Spara & Slösa

Vad händer egentligen med oss när vi hör om alla orättvisor i världen, samt att vi nu kommer att få se kraftiga räntehöjningar i framtiden?

 

Inget! Vi fortsätter att shoppa och tar lån för ”det drabbar inte mig”!

För några år sedan satt vi alla i ”folkhemmet” och smålog åt USA med sin lånekarusell.

Nu är vi snart där själva1 Hur kunde det hända?

I sann svensk anda så skyller vi på riksbank, regering samt riksdag.

Fast är det dessa som ordnat våra lån eller kan det vara så att den stora massan av oss tog dessa lån själva? Vi blev manipulerade av banktjänstemännen!

Är vi så lättlurade så är frågan om vi inte behöver förmyndare eller goda män allihop!

 

Så för 95 % av befolkningen är det tyvärr så att det är vi själva som satt oss i denna situation!

 

Som tur är så kan vi alla drömma oss iväg  med let`s dance eller schlagertävlingar!

 

 

Det kommer komma ett nytt ord i svenska munnar snart!

 

SPARA

 

Är det ordet!

 

 

Tror att vi alla kan behöva ett reservkapital på ca 12 månadslöner sparade av vår netto lön!

 

Lycka Till!

Samtidigt pågår en debatt om oseriösa ”friskolor”. Givetvis ska det finnas ett statligt organ som kontrollerar dessa. För det är självklart att skolor inte ska göra hur stora vinster som helst till aktie ägaren!

Tror att det behövs och kommer att behövas ”friskolor” som ett alternativ till ”monopolskolan” som vi äldre är uppfostrade i på 50 och 60-talet!

Tror att många förespråkare av ”monopolskolan”, borde sätta sig och fundera över varför fler och fler väljer det fria alternativet istället för monopolet.

 

För inte tror jag att beror på att vi älskar de få oseriösa mer än uppfostringsanstalterna!

Kan det bero på utbildningen?


Givetvis ska vi kunna välja fritt ur ett stort utbud av kunskap i Sverige! 


Varför inte införa en a-kassa peng, som det är till sjukvård och skola.
Hur många skulle då välja alternativet Arbetsförnedringen? 

Lek lite med tanken kära vänner!


En rolig reflektion är att vi klarar oss utan alla postkontor i Sverige idag, fast FKs kontor ska vi tydligen enligt dem själva inte klara oss utan!


Långt till 2014!

Dagen efter hans bortgång skickade Arbetsförmedlingen i Strängnäs ett brev adresserat till maken. I brevet står att han har "avaktualiserats som arbetssökande". Som orsak står det: "Avlidit". Och längre ner i brevet: "Om du åter vill bli aktuell som arbetssökande hos oss, måste du personligen besöka oss på nytt".


Samtidigt så kommer den ena efter den andra larmrapporten om hur man behandlar arbetslösa som kommer med kritik mot de som varit fast hos arbetsförmedlingen i mer än 5 år, vi kallar dem för lång, långtidsarbetslösa, själva vill de kalla sig statligt anställda. Så ser där hur man kan tolka personers olika livssituation beroende på vad man anser sig själv se.


Om man tolkar alla signaler rätt så befinner vi oss i en ordentlig högkonjunktur nu, precis som vi gjorde innan valet 2006. Då som nu diskuteras den felaktiga arbetspolitiken som regeringen för. Fast är det inte så nu har vi både haft en socialdemokratisk regering och en Borgerlig regering under varsin högkonjunktur. Vid båda dessa regeringsalternativ har inte arbetsförmedlingen kunnat leverera det som berörd regering önskat.


Allstå är det fel på politiken eller på det organ som har fått direktiv att lösa problemet?


Så nu när hjulen snurrar kanske man behöver titta över kostnader för staten.Vi behöver spara till nästa lågkonjunktur, då borde det vara ett gyllene tillfälle att se över de kostnader som
arbetsförmedlingen utgör.


Det enda vi inte provat är en ren kommunistregering eller Sverigedemokratregering. Fast tror vi på att arbetsförmedlingen skulle klara sitt uppdrag vid ett sådant tillfälle, då man inte gjort det tidigareTror att de skulle lyckas bäst med en ren KD regering för vid ett sådant tillfälle kan man alltid be om hjälp från ”högre makter”. Där skulle inte brevet från Eskilstuna ifrågasättas!


Sedan har vi helt plötsligt en debatt i fosterlandet om hur ”tuffa” sittande regering eller den förra regeringen har varit i sin kritik mot Egypten. Vem minns inte hämtningen av några stycken Egyptier före 2006. Fast nu handlar det om att försöka att se så frihetsälskande ut som det bara går.


Samtidigt så kan vi bara inte tänka oss att de papperslösa som finns i landet bör kunna gå till sjukhus. De är faktiskt på väg ut ur vårt kära fosterland, efter att suttit i flykting anläggningar runt om i landet kanske flera år. Under den tiden har vi kostat på svensk utbildning samt skolgång för deras barn. Fast ut med dem, så vi kan ta in nya som nu ska lotsas in på svensk arbetsmarknad med hjälp av arbetsförmedlingen. Tror att det är en toppen idé för att minska invandringen till Sverige. När detta kommer sprida sig runt om i världen, hur effektiv svensk arbetsförmedling är så kommer säkert många precis som utländska studenter välja något annat land.

 


Så visst är det skönt att vi har en regering som värnar om individen, istället för att bygga ut byråkratin!

  

 

 

 

 


Snart sista våren!

Nu börjar man faktiskt att tina upp efter all kyla som varit den här vintern.

Vi ska kanske inte ropa hej ännu för kung Bore kan fortfarande spela oss

ett spratt med minusgrader och snö.

Samtidigt så kommer det inte att ligga i 3 – 4 månader om det händer.

 

Visst väntar man efter ljusa kvällar och ljusa mornar, som gör att man gå ut med sin kaffe kopp morgon och kväll, för att njuta av sol samt fågelkvitter. Samtidigt som man i bakgrunden mullrande v8 från alla ”sommarjäkare” som har plockats ut. Man kommer även  att kunna höra det obligatoriska stånk ljudet från Harley Davidson samt det ilskna geting surret från alla japanska motorcyklar.

 

Allt detta kommer att försvinna när vi får det som alla ”miljöknuttar” vill ha det. För vem har hört någon elbil ”mullra”, så passa på att njut denna vår och sommar. Snart kommer vi bara få höra hjulbrus och ett tickande ljud från elmätare som tickar vid uppladdning av våra elbilar. Vem vet kanske blir det ett minne blott med grilldoften från våra kolgrillar med, då dessa spyr ut rök!

 

Så nu försöker vi att vara positiva mina vänner inför kanske en av de sista somrarna som kommer att innehålla allt detta!

 

 

 

 


RSS 2.0