April

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påsken förflöt lugnt och stilla inga större utsvävningar grillade och givetvis lite vin till köttbiten blev det också.
Ägg åt vi givetvis också då det är lika heligt på påsken som skinkan till Jul. Sill kom också fram samt Jansons frestelse. Vet inte om det är ett ålderstecken, men snaps till sillen då räcker med en tycker jag, det smakar inte lika gott eller är lika roligt med det som förr. Med snaps alltså. Annars är påsken en skön helg med god mat lite lugnare än julhelgen tycker jag 
 
Vi var även vid båtaffären och tittade/drömde. Visst skulle det vara roligt med en ny båt. Hittade en båt som passar plånboken lite bättre, en Bella 485. Fast den kostar tyvärr för mycket ändå enligt mig. Det (priset) ramlar på då man lägger till kapell, GPS samt fendrar och linor.
Vi får se hur det blir med båt köpet.
Man kanske ska vänta för att se om priserna sjunker då konsumtionen troligtvis kommer avstanna helt i landet. Eller slå till då man har pengar sparade, innan Taxwoman tar dem.
 
Båtdrömmen kommer att förbli en dröm.
 
 
 
Vädret var typiskt påskväder skulle man kunna säga snö/regn samt solsken.
 
Förra helgen hade vi planerat för  en shopping resa till Puttgarden, vilket tyvärr blev inställt. Det  kom lite annat emellan så, det får bli närmare eller under sommar ledigheten. Så under våren gäller stödköp för Löfven,s gäng!!
Helvete vilket blåsväder vi hade i förra söndagen, det gällde verkligen att "hålla i hatten" om man gick utanför dörren vilket man var tvungen till ibland. 
 
Det blev en  Webergrill till stuga, Den kommer säkert hålla i många år, sedan får vi se vad det blir efter den, då är det kanske dags för en gasolgrill. 10 års garanti står det på kartongen. Vem tror på fullaste allvar att man kan reklamera grillen efter 8 år!?😤😁
 
 
 
 
Så nu tar vi farväl av den gamla grillen.
 
 
Farväl min vän under många år doft av tändvätska, kol och bränt kött. Givetvis har vi suttit där med en kall öl och funderat medans du gjort kolen till grillvänlig glöd ☺. 
 
Vi ska även titta på nya solstolar eller baden baden, säger frugan och då brukar det bli så.
 
 
 
Har även gjort iordning på uteplatsen hemma i staden under veckan, så nu kan vi grilla även där. Vilken härlig årstid det är som kommer.
 
Just  nu är vi ute vid stugan och har precis gett katten mat samt släppt ut honom.🐈🐱
 
 
Semester kommer vi ta lite senare i år under augusti vilket är skönt, då blir sommaren längre på något sätt. Kommer nog pendla mellan stugan o arbetet ganska mycket innan semestern börjar. Lika bra att träna på detta då man vill flytta ut dit permanent. Förstå vad avdrag för resor man kommer kunna göra då.💸🚘
 
Det som hänt annars under tiden sedan sista bloggbesöket är jobb, jobb och åter jobb. Samtidigt är det skönt för det är den (jobbet) som betalar grill och framtida båtinköp om det blir av.
 
Följer debatten om fiber kontra mobilt bredband och visst är fiber bätte.fast vi har mobilt i stugan o adsl hemma i staden och jag tycker det fungerar utmärkt. Vi ser  visserligen inte så mycket film o tv är Canal digital hemma och Boxer i stugan. Så jag är nöjd.
 
 
 
 Angående den Svarta Onsdagen. 
 
Då det tydligen är viktigare att vi höjer skatter än att ställa krav på vart våra skattepengar går till under åren fram till år 2018, så det är bäst att se till att ha så lite kapital som möjligt. Bästa tipset är att låsa pengarna i olika pensionsparanden. För ingen tror väl på fullt allvar att  man kommer ha det lika bra ekonomiskt som pensionär jämfört med när man arbetar och barnen är vuxna. Vem tror även på fullt allvar att framtida skattehöjningar kommer komma oss "vanligt dödliga" tillgodo😤? Var tar skattehöjningarna vägen?
 
Pensionärer och arbetslösa samt långtidssjukskrivna kommer troligtvis få en 100 lapp mer I månaden efter skatt. Landsbygden får betala bidragssverige. Kommer det verkligen vara lönsamt att jobba eller driva ett litet företag i det Sverige som håller på att ta form? 
Ingen rabatt för företag som anställer ungdomar utan ungdomen ska gå på lotsas jobb i kommuner.
 
Titta på Hela Sverige rasar innan vi höjer våra röster för skattehöjningar. Där fick man verkligen se hur kommuner och landsting leker med våra pengar istället för att använda dem till det vi tror att pengarna går till.
Vård, skola och omsorg.😭😭🙈🙊.
 
Frigolit flyger 4 mil. Det är miljömedvetenhet de. Samt att använda våra skattepengar väl. Visst behövs det mer skattehöjningar☺💸💸. Betala  till arbetslösa eller Frigolits flygningar. När ska vi kunna öronmärka vad vi vill betala till?
 
Lova runt och hålla tunt är den slogan som gäller just nu!
 
 

Let me tell you how it will be

There's one for you, nineteen for me

 'Cause I'm the taxwoman, yeah, I'm the taxwoman

 

 Should five per cent appear too small

 Be thankful I don't take it all

 'Cause I'm the taxman, yeah I'm the taxwoman

 

 If you drive a car, I'll tax the street,

 If you try to sit, I'll tax your seat.

 If you get too cold I'll tax the heat,

 If you take a walk, I'll tax your feet.

 

 Don't ask me what I want it for

 If you don't want to pay some more

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxwoman

 

 Now my advice for those who die

 Declare the pennies on your eyes

 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxwoman

 And you're working for no one but me.

 

Hoppas verkligen att jag har fel, inte minst för alla som tror att det förlovade landet med mjölk o honung kommer infinna sig nu.

Fast samtidigt så tror jag det finns folk runt om i världen som skulle vilja byta sina bekymmer innehållande krig, svält och flykt mot våra angående höjda bidrag och höjt skattetryck😩.

 


 
Ha det bra i stugor, lägenheter och under broar samt på härbärgen runt om i landet.
För det ska jag ha och jag har det just nu !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke

Vi går en osäker framtid till mötes....bäst att spara alla pengar man kan...i madrassen.

Ha en fin afton.

2015-04-18 @ 17:24:58
URL: http://guldkryckan.blogspot.se
Postat av: Mickis

låter som en riktigt mysig påsk :-)

WoW vilken båt... Jaja drömma kan man ju alltid göra ;-)

Vi har oxå en weber.. Men 10 år tror jag inte den håller ;-)

De solstolarna som ni är spekulanter till är så bra. Vi har sådana både hemma o i stugan o så finns det små bord till dem :-)

Ha en fin dag!
Kram

2015-04-19 @ 12:04:58
URL: http://meramickis.blogspot.se
Postat av: Mia

Nej, att man ska ha köpstandard som pensionär, som innan pensionärslivet ska man inte drömma om. Å andra sidan så har man nog skaffat sig det man behöver i stort sett. De som blivit pensionärer de senaste 10-20 åren var nog vinnarna, tror jag. De som är födda på 50-talet och senare gynnar inte nuvarande pensionssystem. Har tänkt läsa in mig på det här litet bättre.

2015-04-19 @ 14:25:26
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0