Att jobba i affär

Så har ännu en arbetsdag gjort sitt. Som vanligt så regnar det lite och det börjar mörkna ute. Ska snart börja med lite pyssel här hemma som anstår en gubbe efter en hård dags arbete. Sedan blir det givetvis lite slö tittande på tv.

 


Ibland kan man inte låta bli att fundera på hur veckorna ”bara” rusar förbi en utan att man egentligen gör något vettigt förutom att arbeta. Det känns som det är helgen man lever för och då går man i affärer, så det finns alltså några som inte får chansen att leva på helgerna. Affärsanställda det yrket måste vara 2000-talet sämsta yrkesval.

 


Stå där vardag som helgdag och le för att ”tigga” av oss våra surt förvärvade pengar. Kanske skulle all handel förbjudas då den enbart går ut på att utnyttja de svaga i samhället, Alltså de som inte kan låta bli att förköpa sig. Så ska vi verkligen tillåta att dessa Sodom o Gomorra tempel får hållas öppet som de gör idag?  Givetvis skulle det räcka med en dags öppenhållande, fast kommer vi inte då att kallas för en Stalinistisk kommunist stat som styr över individerna i samhället? Hur skulle en typisk svensk linje tremodell kunna se ut, kanske med tre dagars öppet samt att vi kan få varorna beställda/hemkörda via nätet.

 


Grattis Monopolet ni har lyckats med ert senaste förslag att kunna behålla ett Stalinistiskt monopol samtidigt som ni kallar er för marknadsanpassade (kapitalistisk).

 





Vi kan vi i Sverige

 

 


Kommentarer
Postat av: Micke

Sverige är fantastiskt ;)



Ja fan...vad gör man egentligen förutom att jobba, eller vad man nu ska kalla det jag gör...skola är det väl?



tiden går och vi står still kan jag känna ibland!!



Jaja...du får ha en trevlig kväll :)

2011-09-24 @ 20:08:13
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0