Ricotta- och spenatfyllda kycklingfiléer till fredagskvällen.

Ricotta är en italiensk färskost som har blivit allt vanligare i våra
livsmedelsbutiker. Osten har neutral smak och lyfter fint andra
Smaker i rätten. Servera gärna med sallad och pressad potatis
eller pasta
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1/2 tsk+1/2 tsk salt
1 krm+1 krm svartpeppar
1 påse färsk spenat (ca 100 g)
1 vitlöksklyfta
250 g ricottaost
200 g färska champinjoner
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning.
Gör så här:
1. Gör ett snitt i varje kycklingfilé med en vass kniv, salta och peppra
Runt om. Strimla hälften av spenaten, finhacka vitlöken och blanda
med spenat och vitlök med ricottaosten. Salta och peppra.
2. Sätt ugnen på 175°. Fyll kycklingfiléerna med hälften av osten och
Fäst ihop med tandpetare. Salta och peppra filéerna runt om.
Bryn dem i en stekpanna och lägg över dem i en ugnssäker form.
3. Skiva champinjonerna. Fräs champinjoner och resten av spenaten
Hastigt i olivolja. Häll över det i formen. Koka ihop crème fraiche,
Vatten och hönsbuljong. Häll det över spenat och champinjoner och
fördela resterande ostfyllning över filéerna.
4. Stek mitt i ugnen 15 min. Sätt på grillelementet och gratinera
ca 3 min eller tills de fått lite färg, passa noga mot slutet.
Plocka bort tandpetarna och servera.
5. Skulle tandpetarna missas så se för gud,s skull till att de inte fastnar på högkant i gomen.Då kommer ni få svårt att stänga munnen för att svälja.
Svar: Fanns bra recept och tips hos Bluebox där sambon köpte formen :) Tänkte testa nån av dem först och sen kan man ju alltid testa nya recept efteråt :) Den blir ju fin (förhoppningsvis) iallafall :)
mmm såg gott ut! JApp kvinnan vann än en gång;))
Det där ser riktigt gott ut!! Snor receptet och ska testa maten vid första bästa tillfälle.
Tack! Lycka till du också!
Ja men gudars skymning så är det SÅKLART! Findland tillhör...jaaaa tack för upplysningen !
Mums :)
gud va gott det där lät:)