Helg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det helg igen och vi är vid stugan. Just skickat ut katten på nya upptåg samt tänt en brasa och givetvis hunnit med en kopp kaffe. Just nu är det minus två grader utomhus.
 
I veckan har det varit mycket att titta på frivisningen på Viasat då Vita Hästen gör det inga av de etablerade lagen tycker de ska göra, nämligen kanske gå upp till SHL. Så just nu råder det totalförbud för Foppatofflor samt att "vi" ska  spela MODO dit de hör hemma. Vilken säsong Hästen gjort så nu får vi hålla tummarna att det håller hela vägen.
 
Så Slaka hockey se upp! Nu kommer vi
 
 
Sedan kommer nog Basket guldet gå till Norrköping, så visst är vi en idrottsstad

Svarte Orm på Intiman.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma i helgen som var då vi firade frugans födelsedag igår. Tur att vädret inte blev så soligt och fint som man lovat på lördagen. Söndagen är synd att klaga på vädret. Här var det omkring 15-16 grader varmt.Solen kommer säkert igen till någon annan helg, Troligtvis den helgen vi ska till Stockholm.
 
 
 
Nu är det snart dax för en tripp till huvudstaden för att se Svarte Orm. Ska verkligen bli roligt att se den då man minns tv serien. Efter föreställningen blir det att försöka hitta en trevlig restaurang och äta lite, Bäst att boka bord då vi kommer vara ett sällskap. Skulle vilja testa en turkisk restaurang och då inte kebabrestaurang utan typ en med sådan mat Plura har i sitt program. Någon som har ett tips på det i Stockholm?
 
Nu är det faktiskt så att det börjar suga i tarmen över at få komma igång med trädgårdsfixandet. Troligtvis får vi förbereda oss på minst ett bakslag, menar att det vita helvetet ramlar ned på oss ytterligare ännu en gång 
 
 
Sedan kommer det bli dags för kommande däck inköp. Till lillbilen kommer det bli så billiga däck som möjligt, fast givetvis ska de vara bra. Bilen som jag använder behöver ett par bra däck som håller. Tror det kommer bli Michelin däck igen. Får se hur mycket de kostar innan man bestämmer sig. 
 
En sak som kanske låter lite konstigt att jag ska ha märkesdäck medans frugans bil kommer vi titta mer på prislappen. Till mitt försvar är att vi använder min bil mest utöver pendlingen,även på lediga stunder.
Nu är det de tiderna då man drömmer om en ny båt brukar alltid gå över till hösten då man drar upp båten för vinter förvaring.
 

Nu ska vi tydligen både ha minus ränta samt skita i överskottsmålet, angående statens budget. Är det någon mer som känner doften av ett nytt ekonomiskt Grekland i Norden?
Tur man är anställd och inte företagare, när allt ska betalas.
Kul idé med att företag inte ska få göra vinst.
Det  kanske inte är Grekland vi börjar likna utan Albanien.

 
Årets Mello är nog den sämsta någonsin, förutom programledarna,  Snart final. skönt så man slipper se mer av det. De (programledarna) gör ett kanonjobb.
 
Förhoppningsvis blir det stugan till helgen och den kommer snabbare än vad vi tror. Helgen alltså.
 
Ha det bra i stugor och lägenheter samt under broar och härbärgen runt om i landet !

Sparande av en lön!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spara en hel lön var nog en dröm som inte infriades helt denna månad. Lyckades bara spara  50-55% av den ena lönen.
Bra ändå tycker jag.💵
 
När man tittar på hur mycket man egentligen lägger på telefoner, tv kanaler, bredband och snus samt bensin blir man faktiskt lite mörkrädd av att man tycker inte man ha råd med saker. Självklart då en stor del av månadsutgiften ligger där. Handen på hjärtat behövs allt detta eller kan man titta över dessa utgifter och kanske gå ned i tjänst. Samtidigt vara ledig och ingen data eller bil samt inget utbud gällande tv kanaler, skulle nog inte vara roligt,
 
Om ni nu tror att vi tillhör de som tjänar grova pengar, så tyvärr är vi normala inkomsttagare. Det som kanske är lyx är att barnen vuxit upp och tjänar egna pengar samt att lånebilden för hus ser annorlunda ut än för ungdomen idag. Så visst har vi det bra som 58 +:are.
 
Mars månadslön är redan förstörd trots det återstår en månad. Kommer inköp av nya däck till bägge bilarna. Så där rök besparingen. Samtidigt ska  man inte klaga. Huvudsaken är att man trivs och har hälsan. varför gråta över spilld mjölk.  Så jakten på en inbesparad månadslön fortsätter.
 
Mars månad kommer innebära att man förhoppningsvis kommer igång med att fixa på tomten samt kanske påbörja arbetet med båten. Just denna helg är vi ute vid stugan och har fixat lite med lampor i fönstren som frugan inhandlat som skulle hängas upp i fönstren.
 
 

RSS 2.0