Ännu en vecka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så har man avverkat ännu en vecka för att höja den svenska bruttonationalproduktionen. Veckan har rullat på som sig bör inga större tragedier förutom att vägverket tydligen blir helt förvånade över att det faktiskt kan snöa i februari. Jobbet rullar på som vanligt, vilket är skönt, Man bara väntar på att det snart kommer börja djävlas. Fast varför oro sig för det i förtid, bara att njuta så länge det möjligt.

 

Gått igenom månadens utgifter och hittills ser det riktigt bra ut gällande sparandet. När barnen flyttat hemifrån så finns det helt plötsligt chans att spara en hel del. Besparingen kommer gå åt till nytt kök enligt frugan.

 

 

Vi har varit hemma i helgen eftersom vi varit på 60 års fest. Det var ett lugnt och stilla kalas då de egentligen varit bortresta över bemärkelsedagen,så det var bara släkten som var där. Tror jag ska försöka göra det också då jag fyller 60 år och det är bara tio månader kvar. Resa iväg alltså.

 

Mello var på besök i vår stad. Då Schyffert var en av värdarna känndes det onödigt att gå. För vi har ju redan sett att han är ett arsle då han var med  när det sändes från Slaka. Sedan läste man om hans såkallade skämt under genrepet, vem är släkt med honom på SVT ,då man anlitar denna byfåne.

 

 

 

 Schyfferthumor!

 

 

 

Kommer England gå ur EU? Vilka kommer sedan att söka utträde? Håller EU på att gå samma väg som Jugoslavien gjorde?  Är det ett sönderfallande europa vi just nu bevittnar? Hoppas verkligen inte detta!

 

När ska man egentligen få den där lotto vinsten man drömmer om? Det vore inte helt fel med en storvinst. För drömmar om vad man skulle göra, det har man. Så det är bara att fortsätta drömma för det blir ny lotto dragning nästa vecka.

 

 

 

Håll drömmen levande! 

 

 

 

 

 


Mello

 
 
 
 
 
 
Att se på Melodifestivalen är som att se på de svenska skidåkarna. Man hoppas att nu blir det bättre, fast det blir bara sämre och sämre eller det går utför för bägge tävlingarna.😭

Egentid

 
 
 
 
 
Tänt en brasa, fått i mig en kopp kaffe samt släppt ut  katten. Sitter nu och surfar med mobilen då jag glömde att ta med nätsladden till lapptoppen. Så där har man bara 3 timmars batteritid.
 
Just nu känns allt bara så himla bra.
 
Ha en bra lördag.

Helg igen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det helg igen och veckan har varit som alla andra oxveckor. Med andra ord pendlat, jobbat och fixat lite hemma samt givetvis lite tv tittande. Jobbet känns förvånadsvärt positivt, vilket troligtvis kommer att gå över.
 
 
Givetvis är det stugan som gäller även denna helg. Kommer nog bli lite gott till kaffet och tv tittandet. För visst blir det att följa Björkman och monopol tvs variant av Idol.
 
Det är ett program som man älskar att hata. Ändå så ser man på det. Får skylla på åldern och man har det i sig sedan barnsben och svartvita tv åldern, det var höjden av underhållning för oss  i Sverige. På den tiden kunde man välja mellan detta eller någon konstig film av Ingmar Bergman. De var tider det!
 
 
Sedan kom programmet Fönster mot tvvärlden,vilken chock för hela nationen då man visade att  i övriga världen fanns det mer än två statliga kanaler i de flesta länder. 
 
Får bli lite likör till kaffet  
 
 
Snart är februari avklarad, vilket känns skönt!
Varför ska den tråkigaste månaden ha en extra dag vart fjärde år?
 
Ha det.
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det söndag igen och visst är det några timmar kvar innan man måste åka hem för att förbereda sig för ytterligare en vecka inom skapandet av välfärd och högre bnp i vårt fosterland.
 
Lördagen blev att plocka iordning lite på tomten eftet senaste blåsten samt plocka in tomte och renar som lyst på tomten.
 
Kvällen bestod givetvis av att titta på SVT:s variant av Idol eller ska man kalla det Sikta mot stjärnorna.
Ace Wilder soppade banan med de andra amatörerna! När man ser på andra program och går på konserter med svenska okända artister så slås man av vilka duktiga ungdommar vi har inom sång och musik. Varför lyckas SVT på typiskt statligt vana hitta bottenskrapet till uttagningen av mello?
Då man faktiskt tyckte att Anna Books låt var en av de två bästa, så borde detta vara ett betyg som säger allt. Gårdagen tävling var lite som ett demokratiskt val av president i NordKorea. Vinnaren var redan utsedd och given. Det var ett skådespel till licensbetalarna utan betydelse. När man såg på programmet igår så saknade man Sillstryparn.
Det var verkligen en omoralisk schlagerfestival!!
 
 
Bilden lånad från Google.
 
All heder åt Ace Wider, som hade den bästa låten.Men segern måste vara som att vinna ett presidetval i NordKorea!
Nästa vecka fortsätter Björkmans och statstelevisionens show angående presidentval i Nordkorea.
Måste verkligen SVT vara ett tvång att betala för att få ha tv?
 
 
 
 
Nu blir det nyhetsmorgon samt fixa lite till innan hemfärd.
 

Fredag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen  fredag och kommer åka ut till stugan efter två helger hemma i staden. Vi har börjat fundera på att kanske sälja radhuset och skaffa oss en hyresrätt ( 3:a) eller insatslägenhet, Så under en av helgerna var vi och tittade på nyproduktion av hyresrätter samt insatslägenheter. Det skulle kosta oss 4,000kronor mer I månaden att gå från 5 rum och kök (radhuset ) till en 3:a. Det man undrar då man tittar på detta är vilka är det som har råd?
Så som det verkar blir vi kvar i radhuset, då vi kan renovera en hel del för dessa 4,000 kronor det skulle bli i merkostnad.
 
 
 Såg nya serien Black Widows igår på 3:an, tror den kommer bli spännande och bra.
 
Men som sagt nu är det fredagskväll.
 
 
 
Ha det!

Mål och delmål.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett mål som var uppsatt är nått. Nästa mål/önskan ligger som en önskan i framtiden.
Kommer bli ytterligare önskningar att uppnå under resan dit,samtidigt kommer troligtvis utvecklingen runt omkring en göra så att önskningarna kommer ändras i framtiden. Det är väl det som kallas utveckling.
 
 
Samtidigt kan man ibland bara vilja sitta på en sten eller en pall och se på när livets karusell snurrar på. Man kanske har varit  på karusellen för länge för att tycka det är roligt att åka med den hela tiden.
 
Förändringar är bra om de inte bara är till för att göra en förändring som egentligen inte innebär en förändring, utan innebär ett stort steg bakåt i förändringsarbetet.
 
 
Kan vara så att man bara vill sitta och få tid för lite eftertanke. Eller ladda batterierna. Kanske rentav få lite mer egentid.
 
 
 
 
 
Har äntligen sett En man som heter Ove. Det var visserligen för några veckor sedan.
 
 
Filmen var kanonbra, fast boken är bättre. Visst kan man känna igen sig ibland och tror att det alltid finns en "Ove " i alla  bostadsområden.
Gå och se den om ni kan. Filmen alltså.
 
Försökte se hela guldbaggen i år, fast man blev bara irriterad av " klubben för inbördes beundran ".
Undrar om inte idrottsgalan är en sådan klubb också.
 
 
Ännu några av de största har lämnat oss den 10 januari och 18 januari.
 
 
 
 
 
Musiken lever kvar!
 
 
 
Gjort sedan senast. 
Jobbat, skottat snö tittat på tv gått på bio samt jobbat igen.
 
Ett program jag följer är Lars Lerin på Svt. Kanonbra!
 
Helvete vad kallt det var ett tag.
Nu är det plusgrader igen fast det blåst mycket i helgen.
 
 
 
Varför stå i bostadskö när alla lediga lägenheter går till sossepampar?
 
Man skulle blivit fackpamp eller utrikesminister 😊. 
 
Annars rullar livet och även bilen framåt i tiden och antal mil.
 
 
 Detta är 3 år och 4 månaders bilkörning.
 
 
 
Dax för att sova lite innan det man ska åka till jobbet.
Ha det bra!
 

RSS 2.0