Långt till 2014!

Dagen efter hans bortgång skickade Arbetsförmedlingen i Strängnäs ett brev adresserat till maken. I brevet står att han har "avaktualiserats som arbetssökande". Som orsak står det: "Avlidit". Och längre ner i brevet: "Om du åter vill bli aktuell som arbetssökande hos oss, måste du personligen besöka oss på nytt".


Samtidigt så kommer den ena efter den andra larmrapporten om hur man behandlar arbetslösa som kommer med kritik mot de som varit fast hos arbetsförmedlingen i mer än 5 år, vi kallar dem för lång, långtidsarbetslösa, själva vill de kalla sig statligt anställda. Så ser där hur man kan tolka personers olika livssituation beroende på vad man anser sig själv se.


Om man tolkar alla signaler rätt så befinner vi oss i en ordentlig högkonjunktur nu, precis som vi gjorde innan valet 2006. Då som nu diskuteras den felaktiga arbetspolitiken som regeringen för. Fast är det inte så nu har vi både haft en socialdemokratisk regering och en Borgerlig regering under varsin högkonjunktur. Vid båda dessa regeringsalternativ har inte arbetsförmedlingen kunnat leverera det som berörd regering önskat.


Allstå är det fel på politiken eller på det organ som har fått direktiv att lösa problemet?


Så nu när hjulen snurrar kanske man behöver titta över kostnader för staten.



Vi behöver spara till nästa lågkonjunktur, då borde det vara ett gyllene tillfälle att se över de kostnader som
arbetsförmedlingen utgör.


Det enda vi inte provat är en ren kommunistregering eller Sverigedemokratregering. Fast tror vi på att arbetsförmedlingen skulle klara sitt uppdrag vid ett sådant tillfälle, då man inte gjort det tidigare



Tror att de skulle lyckas bäst med en ren KD regering för vid ett sådant tillfälle kan man alltid be om hjälp från ”högre makter”. Där skulle inte brevet från Eskilstuna ifrågasättas!


Sedan har vi helt plötsligt en debatt i fosterlandet om hur ”tuffa” sittande regering eller den förra regeringen har varit i sin kritik mot Egypten. Vem minns inte hämtningen av några stycken Egyptier före 2006. Fast nu handlar det om att försöka att se så frihetsälskande ut som det bara går.


Samtidigt så kan vi bara inte tänka oss att de papperslösa som finns i landet bör kunna gå till sjukhus. De är faktiskt på väg ut ur vårt kära fosterland, efter att suttit i flykting anläggningar runt om i landet kanske flera år. Under den tiden har vi kostat på svensk utbildning samt skolgång för deras barn. Fast ut med dem, så vi kan ta in nya som nu ska lotsas in på svensk arbetsmarknad med hjälp av arbetsförmedlingen. Tror att det är en toppen idé för att minska invandringen till Sverige. När detta kommer sprida sig runt om i världen, hur effektiv svensk arbetsförmedling är så kommer säkert många precis som utländska studenter välja något annat land.

 


Så visst är det skönt att vi har en regering som värnar om individen, istället för att bygga ut byråkratin!

  

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Micke

svar: Japp...skål på dig...! :)

Vad gör man inte för husfriden ;)



2011-02-19 @ 17:53:16
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0