Eu-valet

Ser att många bloggare undrar över hur ungdomen tänker som kan rösta på Piratpartiet som är ett enfrågeparti. Visst det kanske känns tokigt för oss äldre, men samtidigt så får väl de så kallade etablerade partierna skämmas över att de inte kunnat fånga ungdomens intresse. Samtidigt så kanske det är så att de inte har en enda fråga som de tänker engagera sig i utan deras intresse finns i lönen som de hämtar i Bryssel!   

Så ett sätt att visa för de etablerade är väl att gå och rösta men inte på dem! Samtidigt så känns Piratpartiet bättre än andra alternativ, så bra jobbat ungdomar!  


Kommentarer
Postat av: Micke

Jo, de fick ju en hel del röster, ungdomar kan dom... de är verkligen att räkna med när det är nåt de enas om.

Ha de gott Gubben

2009-06-10 @ 08:11:16
URL: http://beckfjall1.blogg.se/
Postat av: Kalle

För att förstå varför fildelning ska vara lagligt måste man ta ett steg tillbaka och se sambandet mellan det och integritet.



Enda sättet på internet för att se vad folk skickar mellan varandra är att gå in och granska just den överföringen. Jämför man detta med stora världen så är det nog mest lik då man skickar något med posten. Även där så kan olagliga saker skickas och enda sättet att kontrollera detta är att gå in och granska innehållet. I det ena av dessa fall så gäller grundlagen och de mänskliga rättigheterna (andra artikeln), i det andra gäller det inte. Betänk då även den otroliga mycket större mängden information som går att samla in genom att granska internet jämfört med den informationen som skulle kunna samlas in genom granska posten.



Då det inte finns något sätt att övervaka trafiken och urskilja vad som är olaglig trafik och laglig trafik utan att övervaka och granska ALL trafik så blir fildelningsfrågan en direkt konsekvens av att vi vill att grundlagen och de mänskliga rättigheterna även ska gälla på internet.



PP vill att grundlagen ska gälla även på internet - fildelningsfrågan är en ickefråga i jämförelse. Tyvärr är det främst ungdomar som lever stora delar av sitt liv på nätet som har förstått detta. Detta gäller inte bara PP utan även de flesta ungdomsförbund till våra riksdagspartier. Dessa har dock ingen direkt påverkan på sina moderpartier - till skillnad från en röst på PP.

2009-06-10 @ 12:23:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0