¨Den får duga några år till!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den får duga några år till
 
 
 
 
 
 

April

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påsken förflöt lugnt och stilla inga större utsvävningar grillade och givetvis lite vin till köttbiten blev det också.
Ägg åt vi givetvis också då det är lika heligt på påsken som skinkan till Jul. Sill kom också fram samt Jansons frestelse. Vet inte om det är ett ålderstecken, men snaps till sillen då räcker med en tycker jag, det smakar inte lika gott eller är lika roligt med det som förr. Med snaps alltså. Annars är påsken en skön helg med god mat lite lugnare än julhelgen tycker jag 
 
Vi var även vid båtaffären och tittade/drömde. Visst skulle det vara roligt med en ny båt. Hittade en båt som passar plånboken lite bättre, en Bella 485. Fast den kostar tyvärr för mycket ändå enligt mig. Det (priset) ramlar på då man lägger till kapell, GPS samt fendrar och linor.
Vi får se hur det blir med båt köpet.
Man kanske ska vänta för att se om priserna sjunker då konsumtionen troligtvis kommer avstanna helt i landet. Eller slå till då man har pengar sparade, innan Taxwoman tar dem.
 
Båtdrömmen kommer att förbli en dröm.
 
 
 
Vädret var typiskt påskväder skulle man kunna säga snö/regn samt solsken.
 
Förra helgen hade vi planerat för  en shopping resa till Puttgarden, vilket tyvärr blev inställt. Det  kom lite annat emellan så, det får bli närmare eller under sommar ledigheten. Så under våren gäller stödköp för Löfven,s gäng!!
Helvete vilket blåsväder vi hade i förra söndagen, det gällde verkligen att "hålla i hatten" om man gick utanför dörren vilket man var tvungen till ibland. 
 
Det blev en  Webergrill till stuga, Den kommer säkert hålla i många år, sedan får vi se vad det blir efter den, då är det kanske dags för en gasolgrill. 10 års garanti står det på kartongen. Vem tror på fullaste allvar att man kan reklamera grillen efter 8 år!?😤😁
 
 
 
 
Så nu tar vi farväl av den gamla grillen.
 
 
Farväl min vän under många år doft av tändvätska, kol och bränt kött. Givetvis har vi suttit där med en kall öl och funderat medans du gjort kolen till grillvänlig glöd ☺. 
 
Vi ska även titta på nya solstolar eller baden baden, säger frugan och då brukar det bli så.
 
 
 
Har även gjort iordning på uteplatsen hemma i staden under veckan, så nu kan vi grilla även där. Vilken härlig årstid det är som kommer.
 
Just  nu är vi ute vid stugan och har precis gett katten mat samt släppt ut honom.🐈🐱
 
 
Semester kommer vi ta lite senare i år under augusti vilket är skönt, då blir sommaren längre på något sätt. Kommer nog pendla mellan stugan o arbetet ganska mycket innan semestern börjar. Lika bra att träna på detta då man vill flytta ut dit permanent. Förstå vad avdrag för resor man kommer kunna göra då.💸🚘
 
Det som hänt annars under tiden sedan sista bloggbesöket är jobb, jobb och åter jobb. Samtidigt är det skönt för det är den (jobbet) som betalar grill och framtida båtinköp om det blir av.
 
Följer debatten om fiber kontra mobilt bredband och visst är fiber bätte.fast vi har mobilt i stugan o adsl hemma i staden och jag tycker det fungerar utmärkt. Vi ser  visserligen inte så mycket film o tv är Canal digital hemma och Boxer i stugan. Så jag är nöjd.
 
 
 
 Angående den Svarta Onsdagen. 
 
Då det tydligen är viktigare att vi höjer skatter än att ställa krav på vart våra skattepengar går till under åren fram till år 2018, så det är bäst att se till att ha så lite kapital som möjligt. Bästa tipset är att låsa pengarna i olika pensionsparanden. För ingen tror väl på fullt allvar att  man kommer ha det lika bra ekonomiskt som pensionär jämfört med när man arbetar och barnen är vuxna. Vem tror även på fullt allvar att framtida skattehöjningar kommer komma oss "vanligt dödliga" tillgodo😤? Var tar skattehöjningarna vägen?
 
Pensionärer och arbetslösa samt långtidssjukskrivna kommer troligtvis få en 100 lapp mer I månaden efter skatt. Landsbygden får betala bidragssverige. Kommer det verkligen vara lönsamt att jobba eller driva ett litet företag i det Sverige som håller på att ta form? 
Ingen rabatt för företag som anställer ungdomar utan ungdomen ska gå på lotsas jobb i kommuner.
 
Titta på Hela Sverige rasar innan vi höjer våra röster för skattehöjningar. Där fick man verkligen se hur kommuner och landsting leker med våra pengar istället för att använda dem till det vi tror att pengarna går till.
Vård, skola och omsorg.😭😭🙈🙊.
 
Frigolit flyger 4 mil. Det är miljömedvetenhet de. Samt att använda våra skattepengar väl. Visst behövs det mer skattehöjningar☺💸💸. Betala  till arbetslösa eller Frigolits flygningar. När ska vi kunna öronmärka vad vi vill betala till?
 
Lova runt och hålla tunt är den slogan som gäller just nu!
 
 

Let me tell you how it will be

There's one for you, nineteen for me

 'Cause I'm the taxwoman, yeah, I'm the taxwoman

 

 Should five per cent appear too small

 Be thankful I don't take it all

 'Cause I'm the taxman, yeah I'm the taxwoman

 

 If you drive a car, I'll tax the street,

 If you try to sit, I'll tax your seat.

 If you get too cold I'll tax the heat,

 If you take a walk, I'll tax your feet.

 

 Don't ask me what I want it for

 If you don't want to pay some more

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxwoman

 

 Now my advice for those who die

 Declare the pennies on your eyes

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxwoman

 And you're working for no one but me.

 

Hoppas verkligen att jag har fel, inte minst för alla som tror att det förlovade landet med mjölk o honung kommer infinna sig nu.

Fast samtidigt så tror jag det finns folk runt om i världen som skulle vilja byta sina bekymmer innehållande krig, svält och flykt mot våra angående höjda bidrag och höjt skattetryck😩.

 


 
Ha det bra i stugor, lägenheter och under broar samt på härbärgen runt om i landet.
För det ska jag ha och jag har det just nu !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Badar i pengar!?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vaknade vid fyra och kunde inte somna om,så det fick bli ett inlägg på bloggen.
 
Trots att vi åkte på nya däck till bägge bilarna så har vi lyckats spara över 10 000 kronor. Visst vi har levt snålt ,men ändå haft det vi behövt. Däck och service på frugan bil stannade vid 8,000 kronor. Nu har vi vilket fall som helst 8 nya sommardäck. Givetvis fick jag mina Michelin däck och frugan fick Interstate. De ska vara bra enligt vår "gubbe" som hjälper oss med service på den bilen. Nu blir det bara nya vinterdäck till min bil under hösten, frugans bil fick nya förra året. Vår/sommar arbetet kommer bli att måla fönster kitta fönster samt rensa taket på stugan på mossa. Helvete vad mossa det blivit på de 5 år som gått sedan man gjorde det senast.
 
 
Nu står det en ny grill på min önskelista. vi får se om det blir "fina" märket eller som vanligt en billig.
Givetvis står det en båt på önskelistan, fast jag vet inte, det kostar lite för mycket för den båt jag vill ha som är en HR 530 eller en Bella500 Exel båt. Sedan var det där med pengar!
Det är faktiskt minst en utlandsresa för familjen. Vilket vi definitivt ska göra om 2 år då man fyller 60 år, har aldrig förstått det där med stora fester för att roa bekanta.
 
 
Annars har det varit mest arbete som gällt för undertecknad. Arbetet kommer flytta till nya lokaler under hösten tyvärr lite sämre med parkerings möjligheter för undertecknad. Fast tror nog att det kommer ordna sig då jag för det mesta är tidigt på jobbet. Samtidigt skulle det vara underbart att slippa pendla till jobbet. Det som står högst på önskelistan är att min yngsta dotter hittar jobba hemma så hon slipper pendla som hon gör idag.
 
Min gamla mor sa alltid att man skulle vara glad över att ha ett jobb. Skulle nog vara mera lycklig om lottogudinnan hälsade på☺. Då blir det en båt!🚢
 
Så båtinköp får vara för i år. Det kommer en höst då det känns bra att ha sparat dessa pengar.
 
 
Otäckt med flygplanolyckan som hände. Kan inta låta bli att tänka på alla anhöriga till offren samt pilotens föräldrar. Kan känna att massmedia "hängt" ut honom lite för mycket.
Sedan blir man lite trött på flyktingdebatten här hemma. Självklart ska vi ta emot dem som flyr undan krig och förföljelse . Det kommer kosta, men vem hade trott något annat? 
 
 
Snart lite ledigt under påsken. Vilket ska bli skönt.
 
 
 
 

Svarte Orm var hur bra som helst och alla som spelade var kanonbra kan verkligen rekommendera den föreställningen. Rolig med lite eftertanke och bra musik. Slutet var mäktigt med Lennons Imagine
 
 

Imagine there's no Heaven It's easy if you try No Hell below us Above us only sky
Imagine all the people Livin' for today
Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too
Imagine all the people Livin' life in Peace 

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one
Imagine no possessions I wonder if you can No need for greed or hunger A brotherhood of man
Imagine all the people Sharin' all the world
You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one

 

 

Tyvärr så klarade inte Vita Hästen av Modo. Kommer troligtvis fler chanser!

Tack för en kanonsäsong!

Tyvärr sprack även drömmen om SM-guld i basket, så vi även vänta i ett år där med.

 
 
 
Inte bara hockey utan även finkultur symboliserar Vita Hästen!
 
Tänk att kungahuset fick rycka ut för att försöka rädda ansiktet på vår utrikesminister. 
 
Ett tips är att vi också börjar bråka med Kina, Ryssland och USA, då är lyckan total för lilleputtlandet som leker världens samvete. Tänk inte på exporten, utan sjung ut bara!
 
Vad är skillnaden mellan enpartistat och diktatur?
 
Regeringen vill tydligen att vi ska börjar anlita hantverkare svart igen. Kan det vara en dröm om fornstora dagar ( 60-70-talet ) med pomperipossadebatten angående skattetryck 😩.
 
Kanske dags att höra sig för med priser på att byta ut taket på stugan från tegelpannor till plåt innan Löven förstör rotavdraget. Hörde på nyheterna att förfrågningar hos hantverkare ökat med över 45 % sedan regeringen bröt sitt löfte.
Gäller kanske att sätta sprätt på besparingarna medans de är värda något.
 
Finns det något vallöfte regeringen lovat som infriats sedan valet? Ja höja skatter för oss vanligt dödliga! Skattehöjningar kommer påverka oss vanliga inkomsttagare mest, ej höginkomsttagaren.
Skatten på drivmedel kommer tydligen att höjas läste jag så visst nalkas det härliga tider!
 

 Let me tell you how it will be

 There's one for you, nineteen for me

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman

 

 Should five per cent appear too small

 Be thankful I don't take it all

 'Cause I'm the taxman, yeah I'm the taxman

 

 If you drive a car, I'll tax the street,

 If you try to sit, I'll tax your seat.

 If you get too cold I'll tax the heat,

 If you take a walk, I'll tax your feet.

 

 Don't ask me what I want it for

 If you don't want to pay some more

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman

 

 Now my advice for those who die

 Declare the pennies on your eyes

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman

 And you're working for no one but me.

 

Sossarnas nya partisång :-))!

 
Det blir synd om barnen som kommer få betala för detta slöseri i framtiden!
Länge leve bidragssverige !😎😨💸💰💣
 

Nu är det dags att sätta sig i bilen för att åka till jobbet.  
Ha det bra ute i stugor, lägenheter samt under broar och på härbärgen runt om i Sverige.🏡🏢

RSS 2.0