Efter regn kommer Solsken

Så kom regnet. Visserligen behövs det, fast nu börjar man bli lite små rädd att det är ”den svenska sommaren som visar upp sig”. Håller på som bäst med att färdigställa allt ute på tomten utan att bli blöt av allt regnande.  Finns mycket man kan pyssla med mellan arbetspassen så det blir fint o snyggt. Det som är bra med regn är att man helt plötsligt får en godtagbar ursäkt för att slippa klippa gräset. Detta gäller även för att rensa ogräs i rabatterna.

Samtidigt så vet man att nästa gång solen lyser på himlen så är det bara köra igång gräsklippare samt ligga på alla fyra i rabatterna.Snart kommer båten i sjön, vilket kommer bli skönt inför sommaren då man kan ta en tur en vacker sommar dag. Åka ut med båten en vacker sommar dag är en av höjdpunkterna under sommaren anser jag. Båten är absolut ingen stor eller dyr sort utan en liten öppen båt. Räcker utmärkt till att åka ut med för fiske eller bad tur. Idag gäller det att kunna ha råd med att använda sina saker.

Nu kom jag på att visst är det kanon gott med rökt fisk. Min favorit är rökt ål, fast tyvärr lite för dyr.
Åker ni till Gotland så finns det inget mer underbart än att stanna till med bilen vid någon kustrestaurang o äta rökt flundra samtidigt som sam sitter och tittat på havet med kanske en solnedgång! Runt Vättern så finns det rökt röding vilket är en favorit med. Samtidigt får vi inte glömma Västkusten med alla räkor och fisk som finns där utefter kusten. Så visst finns det mycket vackert och gott att både göra samt äta i vårt avlånga land. En pärla som är lite ”glömd” är ostkusten och då menar jag inte Stockholms skärgård. Åk in vid Trosa och fortsätt kusten ner till Oskarshamn så kommer ni uppleva en helt fantastig natur och mat upplevelse. Utefter denna kust sträcka så finns det många campingplatser och boende till verkligt humana priser. Sedan finns givetvis Öland lite längre ned. När vi ändå halkat ned på kartan så kan vi säkert hitta guldklimpar i Blekinge och Skåne med. Är man i Skåne så kan man alltid ta en av tur båtarna vid Helsingborg för att äta och dricka lite gott. Så visst går det att hitta smultronställen samt kunna komma iväg på en semesterupplevelse fast plånboken känns tunnare. Mitt råd är att inför sommaren se vad som ni och er familj anser viktigt. Man kanske kan ”pruta” på lyxlivet för att kunna komma iväg. Vilket är viktigast, se att sin familj mår bra eller se Telia-Sonera, s direktör le över höjd bonus efter att vi förköpt oss på de senaste modellerna av mobiltelefoner? Passa även på att ta så många kort ni kan eller filma in det som händer, för när hösten och vintern kommer kan det vara kul att minnas sommaren 2009.      



 

Kommentarer
Postat av: Pialotta

Vi fixar alltid något att hitta på. Visst finns det massor att se runt om oss och finns det något mer njutbart än den svenska Våren och Sommaren. Helsingborg och omnejd som du skriver.. Köpenhamn, Helsingör.. men allra mest kusten längs Österlen.. helt underbart.. Når cyklarna inte vårt mål så unnar vi faktiskt oss att ta bilen och sedan bara njuta på långa promenader. Kameran är alltid med mig.. för mannen är det ett mindre intresse, men jag ska ju in i varje buske för att kolla läget..

Förresten mannen min fick praktikplatsen .. inte illa va av ett antal som sökte den:-) Alltid något och kanske kan det bli en fortsättning.. 3 månader i praktik först och främst, men med samma Aktivitetsstöd som han har nu.. man kan ju alltid hoppas att det klingar till i plånboken senare;-)

Ha de gott/Pialotta

2009-05-08 @ 19:01:41
URL: http://kafferasten.blogg.se/
Postat av: Wille

Helt riktigt lite vardags lyx behöver inte kosta massor, och du det där med rökt fisk mmmm hur gott som helst. Jag är uppvuxen i Malmö och har ofta köpt direkt från bodarna nere i Limhamn. Så jag kan bara hålla med dig om att det finns massor av små smultron ställen min absoluta favorit är är en liten Laxodling i Näske strax utanför Örnsköldsvik, har du vägarna förbi är det definitivt värt ett besök.



Mvh Wille



http://www.naskelax.se

2009-05-11 @ 20:07:04
URL: http://wilens.se/wordpress
Postat av: Maria

Rökt fisk är det bästa som finns ju! Minns somrarna jag spenderade med familjen uppe i Norrland...Vi åkte ofta till Kukkolaforsen (tror det stavas så), och köpte rökt fisk. Gott!

2009-05-15 @ 16:58:32
URL: http://desertchick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0