Snart helg igen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det fredag och helg igen. som ni kanske märkt har vi haft semester denna vecka och varit ute vid stugan. Hunnit med både elda samt ta han om träd som vi fällt och de som ligger kvar från skogsröjningen. Frugan har kollat över vilka blommor som ska "räddas" inför vintern. vi har även varit uppe vid gravarna samt inköpt två halloween ljus. Kan någon förklara vad som är tjusningen med halloween?  För mig är det ett kommersiellt jippo som vi blivit in lurade i. 
 
 
Tycker inte om detta, med köper dessa ljus ändå. Visst är man rakryggad:-))!
 
 
 
Äldsta dottern kommer kanske ut och hälsar på oss idag så vi väntar med stor spänning. Veckan har varit hur skön som helst tyst och lugnt samt mörkt tidigt. Höstsemester är egentligen mycket mera rogivande är sommar, då man har en massa måsten.
 
 
 
 

 
Sett  på morgonnyheterna om debatten om medlemskap i NATO. Klart att vi inte ska gå med. Givetvis ska vi inte skicka våra trupper tillsammans med dem. skulle vi bli angripna så kommer givetvis NATO till vår undsättning då vi är de mest intellektuella invånarna på vår planet. Tror faktiskt att hela världen skulle komma till vår undsättning. så vilka är då kvar som skulle anfalla en så högt stående nation? Är det ufo vi är rädda för?
 

 
Angående Palestina så har jag nog ingen bestämd åsikt förutom att vi var väl en av de första som erkände USA. tror även vi var med i täten då det gällde Israel, så varför inte vara bland de första nu med!  Rätt eller fel, vet jag ej för då skulle jag haft Lövens plats:-))!
 

 
Ha en skön fredag för det ska frugan o jag ha.
 

Inget hörnskåp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här gäller det att vara med i svängarna. Hörnskåpet är tydligen passé, nu gäller det ett större skåp så vi måste tydligen åka till en nöjespalatset Ikea igen. Tror inte vi gör det ( åker till Ikea) innan jul. Fast att säga aldrig angående hörnskåpet är nog att ta ut segern för tidigt tror jag. Känner min fru efter 25 års äktenskap.
 
Det blev lite blodprover sedan ska jag på återbesök om cirka en vecka. ligger tydligen i riskzonen för diabetes. Frukost blev det på McDonalds då vi (jag ) inte fick äta något innan provtagningen.
Sedan åkte vi till Willys och handlade mat samt köpt lite ljusslingor att pynta med ute vid stugan. När vi kom hem så blev det att slappa resten av dagen. vi tränade inför pensionslivet tyckte jag:-))!!
 
 
 
 
 
 
Idag blir det att fortsätta med timmerstockarna samt plocka in en del blommor. för att vara snart november så har de klarat sig bra.
 
 
Nya ljusslingan uppsatt under gårdagen.
 
 
 Nu blir det kaffe och sedan ut och fixa lite.
 
 
 
 

Härligt väder igår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vädret igår var toppen sol och skönt. Var till återvinningen med skräp. Därefter fortsatte jag och min vän motorsågen kriget mot stockarna. Ytterligare en hög avklarad. nu återstår endast två högar. En sak är säker att ved kommer jag ha de närmaste åren så här kommer det inte in så mycket energiskatt till Frigolit o Romskvätten :-))! Det som är märkligt nu på hösten att vid femtiden då solen gått ned är man totalt färdig. Givetvis kan det kanske bero på att en kontorsråtta är ute med kroppsarbete också.
 
Idag ska vi till läkaren sedan blir det troligtvis att titta på ett hörnskåp som frugan sett. Hur många satsar emot att det kommer stå hemma hos oss i stugan? Känns som man redan förlorat det slaget. Läkarbesöket beror på att undertecknad tydligen åkt på åldersdiabetes tror läkaren. Så nu är man gammal rent medicinskt sätt!
 

 
Hörde att SJ börjat köra med tåg utan el i helgen. Gick visst inget vidare, snart kommer stoppen på grund av löv på spåren. Ett tips är att köpa in ånglok för att köra det på importerad svamp. Fråga skogsmullarna de vet vad det är för svamp :-))!

 
 

Blåst på måndagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndagen var blåsig, så det var kaffe och titta på nyheterna som gällde under förmiddagen. Det är kanon skönt att bara vara ute vid stugan och koppla av med lite utejobb samt bara få vara. Kommer gå ut och gå för att hämta tidningen som egentligen är en morgontidning , fast den kommer på eftermiddagen här ute. Undrar hur vi skulle reagera om tidningen kom så sent inne i staden? ska vi ha arbetstillfällen och levande landsbygd så borde det första vara att en morgontidning ska levereras på morgonen. Kan vara en anledning till att papperstidningen håller på att minska i omfattning och sakta men säkert dö ut.
 
Fick bli en dag med att kapa upp ved för senare klyvning, 11 trädstammar som var på cirka 1,5  meters längder hann jag med att kubba till 20 cm längder, så nu har man ont i armar och rygg. Får ta fram vedklyven för att göra om dessa till ved. Har cirka 20 stycken kvar att kapa, så visst finns det att göra här ute under hösten.
 
 
 
 
Ser ut som om vi får en toppen dag idag så det gäller att passa på med ute aktiviter innan snö och slask.
 

 
Trattkantarellerna var jättegoda!
Tänk att miljöpartister också tycker om svamp enligt dagstidningarna. :-))! 
 
 
 
 
 
 
 

Svamp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då vi höll på med att rensa så hittade frugan en massa svamp, får hoppas att de är godkända som livsmedel:-))!
 
 
 
 
 
 
Kommer räcka till en varsin svampmacka till lunch!
 
 
Idag blir det att fortsätta med att plocka undan och rensa ska försöka fylla släpvagnen med ett lass till återvinningsstationen. Det får bli på tisdag vi åker iväg med det lasset för som sagt idag fortsätter vi på tomten.
 
 

Kan Handeln så kan jag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi börjat julpyntat ute vid stugan. Det lyser upp i höstmörkret.
 
 
 
Om vi kommer fira jul vid stugan, så vet jag inte det. Jag och flickorna kan nog tänka oss det , fast frugan verkar inte så positiv till det. Fast hoppet är det sista som överger människan.
 
 
 

Sovmorgon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sov länge idag. Troligtvis trött efter allt arbete igår. Kan även bero på att man ställt om klockan.
Det gick kanonbra med allt vi fick upp snöstolparna samt eldat en hel del efter skogavverkningen som varit här ute. Den har jag skrivit om tidigare och hur funt det blev, Hur det gått för dem i "storstan" får man se när man kommit hem.  
 
Det verkar som skogsägarna fått "lite" bråttom innan det blir nya regler från trädkramarna i regeringen, Skönt även för Sjöstedt att vi inte hittade någon ubåt från hans gamla partikamrater samt favorit land.
 
Idag fortsätter vi med eldandet just nu verkar som om solen vill titta fram. 
Ha en skön Söndag!
 
 

Regn idag

 
 
 
 
 
Ute vid stugan!
 
Kom sent igår, så det var alldeles svart ute. Efter vi packat in och släppt ut katten i sitt koppel, samt tänt en brasa blev det att ta ett glas vin samt titta på tv. Idag blir det arbetsdag med förenigen här ute. Föreningeni staden har arbetsdag denna helg med, så man får välja var man vill vara.
Hoppas att regnet slutar tills vi ska börja med arbetsdagen.
 
Ha en skön lördag
/ En tuff man!

Helg igen

 
 
 
 
 
Så är  det helg igen.
 
Skönt är  det  också då man genomlidit veckan med huvudvärk  och förkylning. Tror inte ni kvinnor  förstår hur jag lidit, fast  ni män vet  jag begriper  hur en riktig influensa påverkar oss  män. Varför får inte kvinnor samma svåra influensa  som oss män? Är vi mera lätta för bacillerna att angripa? Anser att  det borde forskas mycket mera på detta! Varför gör inte världssamfundet något åt detta?
 
Givetvis klarade jag av det som vi alla män gör med en kämpaglöd som enbart vi män kan visa  upp  i svåra stunder. 
Frugan  undrade flera  gånger om vi inte skulle åka till sjukhuset då jag enligt henne borde läggas in så som jag "gnällde". Vadå  gnällde, jag förklarade bara hur hårt angripen jag var av bacillerna.
 
Fast som sagt, en tuff man klarar även detta!
 
 
Trots all uppbackning från våra fruar:-))!
 

Nu blir det  stugan.
Ha det så bra! För det ska vi ha så fort  vi kommer ut till stugan!

Kurs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har man varit på kurs i kungliga huvudstaden. Bra kurs som gav mycket insikt och funderingar om sina visioner samt framtidsdrömmar. Det som var inspirerande var att deltagarna kom från olika hörn i vårt land. Om man lärt sig något återstår att se. Alltid roligt med kurs och komma ifrån några dagar.
 
Givetvis blev det en öl på kvällen. Fast jag var tillbaka till hotellrummet innan klockan nio för lite slappade framför tvn sedan blev det givetvis hotellfrukost. Det som slår en hur lätt man kommer in i normala eller gamla vanor trots man verkligen köpte allt från kursen. Det  ända  negativa  från kursen  är att  jag blivit  genomförkyld. Får se om jag orkar  gå till  jobbet  denna  vecka.
 
 
Sänglamporna som vi köpt och installerat i stugan är dessa. Vi tycker det blev riktigt fint med dessa i sovrummet.
 
 
Lite höstbilder som visar upp hur fint det är mellan regnskurarna ute vid stugan.
 
 
 
 
 
 
 
 Båten är som jag berättat om tidigare inpackad inför vintern , har lite jord att köra ut.
 
 
 
 
 
 
 
Snart är det helg igen och lönen kommer på besök på kontot en stund igen.

Helg igen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det lördag igen. Hur skönt som helst. Har lämnat " lillbilen " för service samt nya vinterdäck. Allt gick på 5,000kronor vilket jag tyckte var oerhört billigt för däck, inställning framvagn oljebyte. Okej däcken är inga märkes däck fast har dubbar, klart godkända. Snart dags att byta på min bil där får vinterhjulen snurra ett år till. Kör själv dubbfritt. Egentligen lite konstigt att jag som pendlar kör dubbfritt och frugan som kör i staden har dubbar. Kanske ett fall av civil olydnad mot "mulleskolan" och stormullan Frigolit :-))!
 
 
 
Idag ska de nya sänglamporna upp här ute vid stugan, sedan blir det att köra med röj sågen lite. Hur snabbt växer sly egentligen?
 
 
Ha en bra helg för det ska vi ha frugan o jag!
 
 

Tänk om man varit med!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då jag satt  vid  grillen  hemma  i helgen  så såg jag flygplanet och genast  började  man drömma  om  att  få komma  iväg. Tyvärr blir det ingen resa i år, får se om vi kommer iväg nästa år istället. Ikea gick  förvånansvärt  bra det blev endast lite lampor och lite övrigt  krimskrams. Endast en påse med saker från varuhuset. Kostnad 850 kronor. Så nu blir det nya sänglampor ute i stugan till helgen. De gamla var i brunplast troligvis inköpta på Ikea under 80 talet.
 

Helg i staden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt att man vaknar tidigt då man är ledig:-(!!
 
Så har man fått tillbringa sin lediga stund i staden istället för ute vid stugan. visst man överlever även det, så varför klaga.
Vi hade tur med vädret då solen tittade fram så man kunde fixa lite ute.
Klippt ned lite buskar samt plommonträdet.
Har fixat iordning på altan inför vintern samt slängt en massa grejor.
 
Vi har ett förråd under trappen i huset som vi håller på att rensa. Vad skit man sparar på egentligen till vilken nytta då det ligger längst in i förrådet så man glömt att man har det. kommer bli en tur till återvinningen med en hel del. I arbetsrummet står den gamla stationära datorn. Kommer inte ihåg när vi använde den senast så den kommer få tacka för sig. Gamla pärmar med saker från förra jobbet samt då man hade firman, När tittar man i dem? Tur att släpvagnen är hemma för den kommer behövas.
 
När man håller på med detta så kan man inte låta bli att få tanken att vi hoppar det och bor här tills vi inte klarar oss själva så får döttrarna ta hand om all rensning. Sista skämtet från farsgubben skulle det bli då.
 
Lördagskvällen blev det lite grillning samt lite vin framför grillen. Tv tittande samt sedan sängen man blir trött av att rensa bort  gamla saker.
 
 
 
Söndagen kommer bli en utflykt till det roande och inspirerande varuhuset IKEA. Vilken tur jag har som får tillbringa söndagen där :-)!!  bilen åker så fort den bara kan då frugan vaknat och vi gjort oss fina inför denna händelse.
Tänk att få vara där och dra kundvagnen samt titta och klämma på tyger, möbler och annat krafs, sedan blir det att köa vid kassan för att se om allt går in i bilen som vi shoppat. Det enda som värmer är att man stött några underbetalda arbetare i Sydostasien som sitter i mörk fabrik utan ventilation och gör dessa produkter till oss så vi kan känna ett välbehag då vi shoppar!
Fast varumärket IKEA är Svenskt!
 
Det som är lite konstigt tycker jag, man får definitivt inte dessa tankar vid Jula eller Clas Ohlson :-))!
Där gäller att det är toppen med billiga maskiner och verktyg!
 
 
Glöm inte  att  det  är rosabandet  som gäller  nu!
 

 
Kan någon förklara varför ska Turkiet skicka in sina grabbar i Syrien när inte USA, Ryssland eller EU och Kina vill eller törs? 
De får inte vara med i EU, men ska tydligen göra skitgörat åt oss .
 
 
 
Vi (västvärlden) flyger lite och släpper några bomber, sedan hem till kaffe och tryggheten.
Måste vara det vi kallar för solidaritet

 
Vi ska jobba efter 65 år, men det kommer bli dyrare för arbetsgivaren att anställa oss!
Ännu ett fall för solidariteten.
Eller kanske "falsk mattematik".
 
 
Eller är det back to the 70,s !!
 
 

 
 
Ha en bra söndag och kommande vecka!
Nästa helg är det stugan som gäller!!
 

Soppa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svårt att sova vaknar för tidigt om morgonen. Har för mycket att tänka på angående jobbet. Varför upptar det tiden för sömnen, när man ska vara utvilad innan man går till jobbet. Det måste finnas annat att tänka på?
 
 
 
 
Lunch på verandan blev det  i helgen som var. 
Blomkålsoppa, Riktigt gott var det.
 
 
 
Smidigt att rulla in i husvärmen.
 
 
Fast jag tror inte den kommer in i värmen i år.
 
Helgen som var, har varit toppen och nu är båten klar för vintervilan.
 
 
Får se om vi kommer ut till stugan denna helg eller om vi stannar hemma och gör vinterklart även här.
 
 
Hämtat ut biljetter till  tåget. 
Visserligen är det några veckor kvar till kursen, men vill ha allt  ordnat i tid.
Nu är kaffet och mackan klar. så det blir tidig frukost idag.
Får bli en snus efter kaffet. Tänk att det var inte EU som tog död på det svenska snuset, utan den nya trojkan som har makten idag:-))!

 
 
Snart helg igen!!
Kommer Lotto gudinnan denna helg?
Ha det bra där ute i höst mörkret! 
 
 
 
 
 

Hösten är här

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det höst, båten  är uppdragen. I år fick jag inte ha båtmotorn inne i huset, utan den har hamnat på altan för sedan komma i stugvärmen till vintern. Vi får se vad frugan tycker om det. Har lite mer jobb att göra med båten kommande helg då jag inte hann att lägga över presenningar inför vintern samt fortsätta med alla snäckor som var på båten. Har aldrig haft så många som i år. Kan bero på värmen eller fuskjobbet innan jag lade i den i våras. 
 
Höstkläder framtagna. Nya skor måste inhandlas både till frugan och mig.
Plommonen inplockade och uppätna. Plockat lite lingon. Frugan plockade nog några fler än vad jag gjorde.
 
 
Lyckades med att plocka denna ändå!
Det jag vet är att det finns på burk hos ICA och de andra mataffärerna, så varför förstöra sin rygg på detta?😩 
 
Gjort sedan sist ?
Har lämnat ett bidrag till min tandläkare då jag bitit sönder en krona. 💸.
Han lagade en krona för mig,  fast tog 6700 kronor från mig. Är det detta som kallas falsk matematik?
Fast man måste sköta sina tänder så det får vara som en investering. 
Tandläkarna måste leve de också.
 
Har även gjort av med 6,500 kronor på nya glasögon. Gick till Specsavers, bra och kunnig samt trevlig personal. 
 
 Annars är det detta som hänt :
  • Jobbat
  • ätit
  • sovit
  • tittat på tv
  • varit ute vid stugan
  • varit ute och gått omkring 5 km varje kväll (nästan)
  • Jobbat igen
  • Varit hur trött som helst. 

 

Snart är det dags för kurs för denna gubbe.
Själva kursen känns så där, fast det är alltid roligt att komma iväg några dagar.
Lära gamla hundar att sitta går inte, som ni vet.
 
Helg igen om några dagar, så man får leva igen!
 

 
 
 
Förra helgen var underbar trots all blåst.
Passa på att njuta för snart är det vinter. 
Snart får man åka iväg till däckfirman och byta till vinterdäck, Får hoppas att de håller även denna vinter.
 
Ha det bra där ute! 👍
 
 

RSS 2.0