvis kommer el priserna stiga då våra vattenkraftverk har låg vatten nivå. Idag berättar Vattenfall att vindkraft inte behövs då det finns ett el överskott i landet. Snälla kan någon förklara varför priset ska stiga på onsdag och samtidigt behövs ingen utbyggnad på torsdag?? intressant att se vad det blir på fredag angående vår energi försörjning!
 
 
Är detta en av våra energi direktörer ?
 
 

Det blev ingen åska

Här klarade vi oss från åska under gårdagen. Nu väntar jag på att det ska börjas gräva för avlopp samt att vattnet kommer in i huset. Det är väl det som är tjusningen med att anlita hantverkare på landsbyggden. Att vänta på dem!
 
Sista semester veckan verkar bli att vänta på hantverkare.
 
 

Sol/moln idag

Idag är det blandad kompott på himmelen med moln och att solen tittar fram mellan dem ibland.  Igår hade vi en ny variant av leken gömma nyckeln, Den hette gömma tele sommarvattenledning samt teleledning. Trodde jag hade  full koll på vart dessa kablar låg, vilken tur att vi nu har märkt upp dem innan grävaren kommer för att gräva, Nu kommer nog året runt vattnet projektet komma igång. Det kommer bli en ny shopping tur till Valdemarsvik under veckan, för givetvis ska vi äta lite kräftor även denna sommar!
 
 
Har ej badat ännu så det ska jag försöka göra under veckan då de sa på nyheterna att vattnet/havet var varmt  i år och då är det varmt i vattnet om svensk public service säger så :) ! 
 
 
 
 
Ska försöka komma igång med att klyva lite ved inför vintersäsongen. Det är en himla tur att man har en ved klyv. Kanske hinner jag fälla ytterligare ett träd innan det blir dags för att återvända till dem som ger mig  vuxen
" veckopeng " .
 
 

sol idag med

Solen lyser även idag, kom hem sent igår så därav sovmorgonen idag. skönt att jag hittade en anledning :)
Det märktes på vägarna att det var många som var på väg hem med sina husvagnar och husbilar efter sin välbehövliga semester. Kändes skönt att veta om det faktum att det återstår en vecka för undertecknad.
 
 
Flytten gick hur bra som helst, så det fanns inget att klaga på gällande den.
 
 
Nähe guldkryckan dags att sätta på kaffebryggaren :)

Sista sommarmånaden!

Då är trädgårdslandet flyttat samt sly nedtaget med röj sågen. Idag kommer det bli lite småjobb samt att hämta gårdagens tidning, vi hann inte hämta den igår då vi hade fullt upp i trädgården. Har blivit lite slö på mornarna  kommer inte upp förrän klockan 08,00. Måste komma in i normala gängor igen så man får ut lite mer av sin semester.
 
Imorgon ska hjälpa till med flyttning så då kommer vi få åka ifrån katt och stuga i ett dygn.
 
 
Ska bli roligt att bära möbler i trappor :) !!
 
 

RSS 2.0